STARTPAGINA WONINGEN COMPERE
Gratis nummer
  

Prefab woningbouw

Desalniettemin de aankoopprijs van een prefab woning laag ligt, heeft deze toch talrijke minpunten. Daarom verkiest Woningen Compere de sleutel-op-de-deur oplossing: eveneens snel en waarbij de kosten worden beheerst.

De prefab woningbouw is een bouwtechniek waarbij de verschillende bouwonderdelen vooraf worden gebouwd in de fabruik. De plannen van de woning worden gedigitaliseerd in 3D en elk onderdeel wordt nadien geprefabriceerd. De prefab woning is goedkoop en snel klaar. De gebruikte materialen zijn echter niet altijd van de beste kwaliteit. Daarom verkiest het Belgische bouwbedrijf Woningen Compere de sleutel op de deur methode boven deze methode. De bouwonderneming ontwerpt 100 %  traditionele sleutel op de deur woningen. Dit maakt het mogelijk de kosten te beheersen en woningen voor te stellen vanaf een gemiddelde prijs van 1070€, BTW inbegrepen. Deze techniek maakt het mogelijk om met kwaliteitsvolle materialen te werken, met competente medewerkers samen te werken om op die manier degelijke, betrouwbare en duurzame woningen te bouwen.

Prefab huizen

Prefab huizen of systeembouw woningen zijn nog lang niet zo populair als traditionele woningen, maar we zien ze de laatste jaren wel wat meer in het straatbeeld. Niet iedereen is voor dit systeem te vinden waar de muren – inclusief de ramen, isolatie en leidingen – op voorhand in een atelier worden vervaardigd en nadien pas op de werf in elkaar gezet worden. De Belg is geboren met een baksteen in de maag en verkiest toch nog steeds traditioneel bouwen, met bakstenen en mortel op de werf zelf, boven prefabricage. De laatste jaren schrikken de jonge bouwers vooral wanneer ze de hoge kostprijs van een nieuwbouwwoning horen.
prefab huizen

Vaak denkt men dan dat kiezen voor prefab huizen een mooi en duurzaam alternatief kan zijn, maar dan hebben ze nog niet geïnformeerd naar sleutel op de deur huizen. Het sleutel op de deur bouwbedrijf Woningen Compere bouwt uw traditionele huizen tegen een voordeligere prijs dan wanneer u ze zelf bouwt. Vraag alvast ons gratis catalogus aan via de site met tal van modelwoningen met plan die volledig op uw maat gerealiseerd kan worden en afgestemd op uw budget. Ons sleutel op de deur bouwbedrijf is steeds telefonisch bereikbaar via het gratis nummer 0800/11 164.

Zijn prefab huizen wel de ideale keuze voor u ?

De meeste prefab huizen worden voornamelijk in hout gemaakt. Toch komen we de laatste jaren ook heel wat betonnen prefab huizen tegen, en dit vooral in de moderne woningbouw. Maar wat zijn prefab huizen nu juist? Wat kosten ze? En wat moeten we erover weten vooraleer we opteren voor deze bouwmethode? Zijn er ook nog andere mogelijkheden?

Uw eigen droomhuis bouwen klinkt erg aantrekkelijk, maar het kan ook een lang en vermoeiend proces zijn.

Wanneer uw woning snel klaar dient te zijn, en dan ook nog tegen een redelijke prijs, zijn prefab huizen misschien iets voor u.

Normaal wanneer u bouwt kiest u een plek uit waar u wenst te wonen en laat u vervolgens alle materialen naar deze plek komen en kan de bouw van uw woning beginnen. U legt uw fundering aan en begint vanaf daar met de bouw van uw huis. Met prefab huizen gaat u juist omgekeerd te werk. U laat uw huis bouwen, maar nog niet op de plaats waar het uiteindelijk moet komen, maar in een gespecialiseerde fabriek. Op deze wijze kunnen de prefab huizen, nadat ze volledig gebouwd zijn, getransporteerd worden naar de plaats waar ze moeten komen en waar ze in elkaar moeten worden gezet. De bouwtijd op de werf is zeer kort, maar u moet ook de tijd tellen die nodig is om alle elementen te produceren in de fabriek. Wanneer u op zoek gaat naar een bouwfirma voor uw prefab huizen moet u ook weten dat er verschillende prefab huizen zijn die verschillen in afwerking en technieken die al dan niet in de fabriek mee geïnstalleerd worden. Vaak wordt er gewerkt met standaard afmetingen van de prefab huizen of de afzonderlijke kamers. Hierdoor kan de kostprijs van prefab huizen gedrukt worden.

En dankzij het brede aanbod aan deze typewoningen, is er steeds een instapklare woning voor ieders budget. U kan ook à la carte prefab huizen bouwen, deze bieden u dan wel heel wat meer vrijheid om uw nieuwbouwwoning te bouwen volgens jouw plan. Ook de afwerking kan helemaal door uzelf bepaald worden. De prijs van een à la carte woning hangt dan volledig van uw wensen af en ligt uiteraard een stuk hoger dan wanneer u opteert voor een typewoning. De winst van prefab huizen zit in de prefabricage, daar de belangrijkste componenten van uw woning vooraf, onder ideale weersomstandigheden, worden vervaardigd in de fabriek en niet op de bouwwerf zelf. Ook hebt u voor prefab huizen minder funderingen nodig daar deze huizen heel wat lichter zijn dan bijvoorbeeld traditionele woningen. Omdat prefab huizen een soort bouwpakket zijn, is het allemaal een stuk overzichtelijke om een kostenplaatje op te maken. Voor het huis wordt een totaalprijs berekend. Wat u verder nog nodig heeft zijn de funderingen van uw huis en de afwerking van binnen en uiteraard uw bouwgrond. Zo kan u prefab huizen bouwen van bungalow tot villa. In allerlei stijlen: van rustiek of tijdloos tot uiterst modern.

Zelf een huis ontwerpen en bouwen kost enorm veel tijd en geld.

Vaak duurt de bouwperiode altijd langer dan gedacht en wordt het budget vrijwel altijd overschreden. Bij prefab huizen heb je al deze drama’s niet. Zo weet u precies hoeveel uw prefab huizen kosten en wanneer ze klaar zijn. We schotelen je de voor- en nadelen van prefab huizen voor.

Een eerste groot voordeel van prefab huizen bouwen is dat deze in een zeer korte tijd gebouwd en opgeleverd kunnen worden. Bij deze bouwmethode wordt er immers gebruik gemaakt van vaste vooraf geproduceerde bouwmaterialen waardoor er heel snel gewerkt kan worden. De werken aan prefab huizen zijn trouwens niet weersgebonden. Prefab huizen kunnen slechts deels naar eigen wensen ontworpen worden. Toch hebt u heel wat mogelijkheden in hoe jouw toekomstige huis er komt uit te zien, maar niet iedere wens, uitstraling of mogelijkheid is bij een geprefabriceerde woning te realiseren. Er wordt niet gespaard op kwaliteit, deze is namelijk te vergelijken met traditioneel bouwen. Ook weet u precies waar u aan toe bent voor wat betreft de kosten voor het bouwen en afwerken. Zo kan u dus onverwachte extra’s vermijden en betaalbaar uw droomhuis realiseren. Wel moet u rekening houden met een grotere meerkost bij wijzigingen in de typewoningen. Hoewel er heel wat voordelen aan prefab huizen zijn, kiest u er natuurlijk toch niet zo gemakkelijk voor. Bevraag u op voorhand zeer goed. Denk ook eens aan de huidige waarden van je prefab huizen en wat deze in de toekomst nog waard zijn. Zo is de afwerking van traditionele woningen meestal beter waardoor de waarde automatisch stijgt. Daarentegen zijn prefab huizen meer toekomstgerecht gebouwd. Ze worden vaak ontworpen vanuit een ecologisch oog, waardoor ze goed geïsoleerd en zuinig zijn. Dit resulteert uiteraard in lage energiekosten op langere termijn. Nog een nadeel is dat deze huizen een kortere levensduur hebben dan bijvoorbeeld traditionele huizen.

Zelf prefab huizen bouwen is haast onmogelijk. Daar het bouwpakket uit zulke grote elementen bestaat dienen er de nodige zware machines aan te pas te komen. Hiervoor is het dan ook van belang om de juiste mensen te vinden die uw prefab huizen voor u gaan bouwen. Zorg er dus voor dat u goed geïnformeerd bent over de materie zodat u weet waarover er gesproken wordt. Vraag ook zeker naar referenties van het bouwbedrijf zodat u enkele realisaties kan gaan bezichtigen en horen hoe de samenwerking met het bouwbedrijf was.

Naast prefab huizen bouwen is er uiteraard nog een andere mogelijkheid, namelijk sleutel op de deur bouwen.

Hierbij wordt uw woning tevens in een kortere periode gebouwd en tegen een goedkopere prijs dan wanneer u zelf bouwt. Op deze manier kan Woningen Compere uw woning bouwen volgens de traditionele bouwmethode zodat u later uw woning nog kan overdragen aan uw kinderen.


Het bekende spreekwoord van de Belg en de baksteen zegt niet alleen iets over de drang van de Belg voor het bouwen van een eigen huis, maar ook over de manier waarop hij dat het liefst doet. Wie aan bouwen denkt, denkt in eerste instantie aan bakstenen en minder aan bijvoorbeeld hout of beton. De Belg associeert prefab huizen nog vaak met chaletachtige woningen met dunne houten muren.

Omwille van de vele voordelen die eigen zijn aan traditioneel bouwen verkiest Woningen Compere deze bouwmethode om uw sleutel op de deur woning te bouwen. Woningen Compere is er dan ook steevast van overtuigd dat traditioneel bouwen u de meeste garantie, de beste prijs-kwaliteit verhouding, een laag energieverbruik en een verzekerde duurzaamheid biedt. Net om deze redenen verdubbelt zij de 10-jarige garantie tot één van 20 jaar. Bij Woningen Compere hebt u de mogelijkheid te kiezen uit tal van modelwoningen die samen met uw architect 100 % aangepast kunnen worden naargelang uw persoonlijkheid en levensstijl. Hierdoor is iedere woning gebouwd met Woningen Compere ook uniek, geen enkele woning is gelijkaardig. Dit vaak in tegenstelling tot prefab huizen. Maak alvast een virtueel bezoek door één van de modelwoningen en krijg alvast een eerste beeld over hoe uw toekomstige sleutel op de deur woning er kan gaan uitzien. Nog niet volledig overtuigd, kom dan langs in één van de kijkwoningen bij u in de buurt en ontmoet er één van onze bouwadviseurs bij wie u vrijblijvend uw bouwwens kan bespreken. Meer info hierover vindt u terug op de kaart met kijkwoningen op de site. U kan er ook ons gratis catalogus boordevol informatie en inspiratie aanvragen. Wenst u nog wat meer informatie over de sleutel op deur woningen van Woningen Compere, dan kan u ook steeds telefonisch contact opnemen op het gratis nummer 0800/11 164. Eén van onze medewerkers brengt u vervolgens in contact met een bouwadviseur bij u in de buurt die vrijblijvend uw woondroom met u komt bespreken.
 
© 2019 Woningen Compere- Maisons Compère - Persoonlijke levenssfeer