STARTPAGINA WONINGEN COMPERE
Gratis nummer
  

Goedkoop huis bouwen

Wat gaat mijn huis kosten? Kan ik een goedkoop huis bouwen? Een belangrijke vraag die vele klanten zich stellen. Hierbij geven wij enkele tips om uw woning zo goedkoop mogelijk te laten bouwen. Een belangrijke tip is de voorbereiding van uw bouwproject. Om deze reden is het van groot belang u zo goed mogelijk te informeren over de kosten waarmee u geconfronteerd zal worden tijdens uw bouwproject. Het is van groot belang dat u zich vooraf goed inlicht wat uw woning gaat kosten. Bekijk het budget waarover u beschikt. Heeft u eigen fondsen of inbreng? Gaat u het volledige bedrag lenen? Het is belangrijk dat u vooraf reeds een idee heeft over de prijsklasse van uw toekomstige sleutel op de deur woning. Wij raden u ook aan dat u niet te veel gaat lenen. Beperk daarom het bedrag van uw lening tot 1/3 van uw netto inkomen.


Een goedkoop huis bouwen ? Een vraag die vele personen ons stellen. Het is van groot belang u goed in te lichten over wat uw sleutel op de deur woning gaat kosten vooraleer u gaat bouwen.
Bij Woningen Compere kan u een goedkoop huis bouwen vanaf 1015€ per vierkante meter. Woningen Compere biedt 104 modelwoningen die volledig aanpasbaar zijn met behulp van uw architect. Ga gerust naar onze website en doe alvast inspiratie op dankzij het virtueel bezoek van onze inpiratiewoningen. Wenst u meer info over onze werkwijzen en onze lopende projecten? Contacteer ons op het gratis nummer 0800/11 164


Wat gaat mijn huis kosten? Kan ik een goedkoop huis bouwen? Een belangrijke vraag die vele klanten zich stellen. Hierbij geven wij enkele tips om uw woning zo goedkoop mogelijk te laten bouwen. Een belangrijke tip is de voorbereiding van uw bouwproject. Om deze reden is het van groot belang u zo goed mogelijk te informeren over de kosten waarmee u geconfronteerd zal worden tijdens uw bouwproject. Het is van groot belang dat u zich vooraf goed inlicht wat uw woning gaat kosten. Bekijk het budget waarover u beschikt. Heeft u eigen fondsen of inbreng? Gaat u het volledige bedrag lenen? Het is belangrijk dat u vooraf reeds een idee heeft over de prijsklasse van uw toekomstige sleutel op de deur woning. Wij raden u ook aan dat u niet te veel gaat lenen. Beperk daarom het bedrag van uw lening tot 1/3 van uw netto inkomen.
De aankoop van bouwgrond is een belangrijke factor die grote invloed kan hebben op het budget van uw toekomstige woning. Vooraleer u een stuk grond aankoopt informeer u over de bouwvoorschriften die gebonden zijn aan de bouwgrond.  Door de bouwvoorschriften bestaat de mogelijkheid dat u beperkt bent in de keuzes van bouwmaterialen of bouwstijlen. Informeer u ook over de kwaliteit van de bouwgrond. Is de grond stevig genoeg? Is deze vlak? De kwaliteit van de bouwgrond wordt bepaald aan de hand van een grondsondering. De ligging is ook van groot belang ten opzichte van uw gezinsleven. Heeft u kinderen? Zo ja, zijn er scholen vlakbij. Is het toegankelijk voor openbaar vervoer ? Dit zijn enkele factoren waarmee u best ook rekening houdt vooraleer u uw bouwgrond aankoopt.  Aarzel niet om de bouwgrond te bezoeken samen met uw architect. Zo kan hij samen met u de bouwmogelijkheden bekijken ten opzichte van de bouwgrond die u wenst aan te kopen. Misschien laat de bouwgrond het helemaal niet toe om uw droomwoning te bouwen die u in gedachten heeft.
Denk niet enkel aan een goedkoop huis bouwen maar denk vooral aan het budget op langere termijn door bijvoorbeeld een energiezuinige sleutel op de deur woning te bouwen waardoor u achteraf kosten gaat besparen op uw energiefactuur.
Indien u een handige persoon bent kan u  besparen door bepaalde werken zelf uit te voeren zoals zelf de vloer te leggen of de badkamer te installeren. De oppervlakte van de woning is ook een belangrijke factor waardoor de prijs van uw woning kan stijgen. Vermijd dus grote verloren ruimtes zoals een grote inkomhal, grote opbergruimtes enz..
Denk ook aan de inrichting van uw woning. Heeft u onmiddellijk nood aan een dure badkamer of ingerichte keuken? De afwerking kan ook een grote invloed hebben op de totaalprijs van uw woning. Ga eerder voor een klassieke gevelafwerking en vermijd dure alternatieven zoals crepi of natuursteen.
Een goedkoop huis bouwen, waaraan moet u denken?
Vooraleer u aan het avontuur begint is het noodzakelijk dat u de juiste bouwpartner kiest voor de realisatie van uw sleutel op de deur woning. Vraag naar referenties en breng een bezoek aan kijkwerven of kijkwoningen van de bouwfirma waarmee u in zee wil gaan. Op deze manier kan u zelf bepalen of de afwerking en de kwaliteit van de woningen aan uw eisen voldoet. U kan ook de vaardigheden van de firma raadplegen bij  het FOD of via Forums of blogs op internet waar personen hun ervaring met anderen delen.
Heeft u uw hart verloren voor een sleutel op de deur woning maar u weet niks af van deze bouwmethode. Meer uitleg hierover..
Sleutel-op-de-deur bouwen is een concept die de laatste jaren enorm populair is geworden. Dit concept houdt in dat u één hoofdaannemer heeft voor het totale bouwproject van uw sleutel op de deur woning. De hoofdaannemer neemt dus de volledige realisatie van uw toekomstige woning voor zich. Dit vanaf het voorontwerp t.e.m. de overhandiging van de sleutels. U heeft één contactpersoon bij wij u terecht kan voor al uw vragen tijdens uw bouwproject.
Bij Woningen Compere kan u een goedkoop huis bouwen vanaf 1015 euro per vierkante meter inclusief BTW. Woningen Compere biedt 104 modelwoningen die volledig aanpasbaar zijn naargelang uw wensen en behoeften. Er is zeker en vast een woning die bij u past !  Laat u inspireren en breng alvast een virtueel bezoek aan één van onze inspiratiewoningen en krijg al een eerste indruk en beeld over de sfeer van  uw toekomstige droomwoning.  
Elke sleutel op de deur woning bij Woningen Compere wordt gerealiseerd aan de hand van een gedetailleerd lastenboek. In het lastenboek worden alle werken  die voorzien zijn in detail uitgelegd.  U heeft altijd de keuze andere opties te nemen die niet voorzien zijn in het lastenboek. Op deze manier kan u een goedkoop huis bouwen afgestemd op uw budget. Met behulp van uw architect, heeft u op deze manier steeds de keuze uw toekomstige woning aan te passen volgens uw wensen.
Hierbij enkele voor-en nadelen van een sleutel op de deur woning.
Voordelen : een sleutel op de deur bouwbedrijf neemt de volledige realisatie van de woning voor zich. De voorbereiding van het voorontwerp, de planning alsook de volledige coördinatie van de onderaannemers tijdens de bouwwerken. Heb je een drukke job of gezinsleven ? Dan is dit concept de ideale keuze voor u. Indien u opteert voor een sleutel op de deur woning wordt al het administratieve werk u uit de handen genomen. U heeft één aanspreekpunt bij wie u terecht kan voor al uw vragen tijdens uw bouwproject. Het bouwtermijn van een sleutel op de deur woning is meestal korter aangezien alle aannemers op elkaar afgestemd zijn. Sleutel op de deur bouwfirma’s zijn continu bezig met bouwtechnieken waardoor ze u veel advies kunnen geven en de laatste trends en materialen kunnen aanbieden. De materialen zijn meestal goedkoper aangezien de bouwfirma’s met vaste aannemers werken en in grote hoeveelheden afnemen.
Nadelen : aangezien het bouwproces snel verloopt, zullen de facturen ook sneller op elkaar volgen. In de meeste gevallen is een sleutel op de deur woning duurder dan indien u alles zelf zou coördineren.
Wat is het verschil tussen een open ruwbouw en een gesloten ruwbouw?
De ruwbouw is de belangrijkste fase tijdens het bouwproces. Bij een gesloten ruwbouw wordt het buitenschrijnwerk geplaatst zodat het gebouw bestand is tegen wind en regen. Bij een open ruwbouw wordt enkel het dak geplaatst Eénmaal alle werken van de ruwbouw af zijn kan de afwerking van uw sleutel op de deur woning beginnen.
Naar welke woningtype gaat uw keuze en wat zijn uw wensen ?
Heeft u nog geen idee over de bouwstijl van uw toekomstige sleutel op de deur woning ? Gaat uw voorkeur naar een bungalow of eerder naar een gezellige ééngezinswoning ? 
Bouwstijlen worden ingedeeld in verschillende groepen. U heeft de moderne woningen, de klassieke woningen en de specifieke woningen. Elke groep van deze woningen zijn te herkennen aan hun volgende kenmerken.
De moderne woningen worden de dag van vandaag het meest gebouwd in België. Deze woningen zijn vooral te herkennen door hun grote raampartijen, platte daken en uniforme of donkere gevelstenen. Ze beschikken meestal over grote binnenruimtes met heel veel lichtinval. Deze type woningen geeft u een loftgevoel.
De Klassieke woningen hebben eerder een rustieke uitstraling en hebben een klassieke of landelijke afwerking. In tegenstelling tot de moderne woningen hebben deze een meerkleurige gevelafwerking en een hellend dak. De woningen zijn voorzien van kleine ramen met dakkappellen en zijn afgewerkt met houten luiken.
Daarnaast heeft u nog de laatste categorie zijnde de specifieke woningen. Deze woningen hebben meestal hun eigen bouwstijl en specifieke vormen.
Heeft u nood aan inspiratie? Neem gerust een kijkje op onze website en breng een virtueel bezoek aan onze kijkwoningen om deze verschillende stijlen te bekijken.
Een goedkoop huis bouwen met behulp van uw architect. Als u de wens heeft een woning te bouwen kan u best beroep doen op een architect. Maar hoe vindt u de juiste architect.   
U heeft verschillende manieren om een architect te vinden. U kan een architect kiezen via internet of  de site orde van de architecten raadplegen waar alle architecten in opgenomen zijn. U kan ook verschillende blogs raadplegen waar andere personen hun ervaring met elkaar delen. Informeer u ook bij familieleden, vrienden, kennissen of collega’s die hun ervaring met hun architect kunnen delen. Neem vooral de tijd om uw architect te kiezen. Hij is namelijk uw vertrouwenspersoon tijdens het volledige bouwproject. Niet iedere architect is geschikt voor elk project. Sommige hebben een specialisatie op een bepaald gebied. Een eerste gesprek is meestal gratis en is een goede manier om te zien of het klikt tussen u en uw architect. Geef uw architect de nodige informatie tijdens het eerste gesprek. Bespreek uw leefgewoontes, eisen en levensstijl zodat hij een duidelijk beeld krijgt over de verwachtingen die u wenst van uw toekomstige woning. Op deze manier kan hij de woning ontwerpen die uw persoonlijkheid weerspiegelt afgestemd aan uw levensstijl. Vraag eventueel aan de architect een lijst met referenties waar u langs kan gaan.
Vooraleer u uw keuze maakt, maak duidelijke afspraken over de taken die u verwacht van uw architect. Eénmaal jullie tot een akkoord gekomen zijn wordt de samenwerking vastgelegd in een contract. Wat het ereloon betreft bestaan geen vaste tarieven. Sommige architecten werken op basis van een uurloon terwijl andere eerder werken aan de hand van een percentagebasis. . De rol van een architect is niet enkel het tekenen van bouwplannen maar hij is ook uw vertrouwenspersoon en de persoon die de werken begeleidt en controleert gedurende de bouwwerken. 
Onder de 104 modelwoningen die Woningen Compere aanbiedt leggen wij graag nogmaals de nadruk op het feit dat de basisplannen van onze modelwoningen 100% aanpasbaar zijn met behulp van uw architect. Vooraleer u de definitieve plannen indient voor het bekomen van de bouwvergunning maakt de architect een voorontwerp. De klant heeft nog steeds de mogelijkheid de plannen te bekijken en deze te laten aanpassen. Wij raden ook aan om te beschikken over een grondsondering en stabiliteitsstudie van de bouwgrond om achteraf problemen te vermijden. Na goedkeuring van het voorontwerp worden de bouwplannen ingediend op de gemeente om een stedenbouwkundige vergunning te bekomen. Sommige gemeenten laten het toe de bouwaanvraag online in te dienen.  De wachttijd hangt af van gemeente tot gemeente. Eenmaal de bouwvergunning ontvangen zal de architect een uitvoeringsdossier opmaken.  Eénmaal de bouwvergunning ontvangen en na het uittekenen van de uitvoeringsplannen kunnen de bouwwerken beginnen. De architect is wettelijk verplicht de uitgevoerde werken te controleren. Dit betekend dat hij op regelmatige basis de bouwwerf gaat bezoeken. Hij zal ook nakijken of de gebruikte materialen en de uitgevoerde werken overeenstemmen met het lastenboek van de bouwfirma.  Na de werkzaamheden en de controle hiervan gebeurt de definitieve oplevering.
Architecten zijn wettelijk verplicht een aansprakelijkheidsverzekering te nemen en moeten een attest kunnen voorleggen om aan te tonen dat ze degelijk verzekerd zijn. Na de definitieve oplevering blijft zowel de aannemer als de architect 10 jaar aansprakelijk.
Heb ik de mogelijkheid zelf een architect te kiezen indien ik een sleutel-op-de-deur woning laat bouwen?
Niet elke sleutel op de deur woning laat het toe om zelf een architect te kiezen. Een voordeel van een sleutel op de deur bouwbedrijf zoals Woningen Compere is dat u het voordeel heeft zelf uw architect te kiezen. Woningen Compere biedt 104 modelwoningen met berekend plan die aangepast kunnen worden door behulp van uw architect.  Bij Woningen Compere kan u een goedkoop huis bouwen vanaf 1015 euro per vierkante meter inclusief BTW.
Om de kwaliteit van onze woningen te garanderen verdubbelt Woningen Compere haar tienjarige garantie tot 20 jaar ! Wenst u meer info over onze sleutel-op-de-deur woningen? Bestel gratis via onze website onze catalogus van 192 pagina’s met 104 modelwoningen. U kan ook contact met ons opnemen via het gratis nummer 0800/11 164. Wij stellen u graag in contact met een bouwadviseur uit uw regio om u meer informatie en advies te geven.
 
© 2018 Woningen Compere- Maisons Compère - Persoonlijke levenssfeer