STARTPAGINA WONINGEN COMPERE
Gratis nummer
  

Hoe beginnen we aan een huis bouwen ?

Wie start met een huis bouwen weet eigenlijk heel weinig.

Men zegt wel al doende leert men, maar omdat de meeste onder ons toch maar één keer in hun leven bouwen, is het handig om soms wat professionele hulp te krijgen. Daarom kan Woningen Compere u alles uit handen nemen, u aanvullen of u verbeteren.  Een huis bouwen met Woningen Compere heeft tevens het voordeel dat wij reeds beschikken over een ruime keuze van 228 berekende modelwoningen met plan die aangepast kunnen worden aan de noden van de klant.

Waarom opteren de meeste personen voor een huis bouwen ?

Een huis bouwen vergt heel wat voorbereidingen. Zo dienen we afspraken te maken met de architect, een hypothecaire lening regelen, contact opnemen met verschillende bouwbedrijven en aannemers, om nog maar te zwijgen van het papierwerk dat komt kijken bij de realisatie van uw droomhuis. Indien U beslist van zelf uw huis te bouwen probeer goed samen te werken met uw architect en aannemer.

Huis bouwen
 

Indien U kiest voor de formule van een huis bouwen, gaat U voor de beste oplossing daar je het huis kan realiseren volledig naar uw eigen wensen en smaak. Het geeft je de vrijheid om alles zelf te kiezen en de mogelijkheden om alles zelf te bepalen. Zo kunnen we vooreerst al voor de juiste keuze van de grond gaan. Wat is voor ons belangrijk, kortbij het werk of familie, in een stad of op het platte land. Zo kan je ook je eigen stijl van woning bepalen. Ga je voor een klassieke stijl of eerder voor een moderne stijl. Uw eigen huis bouwen in landelijke stijl of pastorijstijl is ook mogelijk of kiezen we voor totaal iets anders en gaan we voor de industiële look. De keuze is aan U.

Heeft een huis bouwen ook zijn moeilijkheden ?

Een huis bouwen is moeilijker dan wij denken. Alle vrijheid hebben brengt ook met zich mee dat je zoveel kanten op kunt, dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. We dienen al rekening te houden met het budget dat we hebben om te spenderen. Dat kan al afhankelijk zijn van onze inkomsten, of we spaargelden hebben en welk bedrag de bank ons leent. Zo dienen wij tevens een keuze te maken wat we willen, voor welke stijl dat we gaan. Wat ook niet gemakkelijk is met een huis bouwen is de juiste architect vinden. Iedere architect heeft vaak zijn eigen methodes en stijl en deze dienen toch bij u te passen.

Wat komt er allemaal kijken bij een vrijstaand huis bouwen ?

Een huis bouwen begint met de aankoop van een stuk bouwgrond. De prijs van een stuk bouwgrond is de laatste jaren fors gestegen en dus niet goedkoop (huis bouwen). Hou er rekening meer dat het een grote hap uit het bouwbudget is. De prijs van bouwgrond varieert van gemeente tot gemeente. De regio en perceelgrootte zijn de kostenbepalers van een bouwgrond. Hoe dichter we een huis bouwen bij de stads- of dorpskern hoe meer we voor onze bouwgrond mogen betalen.

Vooraleer we een huis bouwen dienen we een lening en verzekering af te sluiten want een huis bouwen betekent dat je een financieel risico neemt en zo ben je dan ook beschermt als je aannemer het verprutst. Vervolgens dienen we op zoek te gaan naar de geschikte bouwgrond. Hou hierbij wel rekening met de locatie van de bouwgrond, de stedenbouwkundige voorschriften en de eigenschappen van het terrein. Voor elke bouw waarvoor een stedenbouwkundige vergunning vereist is bent u verplicht een architect aan te stellen. Kies een architect die gespecialiseerd is in wat jij ook wilt bewerkstelligen. Hij zorgt zowel voor het ontwerp plan als voor de controle op de uitvoering van de werkzaamheden. De opdracht van de architect dient vastgelegd in het contract dat u met hem sluit. Nadat we tot een goedgekeurd voorontwerp gekomen zijn stelt de archtect het dossier samen voor de stedenbouwkundige aanvraag. Dit dossier omvat alle officiële formulieren voor de aanvraag, een situatieplan van uw woning in de gemeente, een inplantingsplan van uw woning op het terrein en ten opzichte van de buren, de grondplannen, doorneden en geveltekeningen, de vereiste foto’s van het terrein, de aansluiting op de nutsvoorzieningen en informatie over bouwmaterialen en –technieken. Is je bouwvergunning goedgekeurd dan kan de zoektocht naar de geschikte aannemers beginnen die dan een uitvoeringsdossier kunnen opstellen. Ook dient er een veiligheidscoördinator te worden aangesteld bij meer dan 2 aanemers om de verschillende partijen veilig te laten samenwerken aan het nieuwbouwhuis. 8 dagen voor de aanvang van de bouwwerkzaamheden dient de Epb procedure opgestart te worden. Deze startverklaring is een verplicht document met de gegevens over het bouwproject en de verwachte energieprestaties en resultaten van het binnenklimaat. Na alle verplichtingen en administratieve romplsomp is het nu eindelijk tijd voor de bouwwerken zelf. 6 maanden na de bouwwerkzaamheden wordt in het bijzijn van alle partijen een voorlopige oplevering opgemaakt en pas 1 jaar na de voorlopige oplevering vindt de definitieve oplevering plaats.

Waarom eeen huis bouwen met een sleutel-op-de-deur firma ?

Bij een sleutel-op-de-deur woning kiest u zelf op voorhand het ontwerp en te materialen van uw woning en het bouwbedrijf doet de rest. U kan ook altijd alles zelf meevolgen. U heeft slechts één contactpersoon bij wie u altijd terecht kan met uw vragen. Tevens wordt de werf goed opgevolgd door ervaren werfleiders en supervisors en hoeft u zich geen zorgen te maken.
 

 

Manier waarop Belgen hun huis bouwen ?

De Belg is dol op een huis bouwen en besteedt er dan ook heel veel tijd en geld aan. Niet voor niets dat men zegt dat een Belg geboren wordt met een baksteen in de maag. Daarom is het ook heel belangrijk dat alles goed verloopt en dat uw geld goed besteed wordt. Woningen Compere is een familiebedrijf die sleutel-op-de-deur woningen zet en die u kan helpen met uw huis bouwen zodat u zorgeloos door deze periode komt.

Het bekende spreekwoord van de Belg en de baksteen zegt niet enkel iets over de drang van de Belg om een huis te bouwen, maar ook over de manier waarop hij dat doet.

Een huis bouwen kan met verschillende bouwtechnieken. Traditioneel metselwerk, boutskeletbouw, staalstructuur of prefab betonstructuren. Bouwmethodes zijn er bij de vleet. De Belg bouwt nog steeds zijn woning volgens de regels van de kunst en kiest het vaakst voor de traditionele bouwtechniek die de laatste tijd ook heel erg geëvolueerd is. Het is een van de meest soepele bouwmethodes en je bent op architecturaal vlak zeer vrij hoe je je woning indeelt. Aanpassingen tijdens het bouwen van de woning zijn ook steeds mogelijk, dit ligt heel wat moeilijker bij de andere bouwtechnieken. Door de inherente soliditeit van een traditionele constructie is deze woning ook veel steviger. Zo ligt de waarde van een steen per steen gemetseld gebouw door de band ook een stuk hoger.

Een huis bouwen via de traditionele bouwtechniek is vakmanschap en dit vraagt dus veel tijd. Doordat alles ter plaatse zelf gebouwd wordt kan er vaker iets mis mee gaan. De weersomstandigheden kunnen hier soms ook een grote rol spelen. Zo kunnen er ook vaak tussen de start en einde werken grote prijsschommelingen voordoen. Je huis kan dus duurder zijn dan eerst gedacht. Indien U weinig tijd hebt om in een huis bouwen te steken kan U ook kiezen voor een sleutel op de deur bouwbedrijf. Omdat wij alles goed op voorhand plannen zal de bouw niet veel tijd in beslag nemen en kan u de woning al na een 7-tal maanden betrekken. Via dit bouwconcept kan u ook uw budget onder contrôle houden zodat u tijdens het bouwproces niet voor financiële verrassingen komt te staan. Daar een sleutel-op-de-deur firma materialen en diensten goedkoper kan aanbieden omdat deze in grote hoeveelheden worden besteld, is vaak het totaalplaatje goedkoper.

Indien U op zoek bent naar een ervaren en betrouwbaar sleutel-op-de-deur bouwbedrijf, kan Woningen Compere zeker een meerwaarde voor U zijn. Wij zijn te bereiken via het gratis -nummer 0800/11 164. Eén van onze medewerkers staat u graag te woord om u in contact te stellen met een bouwadviseur uit uw regio. Bestel tevens online gratis onze catalogus van 306 pagina’s met 228 berekende modelwoningen. Bij Woningen Compere kan U immers een sleutel op de deur woning laten bouwen aan een gemiddelde prijs van 1064 euro per vierkante meter, inclusief BTW. Deze prijs is een referentie in de Belgische sleutel-op-de-deur bouwmarkt.
 
© 2018 Woningen Compere- Maisons Compère - Persoonlijke levenssfeer