STARTPAGINA WONINGEN COMPERE
Gratis nummer
  

Modern huis te koop

Veel mensen dromen ervan om een eigen huisje te hebben. Een huis bouwen brengt heel veel zorgen en werk met zich mee, en niet iedereen heeft hiervoor de tijd of het geduld. Zo wordt er dan ook vaak uitgekeken naar een modern huis te koop.

Maar is dit de beste oplossing ? Waarom informeren we eens niet naar de gulden middenweg en gaan voor een sleutel op de deur woning. Deze bouwfirma bouwt voor u uw woning en neemt alle zorgen van u over. Zo bouwt u uw modern huis naar uw noden en waar u wilt. Dit is niet altijd het geval bij een modern huis te koop.

Wat is de kostprijs van modern huizen te koop ?

Iedereen zingt het al wel eens mee, ‘Een eigen huis, een plek onder de zon’. Wie zijn droom is het niet om zo snel mogelijk een eigen stekje te hebben. Maar wat zijn nu de kosten van een modern huis te koop ? We zetten ze even allemaal voor u op een rijtje.

modern huis te koop

De huisprijzen van een modern huis te koop zijn de laatste jaren sterk gestegen. De laatste 10 jaar mogen we zelfs aannemen dat de prijzen verdubbeld zijn. Zo is er ook een groot verschil waar we ons modern huis te koop kopen. Zo kan je bv in Vlaanderen voor een modern huis te koop ongeveer 210.000 euro betalen. Indien we datzelfde huis zoeken willen bij onze Waalse buren, waar de huisprijzen aanzienlijk lager liggen, dan betaal je gemiddeld zo’, 150.000 euro. Maar verkies je om in de hoofdstad van ons land te wonen dan moet je al voor dezelfde woning zo’n 358.000 € voor over hebben.

Als je nu je modern huis te koop hebt gevonden, moet je wel nog rekening mee houden dat er nog extra kosten bijkomen. Zo dien je op je woning registratierechte te betalen. Deze zijn op dit ogenblik voor Vlaanderen 10 %, waarvan je 5 % kan aftrekken voor wie een bescheiden woning koopt. Het registratierecht voor Wallonië en Brussel ligt iets hoger en bedraagt 12,50 %. Zo gebeurt de berekening ervan op basis van het kadastraal inkomen. Indien je kadastraal inkomen niet hoger is dan 745 euro dan betaal je in Vlaanderen slechts 5 % registratiekosten. Dit bedrag wordt opgetrokken naar aanleiding van het aantal kinderen dat je hebt. Hou er ook nog rekening mee dat je notariskosten dient te betalen. Voor zijn diensten dien je een honorarium te betalen dat afhankelijk is van de aankoopprijs van je modern huis te koop. Ten slotte moeten er ook nog leningskosten worden betaald. Op het leenbedrag dien je 1 % registratierecht te betalen en vervolgens 0,30 % inschrijvingsrecht. Ook hier dien je, aan de hand van het leenbedrag, een ereloon voor de Notaris te betalen alsook vaste aktekosten. Tenslotte dien je de bank nog te betalen voor het aanbod en de rente. Hiertegenover staat er wel nog een woonbonus, maar deze is de laatste tijd sterk verlaagd.

Wat zijn de voor en nadelen van een modern huis te koop ?

Indien we er nog steeds niet voor de 100 % van overtuigd zijn om voor een modern huis te koop te gaan of om huizen te bouwen zullen we u even helpen om er de voor en nadelen van op te sommen.

Indien je gaat voor je eigen modern huis te koop weet je exact wat je koopt en tegen welke prijs. Je kan makkelijk het totale kostenplaatje van je modern huis te koop berekenen aan de hand van voorgaande informatie. Een huis kopen is ook minder tijdrovend dan bouwen en je kan er vaak sneller intrekken. Zo kom je in principe ook geen onvoorziene kosten tegen. En indien je nog wilt renoveren of verbeteringswerken wilt aanbrengen, is er de mogelijkheid om eerst een aantal jaren in het huis te wonen en deze pas later uit te voeren als er weer voldoende budget beschikbaar is. We dienen wel voorzichtig te zijn bij de aankoop van een huis of er geen verborgen gebreken zijn die je op het eerste gezicht niet ziet en die achteraf voor problemen kunnen zorgen. Vraag daarom altijd eerst professionele raad voor je je modern huis koopt. Bij een bestaand huis is er ook wal altijd iets dat niet volledig naar je eigen wensen is. De werken om deze aanpassingen uit te voeren kunnen ook heel wat tijd, geld en energie kosten. Bij een modern huis te koop zijn er al vlugger onderhouds- en herstellingswerken nodig dan bij een nieuwbouwwoning. Indien je een huis bouwt kun je door sommige werken zelf uit te voeren of de afwerking van bepaalde ruimtes uit te stellen al heel wat besparen en er moeten jarenlang geen onderhouds- of herstellingskosten worden uitgevoerd. Neem er gerust je tijd voor om alles eens goed op een rijtje te zetten wat voor u het beste is. Laat je trouwens ook goed informeren. Kijk eens op verschillende websites of breng zeker eens een bezoekje aan één van de vele bouwbeurzen van het land.

Modern huis te koop of sleutel op de deur woning ?

Twijfel je nog om voor een modern huis te koop te gaan of om één naar eigen smaak te bouwen en zelf te kiezen waar en hoe je woont. Waarom dan eigenlijk niet kiezen voor een sleutel op de deur bouwfirma die jouw bouw verzorgen van begin tot einde. Waar alles in een duidelijk lastenboek staat vermeld en die voor weinig of geen verassingen meer zorgt.


Indien je afstapt van een modern huis te koop maar zou gaan voor een sleutel op de deur woning wat mag je dan verwachten ? Je weet wat je krijgt op voorhand en tegen welke prijs daar dit op voorhand wordt vastgezet in een contract. Zo is Woningen Compere een sleutel op de deur woning bouwbedrijf die traditioneel energiezuinige woningen bouwt en dit tegen een gemiddelde prijs van 1064 euro per vierkante meter van al de modellen in de catalogus en voor elke stijl, zowel modern als klassiek. Zo wordt er tijdens de bouw van je woning ook niet van afgeweken tenzij onverwachte kosten zoals bv een extra raam of deur. Zo werk je samen met slechts 1 bedrijf dat samen met u het plan opstelt en u een woning levert van begin tot einde. Neem hiervoor ook gerust eens een kijkje op onze website waar je reeds een aantal moderne modelwoningen met plan gerangschikt op prijs terugvindt of je kan er ook een virtueel bezoek brengen aan onze modellen.

De volledige administratie wordt je ook uit handen genomen. En je moet tevens niet bang zijn dat je niet veel te kiezen of te zeggen hebt, want alles wordt in samenspraak met u gedaan. Zo kan je ook de materialen zelf kiezen bij ons of bij een van onze leveranciers. Daar wij werken met vaste leveranciers kunnen wij u de materialen ook goedkoper aanbieden. En om u te beschermen is er de Wet van Breyne, u krijgt effectief wat u besteld en betaald heeft. Zo kan U eveneens een optie nemen voor een evolutieve woning waar uw woning met u meegroeit in de tijd. Het grote voordeel van een sleutel op de deur woning bouwen is dat je stressvrij kunt bouwen, dat alles voor u gedaan wordt, van administratie tot afwerking. Dit uiteraard bij een goede begeleiding en één aanspreekpunt. Uw woning wordt gecoördineerd door een ervaren werfleider en regelmatig bezocht door een supervisor. Zo volgt onze firma ook de nieuwe ontwikkelingen in de bouw op en krijgt u de garantie van de allernieuwste bouwtechnieken en materialen met certificaten. Bij Woningen Compere kunt u uw woning al binnen een gemiddelde termijn van 6 à 7 maanden betrekken, wat erg kort is voor een nieuwbouwwoning. Aarzel dus niet meer en neem nu de telefoon en bel naar ons gratis nummer 0800/11 164. Zo wordt u in contact gebracht met één van onze bouwadviseurs uit uw regio. Indien u nog vragen hebt kan u ons ook via ons e-mail adres contacteren info@woningencompere.be. Bij aanvraag van onze catalogus via onze website mag u deze ook snel in uw bus verwachten.
 
© 2018 Woningen Compere- Maisons Compère - Persoonlijke levenssfeer