STARTPAGINA WONINGEN COMPERE
Gratis nummer
  

Vrijstand huis bouwen

In gedachten weet je al, tot in de kleinste hoekjes, hoe jouw vrijstaand huis bouwen er moet uitzien.

Een volledig afgewerkte woning kopen of een ouder huis renoveren komt dan ook niet in je planning voor. Je kiest ervoor je eigen vrijstaand huis te bouwen volledig naar jouw wensen. Hierbij kan Woningen Compere je zeker helpen. Ons ervaren team staat graag tot uw dienst om uw droomproject van A tot Z uit te werken. Bij Woningen Compere staan de noden en wensen van de klant centraal.

Een stuk bouwgrond kopen voor een vrijstaand huis bouwen.

Je eigen vrijstaand huis bouwen begint met de aankoop van een stuk bouwgrond. Voor je aan je zoektocht naar een betaalbaar stuk bouwgrond begint, moet je goed nadenken over wat je precies verwacht van jouw toekomstige stuk grond voor jouw vrijstaand huis bouwen.
vrijstaand huis bouwen

De zoektocht naar jouw geschikte bouwgrond voor jouw vrijstaand huis bouwen kan soms wel enige tijd in beslag nemen en kan ook intensief zijn. Het brengt vooral met zich mee dat je je via zoveel mogelijk kanalen dient te informeren om vooral geen enkel stuk grond over het hoofd te zien. Informeer je via zoveel mogelijk kanalen, via internet, in lokale kranten, via de gemeente, in een vastgoedkantoor, of je kan natuurlijk ook zelf op verkenning gaan. Hou bij je zoektocht ook rekening met de prijs, de omgeving en de oriëntatie. Indien je een stuk bouwgrond gevonden hebt voor jouw vrijstaand huis bouwen neem het dan ook eens grondig onder de loep. Indien er nog veel begroeiing aanwezig is, of er nog puin ligt of er misschien nog constructies op staan die afgebroken moeten worden, of grote niveauverschillen zijn, dit zijn allemaal dingen die extra kosten met zich kunnen meebrengen. Indien er nog bomen op zouden staan die je zou willen weghalen, vergeet dan niet dat je hiervoor een kapvergunning nodig hebt. Indien de bouwgrond aan alle bovenstaande eisen voldoet, vergeet dan niet dat je de stedenbouwkundige voorschriften moet respecteren die bij de grond horen. Deze schrijven voor hoe en wat je mag bouwen, gaande van hoeveel afstand je moet houden met je buren tot zelfs de vorm van het dak, de materiaalkeuze of de bouwstijl. Controleer daarom voor je het stuk grond koopt of de stedenbouwkundige bepalingen het toelaten om jouw vrijstaand huis te bouwen. Zoniet, kan je altijd wel een aanvraag indienen tot wijziging van de voorschriften, maar dit is een langdurig en onzeker proces. Indien je beslist om je bouwgrond te kopen moet je zien of er een bodemattest bij is daar dit attest verplicht dient mee afgeleverd te worden met de bouwgrond. Indien aan alle eisen is voldaan en je eigenaar bent van je bouwgrond, neem dan gerust contact op met Woningen Compere om nu je droomhuis op papier te zetten en er een kostenplaatje op te plakken. Bel daarom gerust naar ons gratis nummer 0800 / 11 164.

Vrijstaand huis bouwen met een aannemer

Nu je na je lange zoektocht en intensieve inspanning eigenaar bent van je bouwgrond kan je beginnen met je vrijstaand huis te bouwen. Als je beslist om je droomhuis zelf te bouwen, dan staat je nog een hele karwij te wachten. Of je kan ook kiezen voor je vrijstaand huis te bouwen met een sleutel op de deur bouwbedrijf die je alles uit handen neemt.

Door zelf je vrijstaand huis te bouwen kan je uiteraard op heel wat ongemakken stoten. Om te beginnen heb je alle administratieve dossiers en papierwerk wat je zelf allemaal moet belopen zoals je bouwvergunning aanvragen, de epb procedure starten. Zo dien je dan ook zelf op zoek te gaan naar een architect, aannemer, dakwerker, vloerder, … alsook naar je bouwmaterialen. Indien je hierin al niet echt veel thuis bent kan je al vlug slechte keuzes maken. En denk eraan, een goedkope prijs is daarom nog niet altijd de beste prijs. En vergeet niet als je alles zelf regelt sta jij of je architect ook zelf in voor de coördinatie van de werken tussen de verschillende aannemers, wat ook niet altijd gemakkelijk te regelen is.

De wet van Breyne, de enige wet die bescherming biedt aan bouwheren die op plan kopen of een verbintenis voor een sleutel op de deur woning aangaan is dan niet van toepassing. Na al deze verplichtingen en administratieve rompslomp is het dan eindelijk tijd om aan je vrijstaand huis bouwen te beginnen. Indien je nu denkt alles mooi geregeld te hebben kan er nog van alles de mist ingaan. Ook met de beste bouwpartners kan er van alles mislopen. Denk maar aan materiële schade, diefstal, faillissement van de aannemer, vertraging van de werken daar de aannemers elkaar niet mooi opvolgen waardoor de woning vaak veel later dan je had voorzien klaar zal zijn. Dit zorgt natuurlijk ook voor de nodige frustraties en brengt uiteraard weer extra kosten met zich mee zoals bijvoorbeeld de huur van je huidig verblijf dat je langer dient te betalen. En indien je zelf al niet van aanpakken weet en een beetje onhandig bent, kan je hierop ook al niet besparen. Dit alles kan gemakkelijk vermeden worden door te kiezen om je vrijstaand huis bouwen over te laten aan een sleutel op de deur bouwbedrijf. Woningen Compere kan je hierbij volledig professioneel begeleiden zodat jij je met je vrijstaand huis bouwen geen zorgen meer moet maken. Zo begeleiden ze je ook door de administratie zodat de bouw zo snel mogelijk kan beginnen. Zo bouwt Woningen Compere jouw woning ook met tijdswinst, ze bouwen sneller dan wanneer je het zelf zou doen daar ze werken met vaste afspraken met hun onderaannemers. Hierdoor kan je dan ook al wat extra kosten sparen op de huur van je huidig verblijf. Indien je nog vragen hebt kan je deze altijd stellen via het e-mail adres info|a|woningencompere.be of je kan ook bellen naar ons gratis nummer 0800/11 164.

Vrijstaand huis bouwen met een sleutel op de deur bouwbedrijf.

Wilt U uw vrijstaand huis bouwen zonder je er al te veel zorgen over moet maken ? Denk dan eens aan een bouwbedrijf als Woningen Compere die uw geheel vrijstaand huis bouwen vanaf het plan tot en met de definitieve oplevering. Tijdens de gehele periode zal u door één en dezelfde persoon worden bijgestaan en die alle administratieve taken van u overneemt. U kan dus bij ons uw vrijstaand huis bouwen zonder zorgen.


Indien u voor uw bouwproject hebt gekozen om voor zekerheid te gaan en dit door ons te laten bouwen, wilt u uiteraard ook precies weten waar u aan toe bent qua kosten voor uw vrijstaand huis bouwen ? Neem dan contact op via ons gratis nummer 0800/11 164 om een vrijblijvende afspraak vast te leggen zodat wij de kosten voor u berekenen op basis van uw concrete wensen en plannen voor uw vrijstaand huis bouwen. Staart u zich ook uiteraard niet blind op de offerte van een vrijstaand huis bouwen, maar laat u goed en deskundig adviseren door onze adviseur.

Op onze website woningencompere.be geven wij u ook graag een eerste indruk van wie wij zijn en wat wij voor u kunnen betekenen. U hebt er tevens toegang tot 228 berekende modellen met plannen en u kan er onze sleutel op de deur woningen bekijken. Zo zal U ook zien dat bij de meeste vrijstaande woningen zoals bij bijvoorbeeld WC117 er steeds een model A en een model B is. Bij model B is de woning volledig afgewerkt, terwijl bij model A u de mogelijkheid hebt de verdieping achteraf af te werken en bij bijvoorbeeld WC110 kan u kiezen met of zonder garage. Zo kunnen de plannen van onze modelwoningen ook steeds aangepast worden naargelang uw wensen en uw eisen. Zo hebt u ook via onze site de mogelijkheid de kleur van de gevelstenen en schrijnwerk te variëren. U vindt er ook ons volledig gedetailleerd lastenboek terug. In onze brochure, die u ook via onze site kan bestellen, vindt u ook heel wat woningen en plattegronden. Wij sturen hem geheel kosteloos toe, zodat u zich rustig en zorgeloos kunt voorbereiden op uw vrijstaand huis bouwen. U heeft ook de mogelijkheid onze kijkwoningen te bezoeken samen met uw bouwadviseur. Hierdoor kan u zelf zien en oordelen over de kwaliteit van de woningen die de bouwfirma Woningen Compere realiseert.
 
© 2018 Woningen Compere- Maisons Compère - Persoonlijke levenssfeer