STARTPAGINA WONINGEN COMPERE
Gratis nummer
  

Hoeveel kost een huis bouwen ?

Om een idee te krijgen van ‘hoeveel kost een huis bouwen’ doen we er het best aan eens rond te neuzen op het internet, in tijdschriften en op bouwbeurzen om een juist beeld te krijgen wat een soortgelijke woning kost.

Hou er wel rekening mee dat het ene bedrag het andere niet is. Dat sommige bouwheren, websites en magazines het vaak niet over hetzelfde hebben als het gaat over prijzen. Soms gaat het louter om materialen en werkuren, anderen rekenen de kosten van de architect er niet bij. Kijk dus zeker na waar het bedrag precies voor staat. Alleen op die manier kun je je een goed idee vormen van ‘hoeveel kost een huis bouwen’.

Hoeveel kost een huis bouwen, waarmee rekening houden ?

hoeveel kost een huis bouwen

Heel wat toekomstige bouwers worstelen met de vraag hoeveel kost een huis bouwen eigenlijk. Als u een nieuwbouw huis wilt bouwen mag u zich aan een richtprijs van 1300 euro per vierkante meter verwachten, afhankelijk nog eens of het gaat om een gesloten, halfopen of open bebouwing. Daarom houden we best rekening met de volgende factoren die een grote rol kunnen spelen voor de prijs berekening van uw nieuwbouw huis.

U mag zeker niet uit het oog verliezen dat ‘hoeveel kost een huis bouwen’ afhangt van verschillende belangrijkste factoren die een rol spelen voor de berekening van uw bouwprijs, nl de werkuren, materialen, architect en BTW. Daarom zetten we alle woning kostprijs bepalers even voor u op een rijtje. De kosten van de werkuren zijn vooral in het begin aanzienlijk daar de woning in het begin arbeidsintensiever is. De werkuren van de ruwbouw zijn het duurst omdat de ruwbouw ook enkele maanden in beslag neemt. De werkuren bovengronds, gevelopbouw, en werkuren ondergronds, graafwerken en funderingen, tellen ook mee, maar in mindere mate. Indien je zelf wat handig bent kan je veel zelf doen en hierop al heel wat besparen.

Een volgende factor zijn de materialen.

We kunnen stellen dat iets meer als de helft van ons budget dat we hebben toch naar de ruwbouw materialen gaat. Dit is vooral afhankelijk van de grootte van de woning en de voorkeuren die we hebben. Indien je kiest voor een passieve woning is de materiaalprijs ook hoger daar het luchtdicht maken van een woning arbeidsintensiever is en beter isoleren is ook meer geld naar materialen. Indien je kiest voor vloerverwarming dan liggen de installatiekosten van een warmtepomp en vloerverwarming ook hoger. We dienen ook 3000 tot 5000 euro bij te tellen voor aansluiting van water, gas en elektriciteit. En dan is er ook nog de afwerking van de woning, zoals chape, isolatie, vloer, … Uiteraard indien je voor basic materialen kiest, zullen deze een stuk goedkoper zijn dan luxe materialen. Een derde factor is het ereloon van de architect. Deze kiest nog steeds zelf op welke manier hij zijn loon verrekent, via procent, per vierkante meter of aantal werkuren. Vanzelfsprekend moet je op dit alles ook nog eens 21 % BTW betalen. En dan is er ook nog een kostprijs voor het papierwerk, maar dit is slechts een heel klein percentage. Daarom vragen we best offertes van de aannemers zodat je op voorhand weet wat zijn werken je ongeveer zullen kosten. Hou er wel rekening bij dat sommige posten moeilijk op voorhand te begroten zijn en maakt de aannemer een raming in zijn offerte. Nadien wordt gekeken of het uitgevoerde werk meer of minder kost dan wat er in de offerte stond. Zo hebben we toch al een breed beeld van hoeveel kost een huis bouwen.

Een nieuwe woning bouwen mag dan wel vaak goedkoper zijn dan een bestaand pand kopen en renoveren, het blijft een heuse investering. Zeker met de huidige situatie op economisch vlak. Nu we weten hoeveel kost een huis bouwen nu juist zijn er gelukkig verschillende manieren om de bouwprijs te drukken ? Beschikbare tijd en kunnen helpen of meehelpen spelen een heel belangrijke rol bij het uitsparen van geld.

De belangrijkste factor voor een budgetvriendelijke woonst is kiezen voor een eenvoudige constructie.

Welke bouwmethode je verkiest, bijzonderheden in de constructie vragen een meerkost en moet je onderhouden en verwarmen. Probeer ook het compacte volume zo goed mogelijk te benutten en in te delen. Bewaak je budget. Probeer de kosten en de facturen van de verschillende fases van het bouwproject bij te houden. Schrijf de prijzen van de diverse materialen en technieken op. Zo heb je een goed zicht op je kosten en kan je aan budgetbewaking doen en alle onvoorziene kosten makkelijke opvangen. Volg zelf de bouw en de kosten op. Kies voor een kleinere aannemer, deze kost minder dan iemand met veel personeel. Gebruik je architect optimaal daar hij het beste zicht heeft op prijzen en goedkoopste materialen door zijn jarenlange ervaring. Stel kwaliteit boven kwantiteit. Duurzaam materiaal gaat langer mee en moet je later dus minder geld aan uitgeven. Als je een beetje handig bent, kan je heel wat besparen op werkuren door sommige klussen zelf uit te voeren. Doe-het-zelven is ideaal om de kosten te drukken. Bespaar waar nodig. Een aantal zaken kan je achterwege laten. Nog niet elke ruimte moet afgewerkt zijn alvorens u in de woning intrekt. Bepaalde ruimtes kunnen achteraf nog worden afgewerkt of u kunt kiezen voor een voorlopig goedkope oplossing en deze nadien makkelijk vervangen. Of bouw toekomstgericht. Voorzie de nodige ruimte voor toepassingen die je later nog wil integreren. In het begin heb je waarschijnlijk al deze ruimte niet nodig. Laat misschien nog plaats voor domotica daar dit later waarschijnlijk nog beter zal zijn dan nu.

Wat kost een huis bouwen bij een sleutel op de deur bouwfirma ?

Hoeveel kost een huis bouwen bij een sleutel op de deur bouwfirma zoals Woningen Compere ? Zoals u kan vaststellen op onze website is de prijs van een sleutel op de deur woning vastgesteld per vierkante meter inclusief BTW. Zo hebt u op voorhand een duidelijk beeld over hoeveel kost een huis bouwen. De prijs staat al op voorhand vast in een contract en er kan niet van afgeweken worden tenzij onverwachte kosten. Bij deze prijs dient u wel nog de prijs van uw bouwgrond en architectenkosten bij te rekenen.


Het sleutel-op-de-deur bouwbedrijf Woningen Compere beschikt over een groot aantal modelwoningen die variëren in stijl en prijs. Deze woningen kunnen aangepast worden aan uw eisen en wensen. Ze kunnen ook als inspiratie gebruikt worden voor uw droomhuis. Zo realiseert Woningen Compere uw sleutel-op-de-deur woning aan een gemiddelde prijs van van 1064 € per vierkante meter inclusief BTW . Volgende elementen zijn bij ons inbegrepen in de prijs van hoeveel kost een huis bouwen. Zo zijn onze sleutel-op-de-deur woningen uitgerust met een hoog rendementsketel en beschikt het over een ISO+ pack. Dit ISO+ pack bestaat uit 12 cm polyurethaan in chap, 10 cm polyurethaan in de buitenmuren, dubbele beglazing K1.1, 24 cm minerale wol in het dak, geïsoleerde sectionaalporten 40 mm k 0.5. Zo is de prijs van een sleutel-op-de-deur woning meestal goedkoper dan wanneer u zelf alles zou organiseren en coördineren. Dit komt omdat sleutel op de deur bouwbedrijven meestal samenwerken met dezelfde leveranciers en ook grotere hoeveelheden materiaal afnemen. Als bewijs van kwaliteit en professionalisme geeft Woningen Compere u 10 jaar extra garantie op de tienjarige garantie, dus in totaal een garantieperiode van 20 jaar.

Als u nu weet hoeveel kost een huis bouwen met Woningen Compere en wat krijg ik er allemaal voor, ga dan gerust eens een kijkje nemen in onze catalogus en u zal merken dat Woningen Compere een bouwfirma is die vooral traditionele woningen bouwt die uniek zijn in hun stijl. Via onze website hebt u de mogelijkheid enkele van onze modelwoningen virtueel te bezoeken. En indien U nog niet overtuigd bent kan U steeds één van onze kijkwoningen bezichtigen en zelf oordelen. Hiervoor kan u via onze website naar kijkwoningen gaan. Klik op de iconen van de kijkwoningen op de kaart om verdere informatie te krijgen van waar de woning is gelegen en wanneer u ze kan gaan bezichtigen. Of u kan vrijblijvend bellen op het gratis nummer 0800/11 164. Eén van onze medewerkers staat u graag te woord om u in contact te stellen met een bouwadviseur uit uw regio. Bestel alvast online onze gratis catalogus met een reeds aanzienlijk aantal berekende modelwoningen.
 
© 2018 Woningen Compere- Maisons Compère - Persoonlijke levenssfeer