STARTPAGINA WONINGEN COMPERE
Gratis nummer
  

Bouwaannemer

Hoe vind je een bekwame en betrouwbare bouwaannemer voor jouw huis?

Bij het bouwen van je huis draait het niet alleen om de kwaliteit van het werk. Zo zijn timing en het goed nakomen van afspraken ook heel belangrijk. Je architect kan je in je zoektocht naar de juiste bouwaannemer eventueel wel adviseren. Daarom is het ook belangrijk al zeer vroeg naar een architect te gaan, zelf al bij het zoeken naar de juiste bouwgrond kan hij je helpen en adviseren. Een woning bouwen betekent immers vaak de investering van uw leven en hierover dient met toch niet te vlug te oordelen.

Wat is een goede bouwaannemer?

Een bouwaannemer is een firma die verantwoordelijk is voor de realisatie en te coördinatie van je woning. Zo dient ze jouw huis voor een bepaalde prijs en binnen een overeengekomen termijn dat op voorhand in een contact is vastgelegd op te leveren. Zo kan je best rekening houden met de volgende aandachtspunten als je op zoek gaat naar de juiste bouwaannemer(s).

Zo is het nooit te vroeg om aan je zoektocht naar de juiste bouwaannemer te beginnen zoeken. Je kan links en rechts al eens bij vrienden, kennissen of familie informeren naar hun ervaringen met aannemers. Of via het web. Zo zijn er ook vaak blogs te vinden waarop mensen positieve, maar meestal negatieve commentaren op zetten met wat zij meegemaakt hebben met hun bouwaannemer(s). Dit geeft vaak een goed beeld van de kwaliteit en de werkwijze van de bouwaannemer(s). De beste bouwaannemers, zoals deze voor de ruwbouw, zijn vaak al lang op voorhand bezet. Schrik dus niet als je hoort dat je soms tot een jaar dient te wachten alvorens ze aan jouw huis kunnen beginnen. Tijdig beginnen is dus heel belangrijk, zo kan je dan ook meer offertes opvragen en eventueel naar bepaalde projecten van hun gaan kijken en even aanbellen om informatie over hun werkzaamheden op te vragen.

bouwaannemer
 

Neem ook niet te snel je beslissing. Uiteraard is de prijs van groot belang, maar sta gerust ook even stil bij de kwaliteit die een bouwaannemer levert. Een aannemer met een lage prijs klinkt wel mooi, maar vaak zit er ook iets achter verborgen, en de duurste is daarom ook niet altijd de beste. Indien je verschillende offertes hebt ontvangen, en je zelf al wat informatie hebt ingewonnen over de bouwaannemer(s), aarzel dan niet en bespreek dit alles toch ook nog eens met je architect voor je je definitieve beslissing neemt. Architecten werken vaak samen met verschillende bouwaannemers en kennen dan ook hun werkzaamheden. Als je dan uiteindelijk een contract getekend hebt bij een bouwaannemer die het best bij jouw past, verlies dan niet uit het oog dat er toch nog altijd iets kan mislopen. Denk er dan aan dat je zeker niet te veel voorschotten betaald zodat je altijd nog wat geld achter de hand hebt om achter te houden. Vraag voor alles een factuur en betaal deze dan ook altijd via een overschrijving zodat je van elke betaling een bewijs hebt. Denk er ook aan, als je werkt met verschillende bouwaannemers of werklui die gelijktijdig of achtereenvolgens aan de slag zijn, zegt de wet ook nog dat er een veiligheidscoördinator dient aanwezig te zijn om de mogelijke risico’s voor de werklieden te analyseren en de nodige preventieve maatregelen te nemen.  

De opvolging van de verschillende bouwaannemers.

Nu je de verschillende bouwaannemers gevonden hebt om je woning te bouwen staat er je nog een grote taak te wachten, namelijk de vlotte opvolging van de verschillende bouwaannemer(s).

Je kan de opvolging van de verschillende bouwaannemer(s) op voorhand wel allemaal mooi afspreken en inplannen, maar dit loopt niet altijd zoals je het gepland hebt. Zo kan het weer er al voor zorgen dat de ruwbouw vertragingen oploopt of bij een bepaalde bouwaannemer een vorig project niet tijdig af geraakt en wat langer duurt, en dan begint de volgende aannemer eerst nog aan een ander werk als jij niet tijdig klaar ben en loopt dit ook weer uit, of gaat één van de bouwaannemers failliet en dien je nog een nieuwe te zoeken, dan gaat je vooropgesteld schema en afspraken met de andere bouwaannemers al helemaal de mist in. Dit brengt dan ook alweer extra kosten met zich mee, want de opleveringsdatum schuift ook als maar meer op en jij dient dan langer huur te betalen voor je huidige huurhuis. En bij een discussie moet je soms je verhaal gaan halen bij verschillende bouwaannemers. Fijn is dat natuurlijk allemaal niet en dit brengt ook al weer extra stress met zich mee. Zo kan u uiteraard ook kiezen voor een algemene bouwaannemer die alle werken voor u coördineert. Zo hebt u dan slechts één gesprekspartner en één verantwoordelijke voor de algemene prijs en de termijn waarin uw woning dient opgeleverd te zijn. Ook hebt u zelf heel wat minder loopwerk doordat u al deze bouwaannemers niet zelf dient af gaan. Dit kost uiteraard wel wat geld, maar in plaats krijgt u wel een garantie over de uitvoering van de werken, wat toch ook belangrijk is. En indien u kiest voor één algemene bouwaannemer geniet u, dank zij de woningbouwwet van 9 juli 1971, beter bekend als de wet Breyne, trouwens van een uitgebreide bescherming op verschillende vlakken. Zij garandeert de toekomstige eigenaar strenge aansprakelijkheidsregels. Daarnaast blijft de aannemer ook gedurende 10 jaar aansprakelijk voor het geheel of gedeeltelijk tenietgaan van het gebouw wegens een slechte uitvoering van de werken.

Kies ik voor een bouwaannemer of voor een sleutel op de deur bouwbedrijf?

Indien je het niet ziet zitten om je huis te laten bouwen door verschillende bouwaannemers, die je zelf dient te zoeken en af te lopen om offertes te verzamelen en prijzen te vergelijken, dan kan je ook je woning laten bouwen door een sleutel op de deur bouwbedrijf, die al deze taken op zich neemt. Woningen Compere is zo’n sleutel op de deur bouwbedrijf die u graag tot uw dienst staat om uw droomproject van A tot Z uit te werken.


Bouwen een stresserende ervaring? ZEKER als je je droomhuis bouwt met verschillende bouwaannemers die elkaar niet dadelijk opvolgen waardoor het risico bestaat op vertragingen. Of indien er problemen zijn en jezelf je verhaal dient te gaan halen bij verschillende partijen. Of om te beginnen al bij het verzamelen en bespreken van verschillende offertes en prijzen. NIET als je je droomwoning bouwt met ons sleutel op de deur bouwfirma Woningen Compere. Wij zorgen ervoor dat u ’s nachts niet wakker ligt door bouwstress, maar dat u alvast kan wegdromen van wat u allemaal in uw mooie nieuwe woning kan gaan doen. Woningen Compere beseft dat uw bouwproject meer is dan alleen maar materialen kiezen en werken laten uitvoeren. Wij leven met u mee, daarom wordt alles nauwkeurig op voorhand allemaal besproken en vastgelegd in een contract, waar niet van afgeweken wordt tenzij onverwachte kosten, voor we aan de bouw beginnen zodat je tijdens de bouw van je woning niet meer voor verrassingen komt te staan. Ook je materialen kan je bij ons kiezen of je mag hiervoor steeds langsgaan bij onze leverancier zelf. Daar wij met vaste leveranciers werken kunnen wij de materialen goedkoper aan u aanbieden, zodat U daarop dus niet alleen tijd, maar ook geld kan op uitsparen. Zo zullen de werken bij ons ook vlotter verlopen daar wij vaak met dezelfde bouwaannemers werken en door ons zo gecoördineerd worden zodat die elkaar mooi opvolgen.

Zo zal uw woning bij ons ook eerder klaar zijn dan dat u kiest om samen te werken met bouwaannemers met vaste afspraken. Uiteraard wordt er steeds uitgebreid gecommuniceerd over de vooruitgang van uw bouw. Zo wordt bouwen voor u een aangename ervaring! Wanneer u dus uw woning zonder stress wilt bouwen bij Woningen Compere, neem dan gerust onmiddellijk contact op met ons, op het gratis nummer 0800/11 164 zodat wij u in verbinding kunnen brengen met één van onze bouwadviseurs bij u in de regio. Zo hebt u bij ons ook maar één contactpersoon voor alles die telefonisch steeds voor u bereikbaar is. Ga gerust ook even een kijkje nemen op onze website waar u al een eerste kennismaking kan hebben met onze firma en ook al heel wat informatie kan op terugvinden. Maak er tevens gebruik van om ons gratis catalogus te bestellen die je al snel in je bus mag verwachten. Indien u nog vragen hebt kan u deze ook steeds via ons mail adres info|a|woningencompere.be stellen en zal u zeer snel een antwoord ontvangen.
 
© 2018 Woningen Compere- Maisons Compère - Persoonlijke levenssfeer