STARTPAGINA WONINGEN COMPERE
Gratis nummer
  

Moderne woning

Ben je op zoek naar inspiratie voor je moderne woning ?

Huizen kunnen in verschillende stijlen voorkomen. De stijl die u kiest is volledig afhankelijk van uw eigen smaak. Als je aan een woning denkt moet je niet alleen een beeld hebben van hoeveel slaapkamers wil ik hebben of hoe moet mijn keuken er uitzien, maar ook in welke stijl huis zie ik mij wonen. Gaat mijn voorkeur eerder uit naar een strake en moderne woning of ben ik eerder een klassieke type ? Woningen Compere kan je helpen kiezen met voorbeelden van de meest voorkomende bouwstijlen.

Wat is een moderne woning ?

Rechte lijnen, minimalistische detaillering, alternatieve materialen en een open indeling met ruimtes die in elkaar overlopen. Dat is hoe een moderne woningen bouwen prijzen eruit ziet. Gebruik makend van de laatste technieken ontwerpt Woningen Compere uw droom waarin duurzaamheid centraal staat. Zonder franjes, maar zeker niet saai. Integendeel de eenvoud creëert verrassend veel ruimte en diepte.

moderne woning

Bij een moderne woning dient er vooral gelet te worden op de grootte van de verschillende ruimtes, licht en het behoud van strakke lijnen aan de buitenzijde en het uitgekiend minimalisme. De kamers zijn ruim en open ingericht. Dank zij de grote glaspartijen, vaak verborgen van het zicht van de straatkant, kan er veel daglicht instromen dat voor een ruimtebeleving zorgt. Dankzij het zachte daglicht heb je overdag ook minder nood om de lichten te ontsteken en heb je steeds een volledig uitzicht over de buitenwereld. Zo heeft een modern huis een positief effect op het gemoed. Een modern huis laat zich dus niet in een vakje duwen. Het minimalisme van een moderne woning heeft dus niets te maken met de luxe of het comfort in een huis. Zo laat een moderne woning veel ruimte voor persoonlijke aanpassingen. De sobere vormgeving en strakke lijnen leggen weinig beperkingen op, maar geven je juist de vrijheid om je interieur zelf vorm te geven.

De gevel is vaak één massief vlak, niet of nauwelijks onderbroken door ramen, deuren, in- of uitsprongen en eventueel extra benadrukt met verlijmd metselwerk of homogeen gevelpleister. Verder zien we bij een moderne woning regelmatig een mix van materialen opduiken, zoals stukken gevel uit hout, zinken daken en kunststof schrijnwerk. Was een plat dak vroeger nogal saai en zonder inspiratie, dan kan je er de dag van vandaag heel wat leuks mee doen. Zo kan je er een heus groendak van maken dat er bijzonder knap uitziet en dat tevens een meerwaarde vormt voor de biodiversiteit. Maar ook een dak met grote leien kunnen het moderne uiterlijk van het huis in stand houden. Een zadeldak past ook goed bij een moderne woning. Indien u met vragen zit betreffende een moderne woning, neem gerust contact op met Woningen Compere op het gratis nummer 0800/11 164 en een van onze adviseurs zal u zeker verder helpen met zijn professionele kennis.

Niet alleen de vormgeving is belangrijk voor een moderne woning, maar ook het wooncomfort. Ook steeds meer mensen beginnen te denken aan domotica voor wat extra comfort te hebben in je woning. Deze twee zijn geen overbodige luxe meer in een moderne woning.

Zo wordt een moderne woning ook meestal uitgerust met de nieuwste technologie wat verwarming, elektriciteit, verlichting, ventilatie, water, sanitair en huishoudtoestellen betreft. Dan spreken we niet zomaar over kleine toestellen, maar over grote installaties die nodig zijn en die je wooncomfort aanzienlijk verbeteren. De bedoeling van deze toestellen samen is om een stabiele temperatuur, een gezond binnenklimaat, warm water en voldoende licht in onze moderne woning te hebben. Hiervoor dien je je allemaal geen zorgen te maken als je gaat voor een moderne woning bij ons sleutel op de deur bouwbedrijf Woningen Compere daar heeft voor U al de beste toestellen uitgekozen. Zo zal uw sleutel op de deur woning uitgerust zijn met een hoge rendementsketel, nl een condenserende gasketel type Vaillant Ecotec, en beschikt het over een ISO+ pack. Dit ISO+ pack bestaat uit 12 cm polyurethaan in chape, 10 cm polyurethaan in de buitenmuren, dubbele beglazing K1.1, 24 cm wonerale wol in het dak, geïsoleerde sectionalepoort 40 mm k 0.5. Zo wordt uw woning ook voorzien van een verluchtingssysteem Renson type C+ Evo Healthbox met SmartZone.

Indien gewenst, kunnen ook steeds andere types berekend en verrekend worden. Al deze technische snufjes kan u terugvinden in ons gedetailleerd lastenboek dat terug te vinden is op onze site www.woningencompere.be. Dit lastenboek beschrijft de methoden en materialen gebruikt voor de realisatie van onze bouwwerken voor de realisatie van uw moderne sleutel op de deur woning, die tot stand komen volgens de regels van de kunst. Daar er steeds nieuwe technieken op de markt komen, kunnen er steeds aanpassingen aan nieuwe methoden, producten en merken worden gedaan aan hetgeen beschreven staat in het lastenboek, uiteraard door dewelke minstens even goed zijn als diegenen die erin beschreven staan. Indien U ons gedetailleerd lastenboek doorgenomen hebt en nog met vragen zit, aarzel niet om contact op te nemen met onze firma Woningen Compere op het gratis nummer 0800/11 164. Ons professioneel team staat steeds voor u klaar om u met al deze technische gegevens te helpen zodat u niet steeds voor elke vraag contact dient op te nemen met een andere aannemer.

Moderne woning met een sleutel op de deur bouwfirma.

Waarom niet kiezen om uw moderne woning samen te bouwen met een sleutel op de deur bouwbedrijf. Aangezien Woningen Compere ook om u bezorgd is willen wij u ondersteunen en begeleiden in uw levensproject.

Misschien ben je wat geremd of ben je bang dat je niet genoeg inspraak zal hebben wanneer je ervoor kiest om je moderne woning door een sleutel op de deur bouwbedrijf te laten bouwen. Niets is minder waar! Heb je liever een moderne woning waarvan de buitengevel is opgetrokken uit 2 materialen en voorzien is van een plat dak. Jij kiest uiteraard hoe jouw moderne woning er gaat uitzien, die bij je budget en bij jou en je gezin past. Zo dien je vooreerst zelf je bouwgrond te kopen.


Dan dien je ook nog de richting van je moderne woning te kiezen. Zo hou je best rekening met de stand van de zon, dat er veel zonlicht kan binnenkomen zodat we niet veel licht dienen aan te doen en uiteraard ook onze stookkosten kunnen beperken en met de ligging, daar er meestal bij een moderne woning weinig vensters vooraan zijn en heel veel achteraan. Zo dienen we ook al rekening te houden met onze tuin. Of we graag buiten in de schaduw zitten of net veel zonlicht wensen. Het is jouw huis, alle mogelijkheden zijn beschikbaar. Wanneer je uw moderne woning door Woningen Compere laat bouwen zullen onze experts u hierin begeleiden en bijstaan zodat je de juiste beslissingen neemt voor uw moderne woning. Bij ons staat u er niet alleen voor. Vanaf het moment dat je via onze site of uit onze catalogus een model hebt gekozen, kunnen er steeds nog aanpassing aan worden gedaan zodat het jouw droom moderne woning wordt. Het is tenslotte jouw levenswerk en jij moet er nog jaren in doorbrengen.

Indien je via onze site naar de berekende modellen gaat zal je zien dat de meeste modellen in onze catalogus meerdere mogelijkheden hebben. Ik neem hier het voorbeeld van het model WC202. Model A heeft een totale oppervlakte van 137,20 m2. De prijs per vierkante meter bedraagt 1.033,27 euro per vierkante meter. Model B heeft een grotere oppervlakte nl 151,95 m2 en de prijs per vierkante meter bedraagt 980,75 euro. Beide modellen hebben hetzelfde aantal kamers, een wasruimte, badkamer, ruime keuken en living. Juist is er bij model B een extra bureau bijgekomen. Natuurlijk kan je zelf ook dingen laten aanpassen met de hulp van onze professionals.

Had je liever in de plaats van 2 kleinere slaapkamers één grote, voor je zoon of dochter. Of één kamer minder en een dressing in de plaats, want dan voorzien we daar best geen raam. Of had je misschien graag een garage aan je huis of een kelder waar manlief zich soms even kan terugtrekken in zijn mancave na zijn drukke job. Je kan hierin zo ver gaan als je zelf wil. Wij zorgen ervoor dat je alles mooi uitgetekend krijgt met een volledig gedetailleerd lastenboek erbij. Uiteraard mag U ook nog verwachten dat uw moderne woning op vrij korte termijn gebouwd wordt, gemiddeld na zo’n 6 a 7 maanden kan de sleutel van uw moderne woning reeds aan u overhandigd worden.

Moderne woning

U denkt eraan een moderne woning te bouwen op uw eigen stukje grond. Een huis dat exact is zoals u het wenst en in moderne stijl. Een moderne woning bouwen betekent niet alleen een moderne look, maar ook mee zijn met de nieuwe stijlen, technieken en materialen. De nieuwbouwsector blijft niet stilstaan, maar evolueert en innoveert voortdurend. Daarom is het van belang dat u zich laat bijstaan door professionals die op de hoogte zijn van alle laatste nieuwe ontwikkelingen in de bouwsector. Woningen Compere kan het bouwproject van uw moderne woning samen met u bestuderen en realiseren volgens het sleutel op de deur bouwconcept. Dit houdt in dat het project van A tot Z voor u afgehandeld wordt, beginnende met het voorontwerp over de uitvoering tot de overhandiging van uw sleutels.  Het bouwbedrijf Woningen Compere kan uw moderne sleutel op de deur woning bouwen zowel in Vlaanderen als in Wallonië. Had u graag wat meer informatie over dit bouwconcept of over onze bouwfirma ontvangen, vraag dan ons gratis catalogus aan via de site. Deze staat boordevol informatie en inspiratie. Woningen Compere is ook telefonisch te bereiken via het gratis nummer 0800/11 164. Indien u het wenst kan er steeds vrijblijvend een bouwadviseur bij u langskomen om al uw vragen te beantwoorden.

Mensen die een moderne woning willen bouwen zijn steeds op zoek naar handige en mooie oplossingen. Geen wonder dat ze zoveel belang hechten aan architecturale designs. Maar voor veel mensen spat de droom voor een moderne woning bij de kostprijs vaak al uiteen. Niet bij Woningen Compere. Zij bieden u namelijk zeer scherpe prijzen.

Bouwen is kiezen, en dat begint al dadelijk bij het type van uw woning. Zo zijn er heel wat verschillende bouwstijlen met elk hun eigen specifieke kenmerken en karakter.

Kiest u voor uw eigen vrijstaande woning, een pastoriehuis, een villa met een rieten dak of zie je meer een moderne woning zitten?

De bouw van uw droomvilla begint hier.

Wanneer u op het punt staat een huis te bouwen moet u uitmaken welke stijl uw voorkeur heeft. U zal u al snel merken dat er veel mogelijkheden zijn. Draagt een strakke, moderne woning uw voorkeur of bent u eerder een klassiek type?  Wij loodsen u graag door het uitgebreide palet van bouwstijlen. De grootste onderscheiding kunnen we maken tussen modern en klassiek.

Een klassieke woning is over het algemeen te onderscheiden door de baksteenarchitectuur en details van vroeger die vaak opduiken, zoals onder meer kruisverdelingen in de ramen, raamluiken, sierlijst aan dakgoten, enzovoorts. Omwille van de vele sierlijke details krijgt een klassieke woning vaak een statige uitstraling. Bij klassieke woningen horen over het algemeen ook klassieke materialen, waaronder bakstenen voor de gevel en hout voor de ramen en deuren. Meestal wordt er gebruik gemaakt van een hellend dak en vaak nog voorzien van dakkapellen. Binnen wordt er vaak gebruik gemaakt van een centrale inkom met een trap, deze inkom geeft meestal toegang tot al de verschillende ruimtes op de benedenverdieping.  Er wordt ook vaak gebruik gemaakt van luxe stoffen, zoals fluweel, linnen en doorleefd leer en dit in combinatie met donkere houtsoorten die gebruikt worden in statige meubels.

Een moderne woning onderscheiden we door hun strakke lijnen, vernieuwde materialen, sombere vormen, dynamische vlakken en veel glas. Een moderne woning mag gezien worden en laat zich niet meer in een vakje duwen. De architectuur blijft grotendeels minimalistisch maar is vaak net heel creatief, bijvoorbeeld door in- en uitsprongen en alternatieve bouwmaterialen zoals gevelbepleistering, hout en metaal als zink en koper creëert u toch een aparte dynamiek. Binnen wordt meestal gekozen voor open ruimtes die in elkaar overlopen. Over het algemeen zijn er in een moderne woning weinig ramen in de voorgevel, maar grote raampartijen aan de achterzijde van de woning. Op deze manier en door gebruik te maken van eventuele lichtstraten, kan u daglicht tot diep in uw woning laten binnendringen. Hiervoor is ook een goede oriëntatie van de bouwgrond en de woning wel belangrijk. De gevel bestaat meestal uit grote vlakken en weinig tierlantijntjes. Vaak wordt gekozen voor een plat dak of een groen dak.

Maar zowel een klassieke als een moderne woning kan klassieker of net eigentijdser zijn.  Het spectrum is dus oneindig.

In een moderne woning worden vaak ook verschillende snufjes gebruikt die het wooncomfort vergroten, alsook nieuwe technologieën op gebied van verwarming en elektriciteit.

Vaak worden deze dan ook nog geautomatiseerd door een domoticasysteem. Dit zorgt er wel voor dat de kostprijs van een moderne woning erg oploopt.

Welke trends maken een moderne woning de dag van vandaag zo duur?

Een moderne woning met grote ramen. Grote ramen geven uw moderne woning niet alleen een strakke, moderne look, maar laten ook veel daglicht binnen. Kamerhoge ramen en schuifdeuren scoren daarom enorm. De drijfveer achter deze trend is het verlangen om het binnen- en buitenshuis leven in elkaar te laten overvloeien. Maar glas is erg duur, zeker wanneer u dan nog kiest voor super isolerende dubbele beglazing. Omwille van de grote ramenpartijen hebt u meestal ook stevigere raamprofielen nodig, zoals bijvoorbeeld aluminium, zodat u voor deze ook nog eens in een hogere prijsklasse terecht komt.
Wie een moderne woning bouwt is ook eerder geneigd te opteren voor de verwarming voor een warmtepomp in plaats van een condensatieketel en een ventilatiesysteem C+ of D in plaats van een goedkoper A of B. Vaak zien we voor de elektriciteit ook nog zonnepanelen op de platte daken voor het opwekken van groene stroom.

Een moderne woning wordt ook vaak een slimme woning genoemd. Door één druk op de knop openen of sluiten de gordijnen, uw inbraakbeveiliging of oven die u bedient met uw smartphone, tot draadloze speakers die met gesproken commando’s uw licht dimmen of muziek spelen. Domotica staat niet allen gelijk aan een hoger leefcomfort. Maar domotica kan ook een steentje bijdragen tot een rationeler energieverbruik en de veiligheid van de woning. Lichten met bewegingssensors die pas aanspringen als u de kamer binnenkomt en na bepaalde tijd uitdoven, is een simpel voorbeeld van hoe domotica kan snoeien in uw energiefactuur. Met zonneverwarming kan u uw woning ook heel gericht per kamer of zone verwarmen. Voor elke zone kan u de exacte temperatuur op het centrale scherm aflezen en met één toets bijsturen.

Een moderne woning wordt niet alleen slimmer, maar ook groener, dit zowel letterlijk als figuurlijk. Zo zien we de laatste tijd in een stad steeds meer groendaken opduiken om optimaal gebruik te maken van de beperkte horizontale oppervlakte. Dit zorgt voor een verminderde CO2-uitstoot, waardoor het dak niet alleen mooi is, maar tevens goed is voor het milieu!

Een moderne woning is allang niet meer alleen weggelegd voor een nerd of rijke mensen.

Een sleutel op de deur bouwbedrijf kan u helpen met het bouwen van een moderne woning binnen uw budget.

Interesse in het bouwen van een moderne woning via het sleutel op de deur bouwconcept?  Vraag dan alvast de gratis catalogus aan via de site van Woningen Compere. In deze catalogus treft u heel wat modelwoningen aan in verschillende stijlen, waaronder dus ook moderne woningen. Deze modelwoningen dienen enkel als inspiratie voor uw droomhuis. Samen met een door u gekozen architect kunnen deze woningen aangepast worden aan uw persoonlijkheid en levensstijl of bent u vrij van een eigen ontwerp in te dienen. Ons ervaren en gedreven team staat graag tot uw dienst om u te begeleiden tijdens het volledige bouwproces van uw moderne woning. Dit vanaf het voorontwerp tot en met de overhandiging van uw sleutels. Dankzij ons gedetailleerd lastenboek heeft u een volledig overzicht over de methoden en de materialen die gebruikt zullen worden voor de realisatie van uw moderne woning. Gezien het enorme aanbod, en naargelang uw wensen kunnen andere merken en producten berekend worden, zoals in plaats van een condensatieketel kan er geopteerd worden voor een warmtepomp.

Tevens hebt u de mogelijkheid te opteren voor een alternatieve energiebron. Desgevallend zal de prijs van uw woning aangepast worden. Indien dit allemaal niet onmiddellijk binnen uw budget past, kan u met Woningen Compere een evolutiewoning woning bouwen. Via dit concept evolueert uw moderne woning mee met u, uw gezin en uw budget. Of u kan nog even wachten met de installatie van bepaalde technieken. Indien u de aankoop van bepaalde technieken uitstelt tot later, dient u dit toch reeds nu mede te delen zodat de nodige voorziening ervoor reeds nu al getroffen kan worden. Breng alvast een bezoek aan onze kijkwoningen. Zo krijgt u al een eerste beeld over hoe uw toekomstige moderne woning gebouwd door Woningen Compere er kan gaan uitzien.  Tevens bouwt Woningen Compere uw moderne woning tegen een prijs die een referentie is in de Belgische sleutel op de deur huizenmarkt. U vindt onze gemiddelde prijs per vierkante meter dan ook terug in onze catalogus. Deze prijs ligt een heel stuk lager dan wanneer u uw moderne woning zelf bouwt. Voor meer informatie kan u steeds terecht met de bouwadviseur vermeld op uw catalogus. Ons sleutel op de deur bouwbedrijf is ook steeds telefonisch bereikbaar via het gratis nummer 0800/11 164.
 
© 2018 Woningen Compere- Maisons Compère - Persoonlijke levenssfeer