STARTPAGINA WONINGEN COMPERE
Gratis nummer
  

Houten woningen prijzen

De houten woningen prijzen zijn, net zoals deze met andere bouwtechnieken, afhankelijk van uw wensen

Zo kan u uw woning zo duur of goedkoop mogelijk maken als u zelf wilt. Het is ook heel moeilijk op voorhand uw houten woningen prijzen te bepalen. Daarom kan je best kiezen voor je huis te laten bouwen door een sleutel op de deur bouwfirma die je huis bouwt voor een vaste prijs op voorhand vastgelegd in een contract. Woningen Compere is zo’n sleutel op de deur bouwbedrijf dat je woning kan bouwen tegen een gemiddelde prijs van 1064 euro per vierkante meter. U kan ons altijd contacteren via het gratis nummer 0800/11 164.

Wat beïnvloedt de houten woningen prijzen?

Voor je begint met grote beslissingen nemen voor de bouw van je woning kun je je best op voorhand goed laten informeren over de verschillende bouwtechnieken en prijzen. Je kan om te beginnen al eens naar verschillende sites googelen, dan kom j al heel wat te weten. Zo zal je ook informatie vinden over de houten woningen prijzen. Wat die juist inhoudt en wat de prijs kan beïnvloeden.

houten woningen prijzen
 

Wat houdt nu juist de houten woningen prijzen in? Naast de grond, uw budget en het bestemmingsplan is het materiaal waarin je je woning bouwt uiteraard ook van doorslaggevende aard voor de houten woningen prijzen. Maar helaas is het niet mogelijk om een vaste prijs op houten woningen bouwen te kleven. Deze is heel erg afhankelijk van uw wensen en eisen. Er zijn te veel factoren waarmee rekening moet gehouden worden. Zo is elke woning ook persoonlijk en zijn er zo goed als geen dezelfde. Hoeveel we nu dienen te betalen voor een houten woning hangt af van de grootte van de woning. Des te groter je bouwt, des te hoger uiteraard het kostenplaatje is. Ook belangrijk is de architectuur. Alle speciale vormen of architecturale fantasietjes kunnen de houten woningen prijzen fors verhogen. Ook de materiaalkeuze kan belangrijk zijn. Kiezen we voor ramen in pvc of aluminium, kiezen we voor onze vloer gewone tegels of tegels in natuursteen, ...

Maar ook heel belangrijk is het soort hout en de dikte van het hout dat gebruikt wordt. Voor al deze materialen zijn er uiteraard verschillende prijscategorieën. Ook de keuze van de afwerking kan voor grote prijsverschillen zorgen. Zetten we een eiken trap of een gewone houten trap, geven we de voorkeur aan een dure inloopdouche met mooie design kranen of ben je tevreden met een gewone douchecabine. Dan hebben we ook nog de isolatie-eisen. Wordt het een gewoon huis of kiezen we voor een passiefhuis dat weer bij het bouwen duurder is, maar achteraf voor besparingen op energiekosten zorgt. Een laatste factor is het soort woning. Bij een gesloten woningen kan je uiteraard veel meer besparen op materialen en werkuren dan wanneer je kiest voor een halfopen of open bebouwing. Het is dus geen verrassing dat een grote, open woning met luxueuze materialen zorgt voor hoge houten woningen prijzen dan een compacte gesloten bebouwing. Is er nu een prijsverschil tussen houten woningen bouwen en traditionele bouwmethodes? Eigenlijk heel weinig. De prijsverschillen zijn in principe te verwaarlozen. Indien we graag op voorhand een vaste prijs willen voor het bouwen van onze woning, want budgetcontrole van een nieuwbouw is erg belangrijk, dan kiezen we beter om onze woning te laten bouwen door een sleutel op de deur bouwbedrijf.

Waarom kiezen voor ?


Vroeger werd er vooral gebouwd met materialen die binnen de landsgrenzen te winnen waren. Daarom bouwden onze over-overgrootouders met hout en klei. Vandaag de dag wordt er nog steeds met klei gebouwd, weliswaar in gebakken vorm, omdat het een streekeigen materiaal is, maar ook wordt er vaak gekozen voor houtbouw. Daar houten woningen prijzen niet zo veel verschillend zijn als deze van een traditionele woningbouw in steen zien we de laatste tijd vaker dat er meer en meer woningen gebouwd worden met een houtskelet.

Waarom toch kiezen voor houten woningen daar de verschillen in houten woningen prijzen te verwaarlozen zijn met deze van een traditionele woningbouw? Hout zorgt voor een gezellig warme uitstraling. Deze is wel afhankelijk van het model, de locatie en de afwerking, maar zelfs het meest moderne houten huis voelt nooit koud en afstandelijk aan. Daar er vooral gewerkt wordt met natuurlijke materialen zorgt dit voor een minimale milieubelasting. Hout zorgt ook voor een goede isolatie waardoor je achteraf minder energie gaat verbruiken. Dit heeft wel geen rechtstreekse invloed op de houten woningen prijzen, maar is interessant voor nadien. Je kunt heel veel variatie in je woning brengen. Wanneer je je woning in hout bouwt heb je een zeer grote artistieke vrijheid. Zo kun je vrijwel elke bouwwens in hout realiseren. Je krijgt ook meer waar voor je geld. Zo zijn de houten woning prijzen voor het bouwen veel goedkoper daar de bouwtijd ook veel korter is zodat je minder werkuren dient te betalen. Afhankelijk van de afwerking, de locatie en het onderhoud van het huis gaan houten woningen zeer lang mee, veel langer dan we denken. Het hout is meestal op voorhand behandeld waardoor het minstens even lang meegaat als een traditionele woning.

Wat de fundering en de kelder betreft kunnen deze perfect gemaakt worden op dezelfde manier als bij een traditionele woning. Zo vinden we vooral het kleine prijsverschil van de houten woningen prijzen in de kortere bouwtijd. Dit door het feit dat alle stukken op voorhand op maat gemaakt worden in een atelier. Zo is hout ook licht en gemakkelijk verwerkbaar. Ook is er nagenoeg geen vertraging door regen- of vorstverlet daar hout niet zo weersgevoelig is. Een andere kostenbesparing bij het bouwen van een houten huis is dat meestal kan worden volstaan met een lichtere fundering daar het totaalgewicht van een houten woning veel lager ligt dan van een betonnen- of baksteenhuis. Een goede tip, vergelijk goed, zie dat je geen appels met peren vergelijkt, want dan gaat het verschil in houten woningen prijzen niet meer op.

Houten woningen prijzen of prijzen sleutel op de deur woningen?

Wanneer u nog niet volledig overtuigd bent van de houten woningen prijzen kan u best ook eens informeren bij een sleutel op de deur bouwbedrijf daar zij uw woning kunnen zetten tegen een vaste prijs die lager is dan dat uzelf een woning zet.


Niet alleen zijn de prijzen van sleutel op de deur woning voordeliger dan die van houten woningen prijzen. Wanneer je kiest voor je huis te laten bouwen door een sleutel op de deur bouwbedrijf zijn er nog tal van voordelen. Zo zal deze firma alle administratieve rompslomp, de volledige planning en de coördinatie van de woning voor u doen zodat u meer tijd voor uw gezin hebt en niet te veel tijd hoeft te verliezen voor je drukke job. Indien je toch een gedeelte zelf voor je eigen rekening wilt nemen is dat uiteraard geen enkel probleem. Spreek dit dan op voorhand goed af. Uiteraard kan je altijd nog wijzigingen aanbrengen. Weet wel dat hier vaak meerprijzen tegenover staan. Zo heb je ook altijd maar één aanspreekpunt voor al je vragen en inlichtingen. Zo is een sleutel op de deur woning sneller klaar dan een gewone traditionele woning, doordat de aannemer en onderaannemers elkaar perfect opvolgen daar dit op voorhand allemaal goed is afgesproken. Zo worden de laatste nieuwe ontwikkelingen in de bouw goed opgevolgd en krijgt u een garantie van de allernieuwste bouwtechnieken en beste materialen en kunnen je daardoor goede adviezen leveren. Het grote voordeel van de prijs wordt gehaald uit het feit dat deze firma’s werken met vaste leveranciers en dus grote hoeveelheden afnemen waardoor ze dan vaak de prijs kunnen drukken. Zo wordt je tevens goed beschermd via de Wet Breyne.

Ben je nog niet overtuigd? De meeste sleutel op de deur bouwfirma’s hebben kijkwoningen en opendeurdagen. Indien je beslist van houten woningen prijzen af te zien en te gaan voor je woning te laten bouwen door een sleutel op de deur bouwfirma die op voorhand je prijs vastlegt in een contract en waardoor je dan later ook niet meer voor verrassingen komt te staan, kan je best eens contact opnemen met ons sleutel op de deur bouwbedrijf Woningen Compere via ons gratis nummer 0800/11 164 zodat een collega je in contact kan brengen met een bouwheer bij u in de buurt en die je dan ook gedurende gans de bouw kunt contacteren voor inlichtingen en vragen. Kom ook gerust eens langs op onze opendeurdagen dan ziet u al dadelijk een van onze kijkwoningen en kan u reeds een persoonlijk gesprek hebben met een van onze medewerkers. Via onze site kan je nu reeds onze gratis catalogus bestellen die je heel snel per post mag ontvangen.
 
© 2018 Woningen Compere- Maisons Compère - Persoonlijke levenssfeer