STARTPAGINA WONINGEN COMPERE
Gratis nummer
  

Huis bouwen

Een huis bouwen doe je niet elke dag. Het is één van de grootste en belangrijkste gebeurtenissen in je leven.

Een huis bouwen kan heel spannend zijn, maar kan ook heel veel stress met zich meebrengen. Je dient bij je huis bouwen duidelijke en goede keuzes te maken daar je er je ganse leven mee geconfronteerd blijft. Want je huis bouwen doe je ten slotte maar één keer in je leven.

Hoe kies ik mijn architect voor mijn Huis bouwen?

Je moet niet alleen denken aan een huis bouwen, maar ook aan je thuis. Een huis moet niet alleen mooi zijn, maar je moet er je ook goed in voelen. Hierbij kan een goede architect je helpen om dat doel te bereiken.

huis bouwen

Wie aan huis bouwen denkt heeft in eerste instantie een goede architect nodig. Hij is namelijk uw vertrouwenspersoon en luistert naar al je wensen. Maar hoe vind je nu een goede architect? De gemakkelijkste manier om een goed architect te vinden is via het internet. Maar kies niet zo maar de eerste de beste, maar ga grondig te werk. Vraag ook al eens aan vrienden en familie wat hun ervaringen zijn met een architect. Doorblader wat magazines over bouwen en reclamefolders. En kijk ook al eens goed rond in de buurt of er geen woning is die je bevalt. Ga gerust eens aankloppen en vraag naar hun ervaringen met hun architect. Zo kan u ook deelnemen aan openhuizenevenementen zoals “Mijn Huis Mijn Architect” dat elk jaar plaatsvindt in september. Als je een architect gevonden hebt vraag je best eerst een verkennend gesprek om nader kennis te maken. Zo kan hij je duidelijk maken hoe hij te werk gaat en je enkele adressen geven van woningen als referentie. Jij dient dan ook van jouw kant hem zoveel mogelijk informatie te geven.

Hoe preciezer, best tot in de kleinste details, je uw verwachtingen van je droomhuis aan hem kunt doorgeven, hoe gemakkelijker hij zich al een beeld kan vormen voor je voorontwerp. Indien je meent dat het klikt met je architect, dan kun je hem een verdere opdracht geven. Heb je nog twijfels, ga dan gerust nog eens bij een andere architect langs. Een gouden tip. Start je zoektocht naar je architect zo vroeg mogelijk. Hij kan je al helpen bij je zoektocht naar je ideale bouwplaats, je helpen met het inschatten van uw budget en u al een eerste beeld geven van je droomhuis. Zo helpt hij je ook bij de keuze van bouwmaterialen en bij het opvragen van offertes. Zo controleert hij ook de kwaliteit van de werken en of de werken goed uitgevoerd zijn volgens de plannen en het lastenboek. Hij zorgt tevens voor de wettelijke en administratieve voorschriften en staat u bij tijdens de oplevering van het werk.

Maar hoe zit dat nu indien je beslist van je huis te bouwen via een sleutel op de deur bouwbedrijf, heb je dan ook een architect nodig en mag je die dan zelf kiezen? Ook voor deze bouwwijze kunt u wel degelijk uw architect vrij kiezen. Sommige sleutel op de deur bouwbedrijven raden dit zelfs aan daar de kosten van een architect dan toch niet zo hoog zijn daar deze dan geen werfcontroles dient te doen. Deze worden dan door het bouwbedrijf zelf gedaan.

Huis bouwen met Woningen Compere

Je eigen huis bouwen met een sleutel op de deur bouwfirma als Woningen Compere is bouwen met één firma, via één aanspreekpunt vanaf de plannen en het ontwerp, over de ruwbouw tot de oplevering ervan, of beter gezegd van A tot Z.

Wanneer je je huis wilt laten bouwen door Woningen Compere dien je vooreerst al eigenaar te zijn van je stuk bouwgrond. Woningen Compere heeft namelijk geen bouwgronden ter beschikking. Zo ben je bij je huis bouwen via Woningen Compere ook vrij van zelf een architect te kiezen die samen met u het plan van je droomhuis maakt waarna je dan bij de bouwfirma terecht kan, maar dit is uiteraard niet nodig. Woningen Compere beschikt zelf al over uitgebreid documentatiemateriaal, basisplannen en meerdere kijkwoningen die u persoonlijk kan gaan bezoeken.


Hiervoor kan je best naar onze site reeds je gratis catalogus bestellen die je dan heel snel in de bus zult vinden. Of via de lijst van modelwoningen met plan krijg je al een aanzienlijk aantal voorbeelden van modelwoningen, dewelke uiteraard kunnen aangepast worden naar uw wensen. Voor elke wijziging die u zou willen uitvoeren aan één van de basisplannen kan u beroep doen op één van onze bouwadviseurs, die u ook gedurende gans het bouwproces blijft bijstaan. Zo kan u ook een gratis voorontwerp van uw droomhuis bekomen dat opgesteld is door één van onze architecten, aangepast aan de hellingsgraad van uw terrein en met de juiste oriëntatie. Ook ontvangt U na uw definitief plan een gedetailleerd lastenboek van ons.

Dit beschrijft de methoden en materialen die gebruikt zullen worden bij de realisatie van je huis bouwen. Uiteraard wordt er steeds gebruik gemaakt van materialen die aan een zeer sterk criteria voldoen om de betrouwbaarheid en duurzaamheid van uw woning te garanderen. Dit stelt Woningen Compere zelfs in staat om de tienjarige garantie te verlengen tot een twintigjarige garantie. U kan een voorbeeld van ons lastenboek terugvinden op onze site. Uiteraard kan dit steeds aangepast worden aan de laatste nieuwe methoden, producten en merken die minstens even kwalitatief zijn. Zo, nu heb je al een duidelijk zicht van hoe je droomhuis er zal gaan uitzien. Een ander groot voordeel is dat je op voorhand ook al weet wanneer je huis klaar is en wat je huis juist zal kosten. Bij Woningen Compere bouw je een goedkoop huis bouwen, je huis al aan een gemiddelde prijs van 1064 euro per vierkante meter inclusief BTW en kan je je woning al na 6 à 7 maanden betrekken. Zo wordt je huis bouwen ook steeds gecoördineerd door een ervaren werfleider en regelmatig bezocht door een supervisor.
 
© 2018 Woningen Compere- Maisons Compère - Persoonlijke levenssfeer