STARTPAGINA WONINGEN COMPERE
Gratis nummer
  

Prefab huis bouwen

Bij het bouwen van een huis heeft niet iedereen veel ervaring en/of tijd om alles zelf te doen. Soms moet men binnen een korte termijn kunnen verhuizen, of moet men gedurende de bouw hoge huur betalen voor de huidige woonst. Of hebben we twee linker handen en kunnen we zelf niet veel doen of zijn we gewoon leken in het bouwen. Zo wordt er dan ook vaak gedacht aan prefab huis bouwen.

Prefab huizen bouwen versus Traditioneel

Als je eigenaar bent van de grond en deze volledig bouw klaar is en de funderingen gelegd, kan de bouw van je eigen droomhuis starten. Een geweldig moment. Vervolgens is het aftellen tot de oplevering en uitkijken naar het moment van de verhuis naar je droomhuis. Maar hoelang het duurt voor je kan verhuizen hangt af van de bouwmethode die je kiest : traditioneel of prefab huizen bouwen.

prefab huis bouwen

Kies je om je woning op de traditionele manier te bouwen, dan wordt uw huis in stukjes opgebouwd op de werf zelf. Dit heeft uiteraard zijn tijd nodig en is niet zo gemakkelijk om zelf te doen. Er kan dan ook van alles mislopen als we niet kiezen voor professionele bouwfirma’s. Ook kan het soms zijn dat de bouw bij slecht weer wordt stilgelegd waardoor de termijn van oplevering alsmaar opschuift. Daarom horen we ook vaak dat een woning door de bouwheer zelf gebouwd op de traditionele wijze vaak te laat of met gebreken wordt opgeleverd. Het voordeel daarom aan een prefab huis bouwen is dat je van dit alles geen last hebt. De belangrijkste componenten worden namelijk niet op de bouwplaats zelf gefabriceerd, maar worden in de fabriek zelf naar uw wensen geprefabriceerd en nadien kant-en-klaar bij u afgeleverd per camion. Zowel de binnenmuren als de buitengevel, de vloeren en de dakopbouw behoren volledig tot het gehele pakket van prefab huis bouwen. Vervolgens worden de verschillende stukken kant-en-klaar op de werf zelf gemonteerd. Wanneer we dus kiezen voor deze bouwmethode dan is je prefab-huis-bouwen reeds op twee dagen wind- en waterdicht. Op deze manier kan je betaalbaar je droomhuis realiseren daar het bouwproces ook veel minder tijd in beslag neemt, waardoor je minder werkuren dient te betalen. Wanneer we dus een goedkoop huis willen bouwen is prefab huizen bouwen een ideale manier. Maar de Belg gelooft echter toch meer in de kracht van een huis bouwen op de traditionele manier. Niet alleen omdat de Belgen met een baksteen in de maag geboren zijn, maar ook omdat bouwen via de traditionele manier meer mogelijkheden biedt dan een prefab huis bouwen. Traditionele bouw geeft u de mogelijkheid tot veel eigen inbreng met betrekking tot de afmeting, de indeling, de stijl, de planning, de afwerking … en dit alles vertaalt zich in een hogere waarden dan een prefab huis bouwen. Het nadeel van traditioneel bouwen is dat deze bouwstijl een hele tijd in beslag neemt, zeker als je zelf je woning gaat bouwen. Onderschat het niet. En bereid je maar voor op heel wat dingen die je planning in de war gaan brengen. Je zou niet de eerste zijn die jaren bezig is met het bouwen van zijn woning. Vanaf het ogenblik dat je aan je traditionele woning begint te bouwen ben je er mee bezig. Maar spijtig genoeg stopt het niet tot je woning volledig af is. Kan je dit blijven volhouden en is dit emotioneel mogelijk? Alle vrije tijd kruipt in je woning en dit meestal ten koste van je gezin.

Prefab huis bouwen versus sleutel op de deur

Is sleutel op de deur is zo’n beetje hetzelfde als prefab huis bouwen? Hierop kunnen we antwoorden dat dit absoluut niet het geval is. Maar waarom niet ?

Hoe een prefab huis bouwen gebeurd hebben we hierboven al uitgelegd. En ook dat de werkwijze de bouwtijd versnelt, dat een van de grote troeven is van een prefab huis bouwen, maar het kostenplaatje kan soms toch ook hoog oplopen. Denk bijvoorbeeld toch maar eens aan die grote binnenmuren en gevels of de dakopbouw, als je weet dat deze in het geheel getransporteerd dienen te worden per camion. Indien deze buiten formaat zijn zal er buitengewoon transport dienen geregeld te worden, en hopelijk geraken ze dan nog goed aan uw bouwgrond. Toch niet zo simpel als we soms wel denken. Wanneer we echt zorgeloos willen bouwen kiezen we toch nog beter voor de formule sleutel op de deur woningen. Het grotendeel van de sleutel op de deur bouwfirma’s bouwt huizen via de traditionele manier daar zij volledig achter deze bouwstijl staan evenals de meeste Belgische bouwers. Maar wat maakt een sleutel op de deur bouwfirma nu zo speciaal? Vooral het bouwconcept hoe ze werken zorgt ervoor dat zij nog meer voordelen uit de traditionele bouwmethode halen. Wanneer we uw woning bouwen via sleutel op de deur woningbouw is er slechts één persoon verantwoordelijk voor gans het bouwproces waaraan je vragen kan stellen of informatie kan vragen en die ook steeds voor u bereikbaar is. Door de goede coördinatie zal er ook heel want minder fout lopen tijdens het bouwproces en zullen de onderaannemers elkaar ook goed opvolgen, dit omwille van het feit dat een sleutel op de deur bouwbedrijf ook vaak met dezelfde aannemers werkt. Het werk dient dan wel ter plaatse op de werf te gebeuren, maar tevens door de goede coördinatie zal uw woning veel sneller klaar zijn dan tegen dat je je woning zelf bouwt of laat bouwen door professionals. Zo mag je aannemen dat je woning ook al instap klaar is na 6 à 7 maanden. Dus een woning bouwen via een sleutel op de deur bouwbedrijf is toch nog steeds een betere manier van bouwen. Zo wordt er toch traditioneel gebouwd in een kortere periode en met kwaliteitsmaterialen. Een prefab huis bouwen kan wel in verschillende materialen worden gebouwd, zoals bijvoorbeeld in hout of beton, maar laten ook vaak te wensen over. Wanneer we een prefab huis bouwen met duurzaam materiaal zal uiteraard de prijs ook een heel stuk meer zijn.

Wanneer je geen duur prefab huis wilt bouwen, wat dan ?

Wanneer we gaan bouwen kiezen we het liefst voor het gemak en de voordelen van een sleutel op de deur woning en niet voor een duur prefab huis dat je niet volledig zelf kan ontwerpen. Vaak wordt wel eens gedacht dat een sleutel op de deur bouwbedrijf aan prefab huis bouwen doet. Maar niets is minder waar.

Wanneer we een prefab huis bouwen dienen we ons toch vaak aan bepaalde richtlijnen te houden en kunnen we onze fantasieën niet altijd waar maken. Denk maar eens aan een ronde muur plaatsen, of achteraf wijzigingen aanbrengen en dan kunnen we uiteraard niet weg met onze leidingen.

Een woning bouwen met een sleutel op de deur bouwbedrijf als Woningen Compere is dus een woning bouwen die 100 % traditioneel is en dat dus niks te maken heeft met prefab huizen bouwen. Bouwen met Woningen Compere is dus eveneens snel bouwen waarbij de kosten worden beheerst. Zo kan Woningen Compere u reeds woningen voorstellen vanaf een gemiddelde prijs van 1064 euro per vierkante meter BTW inbegrepen. Zo mag je dan ook zeker zijn dat door met kwaliteitsvolle materialen te werken, met competente medewerkers samen te werken je een degelijke, betrouwbare en duurzame woning krijgt. Als je informatie wenst over deze bouwtechniek of hoe Woningen Compere juist werkt, kan je elke zondag naar één van onze opendeurdagen komen waar je dan een persoonlijk gesprek kan hebben met één van onze bouwheren die ter plaatse is. Wanneer je op onze site www.woningencompere.be kijkt zal je zeker een modelwoning in je buurt vinden die zeker de moeite waard is om eens te bezoeken. Zo kan je kan ook al onmiddellijk onze gratis catalogus bestellen waar je reeds 228 sleutel op de deur modelwoningen met plan in terugvind die je uiteraard naar je eigen wensen en noden kan veranderen. Bij Woningen Compere is elke woning uniek, geen enkele woning is gelijkaardig. Zo kan u aan elke woning uw persoonlijke toets geven en wordt deze volledig op uw maat gemaakt. Dit allemaal in tegenstelling tot een prefab huis bouwen. Ben je nog niet volledig overtuigd, neem dan gerust even contact op met een medewerker van Woningen Compere op het gratis nummer 0800/11 164. Zo wordt u dan in verbinding gesteld met een bouwheer bij u in de buurt en die tevens gans de bouwprocedure uw aanspreekpersoon zal zijn waar je altijd terecht kan met je vragen of informatie.
 
© 2018 Woningen Compere- Maisons Compère - Persoonlijke levenssfeer