STARTPAGINA WONINGEN COMPERE
Gratis nummer
  

Moderne woning

Bij het bouwen van een moderne woning denken we vaak aan een architectuur met strakke, minimalistische lijnen.

Dat wil daarom niet zeggen dat een moderne woning kil is, verre van. Daar er bij een moderne woning vaak gewerkt wordt met grote raampartijen en een stijlvolle inrichting waaraan een eigen inbreng wordt toegevoegd, kan een moderne woning best gezellig zijn.

Wat is een moderne woning nu juist?

moderne woning

Als we eens rondkijken zien we dat er de laatste jaren nogal wat moderne woningen worden gebouwd. Het typische aan deze moderne woning is een strakke, rechtlijnige woning meestal met een plat dak en grote raampartijen die vaak verborgen zijn van het zicht van de straatkant.

De dag van vandaag wordt er heel vaak gesproken over een moderne woning. Met modern bedoelt men dus meestal strak en symmetrisch of energiezuinig, ecologisch en milieuvriendelijk. In de meeste gevallen worden deze twee vaak gecombineerd daar de bouwheer van vandaag niet alleen stijlvol wilt bouwen, maar ook een gezonde leefomgeving wilt creëren. Zo zorgt de moderne bouwstijl ook voor een vernieuwde variatie in vormgeving en materiaalgebruik. Zo zien we vaak bij een moderne woning dat verschillende materialen worden gecombineerd zoals bijvoorbeeld een gevel in steen met een gedeelte in hout, aluminium of pvc ramen, daken gemaakt uit zink of groendaken … Bij moderne woning bouwen zijn er heel veel mogelijkheden. Velen zijn meestal niet in kleur. Meestal wordt er gewerkt met wit, zwart en grijs waardoor de woning een eigentijds gevoel krijgt. Vaak worden de vloeren in betonlook ook gecombineerd met blootliggende buizen of beschilderde gemetste binnenwanden om een stoere look te creëren. Of wanneer we lichtgekleurde wandafwerking samen met een houten vloer combineren creëren we dan weer meer een warmere sfeer. Zo zien we ook vaak bij een moderne woning dat er gekozen wordt voor grote open ruimtes waarbij keuken en living en elkaar overgaan waardoor je een gezellige ruimte creëert waar gans de familie zijn eigen plekje wel vindt. Door de goede oriëntatie van de woning en de grote glaspartijen geniet je woning van veel natuurlijke lichtinval en zonnewarmte. Vooral in de winter zijn deze zonnestralen dan ook zeer welkom daar ze dan warmte in huis brengen. Ben je bang dat het in de zomer nogal snel te warm zal worden, dan kan dit probleem altijd opgelost worden met zonwerend glas of door buitenzonwering te plaatsen. Wanneer er dus veel warmte binnen kan, kan er uiteraard in de winter ook veel warmte naar buiten gaan. Zo verlies je bij grote ramen toch heel wat warmte, maar in moderne huizen wordt er vaak toch gewerkt met vloerverwarming waardoor je dit fenomeen kan tegen gaan. Ook vinden sommigen dat grote ramen vaak ook de privacy zal schenden. Maar ook hiervoor zijn er natuurlijk oplossingen. Zo worden meestal de grote ramen van een moderne woning aan de achterzijde van de woning geplaatst of zien we vaak een muur geheel of gedeeltelijk voor een raam staan zodat de buren of wandelaars niet kunnen binnenkijken. Minder vaak wordt er gekozen voor gordijnen daar deze toch heel wat licht wegnemen. Je ziet, voor alles is een oplossing en zeg nu zelf, een moderne woning met grote glaspartijen is toch indrukwekkender dan een woning met kleine ramen. Bovendien lijkt je huis ook nog groter.

Moderne woning, technieken en isolatie.

Bij een moderne woning denken we dus niet alleen meer aan de vorm, maar ook aan het wooncomfort. Vaak wordt een moderne woning ook uitgerust met de modernste technologie en ook aan domotica wordt vaak gedacht.

Een moderne woning is vaak op zich ook al een energiezuinige woning. Dank zij zijn rechte vormgeving en niet te veel in- en uitsprongen worden de ruimtes van een moderne woning optimaal benut, maar wordt ook het verwarmen van deze woning gemakkelijker waardoor het energieverbruik op deze manier beperkt blijft. Wanneer je dan ook nog de juiste isolatie, luchtdichtheid en verwarmingstechnieken kiest kan je van je moderne woning een BEN-woning of zelfs een passieve woning maken.

België is geen zuiders land. De winterzon volstaat niet om uw woonkamer een temperatuur van 20°C te garanderen dus dienen we een moderne woning te verwarmen. Zo wordt er voor het verwarmen vaak gebruik gemaakt van condensatieketels, warmtepompen of hoge rendementsverwarmingsketels. Via balansventilatie, verluchtingssysteem D of E, wordt de warmte van de afgezogen lucht terug doorgegeven aan de inkomende lucht. Dit systeem werkt enkel rendabel bij een goed geïsoleerde woning en wanneer je gaat voor een passieve woning is dit systeem zelfs verplicht. Een C+ verluchtingssysteem met invoer van natuurlijke lucht biedt op het vlak van gezonde lucht dan weer meer garanties. Wat een moderne woning betreft kun je deze nooit genoeg isoleren. Hoe meer u uw woning isoleert hoe beter, maar hou er wel rekening mee dat je je woning laat ademen anders ontstaat er condensatie. Het is echter niet voldoende om dik isolatiemateriaal aan te brengen, het moet ook goed aansluiten. Met een goede muurisolatie zal de oppervlaktetemperatuur van de wanden warmer aanvoelen en zo ook het comfortgevoel verhogen. Een moderne woning dient ook niet alleen tegen koude worden beschermd, maar ook tegen oververhitting in de zomer. Afhankelijk van het budget zijn er verschillende mogelijkheden van isoleren. Eerst en vooral dienen we te zorgen voor een goede dakisolatie, voor nieuwbouw wordt er toch 16 cm aanbevolen. Vervolgens dient u ook de nodige aandacht te geven aan de isolatie van buitenmuren en vloeren waarbij we bij nieuwbouw toch wel 6 cm mogen tellen. Verder is het rendabel om hoogrendementsglas te plaatsen in plaats van enkel of dubbele beglazing. Een goede isolatie sluit zich dan ook als een huid omheen je moderne woning. Zo zien we de laatste tijd ook regelmatig een moderne woning met groendak. Deze zorgt vanzelf al voor een licht isolerend effect. De begroeiing zelf beschermt het dak ook al tegen UV-stralen, verhitting, bevriezing en hoge temperatuurschommelingen waardoor de levensduur van een groendak langer is.

Moderne woning met Woningen Compere

U kan ook kiezen om uw moderne woning te bouwen met Woningen Compere. Woningen Compere is een familiebedrijf dat tevredenheid van zijn klanten hoog in het vaandel draagt. Daarom staan ze erop om iedere klant een persoonlijke contactpersoon toe te wijzen en dat van het eerste gesprek tot en met de oplevering van je moderne woning.

Bij het ontwerpen van uw moderne woning bij Woningen Compere beginnen we eerst en vooral bij het luisteren naar uw wensen. Want uw bouwdroom is het belangrijkste. Vervolgens wordt uw bouwdroom omgezet in werkelijkheid. Hierbij dient wel rekening gehouden te worden met uw budget. Vervolgens wordt er door de architect schetsen gemaakt om uiteindelijk tot een voorontwerp te komen. Ook ontvangt u hierbij een gedetailleerd lastenboek zodat je al dadelijk weet wat uw moderne woning zal kosten. Zo zal Woningen Compere je ook helpen bij het kiezen van de inrichting van je huis, want dat is bij een moderne woning toch wel belangrijk, dat er een optimale lichtinval is op de juiste momenten op de juiste plaatsen. Zo dienen we ook rekening te houden met onze tuin. Of we graag buiten in het zonnetje zitten of dat we liever de schaduw opzoeken. Ook zal Woningen Compere je helpen met de administratie, want hier komt de dag van vandaag ook heel wat bij kijken. Indien je bouwgrond bouwrijp is kan de bouw van je moderne woning van start gaan. Een heel belangrijk moment.


Wat de technieken en isolatie betreft heeft Woningen Compere al de beste installaties en materialen voor u uitgekozen. Zo zal uw moderne woning uitgerust zijn met een hoge rendementsketel, nl een condenserende gasketel van het type Vaillant Ecotec en een verluchtingssysteem Renson Type C+ Evo Healthbox met SmartZone. En wat de isolatie betreft gebruikt Woningen Compere voor u het ISO+ pack. Dit pack bestaat uit 12 cm polyurethaan in chape, 10 cm polyurethaan in de buitenmuren, dubbele beglazing K1.1, 24 cm minerale wol in het dak en een geïsoleerde sectionaalpoort 40 mm k 0.5

Wanneer u naar onze lijst met modelwoningen gaat zal u zien dat Woningen Compere reeds over een aanzienlijk aantal moderne woningen met plan beschikt waaraan u steeds veranderingen kan aanbrengen en er uw persoonlijke toets aan toevoegt. Bij Woningen Compere staat er ook steeds een professioneel team klaar om u zorgeloos door uw bouwproject te leiden. Contacteer ons alvast op ons gratis nummer 0800-11 164 zodat een medewerker u onmiddellijk uw persoonlijke bouwadviseur van bij U in de buurt kan toewijzen. Via de site kan u alvast ons gratis catalogus bestellen zodat u zelf al kan gaan wegdromen bij een van onze moderne modelwoningen.

MODERNE WONING

U wenst een moderne woning te bouwen? Dan wenst u te bouwen zonder franjes, maar met strakke lijnen en grote raampartijen, zodat het lijkt of uw woning de omgeving binnenhaalt. Zo ontstaat er een mooie samenhang tussen uw woning en de omgeving. Woningen Compere kan voor u uw moderne woning of een woning in een andere stijl voor u bouwen volgens het concept sleutel op de deur woningen. Bij dit concept wordt uw moderne woning van A tot Z helemaal voor u gebouwd zodat u zelf nog weinig moet doen. Via de site kan u de gratis catalogus van Woningen Compere boordevol informatie en inspiratie voor uw moderne woning aanvragen. Wilt u meer weten over hoe Woningen Compere een moderne woning bouwt, dan kan u contact opnemen met de bouwadviseur die vermeld staat op uw catalogus. U kan bij hem terecht met al uw vragen. Hij zal ook met veel interesse naar uw woondroom luisteren en u helpen hem te realiseren. U kan ook steeds telefonisch contact opnemen met Woningen Compere via het gratis nummer 0800/11 164. Woningen Compere helpt u graag uw moderne woning te realiseren volledig op maat en afgestemd op uw budget!

Wanneer u een moderne woning wenst te bouwen dan wordt deze volgens de moderne bouwstijl gebouwd. Dit wil zeggen dat deze woning overeenkomstige kenmerken heeft. In de woning treffen we ook nog steeds de aller nieuwste snufjes aan die het wooncomfort vergroten. Woningen Compere kan voor u uw moderne woning sleutel op de deur bouwen tegen een gemiddelde prijs die een referentie is in de Belgische sleutel op de deur huizenmarkt.

Tegenwoordig wordt al heel snel tegen een woning ‘moderne woning’ gezegd, maar niet iedere woning die men aanduidt valt onder de term moderne woningen.

Er is namelijk een verschil tussen een moderne woning en een eigentijdse woning.
moderne woning

Een moderne woning hoort zowel thuis in de drukke stad als op het platte land. We mogen een woning een moderne woning noemen als ze de kenmerken heeft van een moderne bouwstijl. De moderne woning wordt gekenmerkt door zijn strakke lijnen en sobere vormen, zijn individualisme en transparantie en er wordt altijd gebruik gemaakt van de laatste nieuwe technologieën. De eenvoudige vlakken van een moderne woning stralen dynamiek uit door variatie in diepte, grootte en materiaalkeuze. De buitenkant kan ook bestaan uit verschillende materialen. Voor een moderne woning wordt er vaak gebruik gemaakt van steen of pleisterwerk soms in combinatie met metaal, kunststof of hout. Het merendeel van de woningen hebben een plat dak. Over het algemeen treffen we heel weinig ramen aan in de voorgevel, maar grote raampartijen aan de achterzijde van de woning die het daglicht tot diep in de woning laten binnendringen. Uiteraard hebben de ramen slanke profielen, omdat die de strakke uitstaling doortrekken. Zo heeft u dan vanuit uw open ruimtes een prachtig uitzicht op uw tuin. Er wordt ook vaak gebruik gemaakt van duurzame materialen, zodat het milieu zo min mogelijk belast wordt. In een moderne woning wordt er meestal ook gebruik gemaakt van de allernieuwste technieken en technologieën, en dit zowel in de woning als erbuiten. Een voorbeeld van de laatste nieuw technieken is dat de verlichting en verwarming automatisch uitgaat bij het verlaten van de woning en dat het hek en de verlichting buiten automatisch aangaan wanneer u de woning nadert. De dag van vandaag is bijna iedere moderne woning een Smart Home.

Vaak wordt een eigentijdse woning ook moderne woning genoemd, maar dat is niet correct. Bij een eigentijdse woning wordt er juist gebruik gemaakt van een combinatie van de moderne en klassieke bouwstijl. Een typisch voorbeeld hiervan is een woning met een strakke gevel van een moderne woning, gecombineerd met een hellend dak van een klassieke woning. Zo wordt er vaak gewerkt met in- en uitsprongen, grotere raampartijen op de voorgevel, warme kleuren of kleurcombinaties in het gevelwerk. In het buitenschrijnwerk zien we wat meer beweging dan bij een moderne woning, maar minder versieringen dan bij een klassieke woning. Zo wordt er ook eerder gekozen voor ramen en deuren in donkere kleuren in tegenstelling tot veeleer lichtere kleuren bij een klassieke woning.

Uiteraard moet u bij uw keuze voor een moderne woning ook rekening houden met de bouwvoorschriften van uw bouwgrond. Met een nieuwbouw dient u steeds meer dezelfde stijl als uw buur aan te houden. Dit om een kakafonie in het straatbeeld te vermijden. Bij de aankoop van uw bouwgrond gaat u best eerst op de gemeente checken of u uw moderne woning op uw bouwgrond mag bouwen of welke de voorschriften ervan zijn.

Een moderne woning wordt vaak een dure woning genoemd omdat er heel wat verschillende snufjes gebruikt worden die deze woning duur maakt.

Wanneer u uw moderne woning bouwt met Woningen Compere zijn er al verschillende technieken inbegrepen in de prijs.

Een moderne woning gebouwd door Woningen Compere is reeds voorzien van een centrale verwarmingsinstallatie op gas. De installatie bevat een condensatiewandketel, type VAILLANT ECOTEC met voorrang opwarming sanitair water. Indien andere wensen kunnen er steeds andere types van verwarmingsinstallaties bestudeerd en berekend worden. Zo is er de mogelijkheid van een centrale condensatieketel op mazout. Deze installatie bestaat uit een vloermodel verwarmingsketel, type VAILLANT ICOVIT. Deze ketel is uitgerust met een afzonderlijke boiler met voorrang voor het warm water voor het sanitair. Maar meestal wordt er voor een moderne woning geopteerd voor een warmtepomp. Deze installatie op lage temperatuur van het merk DAIKIN voorziet in warm water voor zowel sanitair als verwarming. Voor de centrale verwarming wordt een vloerverwarming voorzien voor alle leefruimtes op het gelijkvloers en is een bijkomende convector voorzien voor de badkamer. Indien u wenst kunnen de ruimtes zonder vloerverwarming uitgerust worden met ventilo-convectoren, dit uiteraard mits aanpassing van de prijs. Aan de installatie wordt er een boiler van +/- 250 liter voor het warm water van het sanitair gekoppeld. Voor uw moderne woning opteert Woningen Compere voor een ventilatiesysteem van het type C+ EVO HEALTHBOX MET SMARTZONE waarbij de lucht in de leefruimtes binnenkomt langs de regelbare toevoeropeningen die geplaatst worden in het glas van de ramen. Via verluchtingsroosters wordt deze lucht afgezogen door middel van een centraal afzuigsysteem met vochtigheids- en/of CO² detector. Hierbij circuleert de lucht van de droge naar de vochtige ruimtes via openingen onder de binnendeuren. Dankzij dit systeem vermindert drastisch de E-waarde van het gebouw. Tevens wordt uw moderne woning voorzien van een installatie voor opwekking van groene energie. Deze omvat 8 tot 10 fotovoltaïsche zonnepanelen, in functie van de oppervlakte van het gebouw, 300Wp. De installatie is uitgerust met alle toebehoren en apparatuur die nodig zijn voor de goede werking ervan.

Uiteraard indien u andere merken of producten wenst, kunnen deze steeds berekend worden.

Woningen Compere kan uw moderne woning voor u bouwen tegen een prijs die lager ligt dan wanneer u zelf uw moderne woning bouwt.

Zo houdt u meer quality time over voor uw werk en uw gezin, want zelf een woning bouwen vergt heel wat van uw vrije tijd en brengt stress met zich mee.

Wenst u uw moderne woning te bouwen met Woningen Compere, laat u dan inspireren door onze modelwoningen op onze site of in ons gratis catalogus. Misschien vindt u meteen uw droomhuis of misschien kunt u vertrekken vanuit een bestaande modelwoning. Zo heeft u reeds een goede basis of kunt u alleszins nieuwe ideeën opdoen. Ga ook naar de 3D toepassing van Woningen Compere zodat u onze modelwoningen in 3D intens kan beleven door uw smartphone te verplaatsen boven de modelwoning met het logo “virtueel bezoek” in de catalogus. Uiteraard kan u ook iedere zondag een bezoek brengen aan één van de kijkwoningen van Woningen Compere waar u ook terecht kan met uw bouwplannen voor uw moderne woning met één van onze bouwadviseurs. Woningen Compere heeft zich vooral gespecialiseerd in het bouwen van moderne woningen sleutel op de deur volgens de traditionele bouwwijze. Naar keuze kunnen de woningen ruwbouw winddicht of volledig afgewerkt worden. Onze ervaren medewerkers staan graag tot uw dienst om uw moderne woning van A tot Z voor u uit te werken. Dankzij de goede coördinatie van onze werfleiders zal de bouwtijd van uw moderne woning ook een stuk lager liggen. Wanneer u bouwt met een sleutel op de deur bouwbedrijf biedt de Wet Breyne de bouwheer niet alleen bescherming, maar voorziet ook een aantal grote pluspunten. Tevens krijgt u bij Woningen Compere ook een duidelijke inschatting van de kostprijs van uw moderne woning. Je hebt ook steeds maar één aanspreekpunt bij wie u altijd terecht kan met uw vragen of informatie. Wilt u een duurzame en betaalbare moderne woning sleutel op de deur bouwen? Vraag dan onmiddellijk ons gratis catalogus via de site aan en contacteer de bouwheer die erop vermeld staat. U kan bij hem terecht met al uw vragen voor uw moderne woning. U kan Woningen Compere ook steeds telefonisch bereiken via het gratis nummer 0800/11 164.

 
© 2018 Woningen Compere- Maisons Compère - Persoonlijke levenssfeer