STARTPAGINA WONINGEN COMPERE
Gratis nummer
  

Moderne woning

Bij het bouwen van een moderne woning denken we vaak aan een architectuur met strakke, minimalistische lijnen.

Dat wil daarom niet zeggen dat een moderne woning kil is, verre van. Daar er bij een moderne woning vaak gewerkt wordt met grote raampartijen en een stijlvolle inrichting waaraan een eigen inbreng wordt toegevoegd, kan een moderne woning best gezellig zijn.

Wat is een moderne woning nu juist?

moderne woning

Als we eens rondkijken zien we dat er de laatste jaren nogal wat moderne woningen worden gebouwd. Het typische aan deze moderne woning is een strakke, rechtlijnige woning meestal met een plat dak en grote raampartijen die vaak verborgen zijn van het zicht van de straatkant.

De dag van vandaag wordt er heel vaak gesproken over een moderne woning. Met modern bedoelt men dus meestal strak en symmetrisch of energiezuinig, ecologisch en milieuvriendelijk. In de meeste gevallen worden deze twee vaak gecombineerd daar de bouwheer van vandaag niet alleen stijlvol wilt bouwen, maar ook een gezonde leefomgeving wilt creëren. Zo zorgt de moderne bouwstijl ook voor een vernieuwde variatie in vormgeving en materiaalgebruik. Zo zien we vaak bij een moderne woning dat verschillende materialen worden gecombineerd zoals bijvoorbeeld een gevel in steen met een gedeelte in hout, aluminium of pvc ramen, daken gemaakt uit zink of groendaken … Bij moderne woning bouwen zijn er heel veel mogelijkheden. Velen zijn meestal niet in kleur. Meestal wordt er gewerkt met wit, zwart en grijs waardoor de woning een eigentijds gevoel krijgt. Vaak worden de vloeren in betonlook ook gecombineerd met blootliggende buizen of beschilderde gemetste binnenwanden om een stoere look te creëren. Of wanneer we lichtgekleurde wandafwerking samen met een houten vloer combineren creëren we dan weer meer een warmere sfeer. Zo zien we ook vaak bij een moderne woning dat er gekozen wordt voor grote open ruimtes waarbij keuken en living en elkaar overgaan waardoor je een gezellige ruimte creëert waar gans de familie zijn eigen plekje wel vindt. Door de goede oriëntatie van de woning en de grote glaspartijen geniet je woning van veel natuurlijke lichtinval en zonnewarmte. Vooral in de winter zijn deze zonnestralen dan ook zeer welkom daar ze dan warmte in huis brengen. Ben je bang dat het in de zomer nogal snel te warm zal worden, dan kan dit probleem altijd opgelost worden met zonwerend glas of door buitenzonwering te plaatsen. Wanneer er dus veel warmte binnen kan, kan er uiteraard in de winter ook veel warmte naar buiten gaan. Zo verlies je bij grote ramen toch heel wat warmte, maar in moderne huizen wordt er vaak toch gewerkt met vloerverwarming waardoor je dit fenomeen kan tegen gaan. Ook vinden sommigen dat grote ramen vaak ook de privacy zal schenden. Maar ook hiervoor zijn er natuurlijk oplossingen. Zo worden meestal de grote ramen van een moderne woning aan de achterzijde van de woning geplaatst of zien we vaak een muur geheel of gedeeltelijk voor een raam staan zodat de buren of wandelaars niet kunnen binnenkijken. Minder vaak wordt er gekozen voor gordijnen daar deze toch heel wat licht wegnemen. Je ziet, voor alles is een oplossing en zeg nu zelf, een moderne woning met grote glaspartijen is toch indrukwekkender dan een woning met kleine ramen. Bovendien lijkt je huis ook nog groter.

Moderne woning, technieken en isolatie.

Bij een moderne woning denken we dus niet alleen meer aan de vorm, maar ook aan het wooncomfort. Vaak wordt een moderne woning ook uitgerust met de modernste technologie en ook aan domotica wordt vaak gedacht.

Een moderne woning is vaak op zich ook al een energiezuinige woning. Dank zij zijn rechte vormgeving en niet te veel in- en uitsprongen worden de ruimtes van een moderne woning optimaal benut, maar wordt ook het verwarmen van deze woning gemakkelijker waardoor het energieverbruik op deze manier beperkt blijft. Wanneer je dan ook nog de juiste isolatie, luchtdichtheid en verwarmingstechnieken kiest kan je van je moderne woning een BEN-woning of zelfs een passieve woning maken.

België is geen zuiders land. De winterzon volstaat niet om uw woonkamer een temperatuur van 20°C te garanderen dus dienen we een moderne woning te verwarmen. Zo wordt er voor het verwarmen vaak gebruik gemaakt van condensatieketels, warmtepompen of hoge rendementsverwarmingsketels. Via balansventilatie, verluchtingssysteem D of E, wordt de warmte van de afgezogen lucht terug doorgegeven aan de inkomende lucht. Dit systeem werkt enkel rendabel bij een goed geïsoleerde woning en wanneer je gaat voor een passieve woning is dit systeem zelfs verplicht. Een C+ verluchtingssysteem met invoer van natuurlijke lucht biedt op het vlak van gezonde lucht dan weer meer garanties. Wat een moderne woning betreft kun je deze nooit genoeg isoleren. Hoe meer u uw woning isoleert hoe beter, maar hou er wel rekening mee dat je je woning laat ademen anders ontstaat er condensatie. Het is echter niet voldoende om dik isolatiemateriaal aan te brengen, het moet ook goed aansluiten. Met een goede muurisolatie zal de oppervlaktetemperatuur van de wanden warmer aanvoelen en zo ook het comfortgevoel verhogen. Een moderne woning dient ook niet alleen tegen koude worden beschermd, maar ook tegen oververhitting in de zomer. Afhankelijk van het budget zijn er verschillende mogelijkheden van isoleren. Eerst en vooral dienen we te zorgen voor een goede dakisolatie, voor nieuwbouw wordt er toch 16 cm aanbevolen. Vervolgens dient u ook de nodige aandacht te geven aan de isolatie van buitenmuren en vloeren waarbij we bij nieuwbouw toch wel 6 cm mogen tellen. Verder is het rendabel om hoogrendementsglas te plaatsen in plaats van enkel of dubbele beglazing. Een goede isolatie sluit zich dan ook als een huid omheen je moderne woning. Zo zien we de laatste tijd ook regelmatig een moderne woning met groendak. Deze zorgt vanzelf al voor een licht isolerend effect. De begroeiing zelf beschermt het dak ook al tegen UV-stralen, verhitting, bevriezing en hoge temperatuurschommelingen waardoor de levensduur van een groendak langer is.

Moderne woning met Woningen Compere

U kan ook kiezen om uw moderne woning te bouwen met Woningen Compere. Woningen Compere is een familiebedrijf dat tevredenheid van zijn klanten hoog in het vaandel draagt. Daarom staan ze erop om iedere klant een persoonlijke contactpersoon toe te wijzen en dat van het eerste gesprek tot en met de oplevering van je moderne woning.

Bij het ontwerpen van uw moderne woning bij Woningen Compere beginnen we eerst en vooral bij het luisteren naar uw wensen. Want uw bouwdroom is het belangrijkste. Vervolgens wordt uw bouwdroom omgezet in werkelijkheid. Hierbij dient wel rekening gehouden te worden met uw budget. Vervolgens wordt er door de architect schetsen gemaakt om uiteindelijk tot een voorontwerp te komen. Ook ontvangt u hierbij een gedetailleerd lastenboek zodat je al dadelijk weet wat uw moderne woning zal kosten. Zo zal Woningen Compere je ook helpen bij het kiezen van de inrichting van je huis, want dat is bij een moderne woning toch wel belangrijk, dat er een optimale lichtinval is op de juiste momenten op de juiste plaatsen. Zo dienen we ook rekening te houden met onze tuin. Of we graag buiten in het zonnetje zitten of dat we liever de schaduw opzoeken. Ook zal Woningen Compere je helpen met de administratie, want hier komt de dag van vandaag ook heel wat bij kijken. Indien je bouwgrond bouwrijp is kan de bouw van je moderne woning van start gaan. Een heel belangrijk moment.


Wat de technieken en isolatie betreft heeft Woningen Compere al de beste installaties en materialen voor u uitgekozen. Zo zal uw moderne woning uitgerust zijn met een hoge rendementsketel, nl een condenserende gasketel van het type Vaillant Ecotec en een verluchtingssysteem Renson Type C+ Evo Healthbox met SmartZone. En wat de isolatie betreft gebruikt Woningen Compere voor u het ISO+ pack. Dit pack bestaat uit 12 cm polyurethaan in chape, 10 cm polyurethaan in de buitenmuren, dubbele beglazing K1.1, 24 cm minerale wol in het dak en een geïsoleerde sectionaalpoort 40 mm k 0.5

Wanneer u naar onze lijst met modelwoningen gaat zal u zien dat Woningen Compere reeds over een aanzienlijk aantal moderne woningen met plan beschikt waaraan u steeds veranderingen kan aanbrengen en er uw persoonlijke toets aan toevoegt. Bij Woningen Compere staat er ook steeds een professioneel team klaar om u zorgeloos door uw bouwproject te leiden. Contacteer ons alvast op ons gratis nummer 0800-11 164 zodat een medewerker u onmiddellijk uw persoonlijke bouwadviseur van bij U in de buurt kan toewijzen. Via de site kan u alvast ons gratis catalogus bestellen zodat u zelf al kan gaan wegdromen bij een van onze moderne modelwoningen.
 
© 2018 Woningen Compere- Maisons Compère - Persoonlijke levenssfeer