STARTPAGINA WONINGEN COMPERE
Gratis nummer
  

Huizen pastoriestijl

Bij het bouwen van een woning moet er dan ook al heel snel nagedacht worden over de bouwstijl waarin je je huis wenst te bouwen, of dit nu huizen pastoriestijl zijn, industrieel of modern.

“Wow, wat een mooie woning”. Dat heb je waarschijnlijk al wel eens vaker gezegd. Wanneer we een eerste oog werpen op een huis is dit vaak de buitenkant van de woning en dan ook het eerste waar je een oordeel over hebt. Het uiterlijk van een woning bepaald de sfeer of de stijl. Of het je nu aanstaat of niet, dat is heel persoonlijk. Daarom is het heel belangrijk te kiezen voor een bouwstijl die bij jouw past. Bij een huis bouwen moet er dan ook al heel snel nagedacht worden over de bouwstijl waarin je je huis wenst te bouwen, of dit nu huizen pastoriestijl zijn, industrieel of modern.

Eigenschappen van huizen pastoriestijl

Zo was een pastorijwoning vroeger de woning waar de pastoor van het dorp woonde. Zo vinden we deze woningen nog steeds terug in dorpskernen van kleine landelijke dorpjes, maar steeds vaker worden er ook nieuwbouw huizen pastoriestijl gebouwd.

huizen pastoriestijl

De laatste jaren kwam bij nieuw gebouwde huizen de pastoriestijl vaak voor. Niet zo vreemd want huizen pastoriestijl bieden veel ruimte en hebben een statige maar toch gezellige uitstraling, een perfect keuze als je een huis wit laten bouwen. Zo wordt deze bouwstijl gekenmerkt door zijn eenvoudige vorm, die zijn authentieke karakter krijgt door charmante details, zoals de kleur en de vorm van de baksteen en dakpannen, het uitzicht van de ramen en deuren, en nog andere kleinere details. Met deze bouwstijl wordt ook heel vaak gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. Wat de buitengevel betreft is dit meestal een traditionele gevel. Zo kun je bij deze bouwstijl kiezen voor bakstenen in de tinten zachtgeel, roosgeel, roest of lichtbruin, en deze naar hartenlust mengen zodat ze zorgen voor een oude look. Typisch aan de buitengevel zijn ook nog de houten kozijnen met kruisverdelingen, sierluiken aan de vensters en portieken in arduin. Zo wordt in de gevel dan ook vaak extra de nadruk gelegd op de voordeur. Er wordt meestal gebruik gemaakt van een zware voordeur met een vast raam boven de deur die dan samen omkaderd worden door arduin of blauwe steen. En om de voordeur nog extra te laten opvallen gebruikt men voor de gevel meestal een mix van baksteen en gevelbepleistering zoals crepi in een lichte kleur.

Wat het dak betreft is dit vaak een zeer eenvoudige uitvoering zoals dat van een kerktoren en wordt er gebruik gemaakt van ouderwetse leien dakpannen. Huizen pastoriestijl zijn meestal hoge huizen, bestaande uit 2 verdiepingen, met een puntdak met dakramen in. Vaak zien we ook een bijgebouw terug en uiteraard een grote garagepoort. En voor de versiering van de gevel gebruikt men vaak smeedijzeren traliewerk. Ook worden deze kenmerken doorgetrokken naar het interieur van de huizen pastoriestijl. Voor wat de living en keuken betreft, zien we vaak dat deze ruimtes in elkaar overvloeien wat zorgt voor een gezellige leefruimte. Een bureau, gang of speelkamer grenzen vaak aan de leefruimte en voor de scheiding van de ruimtes wordt vaak gebruik gemaakt van glazen deuren om zo het gevoel te krijgen dat deze toch ook tot de leefruimte behoren. Hierdoor ontstaan dan toch precies grote open ruimtes. Indien deze bouwstijl uw keuze is van bouwen kan je je uiteraard altijd laten bijstaan door Woningen Compere, want Woningen Compere bouwt voor jouw huizen pastoriestijl tegen een gemiddelde prijs van 1064 euro per vierkante meter inclusief BTW. Wens je wat meer informatie over huizen pastoriestijl kan je deze steeds stellen via onze email info@woningencompere.be waarna je snel antwoord zal ontvangen. U kan ook steeds terecht op ons gratis nummer 0800-11 164.

Hoe huizen pastoriestijl bouwen met Woningen Compere?

Woningen Compere is een sleutel op de deur bouwfirma die traditionele woningen voor u bouwt in verschillende stijlen. Zo bouwt zij ook huizen pastoriestijl daar deze woningen opgetrokken worden in bakstenen. Deze bouwstijl staat voor duurzaamheid en kan daarom op lange termijn overgedragen worden aan uw kinderen. Prijs-kwaliteit is deze manier van bouwen ook de beste keuze en daarom kiest Woningen Compere ervoor om enkel zo te bouwen.

Wanneer u kiest om huizen pastoriestijl te bouwen met Woningen Compere kiest u ervoor om met een gerust hart te bouwen. Vooreerst dient u reeds eigenaar te zijn van een stuk bouwgrond. er wel rekening mee of je er huizen pastoriestijl op mag bouwen. Vraag voor de aankoop best de stedenbouwkundige voorschriften aan want soms wordt er een beperking op gelegd voor bepaalde materialen of stijlen. Het zou toch wel erg zijn dat je jouw droomhuis hierdoor niet kan bouwen. Vervolgens kan u naar een architect gaan om jouw huizen pastoriestijl op plan te laten zetten. Dit mag, maar is uiteraard geen noodzaak. U kan ook rechtstreeks naar Woningen Compere komen, want Woningen Compere beschikt over een zeer ervaren team dat jouw woning realiseert van een wit blad tot een volledig afgewerkte woning. Uiteraard zijn onze mensen perfect op de hoogte van elke bouwstijl, dus ook van huizen pastoriestijl, en kunnen zij met hun deskundige ervaring u helpen om je droomhuis op papier te zetten uiteraard vergezeld van een uitgebreid lastenboek.

Dan weet u uiteraard ook al met zekerheid hoeveel uw huizen pastoriestijl gaat kosten en na uw goedkeuring wordt deze prijs uiteraard al vastgelegd in een contract en zal u nadien ook niet meer voor verrassingen komen te staan. Vervolgens kan Woningen Compere u helpen met de administratieve rompslomp dat nodig is vooraleer je met bouwen kan beginnen. Zo krijg je van in het begin een bouwheer aangewezen die samen met u de hele bouwprocedure opvolgt en met wie je steeds terecht kan met al je vragen en informatie. Wanneer de bouw van start gaat wordt deze ook regelmatig bezocht door een werfleider van bij ons. Een groot voordeel om je huizen pastoriestijl bij Woningen Compere te laten bouwen is dat je zelf niet op zoek moet gaan naar verschillende aannemers om vervolgens dan de ontvangen offertes te vergelijken en nadien voor de coördinatie van de aannemers moet zorgen. Dit op zich is een hele klus die soms erg tegen kan vallen. Dus bouwen met Woningen Compere heeft het grote voordeel dat zij werken met ervaren vakmensen en vaste aannemers en leveranciers die ervoor zorgen dat de bouw van uw huizen pastoriestijl snel en vlot verloopt en zonder al te veel problemen. Door dit grote vertrouwen dat Woningen Compere in deze mensen heeft hoopt hij uiteraard ook uw vertrouwen als klant te krijgen en wordt u hiervoor beloont met een extra garantie. Zo trekt Woningen Compere voor u de 10-jarige garantie op tot 20 jaar. Zo mag je er ook zeker van zijn dat je huizen pastoriestijl een energiezuinige woning zal zijn en wordt er gebruik gemaakt van de laatste nieuwe materialen en technieken. Hiervoor kan je trouwens een voorbeeld vinden op onze site www.woningencompere.be onder de rubriek lastenboek – gedetailleerd lastenboek.

Voor je huizen pastoriestijl te bouwen met Woningen Compere heb je geen architect nodig.

Dit kost alleen maar extra geld. Woningen Compere beschikt reeds voor u over een lijst van 228 sleutel op de deur modelwoningen met plan, waarvan uiteraard een aantal huizen pastoriestijl, die volledig in samenspraak naar u wensen en noden kan aangepast worden naar uw ideale droomwoning.

Wanneer we naar onze lijst van 228 sleutel op de deur modelwoningen met plan gaan zien we daar dus allerlei voorbeelden traditionele woningen. Dit zijn trouwens allemaal modelwoningen die dienen als inspiratie woningen. U dient dus deze woning niet exact zo te bouwen. Aan elk van deze woningen kunnen persoonlijke wijzigingen worden aangebracht naar gelang de wensen, de grootte van de bouwgrond en rekening houdend met het budget. Wanneer we bijvoorbeeld modelwoning WC192 nemen komen we al enkele kenmerken van huizen pastoriestijl tegen. Zo zal je ook zien dat er reeds prijs gemaakt is op deze modelwoning volgens het MODEL A dat bestaat uit een totale oppervlakte van 147,68 m² en dat 916,77 euro per vierkante meter kost waardoor de totale prijs voor deze woning gebouwd volgens het onderstaand grondplan MODEL A komt op 135.389 € en dat voor MODEL B bestaande uit een totale oppervlakte van 187,10 m² voor een prijs van 802,03 euro per vierkante met kost zodat deze woning komt op 150.060 €.

Zo zal je ook zien dat je bij deze modelwoning reeds uit een kleurenpallet van 6 verschillende gevelstenen kan kiezen, maar in werkelijkheid kan je kiezen uit 62 verschillende kleuren. Zo heb je ook WC 117dat goedkoper is dan de vorige dit uiteraard omdat het aantal oppervlakte van deze woning ook kleiner is. Hier heb je ook al geen garage aan deze woning, wat achteraf altijd kan bijgebouwd worden, en zal je ook zien dat deze woning ook perfect mogelijk is voor een driegevelwoning. Bestel alvast je gratis catalogus via de site of via het gratis nummer 0800-11 164. Ons deskundig team helpt je graag verder.
 
© 2018 Woningen Compere- Maisons CompŤre - Persoonlijke levenssfeer