STARTPAGINA WONINGEN COMPERE
Gratis nummer
  

Bouwbedrijf

Bouwen van een nieuwbouw is een groot en duur project waar heel veel bij komt kijken, waarbij er veel beslissingen dienen genomen te worden en waarbij kostbare fouten kunnen worden gemaakt. Een belangrijk onderdeel bij een nieuwbouw is dus het kiezen van een goed bouwbedrijf.

Spijtig genoeg wordt er nogal licht over gegaan bij het uitkiezen van een goed bouwbedrijf waarbij jouw bouwproject vaak risico’s oploopt.

Wat dient er allemaal te gebeuren voor we naar een bouwbedrijf stappen ?

Voor we naar een goed bouwbedrijf beginnen te zoeken, dienen we eerst en vooral eigenaar te zijn van een stuk bouwgrond waar ons droomhuis op gebouwd kan worden en nemen we best een architect onder de arm die voor ons een voorontwerp maakt van onze droomwoning.

bouwbedrijf

Bouwplannen begint met de aankoop van een stuk bouwgrond. De dag van vandaag is het niet meer zo gemakkelijk om een geschikte stukje bouwgrond te vinden. Deze is de laatste jaren erg schaars geworden waardoor de prijzen enorm zijn verhoogd. Ook de buurt en de omgeving is toch erg belangrijk. Is deze kort bij een school gelegen voor de kinderen, of kunnen zij kortbij ergens het openbaar vervoer nemen om naar school te gaan, is er een supermarkt in de buurt, of gewoon kortbij de familie gelegen om de kinderen op te vangen, … Maar ook kijken we best of de bouwgrond gelegen is in het stadcentrum of aan de rand ervan of in een dorp, dit maakt uiteraard voor de prijs van uw bouwgrond veel uit.

In een stad is de bouwgrond een stuk duurder dan op het platteland Wanneer we ons stukje bouwgrond hebben kunnen we toch al best beginnen uit te kijken naar een bouwbedrijf, evenwel kunnen we nu nog niet echt beginnen met vergelijken daar we daarvoor een bestek nodig hebben, maar hou er ook rekening mee dat een bouwbedrijf meestal ook niet onmiddellijk kan beginnen met het bouwen van je huis en is er soms een lange wachtlijst. Nu is het de tijd om een architect in te schakelen die uw droomwensen op papier kan zetten tot een voorontwerp en een bestek kan maken zodat je offertes kunt beginnen op te vragen bij verschillende bouwbedrijven. Maar een architect kan ook veel meer betekenen voor u als dit, hij kan je ook al helpen met je zoektocht naar een stuk bouwgrond, maar hij kan ook tijdens de werken een oogje in het zeil houden om te zien of je bouw wel goed verloopt, of de aannemers de juiste materialen gebruiken en kan ook informatie geven. Als de woning dan klaar is zal hij ook aanwezig zijn samen met u en het bouwbedrijf om de woning op te leveren.

Wat kan er allemaal mislopen bij een foute keuze van bouwbedrijf ?

Foute materialen, vertragingen, onvoorziene kosten en allerlei andere frustraties zoals aannemers die de verantwoordelijkheid in elkaars schoenen proberen te schuiven. Bij foute keuze van een bouwbedrijf kan uw bouw eerder een hel zijn dan een hemel. Dit wilt u natuurlijk zo veel mogelijk vermijden.

Voor de aanvang van de werken begint uw zoektocht al naar het juiste bouwbedrijf. Indien je reeds een architect hebt gevonden kan deze u uiteraard een betrouwbaar bouwbedrijf aanbevelen. Zo kunnen uw buren, kennissen of familieleden u ook adviseren en hun ervaringen met u delen. Ga zeker enkele werven of afgewerkte projecten van het bouwbedrijf dat u op het oog hebt bezoeken en vraag gerust wat hun ervaringen bij het bouwbedrijf zijn. Check en dubbelcheck uw bouwbedrijf goed voor u beslist met welk u in zee gaat. Wanneer je het bestek van je architect hebt ontvangen kan het bouwbedrijf eigenlijk pas beginnen met het opmaken van zijn offerte. Je kan een bouwbedrijf ook wel al vroeger inschakelen om mee te helpen denken over het ontwerp, maar dan kunnen er nog geen offertes worden aangevraagd en kun je nog niet beginnen met het vergelijken van bouwbedrijven. Ga niet over een nacht ijs bij het uitkiezen van je bouwbedrijf.

Neem er vooral de tijd voor want je zou toch niet willen dat je bouwproject een horrorverhaal wordt, want vaak is een onkundig bouwbedrijf de oorzaak van alle ellende. Zo kan je best voor de winter zorgen dat je plan bij de architect klaar is zodat je gans de winter hebt om naar je bouwbedrijf te zoeken, en trouwens begin je ook best in maart of april met het bouwen van je woning. Zorg ervoor dat een gepast contract wordt opgesteld. Indien de aannemer van het bouwbedrijf lid is van de Confederatie Bouw, dan is de kans heel groot dat er een contract wordt opgesteld conform de Wet Breyne. Deze wet beschermt u als bouwheer wanneer het bouwbedrijf failliet zou gaan. Tijdens de bouw van je woning kan je best de werken nauwgezet opvolgen. Lukt het u niet van het zelf te doen, zorg er dan zeker voor dat iemand het in uw plaats doet. Werk je met één bouwbedrijf die werkt met verschillende aannemers, dan kan je misschien best een coördinatiecontract afsluiten. Wanneer je merkt dat er iets niet correct is, grijp dan onmiddellijk in. Bespreek het zo snel mogelijk met je bouwbedrijf. Wanneer alle partijen van goede wil zijn, zal je probleem snel opgelost zijn. Is je bouwbedrijf evenwel niet bereid om het probleem zo maar op te lossen, kan je best wat geld achterhouden tot er een oplossing uit de bus is gekomen. Indien jullie er samen niet uit geraken, dan kan je altijd nog de Verzoeningscommissie Bouw inschakelen. Zo kunnen de werken ook vertraging oplopen.

Enkele dagen zijn niet zo erg, maar soms zien we ook vertragingen van meerdere maanden. Daarom kan je best met je bouwbedrijf duidelijke afspraken maken voor wat de bouwtermijn betreft en een eventuele boeteclausule inbouwen in het contract voor wanneer de termijn zou overschreden worden. Zo kan je best in het contract met je bouwbedrijf voor wat de uitvoeringstermijn betreft spreken over kalenderdagen in plaats van werkdagen, want werkdagen kunnen opschuiven door bijvoorbeeld slecht weer. Wanneer je woning dan volledig afgewerkt is staat u uiteraard te popelen om er uw intrek in te nemen. Maar wees niet te snel met je verhuis. Je wacht best nog een poos, want vanaf het moment dat je je intrek hebt genomen wordt immers aangenomen dat u de werken aanvaardt in de staat waarin u ze ontvangt. Dit geldt ook bij de betaling van de eindfactuur.

Bouwen met een bouwfirma sleutel op de deur

Om dit allemaal te vermijden kiezen we best voor een bouwfirma sleutel op de deur woningen. Want met een sleutel op de deur bouwfirma bouw je met een gerust hart en moet je zelf niks doen. Zo kan Woningen Compere uw sleutel op de deur droomhuis bouwen zonder dat je zelf de handen uit de mouwen moet steken.

Wanneer je er niks voor voelt om zelf samen met een architect een plan op te stellen, op zoek wilt gaan naar een goede bouwfirma en geschikte aannemers, zelf je materialen gaan kiezen of opzichter spelen op je werf, dan laat je best je woningen bouwen door een sleutel op de deur bouwbedrijf. Zo vermijd je dan ook al heel wat problemen zoals hierboven vermeld staan. Woningen Compere is zo’n sleutel op de deur bouwbedrijf dat jouw droomwoning voor u van A tot Z kan uitwerken. U kan rechtstreeks naar ons bouwbedrijf komen, het is zelfs niet nodig een architect te nemen, want Woningen Compere beschikt reeds voor U over een 228 modelwoningen die als inspiratiebron kunnen dienen voor de bouw van uw toekomstige sleutel op de deur woning.

Uiteraard staat ons ervaren team volledig klaar om u tijdens gans het bouwproces bij te staan. Zo helpen zij u ook met gans de administratieve rompslomp. Vervolgens krijgt u een zeer gedetailleerd lastenboek waarin vermeld staat welke voorzieningen en werken er in uw woning worden uitgevoerd. Zo weet u dan ook al wat uw woning bij ons bouwbedrijf zal kosten. Uiteraard is dit een vaste prijs en wordt deze reeds voor de aanvang van uw bouw in een contract vermeld en zal er van deze prijs ook niet meer afgeweken worden, tenzij je zelf nog veranderingen wilt aanbrengen. Woningen Compere is tevens gebonden aan de wet van Breyne. Vanaf het prille begin zal er ook een bouwheer aangesteld worden die u van alle werkzaamheden op de hoogte kan houden en waar u steeds terecht kan met al je vragen. Een ervaren werfleider zal uiteraard op regelmatige basis uw werf opzoeken en waar nodig is bijsturen. Woningen Compere werkt met vaste aannemers zodat de coördinatie ervan voor geen problemen zal zorgen waardoor uw woning al na een korte tijd van 6 à 7 maanden zal gerealiseerd zijn. Deze termijn ligt uiteraard ook al op voorhand vast. Indien jij stress vrij wilt bouwen, en ook nog eens dat alles voor u gedaan wordt, van administratie tot de afwerking van je woning, kan je ons via het gratis nummer 080-11 164 bereiken. Een medewerken zal je dan onmiddellijk in verbinding stellen met een bouwheer bij u in de buurt die tevens uw contactpersoon blijft gedurende gans uw bouwprocedure.

Andere zoekopdrachten : Hoe kies een sleutel op de deur bouwbedrijf ? - Bouwbedrijven
 
© 2018 Woningen Compere- Maisons Compère - Persoonlijke levenssfeer