STARTPAGINA WONINGEN COMPERE
Gratis nummer
  

Bouwonderneming

Bouwen via een bouwonderneming is uiteraard een groot voordeel. Je droomhuis bouwen via bouwonderneming Woningen Compere is bouwen zonder al te veel zorgen en stress.

Door u te begeleiden en te adviseren bij het ontwerp en de keuze van de materialen, neemt Woningen Compere de taak over van u als bouwheer. Daarbij bewaken ze de planning en volgen ze gans de bouwprocedure voor u op.

Bouwonderneming Woningen Compere

Je huis bouwen via bouwonderneming Woningen Compere kan voor een voorontwerp op te stellen zonder architect indien het voorontwerp gelijk is aan een cataloguswonig. U hebt alle recht om betrokken te worden in het bouwproces tot de dag dat u verhuist, en zelfs daarna.

bouwonderneming

Wat kan een bouwfirma zoals Woningen Compere nu juist voor u betekenen?

Bij onze bouwonderneming begint u vanaf een wit blad. Zo wordt uw uniek droomhuis, samen met ons professioneel team, voor u op papier gezet. Hiervoor vertrekt men vanaf een modelwoning, uit onze lijst van 228 modelwoningen op de site of in onze catalogus, die volledig wordt aangepast aan uw noden en persoonlijkheid. Daardoor zal er ook geen 2de woning zijn zoals uw droomwoning. Een woning bouwen via onze bouwonderneming kan al tegen een gemiddelde prijs van 1064 euro per vierkante meter inclusief BTW. Deze prijs is een referentie in de Belgische sleutel op de deur huizenmarkt. Wanneer u akkoord bent en de bouwonderneming Woningen Compere mag je huis voor u bouwen, wordt de prijs van jouw woning reeds vastgelegd in een contract. Hiervan wordt zelden of nooit nog afgeweken, enkel indien er onverwachte kosten zouden zijn of als je zelf iets aan je plannen wenst te veranderen zoals een raam of extra stopcontacten, …

Bij het voorontwerp zal u tevens een gedetailleerd lastenboek ontvangen waarin vermeld staat welke materialen er zullen gebruikt worden en volgens welke methoden er gewerkt gaat worden. De bouwonderneming Woningen Compere bouwt uitsluiten traditionele woningen in heel België. Deze voorkeur van bouwen vindt zijn oorsprong voornamelijk in de vele voordelen die eigen zijn aan deze methode. Zo heeft de baksteen waarmee het huis gebouwd wordt een goede thermische capaciteit. Hierdoor kan warmte of koelte in de woning goed vastgehouden worden. In de winter is het dus aangenaam warm en in de zomer lekker koel. De isolatie van een traditionele woning gebeurt via een ononderbroken laag waardoor er geen koudebruggen kunnen ontstaan. Zo kan je zelfs ook kiezen voor een dubbele isolatie. Hierdoor is bouwen via de traditionele methode ook geschikt voor een passieve woning te bouwen. Hiervoor dient er nog een luchtdichte folie te worden geplaatst tussen het pleisterwerk, het schrijnwerk, de betonvloer en het dak. Ook blijven zij er ook vast van overtuigd dat traditionele bouw de meeste garantie biedt, zorgt voor de beste prijs-kwaliteitsverhouding en een laag energieverbruik en voor een verzekerde duurzaamheid zorgt. Een traditionele woning bouwen via een sleutel op de deur bouwonderneming zal er tevens voor zorgen dat je veel sneller een lening zal vastkrijgen bij je bank. Zo krijg ja achteraf ook je woning sneller verkocht. Traditionele woningen worden gebouwd met die visie om minstens een eeuw mee te gaan.

Huis bouwen via een bouwonderneming is makkelijker dan zelf bouwen.

Een huis zelf bouwen is moeilijker dan je denkt en ook niet voor iedereen weggelegd. Indien je er zelf weinig verstand van hebt, twee linker handen hebt, niemand hebt om je te helpen of zelf te weinig tijd hebt, dan laat je best je huis bouwen door een bouwonderneming. Want er komt toch heel wat bij kijken. Heel veel mensen onderschatten wat een huis zelf bouwen zonder bouwonderneming echter inhoudt.

Eerst en vooral dienen we ons budget te kiezen. Dit is uiteraard afhankelijk van wat je wilt, klein gezellig huisje of grote villa met luxe afwerking, van je (gezamenlijk) inkomen en van het bedrag dat je bank wilt lenen en of je misschien zelf nog gelden ter beschikking hebt die je aan je woning wilt spenderen. Vervolgens dienen je al te kiezen wat je wilt, welke stijl je graag ziet, een open- of gesloten bebouwing, .. Wanneer we nu zelf ons huis bouwen of we laten het bouwen door een bouwonderneming dienen we toch zelf op zoek te gaan naar een stuk bouwgrond. De laatste jaren is de prijs van een stuk bouwgrond erg duur geworden daar het aantal bouwgrond dat te koop staat erg schaars is. Best kijken we ook een beetje uit waar we het stuk bouwgrond kopen. Via de site kan je steeds een gemiddelde prijs per oppervlakte opzoeken eigen aan de streek of regio.

Ga ook eens langs bij de gemeente waar je zou willen bouwen om te vragen waar er nog bouwgronden zijn, want niet op elk perceel staat soms een plaatje te koop, en je weet maar nooit of ze toch willen verkopen. Dan kunnen we best op zoek gaan naar een architect die het best bij u past. Indien je verkiest je woning te bouwen via bouwonderneming Woningen Compere mag je je plan laten maken door een architect, maar het is niet verplicht. Bij het bouwen van je woning komt er wettelijk heel wat verplichte documentatie bij kijken. Wanneer je bouwt via de bouwonderneming Woningen Compere neemt deze alle administratie op zich. Wat uiteraard een heel stuk gemakkelijke is voor u zodat u zich met andere belangrijkere zaken kan bezighouden. Zo dien je bij de bouw van je woning via een bouwonderneming het volledige bouwproces uit handen te geven. Je dient zelf niks meer te doen, maar dat is soms makkelijker gezegd dan gedaan voor sommige mensen. Maar zo heb je dan ook de tijd om al wat verder te kijken dan alleen je woning. Terwijl de bouwonderneming zorg voor jouw bouw van je droomhuis kan jij al beginnen te denken met wat je bijvoorbeeld met je tuin gaat doen? Waar je je terras gaat zetten en of je een oprit gaat aanleggen? Uiteraard is dit voor een later stadium. Wanneer je woning klaar is kan de verhuis beginnen. Onderschat dit niet wan verhuizen is een hele klus. Je kan er maar best tijdig mee beginnen. Als je voor een bouwonderneming zoals Woningen Compere kiest krijg je vaak een definitieve aflever datum van je huis. Zo kan je de verhuis van je droomwoning tot in de puntjes zelf plannen.

Welk budget dienen we te voorzien voor het bouwen met een bouwonderneming?

Het inschatten van je budget voor bouw van je droomwoning via een bouwonderneming? Dit is niet altijd gemakkelijk op voorhand te bepalen. Er zijn heel wat spelers die ons budget bepalen en waar we dus rekening mee moeten houden.


Eén van de drie grootste spelers van het budget is de bouwgrond. Die kan al een hele hap uit je budget betekenen dus kan je maar best zorgen deze binnen je budget valt. Wanneer je bouwgrond evenveel gaat kosten als de bouw van je woning zelf, dan mag je aannemen dat dat niet logisch is. Een tweede speler is de bouw zelf. Je mag erop rekenen dat de gemiddelde prijs van een nieuwbouw ongeveer 1300 euro per vierkante meter zal kosten. Hierin zitten wel al de kosten voor de materialen en werkuren verrekend. Wat de materialen betreft zijn dit deze zowel voor de ruwbouw als voor de afwerking van de woning. Maar wanneer je ervoor kiest je woning te bouwen via de bouwonderneming Woningen Compere zal u ongeveer 1064 euro per vierkante inclusief BTW betalen. Uiteraard hangt de kostprijs af van wat je in je woning wilt. Duurdere afwerking kost logischer wijs ook meer en hiervoor zal je dan ook moeten bijbetalen.

Een laatste speler is de administratie. Hieronder verstaan we de prijs van de architect om tot een voorontwerp te komen en uiteraard voor de samenstelling van het administratief dossier. Zo mag je toch rekenen dat het ereloon van een architect komt op ongeveer +/- 5 % van de totaalprijs van de woning. Een andere manier om het ereloon te verrekenen is via het aantal werkuren of het aantal vierkante meters van de woning. Informeer je hierover goed op voorhand want anders kan je dit duur te staan komen. Bij het bouwen van je woning via bouwonderneming Woningen Compere is het niet nodig van deze kosten te doen daar zij zelf beschikken over een deskundig team dat jouw droomhuis op papier kan zetten en al het nodige voor u zal doen om het administratief dossier voor u samen te stellen en in te dienen. Ben je nog steeds niet overtuigd om je droomhuis door de bouwonderneming Woningen Compere te laten bouwen contacteer ons dan via het gratis nummer 0800-11 164 zodat een van onze houwheren je twijfels kan wegnemen en je al de informatie kan verstrekken die je nodig hebt. Deze persoon blijft tevens gedurende gans het bouwproces je aanspreekpunt.
 
© 2019 Woningen Compere- Maisons Compère - Persoonlijke levenssfeer