STARTPAGINA WONINGEN COMPERE
Gratis nummer
  

Moderne huizen bouwen

Woningen Compere wilt voor u uw moderne huizen bouwen.

Een onberispelijke kwaliteit, een optimale persoonlijke service en een professionele aanpak komen daarbij op de eerste plaats. Woningen Compere is reeds jarenlang gespecialiseerd in het realiseren van moderne huizen bouwen via het principe sleutel op de deur huizen waarbij wij uw moderne huizen voor u bouwen zonder dat u er zelf veel voor moet doen.

Moderne huizen bouwen of huizen bouwen in andere bouwstijlen?

Wanneer je beslist om te gaan bouwen kan je best even stilstaan met de verschillende bouwstijlen die er zijn, want elke bouwstijl heeft zijn verschillende typische kenmerken. Zo kan je gaan van klassieke tot moderne huizen bouwen. Wij helpen je even met de verschillende bouwstijlen.

moderne huizen bouwen

Vooreerst de traditionele bouwstijl.

Hieronder verstaan we de fermette en pastorijhuizen. Fermette huizen zijn nieuwbouwhuizen in hoevestijl. Deze huizen zijn meestal laag gebouwd, met de verdieping onder zadeldak van al dan niet rode pannen en vaak voorzien van een dakkapel. Voor de bouw van de huizen gebruikt men het liefst materialen die er authentiek, verouderd uitzien. Als decoratie van deze huizen wordt er vaak gebuikt gemaakt van een karrewiel tegen de muur en geschilderde houten vensterluiken. De indeling van deze huizen kan sterk uiteenlopen ten opzichte van de pastorijhuizen. Deze huizen hebben hun oorsprong gevonden in de pastoorshuizen. Het grootste kenmerk van deze stijl is de voordeur. Deze is vaak omgeven door een blauwe hardsteen. Aan de buitenkant zijn deze huizen eenvoudig van vorm met rechte hoeken. Bij deze huizen komen we wel een volledig eerste verdieping tegen en liggen er geen kamers onder het dak. Vaak wordt de gevel opgetrokken in een baksteen en wordt er gebruik gemaakt van lichtkleurig schrijnwerk met sierluiken en een grijze gecementeerde plint rondom de huizen.

Moderne bouwstijl.

Bij moderne huizen bouwen krijg je een nieuwe variatie in vormgeving en materiaalgebruik. De gevel is vaak één massief vlak, niet of nauwelijks onderbroken door grote partijen ramen, deuren, in- of uitsprongen, en eventueel extra benadrukt met verlijmd metselwerk of homogeen gevelpleister. Het dak is meestal plat, maar kan ook uiteenlopende vormen aannemen. Voor moderne huizen bouwen is de oriëntatie van de bouwgrond en de woning wel erg belangrijk. Daar er bij moderne huizen bouwen veel gewerkt wordt met grote raampartijen of lichtstraten gaat men op die manier zoveel mogelijk daglicht diep in de woning laten binnendringen. Door te werken met een grote dakoversteek krijgen je huizen nog wat extra modern karakter en kan je ook zo de hoogstaande zon in de zomer buiten houden, en kan je in de winter toch genieten van de warmte van de lage winterzon.

Eigentijdse bouwstijl.

Eigentijdse huizen bestaat uit een mix van traditionele en moderne elementen. Zo zien we vaak huizen met strakke gevelvlakken van de moderne bouwstijl gecombineerd met een zadel- of een piramidedak van de traditionele bouwstijl. Uitsprongen in de gevel zorgen er ook voor dat de huizen niet te modern lijken. Wat de stenen betreft kan je gaan voor een uniformele gevelsteen voor een strakker karakter of een meer genuanceerde gevelsteen voor wat meer variatie. Zo is de kleur van de voegmortel ook van groot belang voor het voorkomen van deze huizen. Zo zijn de ramen en deuren bij deze huizen meestal rechtlijnig. Vaak zien we ook vides en hoog doorgetrokken raamwerk die niet alleen voor een verrassende toets zorgen, maar ook veel licht binnenlaten.

Tenslotte de bungalow bouwstijl.

Bij bungalow huizen bouwen bevinden zich alle vertrekken op één verdieping. Voor het ontwerp kan je elementen kiezen uit alle bouwstijlen. Voor deze huizen wordt er vaak geopteerd voor een zadeldak of een ander type hellend dag, eerder dan een plat dak, en dit om wat extra bergruimte te creëren.

Energiezuinig moderne huizen bouwen

Moderne huizen bouwen die functioneel, ruimtelijk en energiezuinig zijn, kan perfect. Woningen Compere kan je hierin begeleiden, maar voor je bij ons komt dien je er al rekening mee te houden, namelijk al van bij de aankoop van je bouwgrond.

Energiezuinig moderne huizen bouwen begint van bij het begin. Om te beginnen dien je al rekening te houden bij de keuze van je woonplaats en woningtype.

Ligging.

Best uw moderne huizen bouwen in de buurt van winkels, scholen, openbaar vervoer en werkmogelijkheden. Dit kan ervoor zorgen dat je geen 2de auto nodig hebt.

Aanpak.

Bij nieuwbouw is een rijhuis de zuinigste manier van bouwen. De oppervlakte van de buitenmuren is heel mat minder dan bij een alleenstaand huis. De stelregel is nog steeds : hoe compacter de woning en hoe kleiner de buitenoppervlakte, hoe minder warmteverlies.

Concept.

Hou rekening met de oriëntatie van je woning. Grote glaspartijen op het zuiden om zoveel mogelijk gratis zonne-energie binnen te krijgen. Koude ruimtes zoals garage of berging aan de noordkant om een bufferzone te creëren. Hierdoor worden de leefruimte, keuken en zithoek die meer zuidelijk gericht zijn extra beschermd tegen de koude. Verdeel ook je woning best in kamers die je onafhankelijk van elkaar kunt verwarmen om energie te besparen. Bij moderne huizen bouwen kan je best voor de grote raampartijen, zoals hierboven uitgelegd staat, bouwen met een dakoversteek en zonwerende beglazing.

Isolatie.

Wat extra geld investeren in isolatie voor de spouwmuren, hellende daken en vloeren. Ramen worden ingevuld met hoogrendementsbeglazing die twee keer meer isoleert dan dubbele beglazing. Binnen kunt u het warmteverlies beperken door lekken en tochtgaten te dichten. En door de muren tussen de koude en warmte ruimtes extra te isoleren.

Verwarming.

Verwarmen met aardgas of stookolie zijn te verkiezen boven verwarmen op elektriciteit. Dit geldt trouwens ook voor wat het warm water betreft. Een hoogrendementsketel is hier ook een echte must. Ook kan je de warmteboiler best op zolder installeren zodat deze op een zonneboiler kan worden aangesloten.

Ventilatie.

Kan via een met de hand regelbare ventilatierooster of via een mechanische ventilatie met warmteterugwinning.

Warm water.

De leidingen voor warm water moeten zo kort mogelijk zijn. Zo liggen keuken en badkamer dan best boven of naast elkaar zodat één warmtetoestel met een korte leiding het warm water voor beide kamers kan leveren.

Elektriciteit.

Gebruik zoveel mogelijk daglicht door bv het werkvlak van de keuken tegen een raam te installeren. Beperk het aantal elektrische huishoudtoestellen en kies energievriendelijke exemplaren. Plaats frigo en diepvries ook best in koude ruimtes.

Moderne huizen bouwen via sleutel op de deur bouwbedrijf

Moderne huizen bouwen is voor Woningen Compere in de loop der jaren en in gans België een referentie geworden. Zo stellen wij u dan ook voor om uw moderne huizen bouwen via onze sleutel op de deur bouwmethode, wat inhoudt dat uw huizen van A tot Z afgehandeld worden, vanaf het ontwerp van uw huizen tot de overhandiging van de sleutel.


 
Moderne huizen bouwen begint met je eigen bouwgrond te kopen. Vervolgens kan Woningen Compere je begeleiden doorheen gans je bouwproces. Woningen Compere beschikt reeds over een aanzienlijk aantal moderne modelhuizen met plan die ja kan bekijken via onze site of via ons gratis catalogus die je kan bestellen. Uiteraard dienen deze modelhuizen enkel als inspiratie en kunnen deze aangepast worden naar uw wensen. Hiervoor kan je bij Woningen Compere beroep doen op één van onze bouwadviseurs. Zo is er tevens een administratief team dat je helpt met het samenstellen van je bouwdossier. Wanneer dit naar de bouwcommissie is kan jij naar één van onze leveranciers gaan voor de keuze van je materialen.

Zo wordt er vaak gewerkt met vaste leveranciers waardoor we materialen goedkoper aan u kunnen aanbieden. Zo weet je ook al op voorhand hoeveel je moderne huizen bouwen zal kosten daar de prijs reeds op voorhand wordt vastgelegd in een contract waar niet meer van afgeweken wordt. Ook is de uitvoeringstermijn van je moderne huizen bouwen op voorhand gekend zodat je makkelijk je verhuis kan voorbereiden. Moderne huizen bouwen gebeurt ook met een kortere bouwtermijn daar er op voorhand vaste afspraken gemaakt zijn met onze onderaannemers. Zo heb je bij ons ook maar één vast aanspreekpunt die voor een goede begeleiding zorgt. Moderne huizen bouwen via de laatste nieuwe trends is bij ons ook een zekerheid daar wij steeds de laatste nieuwe ontwikkelingen in de bouw opvolgen. Voor uw moderne huizen bouwen kan je ons telefonisch contacteren via het gratis nummer 0800/11 164. Zo kan je dan ook je gratis catalogus bestellen en wordt je in verbinding gesteld met een bouwheer bij u in de buurt die volledig vrijblijvend bij u kan langskomen om naar uw bouwdroom te luisteren en je een gratis en gepersonaliseerd voorontwerp bezorgt. Uiteraard kan je ook één van onze kijkwoningen bij u in de buurt bezoeken zodat je een beter idee krijgt van hoe onze woningen gebouwd worden. Onze kijkwoningen zijn iedere zondag geopend. Voor het adres en de juiste openingsuren kan je best even naar onze site gaan en op het icoon klikken van de woning bij u in de buurt.

MODERNE HUIZEN

De laatste tijd worden er heel wat moderne huizen gebouwd. Lange tijd is het een gewoonte geweest om moderne huizen zo ver mogelijk uit elkaar te zetten, dit om zo weinig mogelijk contact te hebben met de buren. Maar tegenwoordig is er ook een ontwikkeling in de andere richting duidelijk zichtbaar en zien we ook volwaardige gekoppelde moderne huizen die bijvoorbeeld ieder hun eigen klein tuintje hebben. Deze gekoppelde moderne huizen worden ook vaak gebouwd door investeerders en bouwpromotoren die volgens opbrengsteigendommmen werken. Bij Woningen Compere vindt u voorbeelden van al deze moderne huizen terug in de lijst van de modelwoningen op de site of in onze catalogus die u online gratis kan aanvragen. Deze catalogus bevat niet enkel modelwoningen met plan en prijs als inspiratie voor uw moderne huizen, maar u treft er ook heel wat informatie in aan. Indien u graag wat meer uitlegt ontvangt, of met heel wat vragen zit, dan kan u steeds telefonisch contact opnemen met één van onze bouwadviseurs die vermeld staat op uw catalogus. Hij zal volledig vrijblijvend naar uw woondroom komen luisteren of u kan met hem afspreken in één van onze kijkwoningen verspreidt over gans het land. Woningen Compere is ook telefonisch te bereiken via het gratis nummer 0800/11 164.

Woningen Compere is sterk in het bouwen van uw moderne huizen.

Voor de bouw van uw moderne huizen wenst u uiteraard een goede start te nemen. U kan hiervoor rekenen op Woningen Compere. In gans België staat ons sleutel op de deur bouwbedrijf sterk in het bouwen van moderne huizen of huizen in een andere bouwstijl. Zelfs de afwerking van uw moderne huizen neemt Woningen Compere mee in de service op.

Alvorens de bouw van uw moderne huizen kan aanvangen zal u nog heel wat beslissingen moeten nemen. Indien u nog geen eigenaar bent van een stuk bouwgrond zal u om te beginnen al moeten bepalen waar u uw moderne huizen wenst te bouwen. Maar hoe vindt u de geschikte bouwgrond voor uw moderne huizen?
moderne huizen


Het vinden van een geschikte bouwgrond voor uw moderne huizen is niet altijd evident. Zo speelt niet alleen het persoonlijke aspect een grote rol maar vaak ook het financiële, en dan mogen we uiteraard de troeven en de minpunten van de bouwgrond niet over het hoofd zien.

Een belangrijke eerste vraag die u zich dient te stellen is waar u uw moderne huizen wenst te bouwen? U hebt waarschijnlijk wel al een streek in gedachte en of dat u landelijk of stedelijk wenst te wonen. Wonen in een grootstad kan beduidend heel wat meer kosten en dan zijn de oppervlaktes doorgaans ook nog kleiner. Maar ook voor het bouwen in een landelijke omgeving met een weids uitzicht mag je heel wat neertellen. Het best kan u dan zelf de vraag stellen : ‘is het die extra kost waard?’. Bouwen we toch niet best in een dorp of net buiten de stadsrand. Ook een belangrijk prijsverschil zit hem in de aankoop van een perceel van een gesloten, halfopen of open bebouwing. Zo bespaart u bij bijvoorbeeld een gesloten bebouwing ook nog op 2 muren en gevelstenen en ramen en is deze energiezuiniger. Als u weet dat u voor moderne huizen wenst te gaan, is het ook van belang te weten of u moderne huizen op het perceel mag bouwen. Alle gronden in België zijn namelijk onderworpen aan stedenbouwkundige voorschriften. Daarom kan u best alvorens u tot de aankoop van een perceel overgaat bij de gemeente langsgaan om deze voorschriften op te vragen. Hou ook rekening met de oriëntatie van de grond. Zeker wanneer u het belangrijk vindt dat uw tuin zuidelijk gericht ligt voor veel zon en zo ook heel wat zonlicht uw woning kan binnendringen. Hierdoor bespaart u ook nog op uw energiefactuur.

Vervolgens zijn er ook nog de technische aspecten van de bouwgrond die u dient te overwegen alvorens tot de aankoop ervan over te gaan. Wanneer u niveauverschillen op de grond tegenkomt, moet u deze vaak nog ophogen of misschien onderkelderen, dit brengt uiteraard een meerkost met zich mee. Hou ook rekening met de kwaliteit van de grond, deze bepaalt namelijk welk type fundering u dient te gebruiken, want extra funderingen betekent ook extra kosten. Vraag ook bij de Gemeente of er zich geen bezwarende omstandigheden voordoen op de grond, of deze bijvoorbeeld niet in een overstromingsgebied gelegen is.

Zo dient u ook de keuze te maken of u uw moderne huizen zelf bouwt of laat bouwen.

De meeste mensen dromen ervan zelf de handen uit de mouw te steken en zoveel mogelijk eigenhandig te doen. Maar is dat wel een goed idee? Besteed je toch niet beter de bouw van uw moderne huizen niet beter uit aan professionals?

Het eigenhandig bouwen van uw moderne huizen mag u zeker niet onderschatten. Het is een enorm project waar heel wat bij komt kijken. Zo kruipt er enorm veel tijd in het zelf bouwen van uw moderne huizen, zodat u weet dat u er voldoende tijd voor dient uit te trekken. Een ander groot aspect is de planning en de coördinatie van de werken. Wanneer u alles zelf wilt regelen, dient u hiervoor rekening te houden dat u uw eigen werk afstemt met dat van de verschillende vakmannen om alles goed en vlot te laten verlopen. Als u zelf de handen uit de mouw wenst te steken, moet u ook wel handig zijn en weten hoe alles juist moet gedaan worden. Een vaag idee hebben van hoe u het huis moet metsen of hoe u de leidingen het beste kan leggen, is niet voldoende. U wilt toch ook kwaliteitsvolle moderne huizen afleveren?

Zelf moderne huizen bouwen wordt in eerste instantie gedaan om de kostprijs ervan te drukken. Zo dient u geen dure uurlonen voor vaklui te betalen. Maar er zijn wel andere elementen waar u dan rekening mee dient te houden. Eerst en vooral bouwt u zelf niet zo snel als professionele werklui, zeker wanneer u ook nog gaat werken. Zo dient u ook voorzien te zijn van alle gereedschappen waarover de vaklui beschikken. Als particulier krijgt u niet dezelfde voorwaarden en prijzen als de aannemers. Daarenboven dient u ook nog de zware emotionele belasting ervan bij te nemen. Want tijdens het zelf bouwen van uw moderne woning staat u op en gaat u slapen met al uw bouwproblemen. Naar gelang uw eigen kennis van bouwen zijn er toch bepaalde werkzaamheden die u best door vaklui laat uitvoeren, zoals grond- en funderingswerken, ruwbouw en metselwerken, ramen en deuren, en dakwerken. Deze laatste kan u nog zelf doen, maar wanneer u opteert voor platte daken voor uw moderne huizen, dan laat u ze het best waterdicht maken door een gespecialiseerde firma. Maar de andere werken zou u in principe zelf kunnen uitvoeren.

Steeds vaker wordt er de laatste jaren geopteerd voor het bouwen van moderne huizen door een sleutel op de deur bouwbedrijf.

Maar waarom laten de meeste hun droomhuis gebruiksklaar bouwen, of kiezen ze voor een sleutel op de deur woning waar ze hun eigen persoonlijke stijl aan toevoegen?

Bij sleutel op de deur bouwen neemt het bouwbedrijf, zoals bijvoorbeeld Woningen Compere, alle taken in het bouwproces voor haar rekening, dit vertrekkende van de administratieve voorbereidingen tot en met de oplevering van de woning. Wanneer u uw moderne huizen laat bouwen door Woningen Compere hebt u slechts één aanspreekpunt bij wie u terecht kan met al uw vragen en informatie gedurende gans het bouwproces. Zo is de bouwtermijn van uw woning een heel stuk korter dan wanneer u uw moderne huizen zelf bouwt of laat bouwen door verschillende aannemers. Woningen Compere kan u dit hoge ritme garanderen omdat hun professioneel team zorgt voor een goede coördinatie van uw moderne huizen door op voorhand vaste afspraken te maken. Bij Woningen Compere bent u niet verplicht volgens de standaardplannen te bouwen, maar samen met een architect kan u ook voor uw eigen ontworpen moderne huizen gaan. Het bouwen van een sleutel op de deur woning is gebonden aan de Wet Breyne. Deze wet zorgt ervoor dat u als bouwheer ook krijgt wat u hebt besteld en betaalt. Tevens wordt er bij Woningen Compere rekening gehouden met de strenge normering die toch niet zo eenvoudig zijn en zeker wat studietijd vergt wanneer u zelf bouwt. En op het ogenblik dat Woningen Compere uw moderne huizen voor u bouwt, kunt u rustig blijven doorwerken en ‘quality time’ doorbrengen met uw gezin. En op het laatste van de rit zijn uw moderne huizen gebouwd door Woningen Compere goedkoper dan wanneer u ze zelf bouwt. Bent u een handige Harry en wenst u toch bepaalde afwerkingen voor eigen rekening te nemen is dat bij Woningen Compere geen enkel probleem. U kan tevens opteren voor uw moderne huizen ruwbouw winddicht te bouwen.

Wenst u wat meer informatie over moderne huizen bouwen met Woningen Compere, bestel dan alvast via de site ons gratis catalogus boordevol inspiratie en informatie over moderne huizen. Ons sleutel op de deur bouwbedrijf is ook steeds telefonisch te bereiken via het gratis nummer 0800/11 164.
 
© 2018 Woningen Compere- Maisons Compère - Persoonlijke levenssfeer