STARTPAGINA WONINGEN COMPERE
Gratis nummer
  

Batibouw 2018

De 59ste editie van de bouwbeurs Batibouw 2018 opent op 22 februari 2018 zijn deuren voor de professionelen en vanaf zaterdag 24 februari is het grote publiek welkom.

Batibouw 2018 loopt tot zondag 04 maart 2018, op donderdag 01 maart 2018 is er een nocturne en zullen de deuren geopend zijn tot 23u00. Alle 12 paleizen van Brussels Expo zullen ingenomen worden door meer dan 1.000 exposanten die hun diensten aan de bezoekers aanbieden. Elk aspect van het bouw- of verbouwproces zal er gedurende 11 dagen vertegenwoordigd zijn, van architecten, banken, bouwbedrijven, alles voor de inrichting van een woning tot zelfs advocaten en vastgoedmakelaars.

De thema’s van Batibouw 2018.

Heel opvallend dit jaar zijn de nieuw campagnebeelden. De slogan voor Batibouw 2018 is “Your home, your life’. Hiermee willen de organisators de warmte- en levensplek tonen dat een huis is. Want Batibouw 2018 is dé plaats om het grootste, levenslange project in iemands leven te realiseren, namelijk een thuis.

batibouw 2018

Salon Batibouw 2018 bestaat ook dit jaar uit verschillende thema’s. Beleef Batibouw 2018 is het eerste thema en vormt dan ook de rode draad van de beurs. Batibouw 2018 is dan ook de grootste verzamelplaats waar alle specialisten van zowel de bouw-, renovatie- en decoratiesector bij elkaar zitten op één beurs. Het grote voordeel voor de bezoekers is dat je er de allerlaatste nieuwe producten en diensten kunt ontdekken met al je zintuigen. Wanneer je door de paleizen wandelt, dan kan je de producten van onze exposanten voelen, zien, horen ,ruiken en smaken. Zo kan je er de resonantie van een tussenmuur testen, de straal van een douchestraal voelen, bakstenen aanraken en het gevoel vergelijken mat andere types van gevelstenen, met blote voeten het verschil voelen van vloeren met vloerverwarming of zonder, en doe er vooral inspiratie op voor jouw ideale droomwoning. Mocht je reeds enkele ideeën via magazines of internet gezien hebben, kom ze dan zeker live ervaren op Batibouw 2018.

Batibouw 2018 heeft als tweede thema connectiviteit. Dit thema is de dag van vandaag voor onze jonge bouwers, zowel op professioneel als op sociaal vlak, dan ook niet meer weg te denken. De jeugd wil continu verbonden zijn. Uiteraard mag dat dan ook in onze woningen niet achterblijven. Met een simpele swipe op de smarthphone kan door een domoticasysteem allerlei handelingen van op afstand worden bediend, van de garagepoort die automatisch opengaat tot het bad dat je vanop afstand laat vollopen, zodat het staat de dampen wanneer je afgepeigerd thuiskomt.

Project your home, is het derde thema van de beurs. Hoe groot of hoe klein je bouwproject ook is, op Batibouw 2018 kan alles gerealiseerd worden dankzij de aanwezigheid van alle 14 sectoren van de bouw die je op één beurs tegenkomt, en dit van ruwbouw, over keuken, ventilatie of koelen tot afwerking en inrichting. Maar ook voor het updaten van je dakbedekking, het kiezen van nieuwe vloeren, het renoveren van je badkamer of het kiezen van nieuwe verlichting. Ook voor je buitenproject kan je op Batibouw 2018 terecht. Zo is er opnieuw de Garden Room waar je heel wat inspiratie kan gaan opdoen zowel voor een kindvriendelijke- of stadstuin als voor outdoor culinaire hoogstandjes of voor een algemeen welzijn & beleving in het groen.

En als laatste thema dit jaar wordt er veel aandacht geschonken aan zorgeloos wonen. Iedereen wilt zo zuinig, gezond en veilig mogelijk wonen. Muur- en dakisolatie, verwarmingssystemen, verlichting, geluidsisolatie, ventilatie, airconditioning al deze mogelijkheden zorgen voor een ultiem comfort en dit zonder de economische en ecologische normen uit het oog te verliezen.

De projecten van Batibouw 2018.

Naast de vermelde thema’s kom je op Batibouw 2018 ook verschillende projecten tegen. Ook dit jaar heeft Batibouw 2018 voor u enkele interessante projecten in petto. Een aantal van deze projecten maken reeds verschillende jaren deel uit van de beurs, anderen zijn den weer gloednieuw. Texte Eén van de nieuwe projecten op Batibouw 2018 op gebied van beleven is de ‘Walk of Floor’s. In Paleis 6 kan je alle soorten vloerbedekking ontdekken. Zo worden ze er tentoongesteld op sokkels die een meter hoog zijn zodat de bezoeken de gelegenheid krijgen om hun smaak te ontdekken door aan de vloeren te voelen of door er met je blote voeten over te wandelen.

Nog nieuw op Batibouw 2018 is de ‘Walk of Flame’. Om haarden en kachels in de spotlights te zetten, is er dit jaar voor de allereerste keer de ‘Walk of Flames’. Deze warme wandeling tussen de vlammen zorgt ervoor dat de bezoeker het makkelijker heeft om zijn keuze te maken, want alle grote namen zorgen voor een demonstratie van hun allernieuwste haarden en kachels. Daarenboven kan je in de verwarmde gang terecht voor vrijblijvende adviezen over het gebruik en verbruik ervan.

Het immovillage is een belangrijk trefpunt voor potentiële investeerders in vastgoed. Niet alleen professionals, maar ook particulieren zijn er welkom om kennis te maken met alle facetten van de immobiliënwereld.

Voor de professionals is er nog steeds ‘Build-IT’ dat ook enkel georganiseerd wordt tijdens de professionele dagen op 22 en 23 februari 2018. Op deze dagen komen kenners van de informatie- en communicatietechnologie samen en dit voor een uniek ICT-evenement.

Ook niet meer weg te denken op Batibouw 2018 is de ‘Garden Room’ waar je je als bezoeker kunt laten inspireren over de inrichting en afwerking van je tuin. Deze heeft ook de bedoeling om je te laten zien welk effect de buitenruimte kan hebben op de sfeer die het uitstraalt. Tuinarchitecten en -aannemers ontvangen je graag in de tent buiten om je het beste advies te geven over je stukje groen buiten.

Voor de tweede keer op rij kan je de ‘Light Avenue’ ontdekken op Batibouw 2018. Dit wandelpad wilt je duidelijk maken hoe goede verlichting kan bijdragen tot een warm en gezellig interieur. Zo zal je er de meest gekende verlichtingsproducenten tegenkomen. Voor welk interieur je ook kiest, je zal er genoeg inspiratie kunnen opdoen.

De evenementen tijdens Batibouw 2018.

Op bepaalde dagen zullen er tijdens Batibouw 2018 evenementen plaatsvinden. Indien één van deze evenementen je interesseert kan je best rekening houden met de datum ervan om je bezoek te plannen.

Op dinsdag 27 februari 2018 is er ‘Jobday & Jobwall’. Op deze dag krijgen de exposanten de kans om geschikte kandidaten te vinden voor hun openstaande vacatures. Zo zal er ook een Jobwall zijn waar de bezoekers gedurende gans de beurs al de aanbiedingen kunnen bekijken.


In de Conference Room worden er door de Orde van Architecten verschillende infosessies georganiseerd gedurende gans de beurs voor het grote publiek over de meerwaarde van de architect in een bouwproject.

Op de openingsdag van Batibouw 2018 vindt het BouwForum plaats. Dit event wordt jaarlijks door de Confederatie Bouw georganiseerd rond één specifiek thema dat de sector aanbelangt.

Volledig nieuw dit jaar is de uitreiking van de Belgian Building Awards op Batibouw 2018 die op 22 februari 2018 wordt georganiseerd. Bij dit evenement wil de organisatie van Batibouw de realisaties van de architecten, bouwheren, studiebureaus en aannemingsbedrijven bekronen. Aansluitend op deze award uitreiking is er het galadiner met op het programma : inspiratie, gastronomie en netwerking. De speaker van de avond is de vooruitstrevende architect Vincent Callebaut, bedenker en ontwerpen van steden van de toekomst die zichzelf voorzien van energie en voedsel.

Je merkt, dit jaar valt er ook weer heel wat te beleven op Batibouw 2018. Alle grote namen en merken zullen dit jaar weer aanwezig zijn, dus of je nu nog maar denkt aan bouwen, je al bezig bent, of bijna gedaan hebt of je wilt je woning renoveren, kan je best tussen 22 februari 2018 en 04 maart 2018 een bezoek aan de beurs plannen. Je kan er op één dag meer informatie vergaren, producten en diensten ontdekken en leveranciers ontmoeten waar je anders weken mee bezig bent.

Batibouw 2018 is alle dagen open van 10u00 tot 18u30 behalve op vrijdag 23 februari van 10u00 tot 21u00 en op donderdag 01 maart 2018 ‘Nocturne’ van 10u00 tot 23u00. U kan reeds op voorhand uw inkomkaarten online bestellen of op de dag zelf aan de kassa. Indien u interesse hebt om uw woning te laten bouwen door ons sleutel op de deur bouwbedrijf Woningen Compere kan u informartie telefonisch via ons groen nummer 0800/11 164 of via mail info|a|woningencompere.be aanvragen.
 
© 2018 Woningen Compere- Maisons Compère - Persoonlijke levenssfeer