STARTPAGINA WONINGEN COMPERE
Gratis nummer
  

Hoeveel kost een huis bouwen ?

Hoeveel kost een huis bouwen op eigen bouwgrond?

Bent u een jong koppel en staan jullie te popelen om te gaan samenwonen? Eindelijk het ouderlijk huis uit en samen op eigen benen staan, spannend! Een eigen stukje bouwgrond kopen en er jouw eigen droomhuis op bouwen, wie wilt dat niet. De eerste vraag die dan wellicht door uw hoofd gaat, is ‘Hoeveel kost een huis bouwen’? Een vraag waar geen kant-en-klaar antwoord op bestaat daar geen twee huizen hetzelfde zijn. Tevens zijn er verschillende keuzemogelijkheden te overwegen : een huis zelf bouwen of een huis laten bouwen door een sleutel op de deur bouwbedrijf. Bij ons bouwbedrijf Woningen Compere heeft u al onmiddellijk een richtprijs voor de bouw van uw sleutel op de deur woning. Vraag alvast je gratis catalogus aan via onze site of contacteer ons via ons gratis nummer 0800/11 164.

Om een duidelijk beeld te krijgen van ‘Hoeveel kost een huis bouwen’ kan u best eens rondneuzen op het internet, in tijdschriften of een bezoek brengen aan een bouwbeurs bij u in de buurt of aan de grootste bouwbeurs van het land, Batibouw. Hou er wel rekening mee dat het ene bedrag het andere niet is. Dat sommige bouwheren,, websites en magazines het vaak niet over hetzelfde hebben als het gaat over ‘Hoeveel kost een huis bouwen’. Soms gaat het louter om materialen en werkuren, anderen rekenen de kosten van de architect er niet bij. Kijk dus zeker na waar het bedrag precies voor staat. Alleen op die manier kun je je een goed idee vormen.

Hoeveel kost een huis bouwen’ : prijs van de bouwgrond.

Alle bouwplannen beginnen uiteraard met een stuk bouwgrond. Spijtig genoeg is de prijs van een stuk bouwgrond de laatste jaren erg gestegen. De prijs varieert van gewest tot gewest en verschilt sterk tussen de verschillende regio’s. Hoe dichter u uw woning bij de stadskern wilt bouwen, hoe meer u voor uw bouwgrond zal betalen. Hoeveel kost een huis bouwen hangt dus in eerste instantie af van de prijs van uw bouwgrond.

hoeveel kost een huis bouwen

Hoeveel kost een huis bouwen op eigen bouwgrond? Wat zijn de prijsbepalers van uw bouwgrond?

De aankoop van uw bouwgrond is één van de belangrijkste prijsbepalers van ‘hoeveel kost een huis bouwen’. Alvorens u uw zoektocht naar een betaalbaar stuk bouwgrond aanvangt, dient u te weten waar u precies naar op zoek bent en wat de gangbare prijs in de regio is waar je went te bouwen. In dat geval biedt de prijs per vierkante meter een houvast om gronden te vergelijken. Uiteraard zijn er heel wat factoren waar u best rekening mee houdt tijdens de zoektocht naar je bouwgrond. Eén van de belangrijkste factoren is de samenstelling de draagkracht van uw bouwgrond. Wanneer de kwaliteit van uw bouwgrond niet optimaal is, zal u snel extra geld moeten investeren in de fundering van uw woning. Laat daarom best op voorhand een grondsondering uitvoeren. Zo kan u later onaangename verrassingen vermijden. Hou ook steeds rekening met de bouwrijpheid van uw bouwgrond. Zijn er planten of bomen die u moet verwijderen, of staan er nog oude gebouwen op uw bouwgrond?

Denk ook aan de helling van de grond. Bij een hellend perceel zullen de kosten oplopen indien de woning bijvoorbeeld onderkelderd moet worden. Ook is de stand van het grondwaterpeil van belang bij de bouw van je kelder daar droogzuiging nodig is bij hoge grondwaterstand. Een factor die steeds meer aan belang wint bij de aankoop van uw bouwgrond is de oriëntatie. Indien u een energiezuinige woning wenst te bouwen kan u best gebruik maken van de zonne-energie om zo warmtewinsten te optimaliseren. Dit kan door uw grootste raampartijen naar het zuiden toe te richten.

Vergeet ook niet uw stedenbouwkundige voorschriften op voorhand aan te vragen. Deze schrijven immers voor hoe en wat u mag bouwen. Controleer daarom voor je een stuk grond koopt of de stedenbouwkundige voorschriften het toe laten om uw plannen te realiseren. Als dat niet het geval is kan u nog steeds een aanvraag indienen tot wijziging van de voorschriften. Een belangrijke factor van de voorschriften kan al zijn welk type bebouwing u moet bouwen, open, halfopen of gesloten. Zoals u ziet, spelen heel wat factoren een rol in de uiteindelijke prijs van uw bouwgrond. Het is dan ook moeilijk om een richtgetal te bepalen. De regio en het aantal vierkante meters zijn de grote kostenbepalers. Hou er ook rekening mee dat u bovenop uw bouwgrondprijs nog notariskosten en registratiekosten moet betalen.

Hoeveel kost een huis bouwen : prijs nieuwbouw

Op de vraag van ’hoeveel kost een huis bouwen’ kan u de richtprijs van 1300 euro per gebouwde vierkante meter voor een nieuwbouw woning als richtprijs hanteren.

Wat speelt nu allemaal een grote rol bij de bouw van uw woning? Wat doet de vierkantemeterprijs dalen of stijgen? Om een duidelijk beeld te krijgen van ‘hoeveel kost een huis bouwen’ is het belangrijk om te weten waar de richtprijs van 1300 euro voor staat. De twee grootste delen gaan naar de materialen en werkuren. Hiervoor mag u op een bedrag van 1000 euro tellen, exclusief BTW. Een derde stuk gaat naar je architect. Hij mag 7 % van je bouwbudget vragen. En op dit totaalbedrag van de 3 delen dient u uiteraard nog BTW te betalen. Voor nieuwbouw woningen is dit 21 % BTW.

Elke vierkante meter die u bouwt, zorgt ervoor dat de prijs van uw woning oploopt. Dus hoe groter u bouwt, hoe duurder uw woning. Houdt u van een mooi luxueus afgewerkte woning, dan zal uiteraard uw vierkantemeterprijs stijgen. Wilt u een marmeren vloer of neemt u genoegen met een degelijke tegel voor de afwerking van uw vloer? Een badkamer volledig op uw maat met luxe douche en bubbelbad of toch maar een basic badkamer? Weet dat een badkamer van 10.000 euro uw vierkantemeterprijs zal doen stijgen. Uiteraard zijn er ook ruimtes in uw woning zoals de berging, garage, en zolder waarvan de afwerkingsgraad heel wat lager ligt dan de ruimtes waarin geleefd wordt.

In de technieken kan ook gesnoeid worden, of is het misschien toch verstandig om juist extra in te investeren. Zo zijn er grote prijsverschillen tussen de verschillende ventilatiesystemen en kan dit al dadelijk uw prijskaartje verhogen met enkele duizenden euro’s. Dit geldt ook voor een warmtepomp ten opzichte van een klassieke condensatieketel. Maar vergeet niet dat deze nieuwe en geavanceerde technieken bij aankoop wel om een grote investering vergen, maar op langere termijn zorgen voor besparingen op je energiefacturen. Ook het bouwtype en de constructie zelf beïnvloeden de vierkantemeterprijs. Een open bebouwing kost heel wat meer dan een gesloten bebouwing, en elke extra fantasie of speciale vorm in uw woning vraagt om meer materiaal en werkuren die extra kosten.


In de vierkantemeterprijs zijn losstaande garages en een kelder niet meegerekend. Ook de aansluitingskosten, epb-verslaggever en veiligheidscoördinator dient u nog in acht te nemen. Dus op de vraag : hoeveel kost een huis bouwen, is moeilijk een exacte prijs te plakken.

Hoeveel kost een huis bouwen : sleutel op de deur huis

Als u precies wilt weten ‘hoeveel kost een huis bouwen’ kan u best eens bij een sleutel op de deur bouwbedrijf aankloppen. Wanneer u een sleutel op de deur huis bouwt weet u op voorhand hoeveel uw huis zal kosten alvorens de bouw ervan aanvangt daar de totaalprijs wordt vastgelegd in een duidelijk contract en deze prijs zal dan ook gedurende de bouw van uw woning niet meer veranderen.

Uiteraard zijn er ook nog heel wat andere voordelen aan een sleutel op de deur huis bouwen. Een zorgeloos bouwproces. Lijkt je dit onmogelijk? Helemaal niet, bij het bouwen van een sleutel op de deur huis wordt alles voor u gedaan, het hele bouwproces van A tot Z wordt u volledig uit handen genomen, zelfs van de administratieve rompslomp dient u zich niets aan te trekken. Zo is de bouwtermijn ook een stuk korten dan wanneer u zelf bouwt en dit dankzij de goede coördinatie van de werfleiders. Een supervisor van het bedrijf zal ook op regelmatige tijdstippen de werf bezoeken zodat wanneer er iets misloopt, hij ook onmiddellijk kan ingrijpen. Zo merkt u dat alles goed begeleid wordt en dit allemaal door één en dezelfde firma, waardoor u slechts één aanspreekpunt hebt gedurende gans het bouwproces waar u met al uw vragen en informatie terecht kan.

Wilt u meer weten over sleutel op de deur huizen die volledig op uw maat worden gebouwd, contacteer dan ons sleutel op de deur bouwfirma Woningen Compere die uw huis bouwt volgens de laatste nieuwe trends en ontwikkelingen in de bouw via het gratis nummer 0800/11 164. Wilt u weten hoeveel kost een huis bouwen met ons sleutel op de deur bouwfirma, bezoek dan onze site. U treft er onze gemiddelde prijs per vierkante meter aan voor alle modellen uit onze documentatie. U zal ook merken dat deze prijs lager ligt dan wanneer u zelf uw woning bouwt. Bestel daarom dadelijk ons gratis catalogus via de site en één van onze bouwadviseurs uit de buurt helpt u graag verder met al uw vragen.

Hoeveel kost een huis bouwen zelf of sleutel op de deur ?

Het idee speelt om in uw eigen droomwoning te gaan wonen. Net zoals alle Belgen wenst u ook uw eigen huis dat op alle vlakken voldoet aan uw persoonlijke voorkeuren. De beste manier om deze droom te verwezenlijken is door het bouwen van een nieuwbouwwoning. Vooraleer u te ver weg begint te dromen kan u zich beter eerst de vraag stellen “Hoeveel kost een huis bouwen ?” Want heel wat mensen onderschatten de kostprijs van een huis bouwen en wat er allemaal bij komt kijken. Uw persoonlijke inbreng is ook niet te onderwaarderen wanneer u zelf wenst te bouwen. Woningen Compere is een sleutel op de deur bouwbedrijf dat u graag verder helpt met uw vraag “hoeveel kost een huis bouwen”. Via de site krijgt u al dadelijk een gemiddelde prijs per vierkante meter die zij gebruikt voor het bouwen van al haar sleutel op de deur woningen en dit zonder dat u zelf veel inbreng moet doen. Vraag dan ook onmiddellijk via de site de gratis catalogus aan die boordevol informatie en inspiratie staat. U treft er heel wat woningen met plan en prijs aan in diverse bouwstijlen, dus voor ieder wat wils. U kan Woningen Compere ook steeds telefonisch bereiken via het gratis nummer 0800/11 164.

Op de vraag hoeveel kost een huis bouwen de dag van vandaag zal u niet direct een duidelijk antwoord op krijgen. De prijs hangt uiteraard af van verschillende factoren, waaronder de manier van bouwen : bouwt u zelf of laat u uw woning bouwen door een sleutel op de deur bouwbedrijf, kiest u voor een standaard woning of een woning op maat met veel luxe-snufjes afgewerkt, …

Om u dan toch een idee te geven van hoeveel kost een huis bouwen, zetten wij de budgettering van een nieuwbouwwoning voor u op een rij. Wanneer u op voorhand een realistisch beeld hebt van welke kosten er allemaal komen kijken bij de bouw van een nieuwbouwwoning, dan komt u nadien niet zo snel voor onvoorziene omstandigheden te staan.

Elke bouwdroom begint met een stuk bouwgrond. Hoeveel kost een huis bouwen hangt dus al af van wat u betaalt voor uw terrein. De gemiddelde prijs voor een stuk bouwgrond ligt het hoogst in Brussel en nadien volgt Vlaanderen. In Wallonië is de bouwgrond het goedkoopste. Daarnaast verschillen de prijzen binnen de verschillende Provincies en dan nog eens binnen de diverse gemeenten. Zo betaalt u ook minder voor een stuk bouwgrond aan de rand van een stad of dorp. Ook de kwaliteit van de grond speelt een grote rol, koopt u een stuk bouwgrond in een overstromingsgebied dan betaalt u voor de grond op zich minder, maar kan het wel zijn dat u bij de bouw van uw woning extra voorzieningen dient te voorzien die dan de bouw van uw woning weer heel wat duurder maakt. Bij de aankoop van uw bouwgrond betaalt u niet enkel de aankoopprijs, maar komen daar nog bijkomende kosten bij. U dient daarenboven nog registratierechten, aktekosten en het ereloon van de notaris te betalen.

De registratierechten bedragen in Brussel en Wallonië meer dan in Vlaanderen. Het ereloon wordt berekend op basis van de aankoopprijs van uw bouwgrond en de aktekosten bedragen ongeveer 1.000 euro.  De extra kosten bij de aankoop van een stuk bouwgrond zijn nog de grondsondering en de stabiliteitsstudie. Eens u uw stuk bouwgrond gekocht hebt, kan u beginnen te denken aan hoeveel kost een huis bouwen op mijn bouwgrond ? Een nieuw huis bouwen vergt een grote financiële investering, maar op lange termijn biedt deze woning u heel wat voordelen. Zo gaat iets meer dan de helft van het bouwbudget naar de ruwbouw. Naar gelang uw voorkeuren zoals grote ramen en deuren en dakramen, kunnen deze zelfs oplopen tot 70 %.  De werkuren zijn goed voor 30 % van uw bouwbudget. Hoeveel kost een huis bouwen en de technieken ervan ? Onder technieken verstaan we ventilatie, sanitair, elektriciteit en verwarming. Uiteraard is er veel variatie in de technieken en de prijzen ervan.

Wanneer u opteert voor geavanceerdere technieken is de kans groot dat de installatie ervan moeilijker is die dan op haar beurt om extra materiaal en werkuren vraagt. Als laatste is er nog de afwerking, chape, isolatie, vloeren, trappen, … die ongeveer 25 % van het bouwbudget kosten. Bij het bouwen van een woning horen ook nog extra kosten zoals voor het papierwerk, de EPB verslaggeving, de veiligheidscoördinatie en de luchtdichtheidstest. En uiteindelijk niet vergeten de aansluitingskosten zoals deze voor de nutsvoorzieningen en de riolering. Bij het zelf bouwen van een woning is het heel moeilijk een duidelijk antwoord te bekomen op de vraag hoeveel kost een huis bouwen ook al bent u nu op de hoogte van de factoren die het kostenplaatje beïnvloeden.

De beste bouwwijzen om op voorhand te weten hoeveel kost een huis bouwen is te opteren voor sleutel op de deur bouwen.

Volgens de sleutel op de deur bouwmethode komt u meestal niet meer voor verrassingen te staan en houdt u een mooi overzicht op uw budget. Zij weten ook perfect met welke kosten u rekening moet houden bij het bouwen van uw sleutel op de deur woning.

Niet alleen omwille van het feit dat u op voorhand weet hoeveel kost een huis bouwen, maar aan sleutel op de deur bouwen zijn uiteraard nog andere voordelen verbonden. Bij deze formule komt het er op neer dat één firma de volledige realisatie van uw woning voor haar rekening neemt en dit van  A tot Z. Afhankelijk uiteraard voor welk bouwbedrijf u kiest kunnen de prijzen verschillen.

De ene bouwfirma bouwt op eigen grond de andere enkel op grond van de cliënt, de ene werkt de woning af tot hij instap klaar is bij de andere is de tuin ook nog inbegrepen. Wanneer u wilt weten hoeveel kost een huis bouwen bij een bepaalde sleutel op de deur bouwfirma, hou dan goed rekening met wat er in de prijs inbegrepen is. De bouwtermijn van uw sleutel op de deur woning is vrij kort, waardoor u voor uw huidige woning minder huur dient te betalen daar u uw eigen woning veel vroeger zal kunnen betrekken. U wordt gedurende gans uw bouwperiode begeleidt door ervaren adviseurs die op de hoogte zijn van de materialen en technieken die toegepast zullen worden. Iedere woning wordt ook door een werfleider gecoördineerd.

Hij zorgt ervoor dat de bouw vlot verloopt en controleert de werken op de voet, waardoor er zeer vlug ingegrepen kan worden bij eventuele fouten. De sleutel op de deur bouwbedrijven hebben ook als geen ander een kijk op de nieuwste trends in het bouwen en zullen die dan ook onmiddellijk toepassen. U hebt slechts één aanspreekpunt bij wie u terecht kan met al uw vragen. Bij deze factoren dient u geen rekening meer mee te houden wanneer u zich de vraag stelt hoeveel kost een huis bouwen bij een sleutel op de deur bouwbederijf.

Hoeveel kost een huis bouwen met het sleutel op de deur bouwbedrijf Woningen Compere ?

Heel simpel, wanneer u naar de site van Woningen Compere gaat kijken ziet u onmiddellijk de vierkantemeterprijs die woningen Compere handhaaft voor al haar sleutel op de deur woningen die volgens de traditionele bouwwijze tot stand komen.

Om te weten te komen hoeveel koste een huis bouwen wordt vaak de vierkante meter prijs gebruikt. Deze prijs bestaat uit twee grote delen, nl de materialen en de werkuren. Een derde kleiner stukje is het loon van de architect en uiteraard moet op dit alles 21 % BTW betaald worden. En zoals hoger vermeld moet u goed zien of u geen appels met peren vergelijkt, daar niet iedere sleutel op de deur bouwfirma werkt volgens dezelfde werkwijze.

Indien u wenst te weten hoeveel kost een huis bouwen met Woningen Compere kan u best onze gratis catalogus aanvragen via de site. Deze staat reeds boordevol informatie en inspiratie alsook tal van modelwoningen met plan en prijs die aangepast kunnen worden naargelang uw persoonlijkheid en levensstijl. Op de catalogus staan de gegevens van een bouwadviseur vermeld bij wie u terecht kan met uw vraag hoeveel kost een huis bouwen sleutel op de deur bij Woningen Compere. U kan ook reeds een bezoek brengen aan één van de kijkwoningen van Woningen Compere bij u in de buurt zodat u onmiddellijk kan zien welke methoden, materialen en technieken Woningen Compere gebruikt voor het bouwen van haar sleutel op de deur woningen, die tot stand komen volgens de regels van de kunst. Via de site kan u ook zien dat er op zeer regelmatige ogenblikken opendeurdagen worden georganiseerd in de kijkwoningen die u misschien nog iets extra kunnen opleveren. U ziet, bouwen met Woningen Compere staat voor bouwen in vertrouwen met een gerust hart en met niks dan voordelen. Woningen Compere is ook steeds telefonisch bereikbaar via het gratis nummer 0800/11 164.
 

 
© 2019 Woningen Compere- Maisons Compère - Persoonlijke levenssfeer