Huis te koop

Een huis kopen vergt stappen die tijd vragen. Het financieren van de aankoop is mogelijk via een lening bij de bank, daarna moet de verkoopsovereenkomst worden ondertekend en als laatste volgt de notariële akte die de aankoop bezegelt.

Een huis aankopen kan op verschillende manieren gebeuren. Bij de verkoop uit de hand, wordt door beide partijen een prijs overeengekomen. De condities worden onderhandeld in onderlinge overeenstemming en vastgelegd in een voorlopig document : een verkoopsovereenkomst tussen de verkoper en koper. Bij de publieke verkoop heb je een verkoop per opbod. Tijdens de publieke hoorzitting wordt het goed toegekend aan het hoogste bod waarna de verkoopsakte meteen wordt ondertekend. De verkoopsovereenkomst dient als ondersteuning bij de opmaak van de notariële akte. De notariële akte bezegelt de aankoop. Eens deze is ondertekend wordt de koper eigenaar van de woning. Je moet hier wel rekening houden met de kostprijs van het ereloon van de notaris.

Bent u op zoek naar een huis te koop ? Aarzel dan niet om Woningen Compere te contacteren op het gratis nummer 0800 11 164.Gratis catalogus van 306 pagina's (251 modellen met plan en prijs)

Ontvang onze gratis catalogus