Nieuwbouw huis

Er kunnen heel wat redenen zijn waarom u besluit en nieuwbouw huis te kopen of te bouwen. Welke reden dat ook mag zijn, wij zijn er zeker van u goed te kunnen helpen.

Gratis catalogus van 408 pagina’s (362 modellen met plan en prijs)

Ontvang gratis onze catalogus

Een nieuwbouw woning kopen of bouwen zorgt voor heel wat gedoe binnen een gezin. Er moeten beslissingen worden genomen, knopen doorgehakt. Een heleboel kopzorgen steken de kop op. Bij Woningen Compere moet het bouwen van een nieuwbouw huis geen ingewikkeld proces zijn. Onze medewerkers begeleiden u vanaf het startpunt tot en met de overhandiging van de sleutels. Op die manier garanderen wij u de beste begeleiding met slechts één aansprekingspunt. Dat is voordelig voor u aangezien u steeds weet bij wie u terecht kan met al uw prangende vragen.Wanneer u een kijkje neemt in onze catalogus zullen veel van uw vragen misschien al beantwoord kunnen worden. Hij bestaat uit ons lastenboek, modelwoningen en extra informatie.

Wij voorzien u graag van meer informatie over een nieuwbouw huis bouwen. Zo geven we u enkele tips en tricks en leggen wij u uit hoe het bouwproces verloopt. Bouw samen met ons en besteed uw bouw volledig uit aan een gespecialiseerde firma!

Nieuwbouw huis: welke stappen dien je te doorlopen?

Het hele bouwproces is afhankelijk van uw budget

Om te beginnen moet er een budget bepaald worden. Daar start alles mee, zonder een voldoende groot budget zal er geen nieuwbouw huis zijn. Er zijn verschillende elementen die dat meebepalen. Bij het opstellen van uw budget houdt u best rekening met volgende factoren. Bijvoorbeeld de aantal spaarcenten of startkapitaal dat jullie hebben, reeds lopende leningen, opbrengst uit eerder vastgoed enzovoort.

Bij de bank kan u bepalen hoeveel u mogelijks kan lenen zodat u nog steeds goed kan rondkomen. Uw budget is uiteraard afhankelijk van hoeveel u kan lenen voor uw niewbouw huis. Ook wat betreft onverwachte uitgaven, zoals onkosten die u moet maken. Dat zijn allemaal zaken waar u rekening mee moet houden bij uw budget. U moet steeds iets achter de hand houden.

De locatie van uw nieuwbouw huis.

We bespraken eerst het budget, maar de locatie van uw nieuwbouw huis kan ook voor een groot deel het budget bepalen. Zo zal Limburg goedkoper zijn dan Antwerpen en Gent duurder dan Hasselt. Belangrijk bij het bepalen van de locatie is om ook de toekomst in uw achterhoofd te houden. Komen er kinderen? Dan lijkt een school in de buurt een meerwaarde. Vlotte bereikbaarbeid naar het centrum enzovoort.

De buurt waar u verliefd op bent is ongetwijfeld een buurt waar Woningen Compere nieuwbouw huizen bouwt. Wij bouwen overal in België met uitzondering van de binnenring in Brussel. Neem dus zeker contact met ons op. Dan kijken we samen welke bouwadviseur verantwoordelijk is voor uw buurt. Hij of zij kan u over een nieuwbouw huis alle nodige informatie geven.

Woningen Compere heeft ook tal van kijkwoningen over heel België. Dat zorgt ervoor dat u reeds in uw buurt een kijkje kan gaan nemen naar een van onze realisaties. De kijkwoningen bieden u de mogelijkheid om in een volledig afgewerkt nieuwbouw huis rond te lopen. U kan de materialen zien en voelen evenals de sfeer in een sleutel op de deur woning.

De volgende stap voor uw nieuwbouw huis is ons contacteren en alles gaat vanzelf!

U bent overtuigt door onze gratis catalogus en onze kijkwoningen? Goed nieuws, neem zo snel mogelijk contact op met ons omtrent uw nieuwbouw huis. Wij kunnen alvast niet meer wachten om eraan te starten. Wij voorzien u graag van de contactgegevens van de bouwadviseur uit uw buurt. Maak een afspraak met hem om uw wensen en plannen te bespreken. Uw nieuwbouw huis kan u volledig zelf samenstellen. Vervolgens ontvangt u een gedetailleerd lastenboek. Daarin vindt u al onze gebruikte materialen en plan van aanpak. Op onze website vindt u de sterktes ervan opgesomd terug. Daarnaast moet u ook een architect onder de arm nemen. U kan ervoor kiezen om zelf een architect aan te stellen of om te werken met een van onze architecten.

Wanneer alle plannen besproken zijn met de architect en bouwadviseur krijgt u de meetstaat toegestuurd. Die bevat een gepersonaliseerde kostenraming die gedurende één jaar geldig blijft. Bij Woningen Compere garanderen wij u gedurende een volledig jaar dezelfde prijs voor uw nieuwbouw huis. Met als gevolg heeft u ruim de tijd om de juiste beslissingen te maken en alles in orde te brengen. Het enige wat u moet voorzien is een stuk bouwgrond. Vanaf dan kan Woningen Compere aan de slag! Naast enkele vergunningen en grondwerken moet u voor het vervolg van uw bouw zich niets meer aantrekken. Uiteraard begeleiden wij u ook steeds bij het aanvragen van vergunningen en het uitvoeren van de grondwerken. Het is niet voor iedereen evident om in een bouw terecht te komen.

De bouw van uw huis kan starten en u kan vol ongeduld wachten op weken die passeren tot en met de oplevering van uw nieuwbouw huis.

Nieuwbouw huis

Uiteindelijk staat er een ruwbouw van uw nieuwbouw huis. Vanaf dan kan de afwerking starten én de inrichting!

Een nieuwbouw huis bouwen staat gelijk aan veel keuzes maken en knopen doorhakken. Dat is niet steeds makkelijk, ook al proberen wij u steeds van de beste begeleiding te voorzien. De volgende keuzes die u moet maken betreft de afwerking en inrichting van uw woning. Dat omvat het soort tegels, badkamermeubel, verfkleuren of toch behangen? Het is een goed idee om reeds verschillende showrooms te bezoeken. Daardoor kan u een idee krijgen van wat u graag in uw nieuwbouw huis zou willen.

Woningen Compere is een sleutel op de deur firma, met andere woorden voorzien wij ook de afwerking. De afwerking is inclusief badkamer waar u tal van keuzes heeft. We werken samen met onder andere Van Marcke. Er is bovenop de verschillende basismodellen nog zoveel meer mogelijk in uw nieuwbouw huis. U kan verschillende modellen, materialen enzovoort komen bezichtingen in onze kijkwoningen. Naast de badkamer zijn er ook de vloeren die voorzien moeten worden. Daar kan u kiezen voor de basismodellen, inbegrepen in het lastenboek en dus zonder meerprijs gelegd kunnen worden. We bieden u ook enkele optionele modellen aan, deze behoren niet tot ons lastenboek. Het aanbod is zeer gevarieerd en ook die vloeren kan u verkiezen mits een meerprijs.

Wat betreft het dak wordt dat steeds op dezelfde manier getimmerd. Er is een hoofddraagconstructie waarop isolatie en panlatten worden voorzien. Vervolgens wordt uw nieuwbouw huis van dakpannen voorzien. Bij Woningen Compere bieden wij u ook weer enkele basismodellen en optionele modellen aan. Daarvan zitten de eerste in de prijs inbegrepen. Zoals u ziet, heeft u veel keuzemogelijkheden bij ons.

Onze ramen bestaan standaard uit PVC. Wanneer er geen voorkeur is van de klant worden er witte PVC ramen geplaatst. Het is ook mogelijk om een kleur te opteren, die vindt u onder de optionele modellen. Tot slot, betreft afwerking, de verwarming. Deze is standaard van Vaillant. Dat kan uitgebreid worden met warmtepompen van Daikin, afhankelijk van uw voorkeur uiteraard.

De afwerking van uw nieuwbouw huis zit erop, wat met de inrichting?

Uw huis is nu eigenlijk volledig klaar om uw intrek te nemen. Nu is het aan u, de inrichting van uw droomwoning. Dat kan u aanpakken zoals u dat graag wil! Veel koppels kiezen ervoor om een persoonlijke touch te geven aan hun nieuwbouw huis. Bijgevolg richten ze zelf hun woning in. Anderen kiezen dan weer voor een interieurarchitect. Een interieurarchitect luistert naar uw wensen en probeert aan de hand daarvan uw woning in te richten. Ze leggen de laatste hand aan uw woning om die instapklaar te maken. Ze creëren werkelijk een ware thuis.

Even wat meer informatie betreffende de extra kosten van uw nieuwbouw huis.

Wanneer u een woning koopt is het zo dat u bij het ondertekenen van de akte akkoord moet gaan met enkele zaken. Zoals bijvoorbeeld de registratierechten, erelonen enzovoort. Wanneer u een nieuwbouw huis laat bouwen door Woningen Compere moet u geen registratiekosten betalen. Die bedragen normaal 10% maar gelden niet voor huizen jonger dan 2 jaar. Een woning bij Woningen Compere bedraagt 21% BTW. Wanneer u een huis renoveert bedraagt die slechts 6% maar moet u wel registratiekosten betalen. Het hangt ervan af wat het meest voordelige is voor u!

Onze modelwoningen zijn in de catalogus voorzien van een prijs. Daardoor kan u al een makkelijke inschatting maken van wat uw nieuwbouw huis zal kosten. Bovendien vermelden we er ook onze prijs per vierkante meter. We laten nog graag even weten dat de bouwplannen in de catalogus 100% aanpasbaar zijn. U wilt misschien graag voor een ruime woning gaan terwijl iemand anders het eerder compact wenst te houden. Alles is mogelijk!

Bij Woningen Compere garanderen wij u de beste prijsgarantie voor uw nieuwbouw huis.

Woningen Compere is in 2020 tot het snelst groeiende bedrijf in de bouw uitverkozen. Dat wil zeggen dat steeds meer mensen de weg naar ons vinden en bij ons besluiten te bouwen. Laat dat nu net liggen aan onze goede prijsgarantie. Bij ons vindt u een uitstekend goede prijs-kwaliteit verhouding. Onze prijzen per vierkante meter verschillen in grote mate met die van anderen. Wij kunnen die garanderen omwille van verschillende redenen. Ten eerste doen wij aan groepsaankoop. Wij kopen onze materialen in grote aantallen aan aangezien we steeds met dezelfde aan de slag gaan. Op die manier kunnen wij onze klanten de beste prijzen verzekeren. Voor uw nieuwbouw huis werken wij enkel samen met vaste medewerkers. Zo weten wij perfect op voorhand welke kwaliteit er wordt geleverd tegen welke prijs. Ook dat is heel voordelig voor u.

Woningen Compere probeert ook de algemene kosten te drukken. Enkel daardoor kunnen wij een concurrerende prijs neerzetten op de Belgische bouwmarkt. Wij voorzien de beste verhouding in België. Daarnaast ontvangt u ook van ons alle eenheidsprijzen. Bijgevolg kan u perfect opvolgen welk onderdeel van uw nieuwbouw huis welke prijs heeft gekregen. U kan de afweging maken of het goedkoper kan. U weet tot op de komma wat uw stopcontacten kosten, lichtpunten, bad, voegwerk, raamwerk enzovoort. Als u budgettaire wijzigingen wil doorvoeren kan dat zeer efficiënt aan de hand van die lijst. Zoals u ziet kan u uw budget volledig bepalen en beheren. Deze prijsgarantie zorgt er ook voor dat u niet voor verrassingen kan komen te staan. Zo is het niet mogelijk om later nog extra kosten door te rekenen. Neem zeker een kijkje op onze website www.woningencompere.be voor een gedetailleerd overzicht van al het voorgaande. Zorg er zeker voor dat u goed geïnformeerd bent over alles betreffende uw nieuwbouw huis.

Wij helpen u graag verder via het gratis telefoonnummer 0800 11 164. Er staat een medewerker voor u klaar om u van antwoord te dienen en u door te verbinden met een bouwadviseur.

Nieuwbouw huis

Tot slot is uw nieuwbouw huis klaar voor de oplevering.

Bij deze laatste stap is het de bedoeling dat de woning gecontroleerd wordt of er aan alle voorwaarden voldaan werd. We gaan na of alle apparatuur, technieken en installaties werken. Uw nieuwbouw huis wordt aan een grondige keuring onderworpen.

In de eerste stap is er de voorlopige oplevering.

Wanneer uw huis klaar is gaat u samen met de architect en de aannemer door uw nieuwbouw huis. Dat is het moment om een zeer grondige inspectie van de uitgevoerde werken te doen. Het is aangeraden u te laten bijstaan door iemand met ervaring in de bouw. Dat mag iemand professioneel zijn of een familielid, zo bent u zeker dat u niets vergeet. Elke fout moet worden genoteerd en opgelost. Het is belangrijk dat u goed bij de les blijft om niets over het hoofd te zien. U moet er uiteraard samen met de architect en aannemer zeker van zijn dat alles nauwkeurig en correct plaatsvindt.

Fase 2 van de oplevering: de testperiode

U gaat nu gedurende één jaar de allereerste bewoner zijn van uw nieuwbouw huis. Dat wil zeggen dat u zeer alert moet zijn voor gebreken wanneer uw huis de eerste keer vier seizoenen doormaakt. Duiken er fouten of gebreken op dan dient u die meteen door te geven aan de aannemer. De aannemer is nog steeds verantwoordelijk om deze opgedoken fouten op te lossen. Indien dat niet gebeurt kan u niet overgaan tot de finale oplevering.

De laatste officiële fase van uw woning: de definitieve oplevering.

Wanneer na een jaar alle fouten hersteld zijn, indien deze zicht stelden, dan vindt de finale oplevering plaats. Opnieuw controleert u samen met de aannemer en architect uw volledige woning. Indien de gebreken niet volledig hersteld zijn dan kan u als bouwheer de oplevering weigeren. De aannemer dient er dan voor te zorgen dat deze werken toch nog worden uitgevoerd.

Wanneer de oplevering door alle partijen wordt goedgekeurd dan start de garantie. Normaal bedraagt de garantieperiode 10 jaar. Bij Woningen Compere vertrouwen wij sterk in ons kunnen en verlengen we die graag tot 20 jaar. Uw nieuwbouw huis zal gedurende 20 jaar onder de aansprakelijkheid vallen van de architect, aannemer en alle andere partijen. Mede dankzij deze verlenging hopen wij u over de streep te trekken om bij ons te bouwen. Wenst u nog graag meer informatie over een sleutel op de deur nieuwbouw huis bij Woningen Compere. Dan is er maar 1 adres! Contacteer ons snel via het gratis telefoonnummer 0800 11 164 of neem een kijkje op onze website.

Via de website kan u ook dankzij de automatische chatfunctie al reeds enkele vragen beantwoord zien worden. Indien dat niet het geval is kan u gerust contact opnemen met een medewerker.

 

 

 

 

Gratis catalogus van 408 pagina's (362 modellen met plan en prijs)

Ontvang gratis onze catalogus