Passiefhuis

Woningen Compere maakt in haar woningen gebruik van de nieuwste innovaties op het vlak van energiebesparing. Het stelt dan ook een passiefhuis voor met een hoge energieprestatie.

Door het uitputten van de energiebronnen en de aantasting van het milieu is ecologisch verantwoord bouwen essentieel geworden. De recente ontwerpen houden rekening met energiebesparing. De innovaties op het vlak van energie worden op verschillende niveaus doorgevoerd. Het passiefhuis is één van de ontwerpmethoden waarbij acties worden ondernomen om energie te besparen. Om passief te worden genoemd, dient een woning ten minste 80% minder energie te verbruiken dan een klassieke woning. Deze sterke vermindering is te danken aan het vermijden van koudebruggen, een uitstekende luchtdichtheid, een optimale isolatie van de muren, deuren, ramen, vloeren en plafonds, en het gebruik van zogenoemde groene energie. Het bouwen van een passiefhuis gaat gepaard met een zekere financiële investering die echter later uw energiefactuur zal doen dalen.

Passiefhuis

De naamgeving passief huis is ontstaan omwille van het feit dat zo een huis voor een paar maanden per jaar niet actief met een verwarmingssysteem moet worden verwarmd.

Tijdens deze maanden verkrijgt het passief huis de totale benodigde warmte uit passieve warmtebronnen. Enkele van de belangrijkste passieve warmtebronnen die er zijn voor uw passief huis zijn de zon, de bewoners van het huis en de apparaten die aanwezig zijn in dit huis. Om ervoor te zorgen dat dit passief huis zo veel als mogelijk passief verwarmd wordt, worden de ramen ofwel heel precies gepositioneerd of net helemaal vermeden. Dit hangt voornamelijk af van de ligging van de woning. Al deze warmtewinst dient door de thermische isolatie en kierdichtheid in dit passieve huis binnengehouden te worden. Op deze manier is het de bedoeling dat een passief huis zo weinig mogelijk warmte verliest waardoor er dus op energie gespaard kan worden.

de warmte binnen een passief huis optimaal te kunnen behouden dienen deze huizen goed geïsoleerd te zijn. Vaak wordt er omwille van deze reden dan ook nog eens gebruik gemaakt van drievoudig glas binnen deze passieve huizen. Het bouwen en wonen in een passief huis is niet zonder uitdagingen. Wonen in een passief huis vergt een aanpassing van uw volledige levensstijl. Dit maakt ook dat een passief huis niet voor iedereen weggelegd is. Zo moet het gebouw helemaal luchtdicht zijn en moet vocht in de constructie ten allen tijde voorkomen worden. Daarom is het van uiterst belang dat men zowel tijdens de ontwerpfase als tijdens de uitvoeringsfase voldoende aandacht besteed aan het nauwgezet volgen van de specifieke uitvoeringsdetails. Om dit alles in goede banen te leiden is een goede samenwerking tussen architect, aannemers en installateurs onontbeerlijk. Omdat dit passief huis zo goed geïsoleerd is en zo luchtdicht gemaakt is, maakt dit het echter onmogelijk om met het gebruik van natuurlijke ventilatie een gezond gebouw te bekomen. Dit is de reden dat men bij passief huizen gebruik zal maken van balansventilatie. Indien u uw levensstijl helemaal niet wenst aan te passen dan kan u nog altijd opteren voor de traditionele woningbouw van bij Woningen Compere. Wij garanderen u een energiezuinige woning, maar dan wél met het comfort dat u gewoon bent! Als u na een lange werkdag thuiskomt wilt u graag kunnen ontspannen en even alles vergeten en dus is het niet de bedoeling dat u dan gaat beginnen denken hoe u nu het best uw levensstijl kan gaan aanpassen in functie van uw huis. Laat eerder uw huis aanpassen op uw levensstijl. Woningen Compere biedt u deze mogelijkheid want bij ons kan u na aankoop van uw eigen bouwgrond verder helemaal zelf bepalen hoe uw droomwoning eruit zal gaan zien. De woning wordt volledig op uw maat gemaakt zodat het huis dat wij voor u bouwen ook echt zal kunnen aanvoelen als een thuis. Om onze klanten altijd en overal tevreden te stellen staat u centraal bij alles wat wij doen. Daarom zal Woningen Compere keer op keer het nodige doen om een lach op uw gezicht te kunnen toveren. Zit u nu nog met vragen of dergelijke, aarzel dan niet en contacteer ons op het gratis nummer 0800/11 164.

Vraag uw gratis catalogus aan

Is er enige samenhang tussen een passief huis en een nulwoning?

Ja, deze is er zeker en vast maar dat wilt niet automatisch zeggen dat deze twee daarom ook helemaal dezelfde zijn. Bij een nulwoning is het de bedoeling dat deze exact evenveel energie verbruikt als dat er opgewekt wordt. Deze energie kan opgewekt worden aan de hand van warmtepompen, windturbines en zonnecellen. Een passief huis is enkel gefocust op het energieverbruik van het gebouw en niet over hoeveel energie er opgewekt wordt. Het gebruik van verschillende methodes om energie op te wekken heeft dus helemaal geen invloed op het primaire energieverbruik van deze woning. Het is namelijk wel zo dat een passief huis makkelijker zal kunnen voldoen aan de eisen van een nulwoning. Aangezien een passief huis beschikt over een algemeen lager energieverbruik voor verwarming en koeling hoeft er dus ook minder energie opgewekt te worden om te voldoen aan de eisen van een nulenergiewoning. Kort samengevat blijkt dus dat een passief huis niet altijd een nulwoning is en dat een nulwoning ook niet per sé een passief huis dient te zijn.

Het bouwen van een passief huis gaat natuurlijk ook gepaard met hogere bouwkosten.

Deze liggen gemiddelde tussen de tien à vijfentwintig procent hoger dan de kosten die gemaakt worden bij een traditioneel gebouwde woning zoals wij bij Woningen Compere dat doen.

In het geval dat u een huis zou willen laten renoveren tot een passief huis dan blijkt ook nog eens dat het extra moeilijk is om de nodige technische maatregelen te treffen voor die woonst. Wat zorgt er dan voor dat het bouwen van een passief huis zoveel duurder is dan het bouwen van een traditionele woning? Om aan de eisen te kunnen voldoen moet het passief huis dus voldoende geïsoleerd zijn, verder moeten de kieren luchtdicht afgewerkt worden, gaat men driedubbel glas gebruiken in de ramen en is er de installatie van die specifieke ventilatie. Het aantal passief huizen is momenteel nog vrij klein, de meesten ervan komen vooral voor in Duitsland en Oostenrijk.

Om de competitie aan te gaan met deze passief huizen heeft Woningen Compere besloten om ervoor te zorgen dat alle traditioneel gebouwde woningen ook enorm energiezuinig zullen zijn.

Om onze woningen zo energiezuinig mogelijk te maken opteren wij voor het gebruik van de laatste nieuwe technieken. Wij kiezen enkele en alleen maar voor materialen van een hoge kwaliteit om zo te bouwen aan de woning van uw dromen. Deze hoge kwaliteit wil niet meteen zeggen dat wij daarom ook enorm duur zullen zijn, integendeel zelfs! Omdat wij onze materialen in zulk een grote hoeveelheden aan kunnen kopen, geeft dit ons de mogelijkheid om ze voor u aan te bieden tegen een enorm scherpe prijs! De prijs-kwaliteitverhouding van onze woningen behoort tot één van de besten in heel België. Als u kiest voor de traditionele woningbouw van Woningen Compere dan kiest u voor een kwaliteitsvolle woning die nog generaties lans zal blijven meegaan en dit tegen een buitengewoon lage prijs.

Omdat de huidige fossiele energiebronnen niet onuitputtelijk zijn dient men hiervoor met een oplossing te komen. Om zelf uw steentje bij te dragen zou u kunnen overgaan op de bouw van een passieve huizen maar is dit voor u wel de geschikte keuze? De kostprijs van een passief huis zal sowieso al hoger komen te liggen dan die van een traditioneel gebouwd huis. Natuurlijk hebben het woonoppervlak en de complexiteit van het gehele ontwerp hier ook een impact op. Toch blijkt ook nog dat na aftrek van de besparing op de energiefactuur een passief huis nog steeds duurder zal uitdraaien dan een traditioneel gebouwd huis van bij Woningen Compere. Een passief huis is niet geschikt voor iedereen, het vergt heel wat aanpassingen van u en uw gehele levensstijl. Enkele gewoontes die wij als Belgen hebben dienen afgeleerd te worden als de keuze gemaakt wordt voor een passief huis. Daarom raden wij u aan om een energiezuinige traditionele woningbouw over te laten aan ons bij Woningen Compere, wij geven u alle vrijheid en ruimte bij het ontwerpen van uw droomhuis. Verder zou het geluid van de balansventilatie in een passief huis ook wel een struikelblok kunnen vormen. Aangezien er ventilatoren met hoge vermogens gebruikt worden wil dit ook zeggen dat er op de achtergrond een constant geluid hiervan aanwezig zal zijn. Dit kan ervoor zorgen dat u het moeilijker hebt om u volop te concentreren. Omdat een passief huis in de winter dient om de warmte binnen te houden, zal dit helaas ook gedurende de zomer kunnen gebeuren. Eens de warmte binnengeraakt is op een hete zomerdag, zal het ook heet blijven binnenin zo een passief huis. Om in alle rust te kunnen bouwen blijft het alsnog raadzaam om te gaan voor een traditioneel huis gebouwd door Woningen Compere. Ook trachten wij bij Woningen Compere uw nieuwbouw zo goed mogelijk te isoleren om u een optimaal comfort te kunnen bieden. Om zelf mee te maken hoe het voelt om zo een woning te betreden nodigen wij u graag uit om één van onze kijkwoningen te bezoeken. Deze zijn elke zondag te bezoeken van veertien tot achttien uur. De liggingen van deze verschillende kijkwoningen zijn te vinden op onze website onder “kaart met kijkwoningen”.

Vraag uw gratis catalogus aan

Om u een comfortabele woning aan te bieden tegen een uiterst gunstige prijs, opteert Woningen Compere ervoor om de huizen zodanig te isoleren dat in de winter de warmte binnengehouden wordt en dat het in de zomer binnen gewoon lekker koel is.

Op die manier kunnen we de competitie aangaan met de zuinigheid van de passief huizen die vandaag op de markt aanwezig zijn. Woningen Compere kiest duidelijk voor traditionele woningbouw en dit omdat er ook aan een passief huis enkele nadelen verbonden zijn. De grootste nadelen zijn tevens verbonden aan de bouw van het passief huis. Zo zullen er hogere bouwkosten aangerekend worden omwille van de verschillende extra uitrustingen die gedaan dienen te worden om aan de diverse eisen te voldoen. Ook is er voor de bouw van een passief huis specialistisch vakmanschap vereist. Aangezien er momenteel niet zo heel veel experten zijn in de passiefbouw brengt dit natuurlijk ook weer een hoger prijskaartje met zich mee. U dient dus mee te betalen voor de schaarste aan expertise. Om een passief huis te bouwen is het dan ook belangrijk om een vak expert aan te spreken aangezien er anders wel eens het een en ander mis zou kunnen gaan. Gekeken naar het ecologische aspect is het bouwen van een passief woning ook niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Om te voldoen aan de richtlijnen zijn er meer isolatiematerialen en dergelijke nodig dan dat het geval zou zijn bij een traditionele bouw. Het produceren en transporteren van deze materialen brengt uiteraard ook een extra ecologische kost met zich mee.

Omdat zelf uw eigen woning bouwen de dag van vandaag niet meer zo eenvoudig is, biedt Woningen Compere u de ideale oplossing! Wij geven u de vrijheid die u nodig heeft om naar hartenlust aan te passen wat u wilt aanpassen en wij nemen het volledige bouwproces op ons. Zo kan u op beide oren slapen terwijl wij werken aan de woning van uw dromen. Wij bieden onze klanten een woning gemaakt met materialen van de bovenste plank en dit tegen een schappelijke prijs. Bovendien nemen wij ook nog eens het hele project op ons waardoor u kan blijven focussen op uw dagdagelijkse taken. Twijfel niet langer over het bouwen van een passief huis en ga voor onze traditionele woningbouw! Wij verzekeren u van de juiste keuze en zullen u gedurende het hele bouwproces bijstaan! Omdat wij zeker zijn van de kwaliteit die we leveren, bieden we u nu ook nog eens een twintigjarige garantie op uw nieuwbouw.

Wilt u nu nog meer informatie over de woning van uw dromen? Aarzel dan niet langer en bestel onze gratis catalogus via de website. Indien u nog enkele specifieke vragen heeft kan u ook in alle rust contact opnemen met één van onze medewerkers op het gratis nummer 0800/11 164 waar ze u met alle plezier in verbinding brengen met een bouwadviseur in uw buurt. Ook via mail zijn wij te bereiken op [email protected]. Twijfel niet langer en laat uw bouwdromen in vervulling gaan!

 

Gratis catalogus van 408 pagina's (362 modellen met plan en prijs)

Ontvang gratis onze catalogus