Woningen sleutel op de deur

Woningen sleutel op de deur

Wilt u graag bouwen maar hebt u geen tijd voor het zoeken en vergelijken van de verschillende aannemers? Dan is Woningen Compere iets voor u, wij nemen het hele bouwproces voor u over zodat u zorgeloos een huis kan bouwen. Wilt u graag meer info bezoek dan zeker onze website of bel ons op het nummer 0800 11 164.

Woningen sleutel op de deur

Wat is een sleutel op de deur woning?

Sleutel op de deur is een concept waarbij een bouwfirma het hele bouwproces op zich neemt en ervoor zorgt dat uw woning gebouwd wordt zonder dat u hier veel tijd in moet investeren. De firma neemt alle taken in het bouwproces op zich, van de administratieve taken tot en met het overhandigen van de sleutel voor de instapklare woning. Hebt u dus een druk leven en weinig vrijetijd die u wilt investeren in het zoeken van aannemers en kiezen van bouwmaterialen dan is woningen sleutel op de deur iets voor u.

Er bestaan verschillende sleutel op de deur bouwfirma’s over heel België met elk hun eigen bouwstijl en technieken. Al deze firma’s bieden woningen sleutel op de deur aan en hebben voorbeeldwoningen waar u uit kan kiezen. U kan bij elk van deze firma’s offertes aanvragen om zo de beste prijs kwaliteitsverhouding te kunnen kiezen. Wanneer u bij Woningen Compere een offerte aanvraagt blijft deze offerte één jaar geldig. Zo krijgt u de tijd om al uw financiële en administratieve zaken op orde te stellen zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over eventuele prijsveranderingen.

Ontvang onze gratis catalogus

Woningen Compere werkt met 238 voorbeeldwoningen waaruit u kan kiezen. Al deze voorbeeldwoningen kunnen aangepast worden naar uw wensen en voorkeuren. De specifieke bouwplannen zijn zo ontwikkeld dat ze als doel hebben om een zo groot mogelijk oppervlakte te willen creëren aan een zo laag mogelijke prijs. Elk bouwplan is aanpasbaar naar uw voorkeuren en wensen, wilt u een raam extra of iets anders dan is dit allemaal mogelijk. Bij Woningen Compere is er ook de mogelijkheid om te starten van nul af aan. U kan op basis van uw bouwgrond een gepersonaliseerd bouwplan laten ontwerpen. Al deze bouwplannen worden berekend aan de hand van een gepersonaliseerd en gedetailleerd lastenboek, hierdoor kent u op voorhand de prijs van de woning. Als u ervoor kiest om samen te bouwen met Woningen Compere dan krijgt u een persoonlijke medewerker toegewezen. Deze persoonlijk medewerker is uw aanspreekpunt en is toegewezen als verantwoordelijke voor uw bouwproject vanaf de start tot bij de sleutel overhandiging.

Op het woningen sleutel op de deur concept is de wet van Breyne van toepassing. Dit is een woningbouwwet die de bouwer en de koper uitgebreid beschermt op verschillende juridische vlakken. Deze woningbouwwet garandeert de toekomstige eigenaar verschillende zaken; Een vooraf vastgestelde totaalprijs en uitvoeringstermijn, zo zal u nooit voor verassingen komen te staan. Er is sprake van een verplichte waarborg die de verkoper/bouwer moet hebben deze kan oplopen tot 100%, hierdoor garandeert deze wet u dat wanneer de bouwfirma failliet zou gaan een andere uw woning zal afwerken. Bij het sluiten van de overeenkomst mag het gevraagde voorschat maximum 5% bedragen van de totaal prijs. De wet van Breyne verplicht ook dat de oplevering van de woning in twee fases gebeurt waar tussen minimum 1 jaar moet zitten, de voorlopige en de definitieve fase.

Aan de wet van Breyne zijn ook strenge aansprakelijkheidsregels verbonden. De verkoper heeft een tienjarige aansprakelijkheid voor verborgen en zware gebreken van de afgeleverde woning.
Woningen Compere biedt bovenop deze verplichte tienjarige aansprakelijkheid nog eens 10 jaar garantie. Dit zorgt dus uiteindelijk voor een garantie van 20 jaar in totaal, dit is uitzonderlijk binnen de sleutel op de deur firma’s. Wanneer u dus 20 jaar na aankoop van uw woning gebreken vindt, dan garanderen wij u dat we deze zo snel mogelijk komen oplossen.

Voordelen & nadelen van woningen sleutel op de deur

Als u kiest voor een sleutel op de deur woning te laten bouwen dan kan u zich verwachten aan een snelle bouwtijd in vergelijking met een bouwproject waarmee u samenwerkt met verschillende aannemers. Het nadeel van deze snelle bouwtijd is dat de facturen op een sneller tempo elkaar opvolgen. Bij een sleutel op de deur firma betaalt u in schijven, dit wil zeggen dat u na elke afgewerkte bouwfase betaalt.

De coördinatie van de werf daar hoeft u zich niet druk over te maken. Wanneer u samenwerkt met een sleutel op de deur firma dan regelt deze al het papierwerk en neemt deze de taak op zich voor het coördineren van de bouwwerf. U kan dus stress- en zorgeloos keuzes maken om zo tot uw droomwoning te komen zonder hier al te veel tijd aan te investeren. De firma waar u mee samenwerkt is uw aanspreekpunt, deze vertalen uw wensen door aan hun team om deze dan uit te voeren en te bekomen tot uw droomwoning.

U kan zelf kiezen welke tot welke graad van afwerking u wilt gaan. Sommige firma’s gaan tot het uiterste en zorgen zelf voor de tuininrichting. Bij ander firma’s kan u ook de ruwbouw laten bouwen en verder zelf werken aan de afwerking. De keuze die u hierin maakt is persoonlijk en zal afhangen van uw ervaringen binnen de bouwsector en handigheid om zelf aan de slag te gaan binnen uw woning.

De verschillende sleutel op de deur firma’s hebben een aanbod van verschillende voorbeeldwoningen. Woningen Compere heeft een aanbod van 238 aanpasbare voorbeeldwoningen. U kan deze catalogus gratis aanvragen via de website. Woningen Compere luister naar de klant zijn wensen en voorkeuren en voert deze uit. Bij Woningen Compere hebt u ook de optie om samen te werken met een eigen gekozen architect. Bij andere sleutel op de deur firma’s kan het zijn dat dit niet mogelijk is.

Gratis catalogus

Als u wil bouwen via een sleutel op de deur firma dan wordt er op voorhand de prijs bepaald deze prijs staat vast, hierdoor komt u op het einde van de rit niet voor verassingen te staan. De prijs van uw sleutel op de deur woning is afhankelijk van het gekozen ontwerp, de oppervlakte, aanpassingen en gekozen bouwmaterialen. U kiest hierdoor zelf hoe duur u uw woning maakt.

Verschillende bouwstijlen

Elke sleutel op de deur firma heeft een eigen bouwstijl en werkt met andere bouw technieken. Het is aan u de keuze op welke vlakken u wilt investeren en of u al goed weet wat u wilt of nog zoekende bent. Als u nog niet goed weet wat u precies wilt kan u het beste kiezen voor een flexibele bouwmethode.

Als eerste hebben we de traditionele bouwmethode. Hier wordt er gebouwd via de klassieke bouw technieken. Bij deze methode is er een grote flexibiliteit en hoeft u niet meteen na te denken over waar u wat zal zetten zoals bijvoorbeeld waar de stopcontacten moeten … deze keuzes kunnen tijdens het bouwproces nog aangepast worden tot op een zeker moment. Woningen Compere bouwt bewust traditioneel. Zo bieden zij garantie op duurzaamheid en een lagere prijs. Doordat ze op een traditionele manier bouwen gaan de woningen meerdere generaties mee.

Als tweede bestaat er de systeemtechniek. Bij deze techniek worden alle constructiedelen gebouwd binnen een fabriek. De kant-en-klare muren beschikken al over een isolatielaag en plaats voor de elektrisch en sanitaire installaties. Nadien worden de aparte delen gebracht naar de werf en daar in elkaar gezet. Deze techniek is zeer snel, het monteren van de woning duurt ongeveer vijf werkdagen. Na deze vijf werkdagen hebt u een bijna volledig afgewerkte ruwbouw. Het uitzicht van de woning is net hetzelfde als die van een klassieke woning. Deze methode is minder flexibel, u bent hier gebonden aan de mogelijkheden van de producent. U moet ook vroeg knopen doorhaken omdat u tijdens het proces moeilijk nog iets kan wijzigen.

Woningen sleutel op de deur

Als derde bestaat er ook de bouwtechniek om te bouwen met een houtskelet, dit is een duurzame manier van bouwen. Bij deze bouwmethode wordt er gebruik gemaakt van houten balken waarmee een frame wordt gemaakt, waaruit de structuur van uw woning ontstaat. Bij een houtskeletbouw zijn alle afwerkingen mogelijk, er kan gebruik gemaakt worden van bakstenen, gevelplaten, pleisterwerk … Als u deze woning naast een traditioneel gebouwde woning zou plaatsen zou u geen verschil zien. Bij houtskeletbouw hebt u de mogelijkheid om uitgebreid te isoleren zonder woonruimte af te zullen moeten geven. Naast houtskeletbouw bestaat er ook staalframebouw. U zou deze twee kunnen vergelijk het verschil is dat er bij staalframe bouw gebruikt wordt gemaakt van staal om het skelet van uw woning op te bouwen. Het uitzicht van deze woning kan u ook zelf kiezen op basis van uw persoonlijke stijl. Aan de buitenkant ziet u niet dat uw woning uit een staalframe bestaat. Beide framebouw methodes staan op ongeveer 5 werkdagen recht, waarna men aan de afwerking moet beginnen. Ook hebben deze frame methodes een verscheidenheid aan mogelijkheden om complexe structuren op maat te bouwen.

Denkt u eraan om een woning sleutel op de deur te laten bouwen? Wilt u dit op de traditionele manier en op maat van uw wensen en voorkeuren. Neem dan een kijkje op de website van Woningen Compere en vraag de gratis catalogus aan om inspiratie op te doen voor uw eigen woning. Voor meer info kan u ons bereiken op het nummer 0800 11 164.

Kiezen om woningen sleutel op de deur te bouwen zal u tijdswinst opleveren, de particulier die bouwt moet zich geen zorgen maken over het verloop van de bouwwerken aangezien het bedrijf alles van A tot Z op zich neemt.

Met woningen sleutel op de deur bent u niet verplicht om de werf op te volgen. De gemakkelijkheid bestaat eruit dat u tijdens de looptijd van de uitvoering, profiteert van slecht 1 contactpersoon. Het bedrijf werkt samen met een architect om de plannen uit te werken, een lastenboek samen te stellen en indien u wenst kan het bedrijf ook uw tuin, opritten en terrassen inrichten. U zal geen tijd verliezen in de zoektocht naar aannemers. Kies het plan dat bij u past uit een woningen sleutel op de deur catalogus.  U kan verder nog verschillende opties kiezen zoals de kleur van de bakstenen en/of de bouwmaterialen.

Gratis catalogus van 408 pagina's (362 modellen met plan en prijs)

Ontvang gratis onze catalogus