Huis bouwen prijs

Ruwbouw vormt een belangrijke fase in het bouwproces. Door gebruik te maken van de juiste materialen kan dit een besparing opleveren op de huis bouwen prijs. Woningen Compere zorgt ervoor dat, voor de bouw van uw woning de technisch en economisch beste materalen worden gekozen, u kan een beschrijving van deze materialen terugvinden in het lastenboek of u kan de vraag stellen aan onze proffesioneel opgeleide bouwadviseurs.

Woningen Compère is de ideale partner voor de bouw van uw droomwoning we beschikken over een uitgebreid assortiment van modellen  en u kan per model de huis bouwen prijs terugvinden. U kan deze modellen en meer nuttige informatie terugvinden in onze catalogus die u gartis kan toegezonden worden, u hoeft enkel uw gegevens in te vullen op onze website en u ontvangt een catalogus van 306 pagina’s

Een sleutel op de deur woning van Woningen Compere is kiezen voor een totaaloplossing zonder zorgen, en met een vaste huis bouwen prijs.

Huis bouwen prijs, niet altijd even transparant.

huis bouwen prijs

U gaat bouwen en wenst uiteraard de huis bouwen prijs te kennen. Dit is uiteraard niet altijd evident. Indien u aan 10 verschillende bouwfirma’s de huis bouwen prijs aanvraagt, dan krijgt u 10 verschillende offertes. Dat maakt het vergelijken van offertes heel moeilijk wordt.

Niet alle bouwfirma’s geven op voorhand een gedetailleerde prijsofferte mee. Sommige maken slechts een raming van de huis bouwen prijs.

Anderen maken slechts een offerte op van het gedeelte wat zij kunnen uitvoeren, zoals bijvoorbeeld: het metselwerk, de daktimmerwerken, het sanitair… Hierdoor moet u nadien alle offertes samentellen om een idee te krijgen van de totale huis bouwen prijs. Dit kan bijzonder risicovol zijn, waardoor u nadien voor onaangename verrassingen kan komen te staan. Bij Woningen Compere is de huis bouwen prijs van uw woning op voorhand gekend en ontvangt u samen met uw prijsofferte een volledig uitgewerkte meetstaat.

De huis bouwen prijs de dag van vandaag ?

Het bouwen van appartementen wordt steeds populairder alsook het kleiner wonen in steden. Toch blijft de Belg die spreekwoordelijk baksteen in de maag hebben. Vandaar dat u zich wellicht ook al een keertje heeft afgevraagd wat er allemaal is inbegrepen bij een huis bouwen prijs van een nieuwbouwwoning waarbij u vanaf nul moet beginnen.

Elke huis bouwen prijs begint met een stukje bouwgrond. Zo is niet alleen de grootte van uw bouwgrond van belang voor de huis bouwen prijs, maar ook de plaats waar deze bouwgrond gelegen is. Zo ligt de gemiddelde prijs van een stuk bouwgrond in het Vlaamse Geswest hoger dan in Waalse Gewest.

Wanneer we Vlaanderen goed onder de loep leggen, zijn er toch enkele dure vogels die uitspringen. Denk hierbij maar eens aan de Kust en de regio’s rond Brussel, Antwerpen en Gent. Ook zijn er ook nog sterke provinciale verschillen. In Vlaams-Brabant zijn de bouwgronden het duurste en in Limburg liggen de prijzen dan weer het laagste. De prijzen verschillen uiteraard ook nog eens binnen de provincies zelf. In sommige gemeentes betaalt u eenmaal meer voor een vierkante meter bouwgrond dan in een andere gemeenten. En binnen de gemeentes zelf zijn er ook verschillen. Veel hangt ook af van de ligging van uw perceel. Voor een plekje in het centrum van een stad of dorp moet u natuurlijk wat meer neertellen dan voor een afgelegen bouwgrond.

Daar is de oriëntatie van de grond nauw aan verbonden. De meeste mensen zijn op zoek naar een perceel met een tuin naar het zuiden gericht. En dat merkt u uiteraard ook aan de prijs. Voor een zonnige woning met veel lichtinval, zal u dus meer moeten neertellen.

Bovendien is de prijs van een bouwgrond de laatste jaren fors gestegen. Uiteraard speelt de steeds groter wordende schaarste aan bouwgronden een grote rol in deze prijsstijging, toch zijn er ook nog andere factoren. Zo hangt de prijs van bouwgronden samen met die van de koopwoningen. De laatste jaren is er een enorme vraag naar koopwoningen geweest waardoor deze prijs dan ook enorm is gestegen en dus ook de prijs van de bouwgronden. Dat is onder andere te danken aan het feit dat de inkomsten van de gezinnen zijn gestegen en dat er meer tweeverdieners zijn dan vroeger. Daarenboven zijn de intrestenvoeten van de leningen zo verlaagd waardoor u dus minder moet afbetalen en meer geld overhoudt voor uw huis bouwen prijs.

Alvorens u op zoek gaat naar een geschikte bouwgrond, moet u voor uzelf bepalen hoeveel van uw huis bouwen prijs u kan besteden aan de aankoop van uw bouwgrond.

Wanneer u een bouwgrond koopt komen daar uiteraard notariskosten en registratiekosten bij. Deze kosten kunnen verschillen van notaris tot notaris en van regio tot regio. Standaard mag u rekenen op 10 procent registratiekosten op de aankoopsom.

Niet alleen spelen de factoren van uw bouwgrond een belangrijke rol in de huis bouwen prijs, maar ook deze van uw bouwkost.

Om een goede berekening te kunnen maken van uw bouwkost gaan we meestal uit van de prijs per vierkante meter. Dit is de prijs hoeveel uw woning per vierkante meter gaat kosten. Hierin zijn de kosten van het materiaal, de werkuren, het ereloon van uw architect en de BTW inbegrepen.

Voor de bouwkost van uw huis bouwen prijs mag u voor een gesloten woning rekenen op een richtprijs van ongeveer 1.300 euro per m², voor een halfopen bebouwing 1.400 euro per m² en voor een gesloten bebouwen 1.500 euro per m². Nu kan u aan het rekenen slaan om te zien hoe u uw woning kan bouwen met uw budget. Hoe meer vierkante meters, hoe duurder uiteraard uw woning zal zijn.

ontvang gratis onze catalogus

Hou er rekening bij dat niet alles in deze huis bouwen prijs is inbegrepen. Zo komen er nog de kosten voor de aansluiten van uw nutsvoorzieningen en deze van de studies zoals: grondsondering, stabiliteitsstudie, EPB-verslaggeving, veiligheidscoördinator…

Daarenboven zijn er ook nog andere factoren die de gemiddelde prijs kunnen doen schommelen. Houdt u van veel luxe? Dan zal uw huis bouwen prijs zeker stijgen. Indien u over een beperkt budget beschikt, opteert u beter voor standaardafwerkinges zoals bijvoorbeeld voor uw vloer. Een mooie tegel oogt vaak heel mooi en zal heel wat minder kosten dan een vloer in massief parket.

Ook de gebruikte technieken kunnen een sterke invloed hebben op de huis bouwen prijs. Zo zijn er grote prijsverschillen tussen het ventilatiesysteem dat u kiest en uw keuze voor al dan niet een warmtepomp. Hoewel het kostenplaatje voor deze nieuwe, geavanceerde technieken hoog kan oplopen en hierdoor wat kan afschrikken, moet u het ook eens op lange termijn bekijken. Deze investering zal echter zijn vruchten afwerpen omdat u fors kan besparen op uw energiefactuur.

Een andere grote kost binnen de huis bouwen prijs zijn de werkuren. Door zelf de handen uit de mouwen te steken, kan u de prijs per vierkante meter wat drukken. Helaas is niet iedereen een Handige Harry en slechts enkelen wagen zich eraan om hun woning zelf te bouwen. Hiervoor heeft u wel heel veel kennis en vooral tijd voor nodig, wat natuurlijk heel wat afschrikt. U kan ook ervoor kiezen om enkele kleine afwerkingen zelf uit te voeren of eventueel de aannemer een handje te helpen, waardoor u werkuren en dus ook geld uitspaart.

Tot slot speelt ook de soort woning dat u voor ogen heeft een grote rol in de huis bouwen prijs. Zo zal een eenvoudige, moderne woning weliswaar zonder al te grote raampartijen, goedkoper zijn dat een pastorijwoning met veel oog voor detail.

Wat houdt de sleutel-op-de-deur huis bouwen prijs van Woningen Compere in ?

Waarom u het best opteert uw woning sleutel-op-de-deur te bouwen met Woningen Compere ? Woningen Compere beschouwt elk bouwproject als uniek. Elk bouwproject is anders waardoor Woningen Compere op maat van de klant werkt en waarbij er telkens rekening wordt gehouden met de karakteristieke eigenschappen van uw bouwterrein, de oriëntatie, uw specifieke bouwwensen en het budget. Hierdoor hangt aan elk huis uiteraard ook een andere huis bouwen prijs.

Doordat elke bouwgrond anders is en iedere bouwer zijn of haar persoonlijke toets aan zijn/haar droomwoning wenst te geven, is elke woning uniek. Tijdens de eerste gesprekken met uw bouwadviseur zal hij/zij aandachtig naar uw wensen luisteren en ook rekening houden met de huis bouwen prijs dat u in gedachten heeft. Op basis hiervan wordt er voor u een persoonlijk plan opgemaakt.

Wat is er allemaal inbegrepen in de sleutel-op-de-deur huis bouwen prijs van Woningen Compere?

Zoals elke bouw start ook uw bouwproject met Woningen Compere met de funderingen en de vloerplaat alvorens het metselwerk kan beginnen. Vervolgens worden uw muren en het dak voorzien van isolatie zodat nadien de buitengevel kan bekleed worden. Eenmaal aan de dakconstructie begonnen, kan ook de dakbedekking worden gelegd. Na de installatie van het buitenschijnwerk is uw woning water- en winddicht. Vervolgens kunnen de binnenwerken beginnen zoals: de installatie van de technische voorzieningen; het leggen van chape en het aanleggen van elektrische leidingen. Dan is uw woning klaar voor de binnenafwerking, zoals: het plaatsen van een trap en binnendeuren; het leggen van uw vloer, behalve in de slaapkamers; alsook de volledige installatie van uw badkamer. Uiteindelijk wordt uw gevelsteen nog gevoegd.

Bij Woningen Compere krijgt u dus een volledig afgewerkte woning voor haar huis bouwen prijs. U moet wel nog rekening houden dat op dit bedrag zonder 21% BTW is en dat de kosten van een architect niet zijn inbegrepen.

Wenst u de huis bouwen prijs van uw woning te kennen? Neem dan contact op met Woningen Compere via het gratis nummer 0800/11 164 of vraag uw gratis catalogus aan via de site met vermelding van een bouwadviseur bij wie u terecht kan met al uw vragen.

ontvang gratis onze catalogusGratis catalogus van 306 pagina's (251 modellen met plan en prijs)

Ontvang onze gratis catalogus