Prefab woning

De grootste verschillen tussen een prefab woning en een sleutel op de deur woning.

Naast het feit dat een prefab woning snel gebouwd kan worden en dit tegen een relatief goedkope prijs, kennen deze woningen ook enkele nadelen.

Gratis catalogus van 408 pagina’s (362 modellen met plan en prijs)

Ontvang gratis onze catalogus

Een prefab woning wordt gebouwd via een techniek waarbij een groot deel van de buitenafwerking en de structuur van de woningen in het atelier geproduceerd worden. Ondanks dat sommige mensen het concept prefab en sleutel op de deur soms verwarren, zijn het twee heel verschillende technieken voor het bouwen van woningen.

Het concept van sleutel op de deur woningen steunt op één bouwonderneming, zoals Woningen Compere, die het volledige proces voor zijn rekening neemt. Op deze manier kan er een traditionele woning gebouwd worden, waarbij de kosten onder controle gehouden worden. Woningen Compere biedt u op deze manier een mogelijkheid aan om samen met ervaren en gespecialiseerde vaklui de woning van uw dromen te bouwen.
Wenst u graag extra informatie over het bouwen van sleutel op de woningen met Woningen Compere, vraag dan gratis de catalogus aan via de website of neem telefonisch contact op met één van de medewerkers via het telefoonnummer 0800/ 96 690.

Wat is een prefab woning en wat zijn de voor- en nadelen ervan?

Indien u wenst te bouwen tegen een budgetvriendelijk prijs, heeft u de keuze uit tal van bouwmethode en bouwbedrijven. Als u geïnteresseerd bent in een tijd- en kostenbesparend procedure komt een prefab woning al snel in aanmerking. Een prefab woning wordt gebouwd door middel van de bouwtechniek van de ‘prefabricage’.  Het is een woning waarvan de verschillende stukken, die in het atelier worden gebouwd, naar de werf worden gebracht en ter plaatse op een korte tijd in elkaar worden gestoken. Of met andere woorden gezegd een kant- en klare woning met een snelle bouwtijd.

Naast het feit dat er na zo’n 6 weken een nieuwbouw tot stand komt kent een prefab woning ook andere voordelen. Zo gaat er tijdens het bouwproces nooit vertraging door de weersomstandigheden ontstaan aangezien de bouwomstandigheden ideaal zijn in de fabriek. Vele mensen kiezen ook voor een prefab woning voor de relatief goedkope prijs. Natuurlijk is het prijskaartje afhankelijk van eisen en wensen van de bouwer. Dit hangt dan weer samen met een keuzevrijheid uit een gamma van stijlen, kleuren, afwerking,…

 Prefab woning

Elke bouwtechniek heeft natuurlijk ook zijn nadelen. Het bouwen van een prefab woning vraagt een zeer grondige voorbereiding. Alle plannen moeten op punt staan vooraleer bijvoorbeeld het houtskelet of de beton structuur in productie gaan, wat betekent dat alle beslissingen vooraf genomen moeten worden en dat aanpassingen achteraf een grote invloed gaan hebben op de kostprijs. Eveneens is het bijbouwen met andere materialen onmogelijk.
Ondanks de keuze uit tal van stijlen en afwerkingen is een prefab woning toch beperkt in zijn mogelijkheden in tegenstelling tot een klassieke woning of een sleutel op de deur woning. Sommige prefab onderdelen komen niet tegemoet aan de eisen en wensen van de bouwer. Zo kunnen er bijvoorbeeld geen ronde muren gebouwd worden.

Vele onder ons dromen over het wonen in de woning van hun dromen, zeker als u deze droomwoning kan laten bouwen, zonder er zelf al te veel werk aan te hebben. Spijtig genoeg is dat niet voor iedereen weggelegd door de hoge kostprijzen van de woningen. Vaak wordt er snel aan een prefab woning gedacht als het gaat om goedkoop bouwen.

Bij het bouwen van een prefab woning wordt de prijs voornamelijk bepaalt door de ruwbouw en de mate van afwerking. Door de als maar strengere energienormen moet er ook rekening gehouden worden met de aanleg van bijvoorbeeld zonnepanelen die u na enkele jaren wel kan terugverdienen. Daarenboven moet u best ook de extra kosten van het ereloon van de architect, btw, intresten, … incalculeren. Echter doordat het vast staat hoe de prefab woning geproduceerd wordt, maakt het de woning goedkoper dan de traditionele woningen.

Desondanks hebben de meeste mensen een sterke voorkeur om te bouwen volgens hun eigen voorkeuren en eisen. Dit is één van de belangrijkste redenen waarom een prefab woning bij sommige niet in de smaak valt. Een prefab woning is ofwel opgebouwd uit beton ofwel uit houten elementen. Beton is een zeer stevig materiaal die bestand is tegen alle weersomstandigheden. Ook de isolatiewaarden van beton zijn relatief goed. Als er gebouwd wordt met beton is dit relatief goedkoper dan het bouwen met houten prefab elementen. Hout is daarnaast wel een veel natuurlijker en een lichter materiaal dan beton en is het flexibeler in gebruik.

Wat u wel altijd in het achterhoofd moet houden bij het bouwen van een prefab woning zijn de transportkosten. Indien de afmetingen van de verschillende prefab onderdelen groter zijn dan toegelaten op de openbare weg, moet er bijzonder transport ingeschakeld worden. Bovendien moet een mobiele kraan ook de werf kunnen bereiken voor de montage. Meestal langs grote gewestwegen treden er geen problemen op maar het transport via smalle wegjes op het platteland is minder vanzelfsprekend en kunnen er extra kosten bij komen kijken.

Bij Woningen Compere heeft u een meer keuze uit de materialen waarmee u wenst te werken dan bij een prefab woning. Daarom bieden wij u meer opties om aan uw eisen te voldoen en kunnen de prijzen van sleutel op de deur woningen ook zeer sterk variëren. Twee even grote woningen kunnen een heel ander prijskaartje hebben gewoonweg doordat ze een andere afwerking hebben. De afwerking is dan ook één van de belangrijkste factoren die het prijskaartje van een sleutelklare woning bepaalt. Bovendien kan het familiebedrijf de materialen goedkoper aanbieden aangezien we samenwerken met vaste leveranciers. Dit is zeker een voordeel als u over een beperkt budget beschikt en u liefst de kosten zo laag mogelijk houdt.

Waarom kiezen voor een sleutel op de deur woning in plaats van een prefab woning?

Zoals hierboven vermeld biedt een prefab woning zijn voordelen maar is de kracht van het traditioneel bouwen via het sleutel op de deur principe sterk aan het stijgen onder andere door het feit dat dezelfde pluspunten in deze bouwtechniek terug te vinden zijn. Bovendien heeft een traditionele woning veel meer te bieden dan een prefab woning.

Sleutel op de deur woningen zijn instapklare woningen die gebouwd worden door één bouwbedrijf zoals Woningen Compere. Het bedrijf zorgt zowel voor het administratief werk achter heel het bouwproces als voor de controle op de werf. Indien u geen ervaring heeft met het zoeken van de geschikte aannemers, zorgt het sleutel op de deur bedrijf ervoor dat u een juiste keuze maakt uit een lijst van aannemers waarmee ze vaak samen werken.  Bovendien moet u zich geen zorgen maken over het vergelijken van offertes of over de verschillende vergunning waarover u moet beschikken want dit wordt allemaal voor u geregeld. Door op deze manier de stapel papierwerk over te laten aan mensen die hiervoor zijn opgeleid, kan u zonder zorgen bouwen.

 Prefab woning

Net zoals bij een prefab woning weet u op voorhand hoeveel het bouwen van uw sleutel op de deur woning gaat kosten. Als bijkomend voordeel weet u ook de exacte datum waarop u de woning kan binnentreden. Daarenboven ligt de bouwtijd van een sleutel op de deur woning veel lager dan wanneer u wenst te werken met verschillende bouwpartijen, omdat het risico op vertragingen veel kleiner is. Eveneens kan u, zoals bij een prefab woning, een eerste beeld krijgen van uw woning door één van onze kijkwoningen vooraf te bezichtigen of gebruik te maken van de catalogus van Woningen Compere die u gratis kan aanvragen via de website.

Tijdens het bouwproces kunnen er een aantal vragen en opmerkingen in u opkomen waarop u liefst zo snel mogelijk antwoord krijgt. Indien u bouwt bij Woningen Compere moet u niet persoonlijk rondrijden tussen de verschillende aannemers maar kan u genieten van slecht één aanspreekpunt namelijk, Woningen Compere zelf. Eveneens als er iets misloopt gedurende de hele bouwprocedure draagt de sleutel op de deur firma de volledige verantwoordelijkheid.

Het grootste verschil tussen een prefab woning en een sleutel op de deur woning is dat locatie van de productie van de bouwonderdelen. In een prefab woning worden deze gemaakt in de fabriek en achteraf geassembleerd op de bouwgrond, terwijl bij een sleutel op de deur woning alles ter plaatse gebouwd wordt. Dit laat meer flexibiliteit toe bij sleutelklare woningen zodanig dat u het huis beter kan afstemmen aan uw persoonlijke voorkeuren.

U kiest best voor een sleutel op de deur woning indien u zelf weinig tijd hebt en u achteraf niet voor grote verassingen wilt komen te staan. Verder heeft u bij Woningen Compere recht op een garantie van 20 jaar. Elk project dat Woningen Compere uitvoert is uniek. Voor ieder zijn wensen en ieder zijn budget staat Woningen Compere paraat. Als u interesse hebt in een sleutel op de deur woning, aarzel niet en neem contact op met één van onze medewerkers via het nummer 0800/ 96 690.

 

 

Gratis catalogus van 408 pagina's (362 modellen met plan en prijs)

Ontvang gratis onze catalogus