Nieuwbouw huizen bouwen

Nieuwbouw huizen bouwen? Een vraag die vele belgen zich stellen. Bouwen, kopen of verbouwen? Wat zijn de voor –en nadelen? Wat is voordeliger? De dag van vandaag is een sleutel op de deur woning immens populair geworden. Indien u een enorm bouwcomfort wenst en niet geconfronteerd wil worden met de administratieve rompsloop is dit concept de ideale keuze voor u. Bij Woningen Compere kan u al nieuwbouw huizen bouwen voor 1051euro inclusief BTW.

Nieuwbouw huizen bouwen? Wat is het kostenplaatje? Wat zijn de valkuilen?
 
Vooraleer u wenst te bouwen moet u aan de bouwgrond denken. De bouwgrond zal namelijk een groot deel van uw budget bepalen. De prijs van de bouwgrond zal vooral afhangen van de regio waar de bouwgrond ligt en de oppervlakte van het perceel. 
 
De ligging en de oriëntatie van de bouwgrond zijn immers ook primordiaal.  Verlies vooral het praktische niet uit het oog. Is het perceel gemakkelijk toegankelijk voor het openbaar vervoer, bevinden er zich scholen in de buurt, zijn er winkels in de omgeving enz. De ligging kan namelijk een groot compact hebben op de prijs van de bouwgrond. Let ook op niveauverschillen of bouwgronden met een helling. Dit kan ook een grote invloed hebben op uw bouwbudget. Neem voldoende inlichtingen bij bijvoorbeeld uw architect vooraleer u overweegt om bouwgrond aan te kopen. Hij kan ter plaatse de bouwgrond bezichtigen en bekijken wat de bouwmogelijkheden zijn.
 
Naast de prijs van de bouwgrond en de prijs van nieuwbouw huizen bouwen zal u ook nog rekening moet houden met extra kosten. Onder deze kosten heeft u onder andere de registratiekosten, btw, notaris kosten enz. vooraleer u nieuwbouw huizen bouwen wenst, zal u ook een grondsondering van de bodem moeten laten uitvoeren om de kwaliteit van de bodem te bepalen. Deze sondering is essentieel om de nodige funderingen te voorzien, dit om barsten en scheuren in uw toekomstige woning te voorkomen. 
 
Voor nieuwbouw huizen bouwen heeft u de keuze uit verschillende bouwtechnieken beschikbaar op de bouwmarkt.  De meest populaire bouwtechniek bij de Belgen blijft de traditionele of klassieke bouwtechniek. 
 
Wat is een traditionele bouw? Wat zijn de voordelen en nadelen van deze bouwtechniek?
 
Traditioneel nieuwbouw huizen bouwen blijft een bouwmethode die vele voordelen biedt aan de bouwer. Waarom bouwt men in Belgiê vooral met bakstenen? Dit komt namelijk omdat er veel klei aanwezig is in onze bodem. Hierdoor is het produceren van bakstenen en traditioneel bouwen bij ons tot stand gekomen. 
Bij traditioneel bouwen wordt de woning ter plaatse gemetseld met bouwstenen. Deze bouwtechniek is dus een enorm vakwerk en biedt heel wat voordelen. Indien u kiest voor traditioneel bouwen, opteert u voor soepel bouwen. U bent enorm vrij om uw toekomstige woning in te delen naargelang uw wensen.
Traditioneel bouwen staat ook voor duurzaam bouwen. De levensduur van een traditionele woning is immers meer dan 100 jaar. Aanpassingen tijdens en achteraf het bouwen zijn perfect mogelijk. Dit is niet altijd het geval bij andere bouwtechnieken. Tijdens de warme zomerdagen zal de woning niet vlug opwarmen als bij lichte bouwtechnieken. Indien u een traditionele woning wenst te verkopen zal de waarde van de woning hoger liggen als bij andere bouwmethodes.
 
Het nadeel van deze bouwtechniek is dat deze vakmanschap tijd vraagt. U moet op een bouwtijd rekenen van +/- 6 à 7 maanden. Een snellere manier van bouwen is de prefab woning methode. Bij deze bouwtechniek worden de belangrijkste onderdelen van de woning in een atelier gemaakt en  kant-en-klaar geleverd op de bouwwerf waar ze achteraf in elkaar gezet worden. Deze bouwtechniek is een goede keuze indien u goedkoop nieuwbouw huizen bouwen wilt. Een traditionele woning heeft in het algemeen een betere afwerking ten opzichte van prefab woningen.
 
Wat zijn de voordelen en nadelen van een prefab woning ?
 
De grootste troef van deze bouwtechniek is namelijk de bouwtijd. Een prefab woning is na zeven weken al wind –en waterdicht. Deze techniek biedt ook een hoog isolatierendement aangezien de volledige mantel binnen een bedrijf werd gemaakt. Prefab woningen bieden een gladde binnen afwerking zonder bepleistering waardoor u een enorme vrijheid heeft voor de binneninrichting.
 

Wat zijn de nadelen van deze bouwtechniek?
 
Indien u zware gevelbekleding zoals bakstenen of natuursteen wenst te plaatsen zullen deze enorme meerkosten met zich meebrengen. Wijzigingen tijdens en na de werken zijn quasi niet mogelijk of heel duur. 
Nog een andere bouwtechniek is de houtskeletbouw. 
 
Bij deze bouwtechniek bestaat het skelet van de woning uit hout. Een houtskelet bouw is moeilijk te onderscheiden van een traditionele woning aangezien de buitenzijde meestal afgewerkt is met gevelstenen. De prijs van een houtskeletbouw ligt vrijwel dichtbij die van een traditionele woning. Bij deze bouwtechniek worden verschillende elementen in een atelier gemaakt. Een houtskeletbouw is energiezuinig daar de ruimte tussen de kepers voorzien zijn om een dikke isolatielaag te plaatsen. Bij een houtskeletbouw kunnen de leidingen flexibel weggewerkt worden. Net als alle andere bouwtechnieken heeft een houtskeletbouw ook voor –en nadelen. Het grote voordeel is dat de woning gemakkelijk te verwarmen is aangezien er geen zware materialen verwarmt moeten worden. Dit is ook een snelle bouwmethode waardoor u snel kan intrekken in de nieuwe woning. Deze methode biedt ook een gezond leefmilieu voor personen die lijden aan allergieën. Het nadeel bij deze bouwmethode is dat er goede ventilatietechnieken vereist zijn om een aangenaam binnenklimaat te garanderen tijdens de warme zomerdagen. Wat is het verschil tussen massieve houtbouw en houtskeletbouw? Bij een massieve houtwoning worden dikke houten balken gebruikt die op voorhand gemaakt worden in een atelier. Deze worden achteraf gewoon in elkaar gezet. Aangezien dit een droge bouwtechniek is moet de woning niet lang uitdrogen waardoor u snel de woning kan bewonen. Bij deze bouwtechniek wordt het hout behandeld waardoor de brandveiligheid verzekerd wordt. 
 
Een andere bouwmethode die vooral gebruikt wordt bij de industriële bouwmarkt is de staalskeletbouw. Bij deze bouwmethode wordt de volledige constructie gedragen door een metalen skelet.  Deze is dus veel steviger dan een houtskeletbouw. De muren bij een metalen skeletbouw hebben geen dragende functie en kunnen perfect afgewerkt worden  met hout, panelen enz..  Deze techniek geeft aan de woning een moderne uitstraling aangezien de basisstructuur meestal strak en vierkant is. Wat zijn de voordelen van een staalskeletbouw?
 
Net zoals bij een houtenskeletbouw biedt deze een snelle bouwmethode waardoor u snel uw  woning kan betreden. U kan achteraf zonder problemen binnenmuren verwijderen aangezien deze geen dragende functie hebben. Deze bouwmethode is ook goedkoper dan een traditionele woning en wordt meestal gecombineerd met een sleutel-op-de-deur woning. Het nadeel van metaalskeletbouw is dat weinig architecten ervaring hebben met deze bouwtechniek. De metalen skelet blijft ook zichtbaar aan de binnenzijde van de woning. 
 
Nieuwbouw huizen bouwen in strobouw, een alternatieve techniek die reeds 10 jaar ook in België wordt gebruikt. Het principe van een strobouw woning is vrijwel eenvoudig. Bij deze bouwtechniek wordt een dragend houten skelet met dak op de fundering geplaatst. Op deze manier wordt een loods gecreëerd om het stro droog te houden. Het nadeel van deze bouwmethode is dat de wanden enkel gemaakt kunnen worden bij droog weer. Eenmaal deze zijn geplaatst en goed aangedrukt zijn kan de binnenkant van de woning afgewerkt worden met pleister. Vooraleer de woning bekleedt wordt met hout of gevelstenen moet er kalkpleister aangebracht worden zodat de woning volledig waterdicht is. De grootste troef van strobouw is de prijs van de woning. De prijs van een strowoning ligt ongeveer rond 750 euro per vierkante meter. Een ander voordeel is de isolatiewaarde. Stro kan namelijk u namelijk vergelijken met glaswol of rotswol.  Het grote nadeel is dat de dikte van de muren ongeveer 50cm breed zijn. Hoe zit het met de brandveiligheid van een strowoning? Uit brandtesten is gebleken dat een strowoning een brandweerstand heeft van 90 minuten. Dit dankzij de leemlaag die tegen het stro wordt geplaatst. 
 
Wat is sleutel op de deur bouwen?
 
Bij dit bouwconcept neemt de sleutel-op-de-deur bouwfirma de realisatie van de volledige woning voor zich. Dit gaat vanaf de administratieve voorbereiding tot de afwerking en tuinaanleg van de woning. Bij de bouwfirma Woningen Compere heeft u zelf de mogelijkheid een ontwerp in te dienen of bestaande ontwerpen van hun modelwoningen aan te passen via uw architect. De sleutel-op-de-deur woningen die zij aanbieden kunnen volledig aangepast worden volgens de wensen van de klant. Bij de administratieve voorbereiding komt heel wat kijken. Bij Woningen Compere heeft u een administratief team die u de volledige administratie uit de handen neemt. Daardoor heeft de klant minder kopzorgen en kan hij zich vooral focussen op de keuze van de materialen en de inrichting van de woning. Aan een sleutel op de deur nieuwbouwwoning heeft u de eerste jaren geen onderhoudskosten. De meeste personen die een sleutel op de deur woning wensen te bouwen hebben meestal geen kennis in de bouw. Om deze reden is het cruciaal beroep te doen op een ervaren sleutel op de deur bouwfirma. Aangezien de aannemers op elkaar zijn afgestemd worden sleutel op de deur woningen op een relatieve korte tijd gebouwd. De gemiddelde bouwtijd van een sleutel op de deur woning is 6 tot 7 maanden. Hoe vindt u de juiste bouwfirma?
 
Aangezien een sleutel op de deur bouwfirma de volledige realisatie van de bouw van uw woning op zich neemt is het van groot belang dat u voor de juiste bouwfirma kiest. Hoe vindt u de geschikte onderneming uit al de verschillende bouwfirma’s. 
 
Voldoende informeren is de boodschap! Hieronder vindt u enkele tips die u kunnen helpen bij het selecteren van een sleutel op de deur bouwfirma. Ga naar bouwbeurzen waar u al heel veel informatie kan inwinnen. Vraag naar referenties en neem contact op met personen die reeds ervaring hebben met de firma. Neem de wagen en ga enkele modelwoningen bezichtigen om een beeld te krijgen van de afwerking en kwaliteit van de woningen. U kan eventueel een bezoek brengen aan een bouwwerf om een beter zicht te krijgen over de werkwijze. 
 
Nieuwbouw huizen bouwen met Woningen Compere
 
Woningen Compere is een algemeen bouwbedrijf die energiezuinige sleutel op de deur woningen bouwt. Hun sleutel op de deur woningen zijn duurzame en traditionele woningen. Onder traditioneel bouwen verstaan we bouwen met bakstenen. Woningen Compere biedt 183 berekende modelwoningen met plannen die volledig aangepast kunnen worden naar wens van de klant. Een sleutel op de deur woning bouwen met Woningen Compere kan al vanaf 1051 euro per vierkante meter inclusief BTW. Zij bieden ook sleutel op de deur woningen die kunnen afgewerkt worden in fasen. Zo heeft u bijvoorbeeld verschillende modelwoningen waarvan de verdieping niet ingericht is. Dit is een ideaal concept voor personen die binnen een beperkt budget wensen te bouwen. Zij hebben de volledige vrijheid om de verdieping zelf achteraf te verbouwen naargelang de noden van hun gezinsleven. Op deze manier groeit de woning mee met het gezin. Bij Woningen Compere worden klanten goed begeleidt. De klant staat bij hen centraal. Indien klanten vragen hebben kunnen ze steeds terecht bij hun persoonlijke contactpersoon die instaat voor de administratie van hun bouwproject. Ook tijdens de bouwwerken kunnen ze terecht bij hun persoonlijke werfleider die de bouwwerf nauwkeurig opvolgt om de werken in goede banen te leiden. 
 
Woningen Compere streeft ernaar om duurzame en energiezuinige sleutel op de deur woningen te bouwen. De woningen zijn voorzien van ventilatiesystemen die grote vermindering van energieverbruik met zich meebrengen. Zo heeft u de mogelijkheid om een groene energie pack te installeren. Deze bestaat uit de installatie van 6 tot 8 fotovoltaïsche zonnepanelen. Als bouwer heeft u uiteraard de mogelijkheid zelf te kiezen voor de installatie van zonnepanelen. Hun iso + Pack bestaat uit 12 cm polyurethaan in de chape, 10 cm polyurethaan in de buitenmuren, dubbele beglazing K1.1, 24 cm minerale wol in het dak, geïsoleerde sectionaalpoorten 40 mm k 0.5. 
 
De dag van vandaag bestaat er een ruime keuze in sleutel op de deur woningen. Indien u dit concept overweegt en meer info wenst over sleutel op de deur woningen, neem dan zeker contact op met de bouwfirma Woningen Compere op het gratis nummer 0800/11 164. Zij helpen u graag verder en kunnen u in contact stellen met een bouwadviseur uit uw regio of aarzel niet om gratis onze catalogus van 296 bladzijden met 183 modelwoningen aan te vragen via onze website.


Gratis catalogus van 306 pagina's (237 modellen met plan en prijs)

Ontvang onze gratis catalogus