Woning bouwen kostprijs

De huidige woning bouwen kostprijs is niet meer zo goedkoop.

Deze wordt de dag van vandaag geschat op 1300 euro per vierkante meter. Indien je kiest voor een sleutel op de deur woning weet je op voorhand je woning bouwen kostprijs. Zo bouwt Woningen Compere uw woning aan een gemiddelde prijs van 1064 euro per vierkante meter. Deze prijs is een referentie in de Belgische sleutel op de deur huizenmarkt.

Deze prijs wordt bepaald door vier factoren: de werkmaterialen, de werkuren, het ereloon van de architect en niet te vergeten 21% BTW.  Daarenboven komen nog: de afwerking, keuringen, aansluiting op de nutsvoorzieningen … die de vierkantemeterprijs beïnvloeden.
De factor die de woning bouwen kostprijs het meest beïnvloedt, zijn de werkuren. Dit is misschien een grote verrassing, maar gespecialiseerde werkmannen zijn niet goedkoop en vaak druk bezet. Luister daarom zeker eens naar ervaringen van vrienden en familieleden, zodat u zich een goed beeld kan vormen van de uurlonen, alsook de tijd die vakmensen nodig hebben om bepaalde werken uit te voeren.

De vierkantemeterprijs is ook afhankelijk van het type woning dat u wenst te bouwen.

Een gesloten bebouwing zal namelijk veel goedkoper zijn dan een open bebouwing van dezelfde oppervlakte. Dit komt doordat er voor een gesloten bebouwing minder bouwmaterialen nodig zijn, dan voor een gelijkaardige open bebouwing.
Hetzelfde geldt voor de bouwstijl. De woning bouwen kostprijs van een pastorijwoning ligt vaak gevoelig hoger dan een strakke, moderne woningen. Voor een klassieke pastorijwoning gebruikt men namelijk vaak duurdere materialen dan voor een moderne woningen, zoals: blauwe steen, houtwerk, ramen met rasters. Bovendien vergt het realiseren van een pastorijwoning vaak meer werkuren dan een strakke, moderne woning. Zo heeft een pastorijwoning, ten opzichte van een moderne woning, altijd een zadeldak dat meer werk en materialen vraagt. En zoals hierboven reeds werd vermeld: werkuren hebben het meeste invloed op de woning bouwen kostprijs.
 
Bij Woningen Compere kan u met elk budget terecht. In onze catalogus, die u gratis kan aanvragen op onze website, vindt u 228 modelwoningen met plan en indicatieve prijs. Elke woning kan u naar eigen wensen aanpassen en zo uw woning  bouwen kostprijs zelf bepalen.
Ook biedt Woningen Compere woningen aan een zeer competitieve prijs.
U kan kiezen voor een volledige afgewerkte sleutel-op-deurwoning of voor een winddichte ruwbouw waarbij u zelf de vrijheid heeft om de afwerking te voorzien.

U weet wat voor een soort woning u willen bouwen en in welke bouwstijl, dan kan nu de laatste en misschien wel fijnste fase beginnen, namelijk: de afwerking.

Ook de afwerking heeft invloed op de totale woning bouwen kostprijs
Bij Woningen Compere heeft u de mogelijk om een huis te laten bouwen die volledig is afgewerkt of om een winddichte ruwbouw te laten bouwen waarvoor u zelf instaat voor de afwerking. In beide gevallen bent u in staat om 100% uw eigen stempel te drukken op uw woning.
Voor de afwerking van uw huis, zijn de mogelijkheden eindeloos. U kan zelfs op een punt komen dat u door de bomen het bos niet meer ziet.
Daarom is het interessant om op voorhand een moodboard aan te maken. Dat is een soort collage op posterformaat waarmee u de sfeer die u wil creëren in uw woning visualiseert. Inspiratie voor dit moodboard kan u halen uit woonmagazines, Pinterest, maar ook uit woningen van vrienden of familieleden.
Zo’n moodboard is ook een handig hulpmiddel om bepaalde keuzes te maken omdat u gerichter gaat zoeken en selecteren. U kan bijv. meer stilstaan bij de prijzen die de uiteindelijke woning bouwen kostprijs kunnen beïnvloeden. Hierdoor gaat u vaak betere keuzes maken.
Opmerkelijk is dat tijdens het creëren van een moodboard, u gaat merken dat uw aanvankelijke ideeën gaan groeien en zich gaan aanpassen naar uw levensstijl. Zo kan het al eens gebeuren dat het uiteindelijk resultaat er heel anders uitziet dan de sfeer of het beeld dat u aanvankelijk voor ogen had.
Het grote voordeel is dat u het moodboard kan meenemen tijdens de bespreking met uw architect. Een beeld zegt soms meer dan 1000 woorden en het helpt om  een beter beeld te vormen van uw smaken en voorkeuren.
Om voor geen onaangename verrassingen te staan, verziet Woningen Compere voor elke woning een gedetailleerd lastenboek waarin voor elk onderdeel van uw woning (bijv.: stopcontacten, deuren, tegels… ) de eenheidsprijs en de hoeveelheid staat genoteerd. Hierdoor heeft u voor de aanvang van de werken, reeds een duidelijk beeld wat de woning bouwen kostprijs zal zijn. 
Er wordt al eens gezegd dat kiezen verliezen is. Woningen Compere zal er altijd naar streven dat u winnaar bent bij elke keuze dat u maakt. Dit tijdens elke fase van uw bouwproject. Om dit te bereiken zorgen we er voor dat bij het maken van elke beslissing, rekening wordt gehouden met uw visie over de woning bouwen kostprijs.

Bouwen en keuzes maken; het ene lukt niet zonder het andere.

Omdat het niet altijd evident is om de juiste keuze te maken, kan u rekenen op uw werfleider. Hierbij zal hij/zij altijd de voorziene woning bouwen kostprijs in het oog houden, maar ook extra informatie geven over de factoren die de woning bouwen kostprijs in de toekomst kunnen beïnvloeden.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan energiezuinig bouwen en voorzieningen voor groene energie zoals zonnepanelen.

Woningen Compere is een pionier op gebied van energiezuinig bouwen. Onze inzet wordt dan ook beloond met een hoge score van de EPC-waarden. Dit bereiken we door in elke woning die Woningen Compere bouwt een hoogrendementsketel te voorzien. Bovendien wordt elke woning met zeer kwalitatieve materialen geïsoleerd.  
Hoewel het niet goedkoop is om energiezuinig te bouwen en het aanvankelijk wat kan afschrikken, beïnvloedt het op langere termijn weinig de woning bouwen kostprijs. Bijvoorbeeld: in een woning dat goed geïsoleerd is,  gaat u minder moeten stoken ten opzichte van een slecht geïsoleerde woning. Op termijn gaat u er dus profijt uithalen.
Bovendien voorziet Woningen Compere standaard in zijn prijzen inbegrepen, het ISO+ Pack. Dat bevat o.a.: 12 cm polyrethaan in de chape, 10 cm plyrethaan in de buitenmuren, super isolerende, dubbele beglazing Ug(K)1.0, 24 cm minerale wol in het dak, een geïsoleerde sectionaalpoort van 40 mm plyrethaan. Hierdoor kan u aan een interessante woning bouwen kostprijs, energiezuinig bouwen. U kan natuurlijk dit pakket verder uitbreiden naar eigen wens.
Woningen Compere zorgt er niet alleen voor dat uw huis een groene toekomst te gemoed gaat, maar ook dat uw huis meegroeit met uw leven. Stel dat u nog niet alle slaapkamers onmiddellijk nodig heeft, dan kan u er voor opteren om deze onafgewerkt te laten tot het moment dat dit wel het geval is. Zo kan u de woning bouwen kostprijs verder drukken.  
Wil u dus binnenkort bouwen en genieten van een goede begeleiding? Bekijk dan zeker onze 228 voorbeeldwoningen met prijs en plannen. Elke woning is uiteraard aanpasbaar aan uw wensen. Via onze site heeft u de mogelijkheid om enkele woningen virtueel te bezichtigen.
Vraag ook zeker en vast de gratis catalogus aan. Hierin vindt u de gegevens van een verkoper uit uw regio alsook voorbeeld van een lastenboek. Daardoor kan u zich alvast een beeld vormen wat de woning bouwen kostprijs kan zijn van de woning van uw dromen.