Huis bouwen

Het allerbelangrijkste voor je met je huis bouwen begint is ‘weten wat je wilt’.

Dat is dan ook weer juist een van de moeilijkste beslissingen die je moet nemen. Daarom is het van groot belang dat je hiervoor de tijd neemt. Rome is ook niet op een nacht gebouwd en je ziet, na la die jaren staat het er nog steeds. Om je bij je keuze te helpen kan je altijd eens onze lijst van 228 sleutel op de deur modelwoningen met plan bekijken op onze site.

Zelf huizen bouwen.

Een huis bouwen kan de dag van vandaag op verschillende manieren. In eerste instantie wordt er altijd gedacht aan zelf bouwen, maar vaak weet men ook niet waar men juist aan begint. Een huis zelf bouwen vergt heel veel tijd en energie en is ook veel moeilijker dan we denken.

huis bouwen

Bij een huis bouwen gaat u zich op voorhand goed moeten informeren. Want een huis bouwen is moeilijker dan vroeger, er zijn meer regels waaraan we ons moeten houden, minder grond om op te bouwen en alles is uiteraard veel duurder geworden. Zorg ervoor dat je een goede kennis hebt van de verschillende bouwstappen die nodig zijn bij een villa-bouw. Zo kan u tegenwoordig op internet wel verschillende sites terugvinden die u kunnen helpen tijdens het bouwen van je huis. Uiteraard is dit wel alle maal mooi in theorie, maar in de praktijk loopt het toch nog wel vaak anders. Vraag daarom ook raad aan je familie of vrienden die al bouwervaring hebben of indien je veel tijd hebt volg een cursus huis bouwen.

Indien u uw eigen huis bouwt dient u ook zelf in te staan voor de vergunningen.

Dit is een hele administratieve rompslomp die heel veel tijd in beslag neemt. Zo is het financieel aspect ook heel belangrijk. Denk in eerste instantie aan prijs kwaliteit, want indien er zich tijdens de bouw van uw woning problemen voordoen, zal je hiervoor zelf de verantwoordelijkheid moeten dragen. Indien er dan ook nog onvoorziene extra kosten zijn door deze fouten, zal u deze zelf dienen te betalen en kan u ze op niemand weerleggen. Bepaal ook goed wat je kunt krijgen in je huis en wat te duur is. Het is ook zeer belangrijk dat u goed samenwerkt met uw architect en uw bouwaannemer(s). Indien dit voor u allemaal een beetje te veel is of u hebt onvoldoende kennis met een modern huis bouwen denk er dan eens goed over na of u niet zou opteren voor een sleutel op de deur bouwbedrijf die deze taken van u overneemt zodat u ondertussen al verder kan denken wat je bijvoorbeeld met je tuin gaat doen en op je oprit gaat leggen. Ook kan je dan al beginnen met je verhuis te plannen wat je weet op voorhand wanneer je huis zal opgeleverd worden.

Nieuwbouw huis bouwen via sleutel op de deur bouwbedrijf.

Indien je geen tijd hebt om je huis zelf te bouwen kies dan voor een sleutel op de deur bouwbedrijf. Deze bouwfirma’s zullen het huis architectuur bouwen voor u. U hoeft er zich dus geen zorgen over te maken. Het enige dat U dient te doen is op voorhand het ontwerp en de lay-out van de woning te kiezen en de materialen voor de afwerking. Het sleutel op de deur bouwbedrijf doet de rest voor u.
Een huis bouwen met een sleutel op de deur bouwbedrijf wil niet zeggen dat je helemaal niks meer moet doen. Je dient samen met je architect een plan op te stellen, dit volgens een ontwerp en lay-out die je zelf gekozen hebt. Ook belangrijk zijn de materialen voor de afwerking. Ook hebt u steeds de keuze om de bouw mee op te volgen. Daar U steeds in een sleutel op de deur bouwbedrijf een aanspreekpunt hebt is deze persoon ook altijd bereikbaar voor u indien u vragen hebt.
De werf wordt ook steeds opgevolgd door uw architect, ervaren werfleiders, aannemers en supervisors. Omdat alles goed op voorhand gepland is en duidelijke afspraken zijn gemaakt met de aannemers zal het huis bouwen (of villabouw) niet veel tijd in beslag nemen. Zo kan u de woning al na ongeveer 7 maanden betrekken. Met uw sleutel op de deur woning kan u uw budget ook perfect managen. Wat kost een huis bouwen ? Dit kan uiteraard doordat u het huis bouwen prijs al op voorhand krijgt en deze vastgesteld is in een contract waar zelden of nooit van afgeweken wordt. Vaak is het totaalplaatje dan ook goedkoper dan dat je zelf je woning bouwt aangezien sleutel op de deur bouwbedrijven materialen en diensten goedkoper aan u kunnen aanbieden omdat ze dit in grote hoeveelheden bestellen bij hun vaste leveranciers.

Indien U op zoek bent naar een sleutel op de deur bouwbedrijf, ga dan voor Woningen Compere.

Woningen Compere is een familiebedrijf dat ernaar streeft een huis te koop dat de tand des tijds doorstaat. De familiale waarden leiden er ook toe om de tevredenheid van de klanten als voornaamste taak te beschouwen. Dat is dan ook de reden waarom iedere klant een persoonlijke contactpersoon toegewezen krijgt en dit vanaf de aanvang van de werken tot de oplevering ervan. Zo zal bij Woningen Compere niet alleen de bouw door een werfleider opgevolgd worden, maar ook door één van de bestuurders van het bouwbedrijf die op regelmatige basis de werf bezoeken om het goede verloop van de werken te controleren zodat deze dubbele controle u zekerheid geeft voor een perfecte uitvoering van de verschillende bouwfasen van uw huis ontwerpen. Neem dan ook vandaag nog contact op met Woningen Compere via het gratis nummer 0800/11 164 zodat wij u zo snel mogelijk in contact kunnen brengen met uw persoonlijke contactpersoon. Via onze site kan je alvast ons gratis catalogus bestellen die je heel snel in je brievenbus mag ontvangen en kan je uiteraard al beginnen te zoeken in onze lijst van sleutel op de deur modelwoningen met plan naar een ontwerp en lay-out voor je prefab bouwen.

Huis bouwen volgens traditionele bouwtechniek.

Als we aan moderne huizen bouwen denken, denken we meestal aan het traditioneel bouwen door het metselen van bakstenen. Maar de laatste jaren zijn er echter ook steeds meer interessante bouwtechnieken voorhanden om je pastoriestijl huizen te koop. Sommigen zijn voordeliger voor je budget, andere werken dan weer sneller. Zo is bij sommige nieuwe bouwtechnieken het energieverbruik ook zéér interessant.
In België staat een woning bouwen vaak synoniem met traditioneel bouwen. Omdat deze techniek een traditie is in België die zorgt voor een goed gevoel van zekerheid en duurzaamheid. Een traditioneel huis wordt ook meestal gebouwd met die visie dat ze een eeuw moet meegaan. Ook indien we ooit beslissen om deze woning te verkopen zal dit gemakkelijker zijn. Het is ook de bouwmethode die zich het langst bewezen heeft en ook vele voordelen biedt aan de bouwer. Zo heeft steen een goede thermische capaciteit, binnen in de woning wordt de warmte goed wordt vastgehouden en in de zomer laat het geen warmte binnen. Zo bestaat de opbouw uit een buitenmuur van steen en een binnenmuur met daartussen een laag isolatie en een kleine luchtspouw.
Dit zorg er allemaal voor dat het in de zomer heerlijk fris is binnen en in de winter lekker warm. De buitenmuur dient als buffer tegen de weerinvloeden en bepaalt het esthetische van de woning. Doordat bakstenen goed uitdrogen, kunnen ze goed tegen vocht. De grote massa van de binnenmuren heeft niet alleen een grote impact op de thermische, maar ook op de akoestische capaciteiten van de woning. Zo worden de binnenmuren in bijna alle gevallen afgewerkt met een pleisterlaag wat dan weer gunstig is voor de luchtdichtheid van de woning. De Isolatie van een traditionele woning gebeurt aan de hand van een ononderbroken laag. Er is zelfs een mogelijkheid voor een dubbele laag.

Deze methode van huis bouwen is dus ook perfect geschikt voor het bouwen van passieve huizen en eigentijdse huizen.

Passiefhuis an Prefab huis

Boven een dubbele isolatie heb je voor een passieve woning ook een luchtdichte afwerking nodig. Hiervoor wordt er een luchtdichte folie geplaatst tussen het pleisterwerk, het schrijnwerk, de betonvloer en het dak. Dit dient uiteraard zeer correct te worden geplaatst en is dan ook erg arbeidsintensief. Omdat een traditioneel huis bouwen een zeer vertrouwde techniek is zullen banken je ook vlugger een lening toestaan. Ook veel sleutel op de deur bouwfirma’s hanteren nog steeds deze bouwtechniek. Indien je zo’n traditionele woning van dicht bij wilt bezoeken kom dan zeker eens langs op een van de opendeurdagen van Woningen Compere. U vindt de data en plaatsen van onze woningen op onze web-site.

Vraag uw gratis catalogus aan

Kiezen om een huis met Woningen Compere te bouwen,  gaat u duidelijk voor snelheid en vrijheid.

Woningen Compere kan u helpen met een huis bouwen en zal zorgen voor een sleutel op de deur woning van hoge kwaliteit! Bij Woningen Compere kan dit allemaal binnen een vooraf vastgelegde tijdslimiet en budget.

Bent u klaar om de stap te zetten naar een huis bouwen maar vreest dat u hierbij in tijdsnood zou kunnen komen?

Weet u niet of u over de juiste capaciteiten beschikt om dit alles met uw dagelijkse leven te combineren? Dan biedt Woningen Compere u de ideale oplossing.

Bouwbedrijf Woningen Compere bouwt al jaar en dag sleutel op de deur woningen volledig op maat van de klant. Dit houdt dus in dat wij uw huis bouwen in een mum van tijd en zorgeloos. U kan er vanuit gaan dat uw toekomstige woning door ons gebouwd zal worden met oog voor detail! Door Te werken met Woningen Compere voor de realisatie van uw woonproject heeft u op voorhand een volledig zicht,op de woning alsook het budget en de termijn. Woningen Compere regelt alles voor u hieromtrent opdat u zich geen zorgen hoeft te maken over wat er nog allemaal moet gebeuren op de werf. Om u als klant ervan te verzekeren dat uw toekomstige sleutel op de deur woning helemaal uw ding zal zijn, proberen wij u zoveel vrijheid als mogelijk te geven. Bij Woningen Compere kan u uw toekomstige woonst geheel aanpassen aan al uw verlangens en wensen. Dankzij onze sleutel op de deur methode kan u ook nog profiteren van een snel verloop van zaken en zal u vlug in uw woning kunnen intrekken. Wij werken met vakmensen die constant bijgeschoold worden waardoor deze telkens op de hoogte zijn van de laatste nieuwe trends binnen het huis bouwen. Om met uw eigen ogen waar te nemen hoe onze modelwoningen eruit zien kan u onze gratis catalogus bestellen via de website, of een modelwoning in uw buurt bezoeken, een duidelijke lijst met kijkwoningen en de daarbij horende routebeschrijving te vinden onder de rubriek “kaart met kijkwoningen”. Momenteel zijn deze enkel te bezoeken op afspraak, hierdoor is er telkens een bouwadviseur ter plekke die u zal kunnen voorzien van alle nodige extra informatie. bijkomend kunnen deze ook aangepast worden. Het enige waar u voor moet zorgen opdat het bouwproces kan gestart worden is uw eigen bouwgrond, al de rest zal Woningen Compere voor zich nemen. Familiaal bouwbedrijf Woningen Compere bouwt over heel België (behalve binnen de kleine ring rond Brussel) aan de sleutel op de deur woning van uw dromen.

Huis bouwen

Een huis bouwen met Woningen Compere, makkelijk en snel! Onze sleutel op de deur woningen zijn allesbehalve standaard!

Bij Woningen Compere heeft u zodanig veel vrijheid en aanpassingsmogelijkheden om een nieuwbouw huis te bouwen dat dit nauwelijks een standaardwoning genoemd zal kunnen worden! Als u een huis bouwen wilt, dan komen hier ook een heleboel verantwoordelijkheden bij kijken. Omdat niet iedereen altijd de nodige kennis en ervaring in huis heeft om dit alles vlekkeloos te laten verlopen, biedt Woningen Compere u een kans aan! Wij zorgen ervoor dat u met een gerust hart kunt blijven doen wat u wilt doen, u zult uzelf geen enkele zorg hoeven maken over het hele verloop van uw huis bouwen. Legt u toch liever zelf de laatste hand aan uw toekomstige woning dan kan u buiten onze sleutel op de deur optie ook kiezen voor een winddichte ruwbouw. Woningen Compere staat garant voor werken die elkaar in een vlot tempo opvolgen waardoor u vlug zal kunnen verhuizen naar uw nieuwe woning. Om alles voor u zo makkelijk mogelijk te maken voorzien wij u gedurende deze periode ook van één vast aanspreekpunt waarbij u terecht kan voor bijkomende informatie of voor eventuele bouwvragen. Dit zorgt ervoor dat u geen tijd hoeft te verliezen door telkens te zoeken naar de juiste persoon met de gepaste oplossing.

Een huis bouwen samen met Woningen Compere, dat biedt alleen maar voordelen!

Samen met u bouwt Woningen Compere aan de woning van uw dromen, dit daarboven op de traditionele bouwwijze die wij volledig meester zijn. Wij beschikken over een gemotiveerd team dat alles in het werk zal zetten voor u gedurende het volledige bouwproces. Tijdens dit bouwproces kiest Woningen Compere ervoor om enkel en alleen te werken met materialen van een hoge kwaliteit. Als blijk van onze expertise en kennis geven wij u ook twintig jaar garantie als u voor uw huis bouwen sleutel op de deur woning voor ons kiest. Wij weten de prijzen goed te drukken dankzij de hoeveelheidskorting die wij verkrijgen bij het bestellen van deze materialen. Hierdoor kan u genieten van zowel een scherp prijstarief als van een woning van uitstekende kwaliteit! Onze prijs-kwaliteitverhouding behoort tot een van de allerbesten op de Belgische markt, dat kan u constateren indien u onze kijkwoningen bezoekt. Dankzij onze brede waaier aan bouwstijlen en eindeloze aanpassingen die u nog kan doorvoeren zorgen wij ervoor dat wij voor ieder wat wils hebben! In de catalogus kan u ook een gedetailleerd lastenboek vinden waarin beschreven wordt welke materialen Woningen Compere allemaal gebruikt tijdens de bouw van onze sleutel op de deur woningen. Familiebedrijf Woningen Compere zet met plezier al uw bouwdromen om in werkelijkheid. Ons ervaren team dat stuk voor stuk bestaat uit vakmensen staat altijd voor u paraat om u te voorzien van een huis bouwen geheel volgens uw specifieke voorkeuren. Vergeet zeker en vast niet eens een kijkje te nemen bij onze verschillende kijkwoningen om al wat inspiratie op te kunnen doen voor uw toekomstige sleutel op de deur woning.

Vraag uw gratis catalogus aan

Belangrijk als u een huis bouwen wilt, is om te weten waar u naar op zoek bent en wat u wilt. Het gaat hier immers over uw eigen droomproject.

Er gaat wat tijd over een huis bouwen en dus is het van belang om hier dan ook de adequate keuzes te maken. Eerst en vooral is het aangewezen een bouwgrond te kiezen waarvan de ligging u tevreden weet te stellen. Dit is de basis waarop wij uw huis bouwen en dus is deze van essentieel belang voor het verdere verloop van het bouwproject. Eens u alles in orde heeft weten te brengen met betrekking tot uw bouwgrond kan Woningen Compere vanaf dan het volledige project overnemen. Zo hoeft u zich nergens zorgen over te maken gedurende deze hele procedure, zelfs niet over alle administratieve rompslomp die hierbij komt kijken. Om alles in goede banen te leiden is een vlotte samenwerking tussen de bouwaannemer en de architect van enorm belang. Aangezien Woningen Compere vaker met deze zelfde mensen werkt vormt dit geen enkel probleem en zal dit u als klant alleen maar volledig ten goede kunnen komen. Als u liever zelf een architect kiest dan heeft u ook nog altijd deze mogelijkheid, zonder enig probleem. Zo kunnen wij vanaf het begin alles goed op elkaar afstemmen om het strakke tijdschema te kunnen respecteren. Eens u al uw voorkeuren doorgegeven heeft aan ons kan het gehele bouwproces van start gaan en zal Woningen Compere verder zorgen voor de sleutel op de deur woning van uw dromen. Woningen Compere mikt erop om huizen te bouwen die alles zullen kunnen doorstaan. Dit verzekert u ervan dat de generaties die na u komen ook nog ten volle zullen kunnen genieten van uw woonst. U bent onze prioriteit en als u tevreden bent, zijn wij dat ook. Dit is dan ook de reden dat wij ons zo hard inzetten om een optimale service voor onze klanten te verzorgen. Het volledige bouwproject zal op de voet gevolgd worden en u zult telkens op de hoogte gebracht worden van de meest recente veranderingen. Op de werf zelf is er een regelmatige controle van de werfleider en diens supervisor zodat alles in goede banen geleid kan worden. Door bij Woningen Compere uw nieuwbouw huis te bouwen bent u van een perfecte uitvoering verzekerd. Om uzelf ondertussen al een levendig beeld te kunnen vormen van hoe uw sleutel op de deur droomwoning eruit zou kunnen gaan zien raden wij u aan alvast onze website te bekijken. Hier vindt u video’s die u een helder beeld scheppen over hoe onze modelwoningen eruit zien. U kan volledig zelf de beslissingen nemen die voor u echt belangrijk zijn.

U wil een huis bouwen en denkt er volledig klaar voor te zijn? Twijfel dan niet en kies ervoor om samen met Woningen Compere de handen in mekaar te slaan! U kan contact opnemen met één van onze medewerkers op het gratis telefoonnummer 0800/11 164. Op die manier kunnen wij u snel in verbinding stellen met een van onze bouwadviseurs bij u in de buurt, die beschikbaar staat voor uw verdere vragen en voor alle benodigde bijkomende informatie. Op onze website kan u ook nog steeds onze gratis catalogus bestellen om uw creativiteit alvast de vrije loop te laten gaan. Met al uw andere vragen of dergelijke mag u ons ook nog steeds vrijblijvend mailen op volgend e-mailadres: [email protected].

Gratis catalogus van 408 pagina's (362 modellen met plan en prijs)

Ontvang gratis onze catalogus