Huis bouwen

Het allerbelangrijkste voor je met je huis bouwen begint is ‘weten wat je wilt’.

Dat is dan ook weer juist een van de moeilijkste beslissingen die je moet nemen. Daarom is het van groot belang dat je hiervoor de tijd neemt. Rome is ook niet op een nacht gebouwd en je ziet, na la die jaren staat het er nog steeds. Om je bij je keuze te helpen kan je altijd eens onze lijst van 228 sleutel op de deur modelwoningen met plan bekijken op onze site.

Zelf huizen bouwen.

Een huis bouwen kan de dag van vandaag op verschillende manieren. In eerste instantie wordt er altijd gedacht aan zelf bouwen, maar vaak weet men ook niet waar men juist aan begint. Een huis zelf bouwen vergt heel veel tijd en energie en is ook veel moeilijker dan we denken.

huis bouwen

Bij een huis bouwen gaat u zich op voorhand goed moeten informeren. Want een huis bouwen is moeilijker dan vroeger, er zijn meer regels waaraan we ons moeten houden, minder grond om op te bouwen en alles is uiteraard veel duurder geworden. Zorg ervoor dat je een goede kennis hebt van de verschillende bouwstappen die nodig zijn bij een villa-bouw. Zo kan u tegenwoordig op internet wel verschillende sites terugvinden die u kunnen helpen tijdens het bouwen van je huis. Uiteraard is dit wel alle maal mooi in theorie, maar in de praktijk loopt het toch nog wel vaak anders. Vraag daarom ook raad aan je familie of vrienden die al bouwervaring hebben of indien je veel tijd hebt volg een cursus huis bouwen.

Indien u uw eigen huis bouwt dient u ook zelf in te staan voor de vergunningen.

Dit is een hele administratieve rompslomp die heel veel tijd in beslag neemt. Zo is het financieel aspect ook heel belangrijk. Denk in eerste instantie aan prijs kwaliteit, want indien er zich tijdens de bouw van uw woning problemen voordoen, zal je hiervoor zelf de verantwoordelijkheid moeten dragen. Indien er dan ook nog onvoorziene extra kosten zijn door deze fouten, zal u deze zelf dienen te betalen en kan u ze op niemand weerleggen. Bepaal ook goed wat je kunt krijgen in je huis en wat te duur is. Het is ook zeer belangrijk dat u goed samenwerkt met uw architect en uw bouwaannemer(s). Indien dit voor u allemaal een beetje te veel is of u hebt onvoldoende kennis met een modern huis bouwen denk er dan eens goed over na of u niet zou opteren voor een sleutel op de deur bouwbedrijf die deze taken van u overneemt zodat u ondertussen al verder kan denken wat je bijvoorbeeld met je tuin gaat doen en op je oprit gaat leggen. Ook kan je dan al beginnen met je verhuis te plannen wat je weet op voorhand wanneer je huis zal opgeleverd worden.

Nieuwbouw huis bouwen via sleutel op de deur bouwbedrijf.

Indien je geen tijd hebt om je huis zelf te bouwen kies dan voor een sleutel op de deur bouwbedrijf. Deze bouwfirma’s zullen het huis architectuur bouwen voor u. U hoeft er zich dus geen zorgen over te maken. Het enige dat U dient te doen is op voorhand het ontwerp en de lay-out van de woning te kiezen en de materialen voor de afwerking. Het sleutel op de deur bouwbedrijf doet de rest voor u.
Een huis bouwen met een sleutel op de deur bouwbedrijf wil niet zeggen dat je helemaal niks meer moet doen. Je dient samen met je architect een plan op te stellen, dit volgens een ontwerp en lay-out die je zelf gekozen hebt. Ook belangrijk zijn de materialen voor de afwerking. Ook hebt u steeds de keuze om de bouw mee op te volgen. Daar U steeds in een sleutel op de deur bouwbedrijf een aanspreekpunt hebt is deze persoon ook altijd bereikbaar voor u indien u vragen hebt.
De werf wordt ook steeds opgevolgd door uw architect, ervaren werfleiders, aannemers en supervisors. Omdat alles goed op voorhand gepland is en duidelijke afspraken zijn gemaakt met de aannemers zal het huis bouwen (of villabouw) niet veel tijd in beslag nemen. Zo kan u de woning al na ongeveer 7 maanden betrekken. Met uw sleutel op de deur woning kan u uw budget ook perfect managen. Wat kost een huis bouwen ? Dit kan uiteraard doordat u het huis bouwen prijs al op voorhand krijgt en deze vastgesteld is in een contract waar zelden of nooit van afgeweken wordt. Vaak is het totaalplaatje dan ook goedkoper dan dat je zelf je woning bouwt aangezien sleutel op de deur bouwbedrijven materialen en diensten goedkoper aan u kunnen aanbieden omdat ze dit in grote hoeveelheden bestellen bij hun vaste leveranciers.

Indien U op zoek bent naar een sleutel op de deur bouwbedrijf, ga dan voor Woningen Compere.

Woningen Compere is een familiebedrijf dat ernaar streeft een huis te koop dat de tand des tijds doorstaat. De familiale waarden leiden er ook toe om de tevredenheid van de klanten als voornaamste taak te beschouwen. Dat is dan ook de reden waarom iedere klant een persoonlijke contactpersoon toegewezen krijgt en dit vanaf de aanvang van de werken tot de oplevering ervan. Zo zal bij Woningen Compere niet alleen de bouw door een werfleider opgevolgd worden, maar ook door één van de bestuurders van het bouwbedrijf die op regelmatige basis de werf bezoeken om het goede verloop van de werken te controleren zodat deze dubbele controle u zekerheid geeft voor een perfecte uitvoering van de verschillende bouwfasen van uw huis ontwerpen. Neem dan ook vandaag nog contact op met Woningen Compere via het gratis nummer 0800/11 164 zodat wij u zo snel mogelijk in contact kunnen brengen met uw persoonlijke contactpersoon. Via onze site kan je alvast ons gratis catalogus bestellen die je heel snel in je brievenbus mag ontvangen en kan je uiteraard al beginnen te zoeken in onze lijst van sleutel op de deur modelwoningen met plan naar een ontwerp en lay-out voor je prefab bouwen.

Huis bouwen volgens traditionele bouwtechniek.

Als we aan moderne huizen bouwen denken, denken we meestal aan het traditioneel bouwen door het metselen van bakstenen. Maar de laatste jaren zijn er echter ook steeds meer interessante bouwtechnieken voorhanden om je pastoriestijl huizen te koop. Sommigen zijn voordeliger voor je budget, andere werken dan weer sneller. Zo is bij sommige nieuwe bouwtechnieken het energieverbruik ook zéér interessant.
In België staat een woning bouwen vaak synoniem met traditioneel bouwen. Omdat deze techniek een traditie is in België die zorgt voor een goed gevoel van zekerheid en duurzaamheid. Een traditioneel huis wordt ook meestal gebouwd met die visie dat ze een eeuw moet meegaan. Ook indien we ooit beslissen om deze woning te verkopen zal dit gemakkelijker zijn. Het is ook de bouwmethode die zich het langst bewezen heeft en ook vele voordelen biedt aan de bouwer. Zo heeft steen een goede thermische capaciteit, binnen in de woning wordt de warmte goed wordt vastgehouden en in de zomer laat het geen warmte binnen. Zo bestaat de opbouw uit een buitenmuur van steen en een binnenmuur met daartussen een laag isolatie en een kleine luchtspouw.
Dit zorg er allemaal voor dat het in de zomer heerlijk fris is binnen en in de winter lekker warm. De buitenmuur dient als buffer tegen de weerinvloeden en bepaalt het esthetische van de woning. Doordat bakstenen goed uitdrogen, kunnen ze goed tegen vocht. De grote massa van de binnenmuren heeft niet alleen een grote impact op de thermische, maar ook op de akoestische capaciteiten van de woning. Zo worden de binnenmuren in bijna alle gevallen afgewerkt met een pleisterlaag wat dan weer gunstig is voor de luchtdichtheid van de woning. De Isolatie van een traditionele woning gebeurt aan de hand van een ononderbroken laag. Er is zelfs een mogelijkheid voor een dubbele laag.

Deze methode van huis bouwen is dus ook perfect geschikt voor het bouwen van passieve huizen en eigentijdse huizen.

Passiefhuis an Prefab huis

Boven een dubbele isolatie heb je voor een passieve woning ook een luchtdichte afwerking nodig. Hiervoor wordt er een luchtdichte folie geplaatst tussen het pleisterwerk, het schrijnwerk, de betonvloer en het dak. Dit dient uiteraard zeer correct te worden geplaatst en is dan ook erg arbeidsintensief. Omdat een traditioneel huis bouwen een zeer vertrouwde techniek is zullen banken je ook vlugger een lening toestaan. Ook veel sleutel op de deur bouwfirma’s hanteren nog steeds deze bouwtechniek. Indien je zo’n traditionele woning van dicht bij wilt bezoeken kom dan zeker eens langs op een van de opendeurdagen van Woningen Compere. U vindt de data en plaatsen van onze woningen op onze web-site.Gratis catalogus van 408 pagina's (301 modellen met plan en prijs)

Ontvang onze gratis catalogus