Huis bouwen prijs

Voor een overzicht te krijgen van de huis bouwen prijs kunnen we als eens bij familie, vrienden en kennissen horen wat zij voor hun woning betaald hebben, of eens gaan rondneuzen in tijdschriften of op het internet.

Op deze laatste kan je al heel wat informatie terugvinden van buis bouwen prijs en de verschillende firma’s. We kunnen aanraden om eens een bezoek te brengen aan één van de vele bouwbeurzen van het land. Hier komt u heel wat vertegenwoordigers tegen van verschillende firma’s die u al wat meer uitleg kunnen geven over hun huis bouwen prijs en merk je ook al dadelijk of deze firma je ligt of niet. Denk er ook aan dat het ene bedrag het andere niet is daar sommige bouwheren het vaak niet over hetzelfde hebben als het gaat over ‘huis bouwen prijs’. Sommigen spreken alleen over materialen en werkuren, anderen rekenen de kosten van de architect er niet bij. Let dus zeer goed op.

Waarmee dien ik rekening te houden bij mijn huis bouwen prijs?


 

Zoals zo velen strijd je niet alleen met de vraag hoeveel een huis bouwen nu juist kost. Een vraag waar geen kant en klaar antwoord op bestaat. Hiervoor kunnen we best even stilstaan bij de volgende factoren die een grote rol kunnen spelen voor de berekening van een ‘goedkoop huis bouwen’.
Bij de berekening van je huis bouwen prijs kan je best rekening houden met de volgende factoren, nl de werkuren, materialen, technieken, afwerking, ereloon van de architect, BTW en administratiekosten. De eerste factor zijn de werkuren, deze zijn vooral in het begin aanzienlijk daar het bouwen van een woning in het begin arbeidsintensiever is. Daar de ruwbouw enkele maanden in beslag neemt, zijn de werkuren van de ruwbouw ook vaak het hoogst van allemaal. De volgende en grootste factor zijn de materialen. Deze hangen uiteraard af van de grootte en van het type van de woning en naar onze voorkeuren, of we liever luxe materialen prefereren of toch eerder voor goedkopere kiezen, of we gaan voor een simpele woning of één met veel hoekjes en kantjes. Een derde factor zijn de technieken. Hierbij denken we dan aan ventilatie, sanitair, elektriciteit en verwarming. De kosten van ventilatie en sanitair ligger hoger dan de andere. Bovendien is er veel variatie in de technieken en ook in de prijzen ervan. Je kan kiezen voor een basisventilatie, maar ook voor een duurdere geavanceerde versie waarvan de installatie ook vaak moeilijker is en die dan ook weer extra werkuren met zich meebrengt. Dit geldt uiteraard ook voor de factor van de afwerking. Zoveel te meer luxe en afwerking je kiest zoveel te duurder zal je huis bouwen prijs ook weer zijn. Kies je voor massieve parketvloeren of ben je tevreden met een basic vloerafwerking, een luxe keuken met alle nieuwste snufjes of toch maar een standaardkeuken, alles heeft zo zijn prijskaartje.
Een volgende factor is het ereloon van de architect. Deze mag zelf beslissen op welke manier hij zijn loon verrekent, via procent, per vierkante meter of aantal werkuren. Uiteraard dient er op dit alles ook nog eens 21 % BTW betaald te worden. En de laatste factor is de kostprijs voor het papierwerk, maar dit is slechts een heel klein percentage. Daarom vragen we best zo snel mogelijk offertes van de aannemers zodat je op voorhand weet wat zijn werken je ongeveer zullen kosten. Denk eraan dat sommige posten moeilijk op voorhand te begroten zijn zodat de aannemer dan soms een raming in zijn offerte zet. Naderhand wordt dan gekeken of het uitgevoerde werk meer of minder kost dan wat er in de offerte stond en wordt de huis bouwen prijs aangepast. Zo hebben we toch al een breed beeld van onze huis bouwen prijs. Maar willen we exact op voorhand weten wat onze huis bouwen prijs bedraagt, dan kan u beter voor een sleutel op de deur woning gaan. Woningen Compere kan uw woning bouwen aan een gemiddelde prijs van 1064 euro per vierkante meter inclusief BTW. Zo ontvangt u op voorhand van ons een lastenboek dat al de methoden en materialen beschrijft die gebruikt worden voor de realisatie van uw sleutel op de deur woning volgens de regels van de kunst.

We mogen aannemen dat de gemiddelde huis bouwen prijs 1.300 euro per vierkante meter bedraagt.

Dit is echter maar een richtprijs en hangt uiteraard af van heel wat veranderlijke factoren zoals bv het type woning. Er zijn immers wel heel wat manieren om deze huis bouwen prijs te laten dalen.
Om een woning een beetje meer betaalbaar te maken kunnen we je enkele tips meegeven die de huis bouwen prijs kunnen drukken. Dit begint al met je bouwgrond. Kies de juiste plaats om te bouwen. Zo is de bouwgrond aan de rand van een stad of in een dorp veel beter koop dan in het centrum van een stad. En indien er nog een bestaande stal of woning op staat deze zelf afbreken en de materialen sorteren en sommigen al naar het container park wegbrengen. Wist je dat een woning makkelijk 20 % meer of minder kan kosten alleen al door het ontwerp? Bovendien is bouwen in de hoogte voordeliger dan villabouw. U hebt niet alleen minder materiaal nodig, maar ook uw bouwgrond dient niet zo groot te zijn. Probeer je huis zo compact mogelijk te houden en beperk het aantal kamers tot wat je juist nodig hebt en vermijd dakkapellen.

huis bouwen prijs

Zo kun je ook kiezen voor een carport naast de woning in plaats van een garage in het huis. Trouwens een kleinere oppervlakte hoeft niet altijd een kleinere woning te zijn maar slimme combinaties zijn soms belangrijk. Zo moet ook nog niet elke ruimte al volledig afgewerkt zijn. Ruimtes die je niet dadelijk nodig hebt kunnen gemakkelijk achteraf worden afgewerkt. Of je kan de nodige ruimte voorzien voor toepassingen die je later nog wilt integreren. Bespreek dit op voorhand goed met je architect voor hij het plan maakt. Probeer je ook zoveel mogelijk aan je plan te houden en wijk niet van je plan af want iedere wijziging kost geld. Probeer wat geld over te houden voor deze eventuele extra’s of voor onvoorziene kosten. Probeer goed samen te werken met je architect. Zijn ervaring met aannemers en bouwmethoden zullen er zeker voor zorgen dat je de goedkoopste combinatie zal vinden. Beschikbare tijd en kunnen helpen of meehelpen, spelen een heel belangrijke rol bij het uitsparen van geld. Dit neemt uiteraard veel tijd en denkwerk in beslag. Zo kan een sleutel op de deur bouwbedrijf dit allemaal van u overnemen. Woningen compere beschikt namelijk over een ervaren en gedreven team dat graag tot uw dienst staat om u te begeleiden tijdens het volledige bouwproces van uw woning.

Wat is nu de huis bouwen prijs bij een sleutel op de deur bouwbedrijf?

Indien U kiest voor uw woning door een sleutel op de deur bouwfirma zoals Woningen Compere te laten bouwen mag U aannemen dat de huis bouwen prijs lager ligt dan deze wanneer je je woning zelf bouwt. Tevens weet u ook op voorhand wat uw woning u exact gaat kosten. In de huis bouw prijs bij Woningen Compere is de prijs van de bouwgrond en de architect niet inbegrepen. Texte Indien voor u een duidelijk inschatting van de huis bouwen prijs, een virtueel beeld van je toekomstige woning, een kortere uitvoeringstermijn en één aanspreekpunt belangrijk zijn ? Gaat je voorkeur uit naar een zorgeloze aanpak wegens tijdsgebrek of onvoldoende bouwkennis? Dan is een sleutel op de deur woning voor u de beste oplossing daar dit een bouwconcept is waarbij één bouwfirma het volledige bouwproces verzorgt, het bouwplan en het ontwerp, de ruwbouw en de volledige binnen- en buitenafwerking, het budgetbeheer en de administratieve rompslomp. En dit allemaal voor een lagere huis bouwen prijs dan als je je huis zelf bouwt.
Zo realiseert Woningen Compere uw sleutel-op-de-deur woning aan een gemiddelde prijs van 1064 € per vierkante meter inclusief BTW en bouwt zij uw sleutel op de deur woning volledig op maat en afgestemd op uw budget. U kan u reeds laten inspireren door onze ruime keuze van modelwoningen. Deze modellen kunnen steeds met behulp van uw architect aangepast worden naar uw noden en wensen. Hebt U interesse en wenst u meer informatie over de huis bouwen prijs van Woningen Compere, neem dan gerust contact met ons, op het gratis nummer 0800/11 164. Zo wordt u door een van onze medewerkers in contact gesteld met een bouwadviseur uit uw regio. Bestel alvast online onze gratis catalogus met een reeds aanzienlijk aantal berekende modelwoningen. U kan ons ook steeds persoonlijk spreken tijdens onze opendeurdagen die u kan terugvinden op onze site.