Bouwaannemer

Wat is nu juist de taak van een bouwaannemer?

Aan het bouwen van je huis werken heel wat personen mee die elk hun eigen specialiteit hebben. Zo heb je bijvoorbeeld mensen die vloeren leggen, die je verwarmingsinstallatie komen plaatsen, timmerlieden, stukadoors, elektriciens, … Wanneer de bouwaannemer een opdracht aanvaardt om een woning te bouwen dan dient hij alle activiteiten en mensen te coördineren die hiervoor nodig zijn. Zo is hij dan ook verantwoordelijk om de woning binnen een bepaalde tijd en afgesproken budget op te leveren.

bouwondernemer

Bent U op zoek naar de beste bouwaannemer voor het bouwen van uw nieuwbouw woning?

Een bouwaannemer komt in gans de procedure van het bouwen van je woning voor. Eerst en vooral dient hij de bouwopdracht te krijgen. Vervolgens zal de bouwheer aan de bouwaannemer vragen om een offerte te maken waarin staat vermeld voor welke prijs hij het bouwproject kan realiseren, hoe hij dat gaat doen en binnen welke periode. Heel vaak worden er meerdere offertes gevraagd bij verschillende bouwaannemers zodat de bouwheer deze kan vergelijken om zo diegene te kiezen die prijs-kwaliteit het beste is. Best kan hierbij vroeg genoeg begonnen worden want soms gaat er heel wat tijd over tussen het moment van het aanvaarden van het werk en de uiteindelijke start van de werken aan je woning.

Wanneer de bouwondernemer de opdracht heeft gekregen, dan kan hij beginnen met allerlei zaken te regelen. Hij zal eerst en vooral dus zijn offerte maken waarna hij overgaat tot het aanwerven van medewerkers voor de verschillende bouwactiviteiten. Zo neemt hij ook de verantwoordelijkheid op zich voor de bouwvergunning en de plannen. Daarnaast regelt hij ook de levering van het materiaal. Vervolgens gaat hij op zoek naar onderaannemers om de verschillende taken uit te voeren waarna hij dan de juiste personen bij elkaar brengt. Of dit nu een architect of een timmerman is, meestal verloopt de hele bouwprocedure dan ook via de bouwaannemer waardoor er dan ook meer één aanspreekmunt is.

Vanaf het ogenblik dat de aannemer de werken kan aanvangen zal de bouwaannemer ook overgaan tot het inrichten van de werkplek zodat er bijvoorbeeld stroom en water is voor de aannemers. Ook het aansturen van uitvoerders, werkvoorbereiders, installateurs en andere vaklui is een taak van de bouwondernemer. Zo dient hij regelmatig werfvergaderingen te organiseren samen met de architect. Een bouwaannemer dient ook te waken over de veiligheid van het bouwproces. Ook het goed inschatten en op tijd signaleren van risico’s en gevaren die met het bouwproces te maken hebben is van uiterst belang.

Natuurlijk hang ook hieraan een prijskaartje. Uiteraard zijn er verschillende keuzes die de kostprijs van een aannemer kunnen beïnvloeden, namelijk : De omvang van de werken. Het is vanzelfsprekend dat het bouwen van een kleine woning veel minder geld kost dan het bouwen van een grote complexe woning. De plaats waar de werken worden uitgevoerd kan ook een invloed hebben op het prijskaartje dat je met betalen. Zo is er een groot verschil wanneer je bouwt in bv het achterland van de provincie Limburg dan wanneer je ervoor kiest te bouwen in een grootstad. Hier kun je zelf niet zo veel aan doen, maar hou er alvast wel rekening mee. Een laatste invloed is of je bouwaannemer werkt met een uurtarief of een vast bedrag. Maar voor je nieuwbouwwoning mag je toch wel zeker zijn dat de bouwaannemer zal werken met een uurtarief.

 

Wanneer we onze nieuwbouwwoning bouwen met een bouwaannemer die werkt met verschillende onderaannemers mag je er toch wel rekening mee houden dat er vanaf je zoektocht tot de oplevering van je woning er heel wat tijd over gaat.

Daarom dat veel mensen opteren voor een bouwaannemer die volgens het principe sleutel op de deur woningen werken.

Wanneer je beslist te bouwen met een bouwaannemer sleutel op de deur woningen mag je er zeker van zijn dat je woning al instapklaar is na 6 à 7 maanden. Dit is soms de periode wanneer een gewone bouwaannemer soms maar pas kan van start gaan met de bouw van je woning. Een groot voordeel is dan ook nog dat je ondertussen veel minder huur dient te betalen aan je huidige woonst dat je dan uiteraard ook nog kan gebruiken om in je woning te investeren. Ook aan het prijskaartje wordt er gedacht. Zo is een woning bouwen via een bouwaannemer sleutel op de deur woningen nog goedkoper dan wanneer je je woning laat bouwen door een bouwaannemer met onderaannemers.

Wat de garantie betreft eindigt deze niet bij de oplevering van de bouw, maar geven ze je meestal nog 10 jaar garantie extra. Als je je woning laat bouwen bij Woningen Compere wordt de 10-jarige garantie van je sleutel op de deur woning zelfs uitgebreid tot 20 jaar, en dit om de kwaliteit van de woningen te garanderen. Je huis bouwen met Woningen Compere staat voor bouwen in vertrouwen met een gerust hart. Uiteraard kan u als referte één van onze kijkwoningen of opendeurdagen bezoeken waar je een persoonlijk contact kunt hebben met een van onze bouwheren. Bestel alvast je gratis catalogus via onze site waar je ook al heel veel uitleg en modelwoningen kan terugvinden alsook onze garanties en diensten. Je kan ons ook contacteren via het gratis nummer 0800/11 164 waarbij één van onze medewerkers u in contact kan brengen met een bouwheer van Woningen Compere bij u in de buurt. Hierbij is dan je zoektocht al gedaan en kan je met de planning van je verhuis beginnen.Gratis catalogus van 408 pagina's (301 modellen met plan en prijs)

Ontvang onze gratis catalogus