prefab huizen

Normaal gezien, wanneer we ons plekje gevonden hebben voor het bouwen van ons huis, zorg je er meestal voor dat alle materialen naar die plek worden geleverd zodat je kan beginnen met bouwen. Je legt de fundering en je bouwt alles ter plekke zelf. Met Prefab huizen gaat dat juist omgekeerd. Je bouwt je huis niet op de plek zelf waar de woning uiteindelijk terecht moet komen.

Wat zijn prefab huizen ?

Heel wat jonge mensen denken bij het bouwen aan prefab huis, maar als ze dit tegen hun ouders vertellen kijken deze vaak toch maar bedenkelijk. Al heel snel wordt er gedacht aan niet al te stevige woning, niet goed geïsoleerd, chaletachtig, … Maar de dag van vandaag is daar heel veel verandering in gekomen. Maar wat verstaan we de dag van vandaag juist onder prefab huizen?
Kort weg gezegd, prefab huizen zijn huizen die gebouwd worden met voorgefabriceerde elementen. Deze elementen worden in de fabriek geproduceerd en afgebouwd en vervolgens op de bouwlocatie in elkaar gezet. Prefab huizen kan je grotendeels zelf samenstellen.

Denk dus goed na voor je beslist prefab huizen te bouwen !!!

Prefab huizen bouwen of toch beter niet?

Wanneer je duurzaam en slijtvast wilt bouwen zonder beperkingen, dan kiest je best niet voor prefab huizen te bouwen, maar ga je beter voor traditioneel metselwerk.
Wanneer we ons droomhuis bouwen, komen we gedurende de bouw ervan toch nog steeds op verschillende zaken uit die we achteraf gezien toch best anders hadden gedaan. Bij het bouwen van prefab huizen is een verandering of een uitbreiding zo goed als volledig uitgesloten. Voor deze bouwmethode is een goede voorbereiding echt nodig. Zo zal je woning in de zomer ook snel opwarmen en in de winter afkoelen. Zo heb je tevens minder goede akoestische kwaliteiten. Kiezen we dan toch niet beter voor de traditionele woningbouw? Metselwerk is zwaar en vraagt soms meer uitgebreide funderingen. En bij zware regen of vrieskou liggen inderdaad de bouwwerken stil waardoor de termijn van inhuizen vaak opschuift. Dit zijn uiteraard ook twee grote elementen om over na te denken.
Maar uiteraard is er een ideale tussenoplossing. Je traditionele duurzame droomwoning bouwen via onze sleutel op de deur bouwfirma Woningen Compere. Zo wordt jouw traditionele woning voor u gebouwd en reeds opgeleverd binnen vrij korte periode. Tevens weet je ook op voorhand de kostprijs van je woning, en indien je nog veranderingen wilt aanbrengen is dit perfect mogelijk, uiteraard mits een extra vergoeding. Zo werkt u ook slechts samen met 1 bedrijf en 1 contactpersoon die je gedurende gans je bouwproces zal bijstaan. Ook heb je bij Woningen Compere de mogelijkheid om een evolutiewoning te bouwen. Zo kan je kiezen om slechts een gedeelte van de woning te laten afwerken en nadien, als er terug voldoende gelden ter beschikking zijn, de rest pas. Ook is het veel gemakkelijker om bv een garage achteraf bij te plaatsen dan bij prefab huizen.
Indien je graag een sleutel op de deur woning van Woningen Compere wenst te bezichtigen kan dit uiteraard iedere zondag. Wanneer je via onze site naar de kaart met kijkwoningen gaat zal je zeker en vast eentje bij u in de buurt vinden. Door op de icoon van de kijkwoningen op de kaart te klikken krijg je meer informatie van de woning, waar ze gelegen is en van wanneer tot wanneer ze te bezichtigen is. Zo zal er tevens één van onze bouwadviseurs aanwezig zijn die je verder kan helpen wanneer je nog vragen hebt. Tevens kan je via de site de gratis catalogus bestellen met tal van modelwoningen met plan. Woningen Compere is steeds te bereiken via het gratis nummer 0800/11 164 waarna één van de medewerkers je in contact brengt met een bouwadviseur bij u in de buurt en waaraan je je woondroom kan vertellen.