Bouwondernemingen

6 redenen om met een bouwonderneming te werken

Bent u van plan om binnenkort een huis te bouwen? En vraagt u zich af of u beter voor een bouwonderneming kan kiezen of beter zelf het heft in eigen handen kunt nemen? Misschien komt u er na het lezen van deze tekst achter. Uw woning bouwen met een bouwonderneming heeft namelijk een waslijst aan voordelen. Allereerst krijgt u een beter zicht op de einddatum en de totale prijs. Dit komt dankzij de goede inschatting, die de geprofessionaliseerde vakmensen kunnen maken. Daarnaast verloopt de werfopvolging vlotter en bovendien ook probleemloos. Een ander voordeel is dat problemen vlugger en ook makkelijker verholpen kunnen worden. U zal in deze tekst ook te weten komen dat een bouwonderneming zeker niet duurder is en soms zelfs goedkoper. Daarnaast krijgt u veel minder snel problemen met de overheid of met de verzekeringen. En tenslotte ervaart u een hoop minder stress bij een bouwonderneming. U zou dus zeker eens moeten overwegen met een bouwonderneming te werken.

 

Ontvang gratis onze catalogus

 

Wat is en welke functie heeft een bouwonderneming ?

Een bouwonderneming is een bedrijf dat zich bezighoudt met het bouwen van woningen. De bouwonderneming werkt met aannemers. Deze aannemers nemen alle verantwoordelijkheden op zich voor het bouwen van uw woning. U kunt een bouwbedrijf raadplegen voor heel veel verschillende werken. Er bestaan bouwbedrijven, die zich vooral bezighouden met nieuwbouw, denk maar aan Woningen Compère. Maar er zijn ook bouwondernemingen die u helpen met het onderhoud van uw huis. Bij het onderhoud hoort onder andere het schoonmaken van uw dak of het verven van uw gevels. Ook wanneer u uw huis wil renoveren kan u een bouwonderneming inschakelen. En zelfs het restaureren van een oud gebouw is een klus waarbij u een bouwonderneming kunt raadplegen.

bouwondernemingen

1: Een bouwonderneming heeft een beter zicht op de eindprijs en -datum

Wanneer u met een goede en betrouwbare bouwonderneming werkt, zult u voordat de werken van start gaan weten hoever u staat. U zult namelijk samenzitten en duidelijke afspraken maken in verband met de einddatum en eindprijs van uw woning. De professionele aannemers kunnen door hun expertise namelijk erg goed inschatten wat de eindprijs zal zijn. Zo komt u bij het einde van de werken niet voor verassingen te staan door de vele supplementaire kosten achteraf. Bovendien zal de tijd, die het bouwen van uw huis in beslag neemt veel minder zijn. De onderaannemers zullen vanzelfsprekend voorrang geven aan hun hoofdaannemer, die hun meerdere opdrachten bezorgt. Daarnaast zorgt de hoofdaannemer ervoor dat de verschillende werken elkaar beter opvolgen. De hoofdaannemer bekijkt ook of er niet enkele werken tegelijk uitgevoerd kunnen worden. Deze goede organisatie van de hoofdaannemer en tevens ook die van de onderaannemers zorgt ervoor dat uw woning erg snel gereed is. Sommige woningen, zoals sleutel-op-de-deur woningen hebben zelfs maar één jaar nodig om gebouwd te worden. Neem dus zeker uw tijd om de woning te vinden die bij u past! Bespreek rustig de mogelijkheden met uw gekozen bouwonderneming.

2: De werfopvolging verloopt probleemloos en vlot

Aangezien de werfopvolging bij een bouwonderneming steeds gebeurt door één persoon, namelijk de hoofdaannemer, verlopen de werken vlotter. De band tussen de hoofdaannemer en zijn onderaannemers is meestal erg hecht. De communicatie tussen de onderaannemers en de hoofdaannemer verloopt dus ook heel vlot. Dit heeft als gevolg dat er ook een betere controle kan worden uitgevoerd op de werkvloer. Tevens wordt u hierdoor ook beter op de hoogte gehouden van het verloop van de werken en zullen de werken ook vlotter verlopen. Daarnaast houden de hoofdaannemers van goede bouwondernemingen u ook op de hoogte van hoe de werken van de onderaannemers vlotten. Ook weet een bouwonderneming dankzij hun jarenlange ervaring welke onderaannemers betrouwbaar, professioneel en snel handelen. Ze werken dus alleen met de betere onderaannemers!

3: Problemen kunnen sneller opgelost worden in een bouwonderneming

Wanneer u toch een opmerking of probleem ondervindt is het voor u veel eenvoudiger om de schuldige te vinden. U heeft immers maar één aanspreekpunt, namelijk uw gekozen bouwonderneming. De hoofdaannemer kan er beter op toezien welke onderaannemer die kleine misstap heeft begaan. En kan dit probleem makkelijk voor u oplossen. Wanneer het niet lukt uit te zoeken welke onderaannemer de fout heeft begaan, zal de verantwoordelijke, namelijk de hoofdondernemer voor de fout opdraaien. Zo zal uw probleem alsnog worden opgelost of krijgt u nog steeds de schadevergoeding waar u recht op heeft. Wanneer u echter zonder bouwonderneming te werk gaat, zal de schuldige vaak ontkennen en zijn fout doorschuiven op een ander. Zo wordt het voor u erg lastig om de uiteindelijke schuldige te ontdekken. Zo zal u uiteindelijk moeten opdraaien voor de kosten om het probleem op te lossen. En dit is absoluut geen pretje!

4 : Geloof het of niet: werken met een bouwonderneming is goedkoper !

U zal vast al vaak gehoord hebben dat mensen beweren dat werken met een bouwonderneming erg veel kost. Maar niets is minder waar. Bouwondernemingen werken met onderaannemers die erg veel opdrachten aan hun te danken hebben. Dit bezorgt de bouwonderneming een hoeveelheidskorting. De aankoop van de materialen gebeurt ook in erg grote aantallen zodat de bouwonderneming ook kan genieten van verschillende kortingen. Van al deze kortingen kan u bovendien ook zelf meegenieten. U zal merken dat de prijs van de bouwonderneming evenveel is en dat deze in sommige gevallen zelfs goedkoper uitkomt. Bovendien is een bouwonerneming veel professioneler en werkt deze met enkel de betere mensen. Deze garantie heeft u niet wanneer u zelf u huis wilt bouwen.

5: Geen problemen met de overheid of de verzekeringen

Bij het werken met een bouwonderneming zal u geen problemen ondervinden met de overheid of de verzekeringen. De bouwonderneming heeft dankzij zijn jarenlange ervaring alles tot in de puntjes geregeld. Bouwondernemingen zorgen er bijvoorbeeld ervoor dat de onderaannemers niet in het zwart werken. Dit is een groot voordeel voor u. Wanneer mensen namelijk betrapt worden op zwartwerk kunnen de boetes zowel voor de bouwonderneming zelf als voor u hoog oplopen. Daarnaast zorgt de bouwonderneming ervoor dat alle arbeiders in goede arbeidsomstandigheden kunnen werken. Ook is er meestal een goede verzekering aanwezig. Zo hoeft u zelf niet op zoek te gaan naar de gepaste verzekering en dit bespaart u een hoop tijd. Wanneer er een ongeval zou gebeuren, kan u ook altijd rekenen op de goede verzekeringen, waarover de bouwonderneming beschikt. Een bouwonderneming krijgt daarlangs ook nog erg veel sociale en fiscale verplichtingen, waar u van mee kunt genieten. U bent bij veel bouwondernemingen immers beschermd door de wet-Breyne. Kort gezegd houdt dit voor in dat u zowel juridisch als administratief beschermd bent ten opzichte van de bouwonderneming.

6: U ervaart minder stress als u voor een bouwonderneming kiest

Wanneer u kiest om van slag te gaan met een bepaalde bouwonderneming, legt u het lot van uw huis in de handen van die professionele bouwonderneming. U zal geen stress ervaren bij het bouwen van uw droomhuis. De bouwonderneming zal alles voor u doen. Van de administratie tot het bouwen zelf wordt alles voor u geregeld. En het enige wat u moet doen is aangeven hoe u uw droomhuis graag zou willen verkrijgen. En u kunt bovendien op uw twee oren slapen, want uw bouwonderneming werkt enkel met betrouwbare werkmensen. U krijgt u woning in een mum van tijd. Daarnaast is uw woning dan ook instap klaar! En u hoeft uiteraard zelf niets te doen. Is dat geen luxe?

Waar moet u op letten bij het kiezen van een goede en betrouwbare bouwonderneming?

U moet allereerst kijken naar de achtergrond van de bouwonderneming. U kan best even kijken naar hoe lang de bouwonderneming reeds bestaat. Verder kunt u best even nagaan hoe andere mensen, die al met deze bouwonderneming gewerkt hebben dit hebben ervaren. Enkele recensies lezen en mensen opbellen is een must. Ook kan u best verken met een bouwonderneming die u zelf vertrouwd en waar u uzelf goed bij kunt voelen.

Een goede bouwonderneming, die zeker aan te raden valt is Woningen Compère. Dit is familiebedrijf, dat bovendien ook nog eens perfect tweetalig is. Ze zijn erg familiaal en hun grootste troef is de goede band die ze onderhouden met hun klanten. Het is een erg enthousiaste bouwonderneming, die actie met u plannen en ideeën meedenkt. Daarnaast hebben ze al jarenlange ervaring. Dit merk je ook in hun rustige, professionele, maar toch persoonlijke aanpak. Ze hebben tot nu toe ook al enkel tevreden klanten. Tevens zijn ze ook helemaal niet duur. U kunt ze altijd bereiken op hun website. Ze zijn ook 24 op 7 bereikbaar via hun telefoonnummer 019 30 38 08. Daarnaast moogt u ze ook contacteren via hun mailadres info@woningencompere.be. Heb een gesprek met hun en kom er achter of deze bouwonderneming echt bij u past.Gratis catalogus van 408 pagina's (301 modellen met plan en prijs)

Ontvang onze gratis catalogus