Bouwondernemingen

Bent u van plan om uw eerste woning te bouwen? Dan is het voordeliger voor u om samen te werken met bouwondernemingen.

Op wat moet u letten om bouwondernemingen te vergelijken? Hebt u het al overwogen om een sleutel op de deur woning te laten bouwen? Dat zijn huizen die worden gebouwd door sleutel op de deur bouwondernemingen en geven u tal van mogelijkheden qua bouwcomfort. Woningen Compere is zo’n sleutel-op-de-deurfirma die sinds 2013 actief is in deze sector van de bouw. Via deze artikel geven we u tal van tips om een goede bouwonderneming te kiezen. Hebt u nadien nog vragen? Neem dan gerust contact op met Woningen Compere via het gratis nummer 0800 11 164.

Op wat moet u letten om bouwondernemingen te vergelijken?

Bouwondernemingen kiezen is niet altijd even gemakkelijk. De eerste klik moet perfect er zijn en u moet na de eerste kennismaking een goed gevoel hebben. Daarom is het belangrijk dat u op verschillende zaken let.

 

Bouwondernemingen

 

Bij uw zoektocht naar een goed bouwonderneming, moet u vooral zeker zijn dat het bedrijf betrouwbaar is. Betrouwbaarheid is uiterst belangrijk, want in het geval van sleutel op de deur bouwonderneming, zullen zij verantwoordelijk zijn voor de realisatie van uw woning. En dit niet alleen voor het technisch aspect maar ook de administratie nemen zij gedeeltelijk op zich. U moet dus ervan 100% zeker zijn dat uw gekozen firma wel betrouwbaar is. Bij Woningen Compere kan u op beide oren slapen. Door onze jarenlange ervaring en kan u ons op rekenen. Indien er nog vragen zijn, kunt u ons steeds contacteren via het gratis telefoonnummer 0800 11 164. Woningen Compere is steeds bereikbaar om u te helpen bij uw keuze.

Het is heel belangrijk dat u de verschillende bouwondernemingen vergelijkt. U moet goed uw tijd nemen om te zoeken naar een uitstekende bouwonderneming die volledig past bij uw wensen en voorkeuren. U kunt bijvoorbeeld op hun website gaan kijken, basisplannen en modelwoningen bekijken en eventueel aan mensen vragen hoe ze het vonden bij deze bouwfirma. Ook referenties kunnen u helpen bij uw zoektocht en u kunt steeds aan uw architect vragen om de firma kritisch te bestuderen. Verder kunt ook bouwondernemingen controleren qua betrouwbaarheid door even te checken of de firma’s geen sociale of fiscale schulden hebben via de website van de FOD economie. Ook kunt u checken of de firma wel de juiste ervaring en kennis heeft om uw gewenste woning te bouwen.

 

Ontvang onze catalogus

 

Wat u bovendien zeker moeten doen is offertes aanvragen. Een offerte is eigenlijk een formeel voorstel tot het sluiten van een overeenkomst. Zo kan het aanbod zijn dat de firma zijn diensten gaat verlenen wat de bouw van uw woning betreft. Betrouwbare en goede bouwondernemingen zullen u steeds gratis zo’n gedetailleerde offerte leveren. Vraag dus verschillende offertes aan en zorg ervoor dat u ze goed vergelijkt. De bedoeling is steeds om een verstandige keuze te maken en zo een goede bouwonderneming te kiezen. Maar we waarschuwen u alvast: offertes vergelijken kan zeer lastige werk zijn. Het kan best complex zijn, zeker als u het nooit eerder hebt gedaan. Een architect kan het altijd doen voor u met de nodige ervaring en expertise.

Ook is het belangrijk dat u voor kwaliteit opteert. U moet niet enkel naar de prijs kijken, maar u moet ook letter op wat men u aanbiedt. Bouwondernemingen moeten steeds kwaliteit bezorgen. Iedereen wil graag een korte bouwtermijn, maar tekort kan nefaste gevolgen hebben voor uw woning. De bouwtermijn kan kort zijn, maar kwaliteit moet steeds van pas zijn én een woning heeft tijd nodig. Het is bijvoorbeeld zeer belangrijk dat bepaalde bouwmaterialen goed uitgehard zijn voordat men verder gaat.

Uw woning moet volledig passen bij u. Hoe duurder, hoe beter is niet altijd het geval: de woning moet echt kwalitatief overeenkomen met wat u gaat betalen.

Daarnaast is het best dat u grote voorschotten vermijdt. Het is uiterst normaal dat bouwondernemingen voor een voorschot vragen sinds ze grote hoeveelheden van uw gekozen materiaal gaan kopen. U gaat zeker en vast zo’n 20% à 30% voorschot moeten betalen voor het begin van de werken. Maar dit moet echt niet overdreven groot zijn. U moet steeds een goed gevoel hebben en u betaalt best geen voorschot indien u geen goed gevoel hebt.

 

 

U betaalt best niet met cash. Goede bouwondernemingen zullen ook nooit voor cash vragen, maar eerder een overschrijving. Cash betalen, terwijl het een grote bedrag is, is niet logisch. Indien er toch gevraagd wordt naar cash, zult u steeds het bewijs van betaling bij u moeten hebben. Het is ook compleet illegaal om cash te betalen om in het zwart te werken. Betrouwbare bouwondernemingen zullen dit NOOIT accepteren. Zwarte werk houdt ook in dat er grote risico’s zijn zoals de feit dat u geen rechten hebt bij geschillen en dat er geen verhaal is bij gebreken.

Ten laatste vraagt u altijd naar een factuur, u informeert zich goed over de wet van Breyne en u moet steeds kritisch zijn ten opzichte van de labels van de bouwondernemingen. Indien er werken uitgevoerd worden, moeten betrouwbare bouwondernemingen steeds voor een factuur zorgen. Als het niet het geval is, wordt de bouw van de woning als zwart werk beschouwd. Zo’n factuur geeft u ook een duidelijke overzicht van de verrichte werken. Bij een sleutel op de deur bouwfirma wordt de kostprijs op voorhand vastgesteld en het wordt duidelijk vermeld op uw factuur. Bij zo’n firma wordt er zelden van afgeweken tenzij er onverwachte kosten zijn (extra deur, extra raam, extra stopcontacten, …).

Wat de wet van Breyne betreft, moet u zich goed informeren over de inhoud ervan. U moet goed weten of de wet van Breyne wel van toepassing is bij de bouw van uw nieuwwoning. Deze wet zegt tegen bouwondernemingen dat de klant effectief moet krijgen wat hij betaald en besteld heeft. De wet vormt eigenlijk een bescherming voor u als klant tegen eventuele fraude. Bij sleutel op de deur bouwondernemingen mag er nooit van afweken worden. Deze wet is strikt te respecteren en de sleutel op de deur bouwfirma’s moeten er steeds aan voldoen.

En wat de labels betreft, moet u steeds kritisch tegenover staan. U moet goed kijken of de label wel betrouwbaar is en of de kwaliteit van het product goed overeenkomt met de label. Een voorbeeld van een betrouwbare label is bijvoorbeeld ‘Construction Quality’.

Indien er nog vragen zijn, kunt u steeds Woningen Compere bellen via het gratis telefoonnummer 0800 11 164. Woningen Compere is zo’n sleutel op de deur bouwonderneming die er altijd voor staat om u verder te helpen. Onze medewerkers helpen u graag verder indien er nog vragen zijn.

Wat zijn de voordelen van sleutel op de deur bouwondernemingen zoals Woningen Compere?

Met het bovenste hebt u genoeg informatie om een goede keuze te maken tussen de grote hoeveelheid aan bouwondernemingen. Maar hebt het u al overwogen om uw woning via het sleutel op de deur bouwprincipe te bouwen? Deze vorm van bouwen heeft enkel maar voordelen. Hierbij staat één bouwonderneming centraal voor de realisatie van de volledige woning. Alles wordt voor de klant gedaan van A tot Z, van administratie tot afwerking. Maar wat zijn nu de verschillende voordelen dat deze vorm van bouwen kan aanbieden? Hebt u nog vragen? Neem dan contact op met de medewerkers van Woningen Compere via het gratis nummer 0800 11 164.

 

Bouwondernemingen

 

Wat zijn de grootste voordelen van een sleutel op de deur woning? Inzicht op timing en kostprijs vormt eigenlijk het grootste voordeel. Bij het bouwen van uw sleutel op de deur woning, kent u de uitvoeringstermijn en de totale kostprijs op voorhand. Op die manier is het verhuis zeer gemakkelijk stress vrij te plannen. Sleutel op de deur bouwondernemingen zorgen tevens voor een strak bouwtermijn, zodat de bouw van uw woning snel af is. U kunt dus sneller intrekken in uw droomwoning die volgens uw wensen en voorkeuren gebouwd werd. Wat de totale kostprijs betreft, wordt er via het sleutel op de deur bouwconcept zelden van afgeweken. U kunt bovendien perfect het budget managen en ervoor zorgen dat u steeds genoeg geld hebt voor de bouwgrond.

Bij sleutel op de deur bouwondernemingen hebt u ook de mogelijkheid om steeds één aanspreekpunt te hebben indien er vragen zijn. Dit voorkomt verwarring. Bij Woningen Compere wordt u als individu behandeld met een persoonlijk contact. We zorgen ervoor dat we niet alleen kwalitatief bouwen, maar dat we ook een goede relatie onderhouden met ons cliënteel. Bij ons staat klantentevredenheid zeer centraal en dit vormt een belangrijk kenmerk van onze bedrijfsfilosofie. Administratie wordt ook volledig verzorgd bij sleutel op de deur bouwondernemingen. Indien u geen administratief talent bent, kan dit voor de nodige stress zorgen. U hoeft zich daar dus geen zorgen over te maken indien u samenwerkt met een sleutel op deur bouwfirma.

 

Onze catalogus

 

Woningen Compere is ook één van de beste sleutel op de deur bouwondernemingen indien u een duurzame sleutel op de deur woning wenst. Onze gemiddelde score van EPC-waarden vormt hierbij een stevig bewijs en we konden deze hoge score behalen dankzij onze zeer goede isolatie, hoogrendementsketel en een ventilatiesysteem dat het energieverbruik verminderd. Een bouwonderneming kiezen is niet altijd even makkelijk, maar kiezen voor Woningen Compere is wat uw leven compleet zal veranderen. Als u interesse hebt in onze diensten, dan kunt u ons steeds telefonisch contacteren via het gratis telefoonnummer 0800 11 164. We zijn steeds bereikbaar om u verder te helpen.Gratis catalogus van 408 pagina's (301 modellen met plan en prijs)

Ontvang onze gratis catalogus