Huis architectuur

De huis architectuur met zijn verschillende bouwstijlen

In de huis architectuur (huis ontwerpen) heb je heel wat verschillende stijlen. Iedere stijl heeft uiteraard zijn typische kenmerken om mee rekening te houden.

Een voorbeeld is de moderne huis architectuur of huis stijl. Bij deze huis architectuur maakt men zo veel mogelijk gebruik van glas. Op die manier wordt er veel licht binnen gelaten. Men maakt vooral gebruik van grote raampartijen om de openheid van de woning te benadrukken. Bij de moderne architectuur gaat men vooral te werk met alternatieve materialen en strakke lijnen. Men gebruikt ook in de meeste gevallen de nieuwste en meest innovatieve technieken. Men creëert veel diepte en ruimte in de woning als er voor deze bouwstijl wordt gekozen. Door middel van de rechte lijnen en de grote raampartijen kan u smullen van tal van ruimte en natuurlijk licht. Als u kiest voor een moderne woning dan laat u nog veel ruimte voor een persoonlijke touch. U hebt dan ook een aanbod waarin een enorm wooncomfort is aangeboden.

Een heel andere huis architectuur (huis ontwerpen) is de landelijke bouwstijl. Hier gaat men geen gebruik maken van alternatieve materialen, maar houdt men zich bezig met natuurlijke materialen. Deze zien er ook wat verouderd uit om echt dat gevoel van een oudere woning uit te stralen. Dit type woning straalt rust en gezelligheid uit. Als men een landelijke woning laat bouwen kiest men meestal een zadeldak en rust men deze uit met een dakkapel. Wat deze huis architectuur nog kenmerkt is de detaillering in de afwerking. Dit ziet u het beste bij de goten, deuren en ramen. Een woning in deze stijl krijgt een monumentale uitstraling. Men maakt ook in de meeste gevallen gebruik van houten en massieve materialen. Wat de klassieke woning ook typeert is dat er heel vaak een centrale inkomhal aanwezig is waaruit men alle ruimtes op het gelijkvloers kan bereiken. Deze dagen gebruikt men deze stijl nog heel vaak, maar dan ook af en toe in combinatie met nieuwe bouwtechnieken.

Maar de moderne en landelijke huis architectuur (moderne huizen plannen) zijn niet de enige manieren om uw huis te laten huis bouwen. Er is bijvoorbeeld ook nog de eigentijdse woning. Dit is waar het merendeel van de mensen voor kiest. De reden daarvoor is simpel, het is het beste van beide werelden. In de meeste gevallen maakt men gebruik van strakke gevelstenen en combineert men dit met een piramide- of zadeldak. En de vensters bij deze huis architectuur worden meestal eenvoudig en rechtlijnig gemaakt.

Wat de laatste tijd hier bij ons ook populair is geworden is de Zweedse stijl of ook wel de Scandinavische stijl. Strakke lijnen zoals bij moderne woningen, maar dan gecombineerd met natuurlijke kleuren en materialen. Dit geeft de woning een moderne uitstraling, maar het geeft toch geen kil gevoel. Bij deze stijl bestaat het interieur uit heel lichte kleuren, meestal domineert wit en vult men dit aan met natuurlijke aardetinten. Wat ook herkenbaar is aan deze stijl zijn de geometrische vormen die je terug kan vinden in het behang.

Nog een andere stijl voor uw huis architectuur om je woning in te laten bouwen is de pastorijstijl. Deze stijl wordt vooral gekenmerkt door het rustieke cachet dat het aan de woning geeft. Wat deze woningen ook herkenbaar maakt is hun grote voordeur. De afwerking van de deuren en ramen wordt vooral met blauwe natuursteen gedaan. De gevelbekleding bestaat uit bakstenen, maar niet allemaal van dezelfde kleur. De bakstenen verschillen lichtjes in kleur om het huis wat levendiger te doen lijken. Het schrijnwerk van de ramen is gedaan in een lichte kleur. Deze bevatten in de meeste gevallen houten sierluiken en een kruisverdeling. De woning is niet te complex gebouwd, enkel een simpele vorm en rechte hoeken volstaan.

Dit zijn natuurlijk niet de enige soorten huis architectuur, er zijn er nog veel meer in deze wereld. Maar deze stijlen zijn in onze streken gewoon niet zo populair.

huis architectuur

U kiest uw huis architectuur, maar wat is dan de taak van de architect?

De architect is eigenlijk de persoon bij wie  uw plannen beginnen. Hij is degene die de plannen ontwerpt zodat u uw woning krijgt zoals u dat graag wilt en in de juiste huis architectuur. Als u samen werkt met een sleutel-op-de-deur firma ligt dat wel wat anders. Vaak wordt er gekozen voor een woning, met de huis architectuur van uw wensen, en waarvan er reeds plannen bestaan uit de catalogus van het sleutel-op-de-deur bouwbedrijf. U kan de plannen wel nog samen met uw architect aanpassen naar eigen wensen of aan uw bouwgrond. Hij is er ook om u te adviseren en bij te staan. Sommige sleutel-op-de-deur bouwbedrijven hebben hun eigen architecten, maar Woningen Compere niet. Bij Woningen Compere kan u zelf een architect naar keuze aanstellen of er eentje uit onze lijst kiezen met wie wij heel regelmatig samenwerken. Deze architect zal de werf ook regelmatige basis bezoeken om te kijken of alles wel volgens wens verloopt. Kies daarom niet zomaar de eerste de beste.  U moet voor uw bouwproject de geschikte architect vinden die het beste bij u past, iemand aan wie u gerust uw levenswerk kan toevertrouwen.

  • Woningen Compere: Het bouwplan van het huis is volledig personaliseerbaar.

Vraag uw gratis catalogus aan

Bij Woningen Compere is niet alleen de huis architectuur van belang

Hier bij Woningen Compere zijn we altijd een voorloper geweest op het vlak van energiezuinig huis bouwen. Sommige woningen die we in onze collectie hebben beschikken over één van het laagste energieverbruik op de Belgische markt. Ons gemiddelde van EPC-waarden is hier het bewijs van. Om aan deze hoge score te geraken voorzien wij iedere woning die wij ter beschikking hebben van een hoogrendementsketel, isolatie die de normen die door de Belgische wetgeving zijn opgelegd overtreft en van een doeltreffend ventilatiesysteem dat het energieverbruik aanzienlijk vermindert. Door deze combinatie van enkele verschillende elementen zijn onze woningen op het vlak van energieverbruik en isolatie een referentiepunt op de Belgische markt van eengezinswoningen.

Wij zijn ook een familiebedrijf. Wij beschouwen de tevredenheid van onze klanten als een van onze belangrijkste taken. Dit komt vooral door onze familiale waarden. Voor de aanvang van uw bouwproject zorgen wij ervoor dat het grootste deel van de formaliteiten geregeld zijn. Hiervoor hebben we ook een nauw contact met uw architect. Wij hechten ook veel belang aan het persoonlijk contact dat we proberen te onderhouden met onze klanten. Dit is ook één van onze grootste troeven.

Daarbij insisteren wij ook dat iedere klant slechts één contactpersoon krijgt toegewezen. Deze persoonlijke medewerker heeft de verantwoordelijkheid te zorgen voor de precieze coördinatie van uw bouwwerken. Dit tot in de kleinste details, dat wil dus zeggen dat hij/zij zorgt voor de coördinatie vanaf het begin van de werken tot aan de overhandiging van de sleutels van de woning. Bovenop het toezicht van de werfleider zal er ook regelmatig één van onze bestuursleden naar de werf trekken om er zeker van te zijn dat de werken op een goed tempo verlopen. U merkt dat er een dubbele controle is, hierdoor kunnen wij u een perfecte uitvoering van de werken tijdens de verschillende fases van het bouwen van uw woning garanderen.

Woningen Compere bouwt woningen met een huis architectuur naar eigen keuze over zo goed als heel België en 100% volgens de traditionele bouwwijze. Wij zijn ervan overtuigd dat deze methode de beste garantie is op duurzaamheid, een lager budget en een verminderd energieverbruik. Om deze reden kunnen wij de standaard 10-jarige garantie uitbreiden tot 20 jaar.

De materialen waarvan we gebruik maken voor iedere huis architectuur zijn gelabeld. We werken ook met producten van gekende merken. Onze medewerkers moeten regelmatig een opleiding volgen. Deze is georganiseerd door onze partners, zo kunnen ze de materialen op een juiste manier worden gebruikt. Het gebruik van deze materialen op een kunstzinnige wijze biedt de bouwheer de kwalitatieve afwerking waar hij naar verlangt. De voorkeur die wij hebben voor de traditionele methode van bouwen wordt gefundeerd door ons verlangen om duurzame huizen te bouwen die het meerdere generaties volhouden.

De woningen die wij aanbieden en die dus ook in onze catalogus staan hebben een gemiddelde prijs die lager ligt dan de gemiddelde marktprijzen. Wij kunnen u verzekeren dat deze prijs één van de beste prijs-kwaliteitsverhoudingen voor het bouwen van woning op de Belgische markt is. Deze prijs is ook steeds vergezeld van een volledig en gedetailleerd lastenboek. Eén van de redenen waarom wij  onze klanten de beste prijzen kunnen verzekeren is door de kracht van groepsaankoop.

Ons verlangen om de algemene kosten precies onder controle te houden is ook een factor die ons de mogelijkheid geeft om concurrerende prijzen aan te bieden. Daarbij ontvangt u ook de eenheidsprijs en de hoeveelheid die u nodig heeft van elk onderdeel van uw woning. Zo kan u het aantal wijzigingen dat u wilt uitvoeren gedurende het bouwproces heel nauwkeurig berekenen. Neem nu dat u een deur weglaat of een extra venster wilt, dan kan u door middel van de meetstaat gemakkelijk het exacte bedrag berekenen. Dit verzekert een totale transparantie en zorgt ervoor dat een niet afgesproken en dus ook niet berekend supplement onmogelijk is.

Wenst u nog wet meer uitleg over hoe Woningen Compere tewerk gaat en wat zij u kan aanbieden, neem dan contact met ons op via het gratis nummer 0800/11 164.

Gratis catalogus van 408 pagina's (312 modellen met plan en prijs)

Ontvang gratis onze catalogus