Moderne huizen

Wat zijn moderne huizen ?

Modern huizen of ook wel eigentijdse huizen genoemd, zijn huizen die gebouwd zijn met bepaalde materialen en aan specifieke normen voldoen (milieu, energie, …) van de periode waarin ze gebouwd zijn. Inderdaad, deze constructies bieden u een wooncomfort dat niet te vergelijken is met de oude huizen. Hoe komt dit zal u zich afvragen? Het is heel eenvoudig, de verwarming, elektriciteit en isolatie zijn zeer efficiënt en aangepast aan de normen. Dit alles bespaart u eigenlijk ook qua energiekosten!

 

ONTVANG GRATIS ONZE CATALOGUS

Wat zijn de materialen die het meest gebruikt worden bij het bouwen van moderne huizen ?

Hout en beton of zelfs staal zijn over het algemeen de grondstoffen die gebruikt worden voor dit soort woningen.

moderne huizen

Wat zijn de belangrijkste trends in de zogenaamde “moderne” huizen?

Moderne huizen zijn ontworpen om veel licht en wooncomfort te bieden. Vaak staat één centrale woonkamer centraal en zijn ze goed bestudeerd zodat het interieur in harmonie is met het exterieur. Er is overal natuurlijke licht in de woning en dit weerspiegelt de schoonheid van de kamers. Vaker kiezen de bouwers van moderne huizen voor een minimalistische trend. De keuze van het meubilair, de gebruikte materialen voor de vloerbedekking en het type verlichting zullen een grote rol spelen in dit minimalisme.

 

Wat zijn de trends en de voordelen van moderne huizen?

Het interieur van modern huizen wordt meestal weergegeven met een combinatie van kubieke vormen en een keuze aan materialen. Deze zijn meestal industrieel over het algemeen verfijnd. Ook is er vaak een andere stijl voor elke ruimte (kleur, decor, …).

Een plat dak is ook een eigenschap van moderne huizen! Maar wat kan u allemaal doen met een plat dak? Een terras met een mooi balkon ; een vegetarisch dak om uw favoriete planten en struiken te zetten. U kan er bijvoorbeeld een rustige plaats van maken waar u tot rust komt na uw lange werkdag. Er is een ruime keuze aan materialen om het ideale terras voor moderne huizen te creëren. Gebruik beton, hout of metaal om de stijl van moderne huizen te weerstralen.

Het belangrijkste kenmerk van moderne huizen zijn ook de grote volumes van de raampartijen. Zowel in de zomer als in de winter kunt u comfortabel genieten van een adembenemend uitzicht op de buitenwereld. Bovendien, als het gaat om het besparen van energie, zal de instroom van licht en warmte in uw kamers alleen maar gunstig zijn! Geen paniek, op warme zomerdagen, isolatie is bij dit soort constructies zo belangrijk dat u altijd van een goed wooncomfort zal genieten. U kunt onder andere lichtkoepels creëren, die eigenlijk dakramen zijn, om zo een mooie natuurlijke lichtinval in uw woonkamer te creëren.

Zoals u zult hebben begrepen, zijn moderne huizen dus anders dan het meer klassieke huis dankzij alle beschreven kenmerken. Eigenaren van moderne huizen kunnen dus hun fantasie de vrije loop laten gaan bij de bouw en inrichting van hun woning dankzij het enorme aanbod aan ontwerpmogelijkheden! Wees echter voorzichtig met het ontwerp van het exterieur, deze moeten voldoen aan de stedenbouwkundige voorschriften van de gemeente waar uw perceel zich bevindt!

Wat zijn de voordelen van een plat dak? Ten eerste beperkt het de hitte in de zomer en stimuleert het de temperatuur in de winter. Het bespaart vooral de warmte die zich gedurende de dag ophoopt. Kandidaat-bouwers met groene vingers hebben de mogelijkheid om het terras om te vormen tot een tuingedeelte.

moderne huizen

Moderne huizen geven een harmonieuze architecturale stijl dankzij hun vierkante, diamanten vormen enz…… Moderne huizen zijn uniek waardoor heb bijna onmogelijk is om hetzelfde huis als uw buurman te hebben. Er is voor elk wat wils in de variatie van de vormgeving, U-vormig huis, huis met meerdere verdiepingen of huis met één verdieping, allemaal met meestal één groot kenmerk; namelijk grote raampartijen. Het spreekt voor zich dat moderne huizen steeds meer gezinnen verleiden!

De huidige trend gaat in de richting van grote woonruimtes. Kandidaat-bouwers opteren meestal voor een open keuken met een centraal eiland waar het mogelijk is om als gezin bij elkaar te komen. Ze zullen het ook een meer “industriële” uitstraling geven door het mengen van hout, metaal en baksteen. Er wordt ook meestal gekozen voor glazen deuren om zich te harmoniseren met het decor en zoveel mogelijk natuurlijk licht binnen te laten. Ondanks het binnendringen van natuurlijk licht kan je ook spelen met kunstlicht wat een extra touch aan het interieur zal geven! Een master suite met een geïntegreerde badkamer en een inloopdouche zijn dan ook erg populair!

Over kleurentrends gesproken, gaat het hier ook om minimalisme. Minimalisme betekent witte kleur met een muur die geaccentueerd wordt met een vleugje donker.

Kortom, moderne huizen zijn minimalistisch en worden vertegenwoordigd door vierkante vormen, grote raampartijen, een plat dak en industriële materialen voor het interieur.

Een blik op de verlichting van moderne huizen

Licht is erg belangrijk, het brengt warmte en sfeer en geeft stijl aan het interieur van uw woning. Plan allereerst alles in de plannen. Stel u elke kamer voor en projecteer uzelf al in de sfeer die u eraan gaat wijden. Dit is heel belangrijk om achteraf geen spijt te hebben. Van zodra de woning geplafonneerd is wordt het moeilijk om nog lampen op andere plaatsen te voorzien. Opteer voor dimmers! Dit geeft een aangename en gezellige sfeer in moderne huizen!

Verschillende verlichting voor alle kamers?

De keuken van moderne huizen :

Voor deze gracieuze ruimte is een vrij krachtige verlichting nodig ! Over het algemeen worden spots of rails gebruikt met de verlichting van de kookplaat en het werkblad.

De woonkamer van moderne huizen :

Afhankelijk van de smaak, wordt hier meestal een plafondlamp gebruikt. Hierin bestaan genoeg keuzes in alle vormen en kleuren! Naast de plafondlamp kunt u ook spots toevoegen die het decor verlichten of kleine vloerlampen om een warme kant te geven aan uw woonplaats! Als u een grote lezer bent, kies dan voor goede verlichting voor uw leeshoek.

De eetkamer van moderne huizen :

Een lichtpuntje boven de tafel verlicht uw heerlijke maaltijden. Aarzel niet om in elke hoek een klein lampje op een standaard te zetten om ook een kleine warme plaats te geven aan het einde van de maaltijd.

De badkamer van moderne huizen:

Plafondlampen zoals in de keuken zijn hier vooral van toepassing. Om de spiegel te verlichten, kan u best de verlichting aan beide zijden van de spiegel voorzien. U kunt ook speciaal ontworpen spotlights in uw doucheruimte plaatsen!

De slaapkamers van moderne huizen :

Voor slaapkamers is een gedempte verlichting aangeraden ! Spots boven uw kleedruimte bijvoorbeeld en een centrale kroonluchter als algemene verlichting. Dimmers kunnen ook interessant zijn om een gezellige sfeer te creëren. Zorg ook hier voor passende verlichting in een leeshoek als u van goede boeken houdt! Kleine bedlampjes op de nachtkastjes zorgen ervoor dat u kunt uitrusten voordat u gaat slapen.

We hebben het lichtpuntje voor de badkamer besproken, maar wat zijn de trends voor moderne huizen in 2020?

Een douche met een mooie glazen wand, donkere wanden met witgelakte badkamermeubels geven een vleugje elegantie aan de badkamer van moderne huizen. Werk af met metaal en hout en geef uw badkamer een industrieel tintje. Voor iets meer elegantie en luxe kiest u voor een vleugje marmer. Voor de vintage noot kiest u best voor kleine wandtegels! Om in deze industriële stijl te blijven, kunt u opteren voor zwarte kranen. U kunt verschillende stijlen vinden door een bezoek te brengen aan gespecialiseerde bedrijfsshowrooms of door te surfen op het web!

 

ONTVANG GRATIS ONZE CATALOGUS

moderne huizen

Hoe kunt u een design badkamer creëren als moderne huizen over kleine badkamers beschikken?

Maak een plan van uw toekomstige badkamer! Hoe wilt u dat uw moderne badkamer eruit gaat zien? Bent u alleen in uw badkamer, met uw partner of met uw kleine kinderen? Een mooie badkamer oogt mooi maar deze moet ook functioneel zijn! Heeft u opslagruimte nodig, andere kasten of kleine meubels om uw spullen in op te bergen? Als u een kleine badkamer heeft, kies dan een lichte kleur, die maakt de kamer groter. Vergeet niet een kleur te kiezen die speciaal voor de badkamer is ontworpen! Grote spiegels en tegels creëren de illusie van een ruimere, moderne badkamer. De oplossing van het bad dat ook een douche heeft is een goede keuze om in een kleine ruimte van beide te kunnen genieten. Laat de vloer zo vrij mogelijk door een hangend toilet of badkamermeubel te gebruiken. Om de ruimte te optimaliseren kan de keuze voor een handdoekdrogerradiator u ook een beetje ruimte besparen. Zorg voor voldoende ventilatie om het comfort en een optimale luchtcirculatie te garanderen! Met al deze goede adviezen kunt u nu een kleine, goed uitgeruste badkamer in uw modern huis inrichten!

Wat zijn de verschillende mogelijke stijlen bij moderne huizen?

Het leuke bij Woningen Compere is wanneer u besluit een modern huis te bouwen en u een oogje hebt op 2 verschillende huizen, u de keuze heeft om de plannen te herzien en de twee moderne huizen samen kan voegen! Onze plannen zijn 100% aanpasbaar! U vindt de indeling van de begane grond van de ene woning de eerste verdieping van de andere naar uw smaak? Wees de creatief en maak uw eigen plannen met de hulp van uw architect op basis van deze twee ideeën.

U kunt dit alles naar eigen smaak moduleren binnen de grenzen van het mogelijke natuurlijk! Aarzel niet en neem vrijblijvend contact met ons op voor advies en vraag alvast een prijsofferte voor uw toekomstig project.

U kunt elke zondag gemakkelijk een bezoek brengen aan onze verschillende modelwoningen om een idee te krijgen van de kwaliteit, de materialen en de uitvoering van de moderne huizen die Woningen Compere realiseert. U hebt elk kwartaal de mogelijkheid om deel te nemen aan onze opendeurdagen (zaterdag en zondag) waar het vaak mogelijk is om grote besparingen te doen door te genieten van onze promoties zoals bijvoorbeeld bijvoorbeeld gratis tegels of gratis bakstenen en dakpannen. Aarzel dus niet langer, breng ons onmiddellijk een bezoek en laten we samen vrijblijvend uw toekomstige bouwproject bespreken!

Heeft u nog geen catalogus? Vraag het aan door ons formulier in te vullen of ons gratis te bellen op het nummer 0800/96.690. Wij sturen het u graag zo snel mogelijk toe zodat u al uw ideeën voor uw toekomstige bouwproject kunt vinden!

Catalogue Gratuit de 408 pages (312 modèles avec plans et prix)

Demandez notre catalogue gratuit