Moderne huizen bouwen

Moderne stijl wordt populairder

De laatste tijd laten mensen steeds meer moderne huizen bouwen, maar hoe komt dat? Deze stijl is de laatste tijd erg populaird geworden. Veel meer mensen zijn nu geïnteresseerd in strakke lijnen en grote raampartijen. In België zien we niet langer alleen maar klassieke landelijke huizen, er is nu een gezonde mix van beide stijlen. En die mix vindt u ook terug in dezelfde woonwijken, u hoeft niet eens in verschillende wijken te gaan zoeken. De klassieke en moderne woningen staan deze dagen harmonieus naast elkaar.

 

Moderne huizen bouwen

 

Moderne huizen bouwen

Als u van plan bent aan moderne huizen bouwen te doen, dan is dat een huis zonder al te veel prulletjes aan. Strakke lijnen en gigantische raampartijen, dat is de basis van elke moderne woning. Door deze grote raampartijen krijgt u als het ware één groot geheel. Dit zorgt ook voor een harmonie tussen het interieur en de achtertuin. De raampartijen zorgen ook voor natuurlijk licht gedurende de dag. Natuurlijk licht wil ook zeggen dat de sfeer binnen in uw huis doorheen de seizoenen zal veranderen. In de zomer zal het licht feller en langer schijnen dan in de winter. De sfeer zal ook van verschillende weersomstandigheden afhangen.

 

ONTVANG GRATIS ONZE CATALOGUS

 

U zal merken dat modern huizen bouwen de laatste jaren erg populair is geworden waardoor we ze ook op verschillende plaatsen tegenkomen. U zal er zowel in de stad als op het platteland tegenkomen. Ze passen in elke omgeving. Bij de moderne bouwstijl staan er enkele specifieke aspecten centraal, zo is deze stijl ook gemakkelijk te herkennen. Om deze aspecten te herkennen zullen wij u even helpen. Moderne woningen zijn eerst en vooral gemakkelijk te herkennen aan hun strakke lijnen, de individualiteit en de transparantie. Met individualiteit bedoelt men dat dit altijd een viergevel woning is. Moderne huizen bouwen die geen viergevel woningen zijn zal men niet zo vaak tegenkomen. De materialen die voor moderne woningen gebruikt worden spelen ook een rol. Men gaat voor het bouwen van moderne woningen geen verouderde materialen gebruiken. De ruimtes in zo’n woning zijn ook niet van elkaar afgesloten. De ruimtes overlappen en alles is open (behalve de persoonlijke ruimtes dan).

 

Kenmerken van moderne huizen bouwen

Niet elke woning kan modern genoemd worden. Deze heeft wel enkele zichtbare kenmerken. Wat heel wat mensen doen zijn de moderne woningen verwarren met de hedendaagse woningen. Een hedendaagse woning is eigenlijk een mix van een moderne woning en een klassieke woning. Er worden hierin elementen van de beide stijlen gebruikt. Moderne huizen bouwen, hoe doen we dat ?

Bij moderne huizen bouwen dienen we rekening te houden met enkele getypeerde kenmerken. Een van deze kenmerken is de strakke voorgevel. Deze heeft geen of zeer weinig ingewerkte ramen en deuren. Dit zorgt ervoor dat de hele voorgevel een coherent geheel vormt. Homogene gevelpleister of verlijmd metselwerk verduidelijkt nog eens de massieve voorgevel. De ramen en het glas dat men op de voorgevel spaart wordt in overschot aan de achterzijde van het huis gebruikt. Hier zorgen de grote glaspartijen voor een hele hoop licht. Op deze manier schept u aan de achterkant van de woning een enorme gastvrijheid. Dit heeft vooral te maken met de nadruk die de laatste tijd gelegd wordt op de achtertuin. Men ziet het nu als het verlengde van een woning en de grote glaspartijen helpen hiermee. Doordat de achterkant van uw woning zo open is door de grote ramen lijken binnen en buiten één groot geheel.

Anngezien deze raampartijen zo groot zijn moeten ze ook wel stevig ondersteund worden. Daarom kiest men meestal voor aluminium. Dit materiaal is niet alleen stevig, maar het draagt ook bij aan het moderne uitzicht van de woning. De andere materialen die ervoor zorgen dat de woning zijn moderne look kan behouden zijn beton, hout, steen, pleisterwerk of metaal. Wat ook typisch is aan de meeste moderne woningen is het platte dak, wat perfect is voor degene die een dakterras wel ziet zitten.

Bij moderne huizen bouwen dienen we niet enkel rekening te houden met de typische kenmerken van de buitenkant van de woning, de binnenkant is ook net zo doordacht. Dé trend voorlopig als we moderne woningen bouwen is een gietvloer of een vloer bedekt met grote tegels. Deze vloeren zorgen ervoor dat de vloer er strak uitziet. Daar bovenop is het ook nog eens onderhoudsvriendelijk. Dit is dus de perfecte bedekking voor wie poetsen liever aan een ander laat.

 

Nog iets wat zijn bijdrage levert bij de strakke look van moderne huizen bouwen is het licht. De moderne woning staat bekend om zijn openheid of toch zeker het gevoel ervan. Een reden hiervoor is het zonlicht dat de woning in schijnt door de grote raampartijen. Men maakt ook in veel gevallen gebruik van een vide. Dit is eigenlijk een open ruimte die over twee of meer verdiepingen doorgaat en ontstaat wanneer er een verdiepingsvloer wordt weggelaten. Ook wel een ruimte zonder oppervlak genoemd. En zelfs als het avond wordt en de zon achter de horizon verdwijnt is het nog mogelijk om via de juiste verlichting de woning langs de binnenkant een moderne touch te geven. Hierbij kan u de voorkeur geven aan lijnverlichting bijvoorbeeld, of misschien bent u eerder een liefhebber van minimalistische lampen die systematisch opgehangen zijn.

U merkt dus wanneer u moderne huizen wenst te bouwen dat een moderne woning gekenmerkt wordt door zijn strakke lijnen waardoor het een geheel creëert dat elegantie en klasse uitstraalt. Dit kan u zelf ook aan uw interieur toevoegen. Inbouwkasten zijn hier een voorbeeld van. En als u bovenop de juiste vormen ook nog voor neutrale kleuren opteert dan is uw woning ongetwijfeld een modelvoorbeeld voor de ideale moderne woning.

 

Gratis catalogus

Moderne huizen bouwen bij woningen compere

Moderne huizen bouwen hier bij Woningen Compere is niet slechter als bij eender welke andere sleutel-op-de-deur firma, in tegendeel. Hier bij Woningen Compere staat de tevredenheid van onze klant op de eerste plaats. Dat is maar één van de voordelen die u hier bij ons ondervindt. Zo adviseren wij u ook met plezier bij uw moderne huizen bouwen. Wij garanderen ook de volledige coördinatie van het bouwproces. Dat wil dus zeggen dat wij het proces vanaf het ontwerp tot aan het afgeven van de sleutels van de woning coördineren. Tijdens deze periode zal u ook altijd worden bijgestaan door één van onze bouwadviseurs en werfleiders. De bouwadviseur wordt voor u gekozen op basis van de regio waarin u woont. Deze bouwadviseur blijft uw contactpersoon doorheen het administratieve gedeelte en zal opgevolgd worden door een werfleider. Deze zal ook altijd tot uw beschikking zijn. Om de kwaliteit van onze woningen te garanderen verdubbelen wij de standaard garantie, dat wil dus zeggen dat wij u 20 jaar garantie op uw woning aanbieden. De prijzen die u op onze website kan zien zijn berekend zonder de prijs van de bouwgrond. Deze moet u zelf aankopen. Hier moet u ook nog notariskosten op betalen dus wees er zeker van dat u dit allemaal mee hebt gerekend in de totale prijs van uw woning inclusief de bouwgrond.

 

Energieverbruik bij moderne huizen bouwen

Wanneer u moderne huizen bouwt dan zijn deze in de meeste gevallen nogal energiezuinig. Ze zijn goed geïsoleerd dus er zal al geen warmte ontsnappen. Een warmtepomp help ook bij het verwarmen van deze woningen. De luchtdichte en compacte bouwschil maakt samen met de hernieuwbare technieken het plaatje compleet.

 

Moderne huizen bouwen

 

Om ervoor te zorgen dat uw moderne woning zo energiezuinig mogelijk is, rust Woningen Compere ze uit met een hoogrendementsketel, een isolatie van een hoger niveau dan door de normen opgelegd hier in ons land en ook met een ventilatiesysteem dat geschikt is voor uw woning. Het huis wordt ook uitgerust met een condenserende gasketel, een mazoutketel of een warmtepomp. Wat de isolatie betreft bij moderne huizen bouwen opteert Woningen Compere voor het ISO + PACK dat bestaat uit 12 cm polyurethaan in de chape, 10 cm in de buitenmuren en super isolerende dubbele beglazing. Bovenop de isolatie en installaties bieden wij u een ook installatie aan die groene energie opwekt. Deze installatie omvat 8 tot 10 fotovoltaïsche zonnepanelen afhankelijk van de grootte van uw woning. De installatie bevat alle nodige apparatuur.

Wanneer u onze gratis catalogus bestelt via de website kan u deze wanneer u die krijgt eens bekijken. Hierin staat de prijs van elk basismodel zonder aanpassingen alsook het plan van elke woning. Tevens treft u er het uitgebreid lastenboek aan waarin geschreven staat hoe Woningen Compere al haar moderne huizen bouwt en welke technieken er gebruikt worden. Als u nog vragen heeft over moderne huizen bouwen met Woningne Compere, over iets wat in onze catalogus staat of wat dan ook dan kan u ons altijd bereiken op het gratis nummer 0800/11 164 of stuur ons een mail op het e-mailadres info@woningencompere.be.Gratis catalogus van 306 pagina's (251 modellen met plan en prijs)

Ontvang onze gratis catalogus