Nieuwbouw woning

Een nieuwbouw woning of een totaalrenovatie?

Stel dat u mag kiezen tussen een schilderij dat start van een blanco canvas of een schilderij dat opgefrist dient te worden en waarvan men niet weet wat er te vinden is onder de vuile stoflaag? Of u mag kiezen tussen een nieuwe bolide met een propere motor of een oldtimer met heel wat mankementen? Wat zou u kiezen? Wedden dat het merendeel van de lezers opteert om voor het nieuwe te gaan en dat is ook niet zo verwonderlijk. Hier weet met aan waar men start, een gegeven dat vaak onbekend is bij een renovatie. Dit geldt ook in de bouwwereld. Vele mensen zullen liever een eigen nieuwbouw woning willen bouwen in plaats van een renovatie.

In dit artikel halen we enkele redenen aan waarom dit niet zo verwonderlijk is.

Nieuwbouw woning

Een kwalitatieve nieuwbouw woning start met een goede basis

Een goede nieuw constructie start met goede fundamenten. Een gegeven dat menig mensen alreeds in de kindertijd zullen ontdekt hebben tijdens het spelen met blokjes of lego. Zijn deze niet goed, of niet voldoende stabiel, mag u er zeker zijn dat dit in de toekomst problemen gaat geven. Het is dan ook ontzettend belangrijk om de fundamenten te kennen van uw woning.

En daar knelt nu net het schoentje bij totaalrenovatie. Indien men een wat oudere woning wil strippen en renoveren, is er vaak niet voldoende geweten hierover. Als dit toch geweten is, komt dit vaak door zichtbare gebreken. U leest het goed gebreken, en dat voorspelt vaak niets goeds. Denk hierbij aan opkomend vocht, of scheuren in de muur.

Een bijkomend probleem is dat als men deze problemen vaststelt, het vaak zeer moeilijk is om deze op te lossen. Vaak is men genoodzaakt om toch de woning af te breken en jawel hoor, een nieuwbouw woning te bouwen.

Bij een nieuwbouw woning start men vanaf een naakte grond. Dit geeft ook de mogelijkheid om deze grond grondig te laten onderzoeken. De afgelopen jaren is men strenger geworden en wil men weten wat de kwaliteit is van de bouwgrond waarop de toekomstige nieuwbouw woning komt op te staan. Vandaar dat men eerste een grondige bodemsondering laten doen. Dit gespecialiseerd bedrijf stuurt nadien het rapport door naar de ingenieur. Op basis van dit rapport past de ingenieur de bouwplannen opgesteld door de architect van uw nieuwbouw woning aan. Hierbij gaat men onder andere bestuderen welke funderingen uw nieuwbouw woning nodig heeft. Dit is namelijk afhankelijk van de soort ondergrond. Ook bestudeert de ingenieur welke materialen en technieken er moeten gebruikt worden voor de realisering van uw nieuwbouw woning. De kwaliteit van materialen en technieken verbetert jaar na jaar wat dus ook bevorderlijk is voor de kwaliteit van uw nieuwbouw woning (nieuwbouwwoningen te koop).

Dus wat kiest u? Een renovatie waarbij u het risico groot is dat er problemen zijn met de fundamenten zijn van de woning of een nieuwbouw woning waarbij de basis grondig werd bestudeerd en aangepast aan de bouwgrond en uw wensen?

Indien u voor de laatste optie kiest, neem dan zeker eens contact op met Woningen Compere. Wij zijn gespecialiseerd in traditionele woningen die volgens de regels van de kunst worden gebouwd. Onze werknemers volgen regelmatig opleidingen die ervoor zorgen dat men steeds de laatste nieuwe technieken gebruikt.

Vraag uw gratis catalogus aan

Bij een nieuwbouw woning volgens het sleutel-op-de-deur principe weet u op voorhand de prijs

Als u met verbouwers of zelfs met bouwers die op eigen houtje hebben gebouwd praat, gaat u zeer vaak het volgende horen: “Wat hebben wij de totale kostprijs onderschat!”.

Een budget om te verbouwen bevat twee belangrijke elementen.

Enerzijds hebt u de aankoop van de te renoveren woning. Vele verbouwers durven voor de aankoop van deze woning hun budget overschrijden. Een van de redenen kan bijvoorbeeld zijn de ligging van de woning. Elke bouwer of verbouwer beslist op voorhand waar hij/zij wil gaan wonen. Op de boerenbuiten, of in een kleine, gezellige gemeente, of in een grootstad. Omdat dit een emotionele reden is, durft men wel eens zijn budget niet respecteren waardoor men moet besparen op andere posten.

Anderzijds hebt u nog het kostenplaatje zelf van de renovatie. Dit is onmogelijk om op voorhand vast te leggen. Vaak stelt men pas tijdens de renovatie, bijvoorbeeld bij de afbraak van een keuken of een badkamer, onverwachte kosten vast. En dit kan ervoor zorgen dat het uw budget dat u heeft vooropgesteld, op is voordat de werken gedaan zijn. Vervelend, want wie zit nu graag in een onafgewerkte woning met heel wat financiële kopzorgen?

Wil u dit vermijden en wil u graag op voorhand weten wat u woning gaat kosten? Dan opteert u beter voor een nieuwbouw woning via het sleutel-op-de-deur principe.

Elke toekomstige klant van Woningen Compere krijgt op voorhand een gedetailleerde meetstaat van zijn project. In deze meetstaat wordt er per post beschreven welke materialen inbegrepen zijn en bovendien staat de eenheidsprijs per materiaal vermeld.
Dit zorgt ervoor dat onze klanten zelf kunnen bereken wat de kosten zouden zijn als ze iets wensen toe te voegen of te verwijderen uit deze meetstaat van hun toekomstige nieuwbouw woning.

Geen financiële katers en onafgewerkte woningen dus als u kiest voor een nieuwbouw woning bij Woningen Compere. Alleen maar duidelijkheid en transparantie.

Indien u graag wil ontdekken welke materialen wij gebruiken voor onze nieuwbouw woningen, kan u steeds een bezoek brengen aan onze website. U zal vaststellen dat wij voor het bouwen van uw nieuwbouw woning enkel kwalitatieve materialen gebruiken van gekende merken, zoals: bakstenen van Vandersanden of Nelissen, dakpannen van Creaton (Eternit), een gasketel van Vaillant en sanitaire van Van Marcke en Grohe.

Een nieuwbouw woning = geen kopzorgen over planning en aannemers    

Een laatste punt dat verbouwers vaak onderschatten is het werk en de tijd dat het kost om een woning te renoveren. Men begint vaak vol goede moed, maar dan vinden er een of zelfs meerdere tegenslagen plaats waarbij die moed tot diep in de schoenen van de verbouwer zakt. Resultaat een onafgewerkte woning en geen motivatie om verder te doen.

Zeker als men al in de te renoveren woning woont, kan dit een redelijke druk leggen op uw gezin. Niet voor niets dat programma’s zoals :”Help, mijn man is een klusser!”, razend populair zijn.

Kiest men ervoor om de renovatie uit te besteden aan verschillende aannemers, dan zal men vrij snel vaststellen dat dit niet zo eenvoudig is. Vakmensen beginnen steeds schaarser te worden waardoor deze steeds meer geld vragen voor hun werk, en waardoor men steeds langer moet wachten voordat deze kunnen langskomen. Dit heeft als gevolg dat u vaak lang moet wachten op hun.

Bij aannemers die wel onmiddellijk beschikbaar zijn, mag u zelfs vaak terecht achterdochtig zijn.

Dit is zeer frustrerend, want iedereen wil graag zijn woning zo snel mogelijk vernieuwd hebben. Wie woont er graag in werf? Niemand.

Klanten die bij Woningen Compere een nieuwbouw woning laten bouwen via het sleutel-op-de-deurprincipe, hoeven zich hierover geen druk maken.

Vanaf de eerste contacten, krijgt men een contactpersoon aangewezen.

Eerst komt u in contact met een dossierbeheerder die u zal helpen met alle benodigde documenten voor uw nieuwbouw woning in orde te maken.

Vraag uw gratis catalogus aan

Eenmaal uw dossier administratief in orde is, gaat dit door naar de werfleider.

Hij of zij zal ervoor zorgen dat de bouw van uw nieuwbouw woning vlotjes verloopt.

Zo zorgt hij er onder andere voor dat er een planning wordt opgesteld. Dit houdt in dat hij ervoor zorgt dat de verschillende vakmensen die nodig zijn om uw nieuwbouw woning te bouwen, elkaar vlot opvolgen. Geen gedoe meer met aannemers contacteren om hun eraan te herinneren dat ze moeten komen. Dit wordt allemaal door uw werfleider gedaan.

Daarnaast voert de werfleider ook controles uit op de bouw van uw nieuwbouw woning. Onze werfleiders, die elk hebben genoten van een technische opleiding en vaak extra opleidingen volgen om mee te blijven met de laatste nieuwe technieken en bouwmethoden, controleert of de vakmensen zoals de metsers, de stukadoor… hun werk naar behoren hebben gedaan. Een extra service die u enkel heeft bij een sleutel-op-de-deur nieuwbouw woning en niet bij totaal renovatie.

Dus wil u liever een nieuwbouw woning bouwen waarvan u weet dat de fundamenten tiptop zijn en waarvan u op voorhand het kostenplaatje en planning kent? Aarzel dan niet om Woningen Compere te contacteren via ons gratis telefoonnummer 0800/11 164 of het e-mailadres [email protected]. Een bouwadviseur uit uw regio zal zo spoedig mogelijk contact met u opnemen om uw toekomstige plannen om een nieuwbouw woning te bouwen te bespreken. Op onze website kan u eveneens al onze modellen raadplegen alsook uw gratis cataloog aanvragen.

Wij kijken er alvast naar uit om zorgeloos uw nieuwbouw woning te bouwen.

Een nieuwbouw woning bouwen, een eindeloos lang stappenplan.

Kiezen om zelf nieuwbouw woning bouwen kan een eindeloos en vooral heel lang bouwproces worden. Het is voor u en uw gezin misschien eenvoudiger en gemakkelijker om uw nieuwbouw woning bouwen over te laten aan experten. Het is dan aangewezen om contact op te nemen met Woningen Compere, zij staan in voor het gehele bouwproces van een sleutel op de deur woning.

Een nieuwbouw woning bouwen is een proces dat u zeker niet mag onderschatten, er komt zoveel meer bij kijken dan wanneer u gewoon een huis koopt. Wanneer u een woning koopt moet u er wel rekening mee houden dat u mogelijks nog renovatiewerken moet uitvoeren, ook niet te onderschatten. Toch raden wij u bij Woningen Compere aan om nieuwbouw woning te bouwen, er zijn zoveel voordelen hieraan verbonden en het is een unieke ervaring om uw eigen woning te bouwen bij een bouwbedrijf zoals Woningen Compere.

Nieuwbouw woning

Nieuwbouw woning, waar moet u allemaal rekening mee houden?

Een nieuwbouw woning bouwen is geen keuze die u snel kan maken, u dient hier samen met uw gezin goed over na te denken. Het is immers een proces dat bij Woningen Compere gemiddeld 10 maanden zal duren, hoewel bouwen bij Woningen Compere stressvrij en zorgeloos kan zal dit toch wel enig effect hebben op jullie dagelijks leven. Daarom is het belangrijk dat u en uw gezin op de hoogte zijn van de verschillende stappen die ondernomen moeten worden en van alle zaken waarmee u rekening zal moeten houden.

De eerste stap, zelfs vooraleer u een nieuwbouw woning kan bouwen, is op zoek gaan naar bouwgrond. Uw zoekgebied naar bouwgrond kan u best grondig afbakenen, de meeste gezinnen gaan op zoek naar een stuk dat gesitueerd is rond het grondgebied waar ze zelf zijn opgegroeid. Sommige gezinnen kiezen ervoor om ergens helemaal anders een sleutel op de deur woning van Woningen Compere te bouwen op een stuk bouwgrond. Het voordeel bij Woningen Compere is dat het niet veel uitmaakt waar u een stuk bouwgrond koopt, wij bouwen overal in België sleutel op de deur woningen met uitzondering van de binnenring van Brussel. Uw nieuwbouw woning bij Woningen Compere is dus een uitstekende keuze!

U heeft de perfecte locatie of een breder grondgebied in gedachten? Dan kan u beginnen afvinken van de checklist ‘aankoop bouwgrond’. Ten eerste moet u bepalen hoe u de bouwgrond wil kopen, dat kan via een vastgoedkantoor of de notaris, maar dat kan ook rechtstreeks via de eigenaar van het stuk grond. Voordat u de bouwgrond effectief koopt moet u zich goed informeren over het desbetreffende stuk. Hoe ziet de voorzieningen en de verkaveling eruit? Wat met de grond en het bodemattest? De kwaliteit van uw stuk bouwgrond is uitermate belangrijk om op voorhand te weten zodat het bouwbedrijf, Woningen Compere, goed weet welke werken er vooraf moeten gebeuren aan een nieuwbouw woning. Wanneer al de voorgaande zaken op uw checklist afgevinkt zijn, moet u nagaan of de bouwplannen die u en uw gezin hebben wel effectief mogelijk zijn. Dat moet u op twee niveaus doen, gemeentelijk en gewestelijk vlak. Bij de gemeente moet u gewoon langsgaan vooraleer u het stuk koopt om u te informeren over de stedenbouwkundige voorschriften die er gelden. U ontvangt een stedenbouwkundig attest waardoor u met zekerheid uw bouwplannen kan uitvoeren of moet aanpassen. Bij dit attest kan u niet onmiddellijk beginnen bouwen, er dienen eerst nog enkele vergunningen aangevraagd te worden en dat moet op gewestelijk niveau gebeuren. In het Vlaams gewest moet u rekening houden met de structuurplannen en uitvoeringsplannen en uiteraard de stedenbouwkundige vergunningen. Wanneer deze allemaal in orde zijn kan u eindelijk uw stuk bouwgrond kopen én starten met uw nieuwbouw woning.

Nadat u bouwgrond heeft gekocht kan u verder samenwerken met Woningen Compere, wij gaan samen met u door alle stappen om uw nieuwbouw woning te bouwen. Onze medewerkers starten een administratief dossier op, op die manier moet u zich nog weinig kopzorgen maken over al het papierwerk dat erbij komt kijken. Wij doen dat graag voor u! Wij raden u aan om al eens een keertje onze gratis catalogus te bestellen op onze website www.woningencompere.be, hier vindt u een talrijk aanbod aan modelwoningen. U krijgt een idee wat voor soort huizen wij bouwen en hoeveel deze gemiddeld kosten, hoe groot ze gemiddeld zijn en u krijgt per modelwoning de mogelijkheid om het bouwplan te bekijken. De modelwoningen zijn echter modellen, u moet dus niet deze woning volledig nabouwen zoals ze in de catalogus staat, het is enkel een inspiratiebron voor gezinnen die misschien nog geen uitgesproken voorkeuren hebben.

Nadien kan u contact opnemen met een bouwadviseur, de verkoper gaat samen met u bekijken wat er mogelijk is voor u en uw gezin. Aan de hand van de vragen die hij of zij u gaat stellen komt hij of zij te weten wat er echt nodig is in de woning om uw huishouden op wieltjes te laten lopen. Tijdens dat gesprek zal u ook gevraagd worden hoe u het exterieur en het interieur van uw droomwoning graag ziet. Op basis van de informatie die de bouwadviseur dan verkregen heeft gaat hij een prijsofferte maken, indien u dat wenst. Deze is ook geheel vrijblijvend en bovendien zo gedetailleerd dat het makkelijk is om aanpassingen door te voeren. U zal steeds op elk moment weten wat u aan wat moet betalen. Na al deze stappen is het mogelijk om over te gaan tot de start van nieuwbouw woning bouwen.

Belangrijk om mee te geven is dat wanneer uw administratief dossier compleet is – inclusief de grondstudies die moeten gebeuren en de vergunningen die aangevraagd moesten worden – het ongeveer een achttal weken duurt voordat het bouwproces van uw sleutel op de deur woning van start gaat. De nieuwbouw woning bouwen kan eindelijk van start gaan!

Vraag uw gratis catalogus aan

Waarom nieuwbouw woning bouwen en niet een woning kopen? Wat zijn nu echt de voordelen van een huis bouwen (bij Woningen Compere)?

Kan u nog steeds niet de knoop doorhakken of u nu een huis gaat kopen of een huis gaat bouwen? Wel, dan hebben wij de ideale oplossing voor u want hierna volgen een aantal voordelen van zelf een huis bouwen of laten bouwen.

Nieuwbouw woning bouwen is een proces dat vaak door particuliere gezinnen wordt aangevat. Ze kunnen ook gebouwd worden door zelfstandigen of door vastgoedkantoren, meestal gaat het dan om hele wijken, om daarna te verkopen aan particulieren. In het laatste geval koopt u een woning en gaat u deze niet zelf bouwen, desalniettemin heeft u vaak veel inspraak als u een nieuwbouw woning gaat bouwen, wanneer u de woning aankoopt nog voordat de bouw is begonnen.

Zelf een woning bouwen of een woning bouwen met een bouwbedrijf zoals Woningen Compere, heeft u de mogelijkheid om uw woning volledig zelf vorm te geven. De modelwoningen van Woningen Compere zijn slechts voorbeelden waardoor u zelf kan kiezen hoe uw woning eruit gaat zien. U kan de kamers groter maken, kleiner maken, minder of meer kamers maken. Alles is mogelijk en kan u bespreken met uw architect en bouwadviseur. U kan zelfs een volledig zelf gemaakt plan voorleggen aan de bouwadviseur van Woningen Compere, deze persoon gaat dan na of dat een haalbaar proces is en daarna kan uw zelf getekend plan uitgevoerd worden. Nieuwbouw woning bouwen met Woningen Compere heeft u dus tal van voordelen zoals u kan zien.

Gezinnen die een woning kopen doen dat vooral om de reden dat ze niet graag nog veel tijd willen verliezen voordat ze een eigen woning hebben. Maar misschien ook omdat ze snel ergens moeten kunnen intrekken, dat is uiteraard niet mogelijk bij nieuwbouw woning bouwen aangezien het gemiddeld bouwproces van een sleutel op de deur woning bij Woningen Compere 10 maanden duurt. Maar ondanks dat een woning kopen een snelle en eenvoudige oplossing lijkt, zijn er vaak adertjes onder het gras die u later pas ontdekt. Er zullen dan misschien toch nog renovatiewerken aan te pas komen waardoor u onvoorziene kosten gaat maken en misschien toch nog niet uw volledig huis kan bewonen.

Welk kostenplaatje hangt er aan nieuwbouw woning?

Nieuwbouw woningen kennen uiteraard een iets uitgebreider kostenplaatje dan wanneer u een huis gaat kopen, desalniettemin moet u rekening houden met mogelijke renovatiewerken die gemiddeld 10 tot 15% onvoorziene kosten zullen beslaan.

De exacte kosten van uw nieuwbouw woning bepalen is geen gemakkelijke opdracht aangezien de prijzen van een heleboel factoren afhankelijk zijn. Bovendien zijn die factoren ook verschillend voor elk gezin en kan er dus geen universele prijs worden opgesteld voor een nieuwbouw woning. In de catalogus van Woningen Compere vindt u wel al een degelijke richtprijs per modelwoning in het boek. De prijsofferte die u na verloop van tijd ontvangt van uw bouwadviseur is een veel betere en correctere weergave van uw nieuwbouw woning.

De kostprijs van uw sleutel op de deur woning wordt weergegeven in euro per vierkante meter, het is afhankelijk van bouwbedrijf tot bouwbedrijf wat er allemaal inbegrepen is in die prijs. Gedetailleerde informatie over het bouwproces, de afwerking en alles wat al dan niet inbegrepen is vindt u in het lastenboek van het desbetreffende bouwbedrijf. Ook bij Woningen Compere kan u het lastenboek raadplegen via ofwel de website ofwel achteraan in de catalogus. Dat is de beste manier om een idee te krijgen over wat er allemaal mogelijk is voor uw nieuwbouw woning.

De kosten van een nieuwbouw woning bouwen bedraagt gemiddeld 1.300 euro per vierkante meter. Deze prijs is echter geen vaststaand gegeven en is dus variabel afhankelijk van de gekozen afwerking, de gekozen materialen en alle extra nutsvoorzieningen die in de woning geïntegreerd worden. U heeft als bouwheer dus het kostenplaatje in handen, u kan zelf bepalen hoe duur of hoe goedkoop u uw woning maakt. Belangrijk is om op voorhand bij uw budget genoeg uit te trekken voor én de bouwgrond én uw nieuwbouw woning bouwen. Doet u dat niet? Dan zal u moeilijke keuzes moeten maken in het bouwproces en misschien uzelf dingen moeten ontzeggen die u graag wel in de woning had gezien.

De grootste kostenbepalers van een nieuwbouw sleutel op de deur woning zijn de werkuren, de kosten van de architect en logischerwijs ook de oppervlakte van uw woning. De werkuren kan u eventueel proberen drukken door zelf een aantal werken uit te voeren. Het ereloon van de architect bedraagt ongeveer 5 procent bij Woningen Compere en daarnaast komt er ook nog een BTW toeslag van 21 procent. Renovatiewerken hebben slechts een BTW van 6 procent, het is maar de vraag of die verlaging opweegt tegen de nadelen die we eerder al besproken hebben qua onkosten.

Er zijn dus veel elementen die de nieuwbouw woning prijzen kunnen bepalen, u kan voor meer informatie altijd de website van Woningen Compere raadplegen of contact opnemen met onze medewerkers via het gratis telefoonnummer 0800 11 164.

Vraag uw gratis catalogus aan

Wenst u al een kijkje te nemen in een nieuwbouw woning?

Vooraleer u een woning bouwt met een bepaald bouwbedrijf kan u misschien eerst een kijkje nemen naar de realisaties van dat bedrijf. Bij Woningen Compere kan u op de website terecht in de fotogalerij waar u foto’s vindt van de buitenkant en binnenkant van woning die wij gebouwd hebben.

U heeft bij ons ook de mogelijkheid om woningen te bezoeken, dat zijn onze zogenaamde kijkwoningen. Deze woningen worden gebouwd door het bouwbedrijf dat ze aanbiedt om op die manier potentiële klanten te laten kennismaken met de bouwmethodes en afwerkingen van het bedrijf. Woningen Compere heeft over heel België een aantal woningen waar u op zondag tussen 14u en 18u vrijblijvend kan langsgaan, bij sommige kijkwoningen dient u een afspraak te maken. Eén keer per maand hebben wij ook een opendeurweekend, u kan dan het hele weekend op bezoek gaan in verschillende kijkwoningen. Zo leert u alle stijlen van Woningen Compere kennen en weet u precies wat u moet verwacht wanneer u overgaat tot een nieuwbouw woning. Voor meer informatie over de kijkwoningen zoals; de locatie, de openingsuren, de afspraakmogelijkheden en de opendeurweekenden kan u altijd onze website raadplegen www.woningencompere.be.

Gratis catalogus van 408 pagina's (362 modellen met plan en prijs)

Ontvang gratis onze catalogus