STARTPAGINA WONINGEN COMPERE
Gratis nummer
  

Huis ontwerpen

Je eigen huis ontwerpen door een architect was vroeger al een hele luxe.

Nu weg met de tekentafel, hup achter de computer en aan de slag met de gratis software die je kan downloaden en waarmee je eenvoudig zelf je eigen huis bouwen kan realiseren. Ook de kamers in het huis, de keuken, de badkamer en de garage kun je naar eigen inzicht in 3D vormgeven. Met deze programma’s kan je heel gemakkelijk het huis zelf, de plattegronden, de afzonderlijke kamers en de tuin ontwerpen en al je wilde ideeën vormgeven. Je kan dus zo spelen met je eigen ontwerpen en dan vervolgens zien wat mogelijk is tot je aan het ontwerp komt dat je mooi vindt, dat aan al je wensen voldoet en wat realistisch en haalbaar is op je bouwgrond.

Je eigen huis ontwerpen is heel leuk.

Zeker wanneer je het volledig zelf kan doen. Je kan je eigen huis ontwerpen in verschillende bouwstijlen. Dus voor je aan je eigen huis ontwerpen begint moet je goed weten wat je wilt.

huis ontwerpen

Wanneer je wilt beginnen met je eigen huis ontwerpen kan je best een lijstje maken met al je wensen en persoonlijke noden op. Zo dien je voor je aan je huis ontwerpen begint al verschillende keuzes te maken. Welke stijl zie ik graag, eerder klassiek met een zadeldak of toch liever modern met een plat dak, heb ik een groot stuk bouwgrond waar ik liever een villa op bouw of dien ik mij te beperken in oppervlakte en bouw ik beter in de hoogte, … en voor je van start gaat met de indeling van je huis ontwerpen moet je ook weten wat je wilt met de verschillende ruimtes in je huis. Welke functies hebben de ruimtes, op welk moment van de dag schijnt de zon in je huis en wat is de relatie van je functie in huis met je omgeving buiten? Al deze aspecten dien je te verwoorden in je grondplan. Hou dus bij de plaatsing van je verschillende functiekamers op je grondplan rekening met deze aspecten. Wanneer je al je functieruimtes hebt geplaatst bekijk dan hoe je deze kan verbinden.

Dat wat je in je hoofd had, blijkt misschien nu dan toch niet helemaal logisch te zijn. Bij het ontwerp van je huis mag je niet te zeer in hokjes gaan denken. Je kan best voor elke ruimte cirkels maken die je kan variëren in grootte van de ruimte. Je kan dan met deze cirkels schuiven naar de plaats waar je ze wilt hebben en rekening houdend met de aspecten. Cirkels zijn uiteraard geen puzzelstukken die mooi passen, dus je gaat ze automatisch een beetje over elkaar leggen. Een cirkel is bedoeld om meer de plek van de ruimte aan te duiden. Op deze speelse manier krijg je nieuwe inzichten in je droomhuis. Indien je dit alles goed toepast krijg je een goede vertaling van jouw droomhuis. Wanneer je jouw droomhuis op papier hebt staan, is het aan te raden om toch nog een professionele architect naar jouw huis ontwerpen te laten kijken. Deze kan dan beter nakijken of het ontwerp haalbaar is, of de afmetingen kloppen, of het voor u financieel haalbaar is en hoelang de bouw van je droomhuis gaat duren. Zorg er ook voor dat je weet aan welke richtlijnen je moet voldoen bij de gemeente en of ze toestemming gaan geven voor de bouw van jouw droomhuis.

Je huis ontwerpen met een architect.

Een eigen huis bouwen is toch moeilijker dan gedacht. Neem daarom best contact op met een architect die je kan helpen met het ontwerpen van je eigen droomhuis. Want bouwen doe je maar één keer in je leven en daarom kan je het best maar dadelijk goed doen.

Een goed huis ontwerpen doe je niet alleen door rekening te houden met een paar vuistregels. Je dient met heel wat factoren rekening te houden, zoals oriëntatie, omgeving, je bouwgrond, grootte van je woning, gezinssituatie, … Daarom architecten hebben niet voor niks 5 jaar gestudeerd om dit alles goed onder de knie te krijgen, en wij zouden er vlug even zelf aan beginnen!!

Want je huis ontwerpen is de basis van je woning. Je heel huis staat of valt met een goed ontwerp. Daarom, is het wel verstandig om er zelf aan te beginnen? Af en toe zal je misschien een knap uitgewerkt plan tegenkomen, maar dat is toch maar voor weinigen onder ons weggelegd. En wil je het toch absoluut doen, laat het dan zeker nakijken door een architect. Aan te raden is om met je woondroom naar een architect te stappen zodat hij een voorontwerp kan uitwerken op basis van de informatie en ideeën die je hem verschaft. Maar hiervoor dien je eerst op zoek te gaan naar een architect die het best bij jouw past. Neem er zeker je tijd voor. Spreek met verschillende architecten af en kies die persoon met wie je het beste gevoel hebt. Er moet uiteraard een klik zijn tussen jullie om tot de beste resultaten te komen. Vanaf het moment dat je met je architect een contract hebt afgesloten kan deze beginnen met je huis ontwerpen.

Vooreerst zal de architect overgaan tot het tekenen van een voorontwerp waarin uw wensen en noden staan en waarin hij zijn ideeën heeft uitgewerkt. Vervolgens zal na een onderling overleg het voorontwerp voldoende uitgeklaard worden zodat de architect vervolgens kan overgaan tot het definitieve ontwerp. Soms gebeurt het weleens dat je droomhuis buiten de bouwvoorschriften valt. In dat geval kan de architect overleggen met de dienst ruimtelijke ordening om na te gaan welke afwijkingen haalbaar zijn. Dit vergt uiteraard heel wat administratieve rompslomp dat de architect voor zijn rekening zal nemen. Dit geldt uiteraard ook voor wat het bouwdossier betreft voor de stedenbouwkundige aanvraag. Er komt toch heel wat bij kijken bij een huis ontwerpen.

Je huis ontwerpen met een sleutel op de deur bouwbedrijf.

Je huis ontwerpen met een sleutel op deur bouwbedrijf kan nog gemakkelijker zijn. Zo is de catalogus van een sleutel op deur bouwbedrijf vaak het startpunt van het ontwerp van je woning.

Om te beginnen wil ik wel even duidelijk maken dat het een hardnekkige mythe is dat sleutel op de deur gelijkstaat aan typewoningen waaraan niets meer mag worden veranderd. Niets is minder waar. Bij Woningen Compere wordt elke modelwoning op maat uitgewerkt en komt het zo goed als nooit voor dat we twee dezelfde woningen bouwen. Bij Woningen Compere zijn er 2 mogelijkheden om tot je eigen ontwerp te komen. Ofwel zorg je zelf voor je eigen ontwerp met de hulp van een architect, waarna het plan bekeken wordt of het voor onze bouwfirma haalbaar is. Ofwel doe je inspiratie op door onze modelwoningen via de site of in de catalogus.

Op basis van je voorkeurstijl en wat je mooi of praktisch vindt, gaat onze bouwadviseur samen met een professioneel team jouw huis ontwerpen tot een droomontwerp. Ontdek onze inspiratie modelwoningen op uw site  en vraag er tevens je gratis catalogus aan. Om een beter beeld te krijgen van hoe onze woningen eruit zien beschikt Woningen Compere over enkele virtuele modellen. Maar u kan ook zelf één van onze kijkwoningen ter plaatse gaan bezoeken. Woningen Compere beschikt over tal van kijkwoningen verspreid over gans het land, waardoor je er altijd wel eentje je de buurt hebt. Om u nog extra te overtuigen van onze kwaliteitsvolle service, heeft Woningen Compere de 10-jarige garantie verdubbeld naar 20 jaar, en dit om de kwaliteitsgarantie te verzekeren.

Tevens staat er een volledig administratief team voor je klaar om al het nodige papierwerk voor u te doen. Bij Woningen Compere kan u dus uw eigen huis ontwerpen met een gerust hart. Samen met uw ontwerp ontvangt u ook nog een gedetailleerd lastenboek waarin alle methoden en materialen staan beschreven die gebruikt worden voor de realisatie van uw sleutel op de deur woning, die tot stand komt volgens de regels van de kunst. Woningen Compere helpt je niet alleen met je eigen huis ontwerpen maar zal u ook gedurende gans het bouwproces bijstaan. Hierdoor hebt u slechts één contactpersoon met wie je altijd terecht kan met vragen en informatie en één bouwfirma die gans je huis realiseert van het begin tot de oplevering ervan. Neem vandaag nog contact op met ons via het gratis nummer 0800/11 164 en laat onze bouwadviseur je bijstaan bij je huis ontwerpen.
 
© 2018 Woningen Compere- Maisons Compère - Persoonlijke levenssfeer