STARTPAGINA WONINGEN COMPERE
Gratis nummer
  

Sleutel op de deur prijzen

Sleutel op de deur is een begrip van de laatste decennia. Tegenwoordig ligt de gemiddelde prijs van een gewone woning hoger dan de sleutel op de deur prijzen.


Bij een gewone woning wordt u vaak geconfronteerd met onvoorziene kosten. De sleutel op de deur prijzen staan duidelijk vermeld in een contract. Als u kiest voor een sleutel op de deur woning, kiest u ook voor gemak en duurzaamheid. Naast de sleutel op de deur prijzen van de woning, moet u er ook nog de bouwgrond, notariële kosten, administratieve kosten, … erbij tellen. Uiteindelijk kan een woning nog meer kosten dan u denkt. U vindt hieronder een overzicht van de belangrijkste kosten.

Laat u niet verrassen door de kosten wanneer u wilt gaan bouwen. Wees op de hoogte van wat er allemaal betaald moet worden. Het bouwen van een woning start bij lening. 
 
sleutel op de deur prijzen

Sleutel op de deur prijzen : Lenen 

Het geleende bedrag maakt het grootste deel van uw budget. Dit budget bepaald dan weer wat u kan realiseren. Voor deze lening zal u een hypothecair krediet moeten afsluiten. Dit betekent dat u de bank hiermee garandeert dat u het geleende bedrag met interest zult terugbetalen. U kan lenen aan een vaste of variabele rentevoet. Banken raden aan om te lenen aan een vaste rentevoet. Dit betekent dat wanneer de rente zou stijgen u nog steeds de rente moet betalen van toen wanneer u de lening afsloot. Met een vaste rentevoet weet u ook exact wat de lening u zal kosten. De maandelijkse afbetaling van een lening wordt meestal gezet op maximum een derde van uw inkomen. U betaalt gemiddeld 20 jaar af aan een lening voor een woning. Dit is natuurlijk afhankelijk van het geleende bedrag en uw inkomen. Ga voor meer info hierover zeker eens langs bij uw kredietspecialist. Hij zal proberen de lening zo goed mogelijk af te stellen op uw financiële situatie. 

Sleutel op de deur prijzen : Bouwgrond 

Als u op zoek bent naar een mooi stuk bouwgrond, zal uw budget bepalend zijn voor uw uiteindelijke keuze. De bouwgrond is namelijk doorslaggevend voor de uiteindelijke kostprijs van de volledige woning. We zien dat de sleutel op de deur prijzen van de bouwgronden in België de laatste decennia enorm gestegen zijn. Dit komt door het slinkende aantal bouwgronden. Zo betaalde u in 1992 gemiddeld 23 euro per vierkante meter.  In 2014 kostte datzelfde stuk bouwgrond gemiddeld 117 euro per vierkante meter. We zagen dus een stijging in de kostprijs van bouwgronden met 200% op twaalf jaar. 
 
Als u al wat rondgekeken heeft voor een bouwgrond, dan zal u waarschijnlijk al gemerkt hebben dat de prijzen van de bouwgronden nogal verschillen naargelang de regio. Zo kost de bouwgrond in het Brussels Hoofdstedelijke Gewest gemiddeld 618 euro per vierkante meter. Voor een bouwgrond in het Vlaams Gewest betaal u ongeveer 180 euro per vierkante meter. Als u opzoek bent naar de goedkoopste bouwgronden, neem dan eens een kijkje in het Waals Gewest. Hier vindt u bouwgronden voor 50 euro per vierkante meter. Binnen deze gewesten is er ook nog een verschil in prijs tussen de verschillende provincies en gemeenten. In de provincie Antwerpen vindt u de goedkoopste bouwgronden in Arendonk voor 86 euro per vierkante meter. Gingelom is in Limburg de goedkoopste. Hier vindt u bouwgronden tegen 80 euro per vierkante meter. In Vlaams-Brabant is Zoutleeuw de goedkoopste met prijzen rond de 76 euro per vierkante meter. Ronse is met 76 euro de goedkoopste gemeente in Oost-Vlaanderen en Poperingen met 81 euro per vierkante meter die in West-Vlaanderen. Het moto om een bouwgrond te vinden is ‘wie zoekt die vindt’. Zelfs al heeft u een beperkt budget. 

Sleutel op de deur prijzen : Extra kosten 

Wees voorzichtig met extra kosten. Een gewaarschuwd mens is er twee waard. Naast de algemene kosten van de bouwgrond komen hier nog heel wat andere kosten bij. Wanneer u van plan bent om een huis te kopen voor bijvoorbeeld een renovatie, dan moet u nog registratiekosten betalen. Het te betalen bedrag hang af van de ligging van de woning en het type huis. Zo betaalt u in Brussel bijvoorbeeld 12,5 procent registratierechten en in Vlaanderen ongeveer 10 procent. 
 
Indien u een woning gaat bouwen dan betaalt u ofwel registratierechte ofwel btw. Er is al zeker een btw van 21 procent op alle materialen die in de woning gebruikt werden. Of u nu registratierechten of btw moet betalen is ook weer afhankelijk van de specifieke bouwgrond. 
 
In deze kosten voor de registratierechten zitten nog niet de notariskosten. Hiermee bedoelen ze het honorarium van de notaris. Deze kost is een percentage van de verkoopprijs of van de prijs van de bouwgrond en de voorziene kosten. De grootte van deze notariskosten zijn dus afhankelijk van de prijs van het bouwproject. 
 
Zoals al eerder vermeld zal u uw lening moeten terugbetalen aan een interest. De registratie van deze lening en toebehoren noemt men Lenin akte koste. Wanneer u bijvoorbeeld een lening van 150 000 euro afsluit zal u 4000 euro aan lening akte kosten moeten betalen.  
 
Op een perceel of in een oude woning zijn niet altijd de nodige voorzieningen aanwezig. Zo moet er bijvoorbeeld nog voor een kabelaansluiting gezorgd worden of moet er nog riolering worden aangelegd. Vaak zijn dit geen al te grote kosten. Toch moet u zich hierdoor niet laten verassen. Probeer op voorhand na te gaan of alle voorzieningen aanwezig zijn. Indien niet, reken dan deze kosten mee in uw budget. 
Wanneer u een woning koopt die u wilt verbouwen komen er uiteraard renovatiekosten aan te pas. Dit zijn vaak kosten die u het moeilijkste kunt inschatten. Bij een oudere woning die u renoveert zullen er vaak onvoorziene kosten zijn. Dit zijn meestal kosten die u op het eerste zicht niet kunt zien aan de woning. Zoals bijvoorbeeld problemen met de funderingen die dan later in de verbouwing aan het licht komen. 

Prijs normale nieuwbouwwoning

De prijs van woningen wordt uitgedrukt in prijs per vierkante meter. Hierin zit niet enkel de prijs van de materialen. Ook de kostprijs van het aantal werkuren gespendeerd aan die vierkante meter, de erelonen en de btw van 21 procent zitten in die prijs per vierkante meter. Daarnaast betaalt u ook het ereloon van de architect. Dit zit niet verrekent in de prijs per vierkante meter. Als richtlijn zegt men dat een architect ongeveer 7% van de kostprijs van de woning vraagt. Natuurlijk kan dit ook verschillen van architect tot architect. Een architect bepaalt nog altijd zelf zijn loon. 
 
Als richtgetal zegt men dat een nieuwbouwwoning ongeveer 1300 euro per vierkante meter kost. Dit verschilt van de sleutel op de deur prijs. De prijs per vierkante meter hangt ook ster af van wat u in uw woning wilt. Wilt een wat luxueuzere afwerking, dan zult u hiervoor ook meer moeten betalen. Ook kan een volledig uitgeruste keuken al snel 15 000 euro kosten. Technieken die u in uw woning plaatst, hebben vaak veel prijs verschillen. Zo zijn er bijvoorbeeld goedkope ventilatiesystemen en warmtepompen te krijgen maar kan u ook kiezen voor systemen die 1000 euro duurder zijn. 
 


Sleutel op de deur in belgië prijzen 
 

Sleutel op de deur prijzen liggen gemiddeld wat lager dan eigen nieuwbouwwoningen. Dit komt omdat sleutel op de deur firma’s samenwerken met dezelfde leveranciers. Hierbij kopen ze grotere aantallen aan waar ze korting op krijgen. Zo kunnen deze firma’s bepaalde materialen aan een goedkopere prijs aanbieden aan hun klanten. 
 
In één contract staan alle sleutel op de deur prijzen. Zo blijft het overzicht bewaart voor de klant en is het duidelijk hoeveel zijn woonst gaat kosten. Hierbij zitten natuurlijk niet de kosten van de bouwgrond. Zo vindt u bij Woningen Compere woningen met een gemiddelde prijs van 1015 euro per vierkante meter. Indien u hier meer informatie over wenst, kijk gerust eens op de site.
 
U kan natuurlijk ook besparen op deze sleutel op de deur prijzen. Zo kan u kiezen voor een lospandige garage. Ook zijn de sleutel op de deur firma’s vaak op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op de markt. Zo kan Woningen Compere woningen bouwen met het laatste energieverbruik op de markt. Hierdoor zal u op lange termijn minder verwarmingskosten en energiekosten moeten betalen en is dit voordeliger voor uw portemonnee. 
 
Wanneer u kiest voor een sleutel op de deur bouwfirma, nemen ze al het werk uit uw handen. Uw woning wordt dus gebouwd door één enkele firma. Zij nemen ook de administratie op zich. Sleutel op de deur is een bouwconcept dat de klanten een optimaal bouwcomfort geeft. Klanten hebben ook veel minder kopzorgen. 
Naast de voordelige sleutel op de deur prijzen heeft u ook zekerheid over de afleveringstermijn. Deze is relatief kort. Zo kan u uw woning al betreden na ongeveer 7 maanden. Het nadeel van deze korte afleveringstermijn is wel dat de rekeningen zich over een kortere periode opvolgen. U moest dus best uw budget al op voorhand volledig ter beschikking hebben. 
 
Kopers van een sleutel op de deur woning zijn vaak meer beschermd dan wanneer ze zelf een woning zouden realiseren. Dit komt door de wet van Breyne. Deze beschermt de klant op financieel gebied. Hij zorgt ervoor dat de klant krijgt wat hij besteld heeft en waarvoor hij betaald heeft. Ook wordt er een fonds opgericht dat de koper kan raadplegen wanneer het sleutel op de deur bedrijf failliet zou gaan. 

Prijs prefab woning 

Net zoals de huizen sleutel op de deur prijzen zijn de prijzen van prefab woningen voordeliger dan die van nieuwbouwwoningen. Prefab is een bouwtechniek. Dit is niet hetzelfde als sleutel op de deur, wat een bouwconcept is. Men bouwt de woning in een fabriek of atelier. Hierna moet men de woning op de werf in elkaar zetten. Dit is een snel productieproces. Zo staat een prefab woning al recht na 2 weken en kan men de woning betrekken na 6 maanden. Doordat de muren in een gecontroleerde omgeving gemetst worden, is er minder invloed van de weersomstandigheden. Bij prefab woningen weet u ook de prijs op voorhand zoals bij de sleutel op de deur prijzen. Het nadeel bij prefab woningen is dat u minder vrijheid hebt in de keuze van het ontwerp. Tegenwoordig kan u al een houtskelet prefab woning krijgen voor 100 000 euro. Prefab villa’s zijn te verkrijgen aan een prijs van ongeveer 200 000 euro. 

Renoveren 

Naast het bouwen van een woning hebt u ook de mogelijkheid om een bestaande woning te renoveren. Hiervoor moet u ongeveer tussen de 750 en 1500 euro per vierkante meter voorzien. Deze prijs is natuurlijk ook weer afhankelijk van wat u in uw woning wilt maar ook van de staat van de te renoveren woning. Er is een groot verschil in prijs voor het opfrissen van een woning uit de jaren tachtig en het renoveren van een herenhuis uit 1800. 
 
Het voorzien van basisvoorzieningen in een oud huis kan ook nog een aardige duit kosten. Op deze manier betaalt u voor het vervangen en installeren van nieuwe elektriciteitsvoorzieningen tot 10 000 euro. Sanitair moet ook vaak vervangen worden in oudere huizen. Dit kan ook al oplopen tot 5000 euro. Voor het vervangen van radiatoren moet u ongeveer 600 euro per stuk rekenen en het plaatsen van een hoge rendementsketel kan u 5000 euro kosten. Als u het dak van uw oudere woning volledig moet vervangen kan dit dan tot 16 000 euro gaan. Het opnieuw bepleisteren van de bestaande binnenmuren en plafonds gaat u ongeveer 25 euro per vierkante meter kosten. 

Besparen 

Als laatste willen we u nog enkele tips mee geven hoe u kunt besparen op uw woningen sleutel op de deur.
Een trend van de laatste jaren is dat mensen kleiner maar efficiënter gaan bouwen. Tegenwoordig bouwen wel ongeveer 20% kleiner dan voorgaande jaren. Hierdoor heeft u minder bouwkosten en moet u later minder oppervlakte verwarmen en onderhouden. 
 
Als u een energiezuinige woning bouwt zorgt u er zo voor dat u op lange termijn een aardig bedrag kunt besparen. Wanneer u investeert in isolatie en zonnepanelen zullen uw energierekeningen aanzienlijk lager liggen.
 
Gebruik duurzame materialen deze gaan langer mee. 
 
Kies ook voor rechte lijnen in uw woning. Deze zijn goedkoper dan gebogen of hoekige lijnen. 
Groepeer leidingen van de badkamer, keuken, wc en bergruimte. Zo vermijdt u meters leidingen en bespaart u geld. 
 
Indien u van plan bent om te bouwen, helpen wij u bij Woningen Compere graag verder. Neem vrijblijvend contact met ons op. Dit kan op het nummer 0800/11 164.
 
© 2019 Woningen Compere- Maisons Compère - Persoonlijke levenssfeer