STARTPAGINA WONINGEN COMPERE
Gratis nummer
  

Sleutel op de deur

Sleutel op de deur bouw is tegenwoordig immens populair.

De formule is ideaal voor mensen die geen tijd hebben om zelf de bouw van hun woning te regelen. Hieronder leggen we kort uit hoe het sleutel op de deur concept werkt en hoe u er zeker van kunt zijn dat u voor de juiste sleutel op de deur bouwfirma gekozen hebt. De architect speelt in de bouw van elke woning een cruciale rol. Ook bij een sleutel op de deur woning is hij niet te missen. Als u op zoek bent naar een betrouwbaar sleutel op de deur bouwbedrijf, kies dan voor Woningen Compere. Hieronder vindt u meer uitleg over onze aanpak en onze visie.

Wat is sleutel op de deur

Het sleutel op de deur bouwconcept is tegenwoordig booming. Dit komt omdat de bouw van een woning zeer veel tijd vergt. Deze tijd heeft niet iedereen. Daarom spelen de sleutel op de deur bedrijven hier zeer goed op in. Een sleutel op de deur woning wordt volledig gebouwd door één enkel bedrijf. Zij realiseren de volledige woning. Hiervoor stellen ze een gedetailleerde planning op en stellen ze onderaannemers aan. Ook verzorgt het sleutel op de deur bouwbedrijf de volledige administratie. 

Hoe werkt sleutel op de deur

sleutel op de deur
 
U zorgt zelf voor de aankoop van een bouwgrond. Indien u van plan bent om een bouwgrond te kopen, kan u ook altijd eens gaan kijken naar het stuk grond met een architect of een vertegenwoordiger van het sleutel op de deur bouwbedrijf. Zij kunnen u dan raad geven over het perceel aangezien ze enorm veel ervaring hebben in de bouw. 
 
Daarna gaat u op zoek naar de sleutel op de deur bouwfirma die het beste bij u past. Hoe u deze firma het beste kiest, leest u hieronder. U heeft waarschijnlijk ook al een architect aangesteld voor de verwezenlijking van uw project. Deze architect stelt dan samen met u het plan van uw woning op. Vaak beschikken de sleutel op de deur bedrijven over al reeds opgemaakte ontwerpen en grondplannen. Deze dienen louter als illustratie. U heeft dan de mogelijkheid om deze ontwerpen aan te passen volgens uw wensen of om een volledig nieuw grondplan in samenwerking met uw architect op te stellen. Houd er wel rekening mee dat deze modellen van de sleutel op de deur bedrijven enkel het minimum aan ramen, deuren, stopcontacten, … bevatten. 
 
De materialen voor de afwerking van uw sleutel op de deur in België woning kan u kiezen in overleg met de leveranciers van het sleutel op de deur bouwbedrijf. Deze bedrijven werken vaak samen met dezelfde leveranciers. Omdat ze hierbij dus grote aantallen bestellen kunnen ze materialen vaak goedkoper aan hun klanten aanbieden. Dit drukt ook de uiteindelijke kost van de woning. Hierdoor zijn sleutel op de deur woningen vaak goedkoper dan indien u zelf uw volledige woning bouwt. 

Hoe kiest u de sleutel op de deur firma 

Het kiezen van een sleutel op de deur firma is een zeer belangrijke keuze. Ze gaan namelijk jou volledige woning realiseren. 
 
Als eerste moet u kijken naar de lokalisatie waar het sleutel op de deur bouwbedrijf actief is. Sommige sleutel op de deur firma’s bouwen slechts in enkele provincies. Hoe dichter u of de bouwgrond zich bij de vestiging van het bouwbedrijf bevindt hoe beter. Dit is wel niet noodzakelijk maar dit verhoogt het gemakt van de bouwwerken. 
 
Welke bouwmethoden hanteert de bouwfirma? Niet elke bouwfirma is gespecialiseerd in de bouwtechniek die u wilt gebruiken in uw woning. Zo bouwt Woningen Compere duurzame sleutel op de deur woningen volgens de traditionele bouwtechniek. U kan naast deze traditionele bouwtechniek ook kiezen voor een houtskeletwoning. Zoek daarom naar het sleutel op de deur bouwbedrijf dat gespecialiseerd is in de bouwtechniek die u wilt gebruiken in uw woning. Woningen Compere is ook gespecialiseerd in het bouwen van energiezuinige woningen. Ze gebruiken hiervoor hoogkwalitatieve materialen in hun woningen sleutel op de deur. Hierdoor kunnen ze woningen aanbieden met het laagste energieverbruik van de hele Belgische markt. 
 
Ga na hoe flexibel de sleutel op de deur firma is. Elke firma heeft basisontwerpen ter beschikking voor de klant. Bij de meeste firma’s hebt u de vrijheid om deze plannen ook aan te passen. Bij andere sleutel op de deur bedrijven is dit niet mogelijk. Enkele sleutel op de deur firma’s kunnen ook flexibel zijn in de betalingsmethodes en betalingsperiodes. Vraag hier expliciet naar als u langs gaat bij deze bedrijven. 
Bij Woningen Compere is het mogelijk om uw eigen ontwerp zelfs voor te stellen. Dit ontwerp wordt dan overlopen met onze technische dienst en we kijken of dit plan te verwezenlijken valt binnen de capaciteiten van ons bedrijf. 
 
Kies voor wat uw gevoel u zegt. Ga langs bij verschillende sleutel op de deur bouwbedrijven en overleg met hun. Zo kan u nagaan bij welke firma u het beste gevoel hebt. Laat u wel niet vangen door hun verkooppraatjes. Probeer het bedrijf zo objectief mogelijk te beoordelen. Bij welk bedrijf heeft u een klik? 
Controleer ook zeker de attesten van het sleutel op de deur bouwbedrijf. Zo kan u 100 procent zeker zijn dat u voor een betrouwbare firma gaat kiezen. U kan de attesten van elk bedrijf nagaan bij de federale overheidsdienst. 
 
Controleer of het bedrijf referenties heeft. Zo ja, contacteer deze zeker. Zo kan u advies winnen bij mensen die al ervaring hebben met dat sleutel op de deur bedrijf. Vaak hebben sleutel op de deur bouwbedrijven ook kijkwoningen. Woningen Compere heeft ook enkele kijkwoningen in hun gamma. Meer info over de bezoekuren vind u terug op hun website. Ook online kunt u bij ons virtueel binnenstappen in enkele woningen aan de hand van een virtueel bezoek. 
 
Ga na wat u krijgt voor de totaalprijs. Vraag daarom offertes aan bij verschillende sleutel op de deur bouwbedrijven voor de sleutel op de deur prijzen. Kijk en vergelijk is de boodschap. Enkel zo kan u een juiste keuze maken. Wanneer u een offerte aanvraagt, zorg dan dat deze zo volledig mogelijk is. Maak voor uzelf een checklist van wat er allemaal in de woning aanwezig moet zijn en zorg dat deze opties in de offerte staan. 
 
U kan zich ook altijd laten bijstaan door mensen die ervaring hebben met het samenwerken met een sleutel op de deur bedrijf. Zo kan u beroep doen op architecten en aannemers. Zij hebben soms al samen gewerkt met een sleutel op de deur bedrijf. Ook vrienden en familie met bouwervaring kunnen zeker goed van pas komen. 
 

De architect

De architect is eigenlijk de draaiende kracht achter het bouwproject. De esthetiek van de ontwerpen van de architect moeten passen bij de stijl waarin u uw woning wilt bouwen. Sommige architecten kunnen gespecialiseerd zijn in bepaalde stijlen terwijl andere dan weer thuis zijn bij alle stijlen. Ook kan een architect gespecialiseerd zijn in het maken van ontwerpen voor een bepaalde bouwtechniek. 
 
Hoe vindt u nu de juiste architect? Elke architect is namelijk anders. Kies een architect waarmee het klikt. U zal hier immers een lange tijd mee moeten samenwerken. Kijk naar de regio waar de architect werkt. Het vergemakkelijkt het contact met de architect indien deze gemakkelijk bereikbaar is en dichtbij de werf en u woont. Als er dan iets misloopt kan u gemakkelijker bij de architect binnenspringen. Ook wanneer er problemen op de werf zijn, kan de architect gemakkelijker eens gaan kijken. De architect kent zo ook de regio waar u gaat bouwen en kent zo goede plaatselijke aannemers die hij kan aanbevelen. 
 
Vraag net zoals bij een sleutel op de deur bouwbedrijf naar referenties. Zo kan u het werk en de werkwijze van de architect het beste inschatten. Ga ook op zoek naar tijdschriften en publicaties waarin de architect verschijnt. Bel ook desnoods aan bij mensen van wie u hun woning erg mooi vindt. Er bestaan ook beurzen om architecten op te vinden. 
 
Tijdens het eerste gesprek met de architect kan u hem al wat meer inschatten. In dit gesprek deelt u best uw standpunten mee en u vraag of het mogelijk is voor de architect om te verwezenlijken wat u wilt. Dit eerste gesprek is de ideale gelegenheid om na te gaan of het klikt en jullie op dezelfde golflente zitten. 
Vraag ook expliciet naar het ereloon van de architect. Dit kan verschillen van architect tot architect. Ze mogen namelijk hun loon zelf vastleggen. Kijk ook eens naar hoe hij zijn loon aanrekent. Sommige architecten nemen een procent van de totaalprijs als hun loon. Andere rekenen per vierkante meter of per aantal werkuren. 
 
De uiteindelijke beslissing over de architect zal vallen wanneer u het voorontwerp van de architect krijgt. Dit kan u laten maken tegen een kleine vergoeding. Indien dit voorontwerp toch nog niet helemaal is wat u wilt, kan u nog een tweede voorontwerp laten maken. 
 
Wanneer u een architect gekozen hebt, zal er een contract moeten worden opgesteld. Zorg ervoor dat dit contract zo volledig mogelijk is. Zorg voor een volledige beschrijving van het project. Bepaal ook in het contract het budget en vermeld ook hoeveel hiervan gaat naar het ereloon van de architect. Leg ook de betalingsmodaliteiten van dit ereloon vast. Ook moet er een beschrijving in staan van het takenpakket van de architect. Zet ook een clausule in het contract. Deze zegt wat er moet gebeuren indien het contract onderbroken wordt. U kan er ook voor kiezen om een voorlopig contract te laten opstellen. Dit contract is eigenlijk een haalbaarheidsonderzoek. De architect gaat dan na of wat u wilt verwezenlijken wel haalbaar is op uw bouwgrond, volgens de stedenbouwkundige diens en met uw budget. 
 
Nadat dit allemaal in orde gebracht is, kunnen de bouwwerken van start gaan. Tijdens de werken zal de architect ook een oogje in het zeil houden. De architect geeft de aannemers voldoende informatie om de bouw vlot te laten verlopen. Ook kijkt hij na of alles wel effectief gebeurt en men hiervoor de juiste materialen gebruikt. Van deze inspecties aan de werf maakt hij dan werfverslagen voor de klant en zowel voor in het dossier. Als de woning volledig klaar is, zal deze moeten worden overgeleverd. Bij deze overlevering maken de klant, de architect en de aannemer nog een laatste inspectieronde. Indien hier geen onregelmatigheden meer uitkomen, kan de woning worden overgeleverd aan de klant. 

Rol van de architect bij sleutel op de deur

Sommige sleutel op de deur bouwbedrijven hebben hun eigen architecten. Nu blijkt dat klanten deze architecten niet volledig vertrouwen. Indien ze zelf een architect mogen aanstellen, hebben ze hierin meer vertrouwen. Bij Woningen Compere moet u uw eigen architect aanstellen. Zo krijgt de klant het gevoel dat er een vertrouwenspersoon aan hun kant staat. De sleutel op de deur firma’s kunnen wel architecten aanraden waarmee ze al reeds samengewerkt hebben. 
 
Omdat de woning gebouwd wordt met een sleutel op de deur bouwbedrijf, wilt dit niet zeggen dat u de bouw van uw woning niet kunt opvolgen. Dit kan u doen via uw architect of via het sleutel op de deur bouwbedrijf. U kan hier altijd terecht bij een contactpersoon die uw dossier persoonlijk opvolgt.

Traditionele bouwmethode 

Woningen Compere uw sleutel op de deur bouwbedrijf

Zoals al eerder vermeld is Woningen Compere een sleutel op de deur bouwbedrijf dat garant staat voor kwaliteit en duurzaamheid. U kan bij hen al terecht voor een woning vanaf 1015 euro per vierkante meter. U heeft er een ruime keuze uit 104  modellen. Deze modellen zijn volledig aanpasbaar volgens uw wensen en voorkeuren. 
 
Bij Woningen Compere vertrouwen ze hun werknemers. Ze kiezen enkel ervaren mensen om mee samen te werken. Dit tonen ze via de verdubbeling van hun garantie op de woningen. Ze geven nu 20 jaar garantie in plaats van 10 jaar. 
 
Woningen Compere is een familie bedrijf en zet deze familiale communicatie verder naar hun klanten. Ze zijn altijd bereikbaar en begeleiden hun klanten tijdens de bouw van hun woning. Ze staan klaar om al uw vragen te beantwoorden.
 
Ze bouwen huizen sleutel op de deur  voor iedereen. Van één-persoonswoningen tot gezinswoningen en villa’s. Ook bouwen ze woningen met het oog op de toekomst. Zo laten ze ruimte vrij voor een uitbreiding van de woning indien u er over nadenkt om aan gezinsuitbreiding te doen. Ze kunnen ook woningen afleveren in verschillende fasen. U kan er dan zelf voor kiezen om alles zelf of door derden te laten afwerken op een later tijdstip. 
 
Indien u graag wat meer info over Woningen Compere wilt, kijk dan zeker eens op onze site.

Andere : Sleutel op deur
 
© 2019 Woningen Compere- Maisons Compère - Persoonlijke levenssfeer