Gratis catalogus

Passiefhuis

"

Iedereen weet intussen wel dat fossiele energie niet onuitputtelijk is, steeds maar duurder wordt en zeer slecht is voor het milieu. De oplossing hiervoor is een passiefhuis bouwen.

Deze huizen kennen geen conventionele verwarming of koelsysteem. Voor een passiefhuis zijn technologie, ontwerp en materiaal erg belangrijk. Met een passiefhuis bespaart men op energie en krijg je een geweldig comfort.

  • Huis te koop: hoe te werk gaan om uw eigen woning aan te schaffen?

Wat is een passiefhuis?

Een passiefhuis staat voor een zeer energiezuinig huis met een aangenaam binnenklimaat zowel gedurende de winter als de zomer en dat zonder traditioneel verwarmings- of koelsysteem. Bij de meest extreme buitencondities is er echter wel een actieve verwarmingsbron nodig, maar die energievraag is zeer klein. In een passiefhuis wordt er bijna niet meer actief verwarmd, vandaar de naam ‘passief’. Je kan ook volledig passief bouwen volgens jouw eigen bouwontwerp.

passiefhuis
De kostprijs van een passiefhuis wordt bepaald door verschillende factoren zoals de grootte van het huis, het aantal vierkante meter woonoppervlakte, en de complexiteit van het ontwerp. Wanneer we de extra investering in de bouw van je passiefhuis nemen en de besparing op je energiefactuur ervan aftrekken, en dit gedurende de periode van je lening, ligt de prijs van je passiefhuis toch nog steeds 10 % hoger dan bij een gewone traditionele woning. Je kan deze prijs uiteraard drukken door de prijs van je bouwadviseur zo laag mogelijk te houden en een deel van de bouw voor je eigen rekening te nemen. In Vlaanderen mag je erop rekenen dat je ook nog in aanmerking komt voor een vermindering van je onroerende voorheffing en kan je een premie bekomen van de netbeheerder voor de bouwen van een passiefhuis.

  • De onderneming Woningen Compere heeft gekozen voor het bouwen van passiefhuizen.
  • Hoe worden passieve huizen gebouwd?

Wanneer we in een passiefhuis huis wonen dienen we ons aan te passen aan het huis en niet omgekeerd, en daarom is dit huis niet geschikt voor iedereen.

Wij Belgen slapen nogal graag in een koele slaapkamer en hangen graag ons dekbed een uurtje uit het raam ’s morgens en in het vroege voorjaar zetten we het schuifraam wel eens helemaal open om het eerste zonnetje binnen te laten en te genieten van de frisse voorjaarslucht. Dit zijn allemaal gewoontes die niet samengaan met een passiefhuis en die we moeten afleren als we comfortabel willen wonen in een passiefhuis. Waar we ook rekening mee dienen te houden is het geluid van de balansventilatie. Daar er ventilatoren met hoge vermogens dienen gebruikt te worden blijft er steeds een geluid op de achtergrond bestaan dat voor sommigen storend kan worden genoemd. De oorzaak hiervan is dat een passiefhuis, door de drievoudige beglazing en de extra isolatie, erg stil is binnen. In een passiefhuis ben je zo’n beetje afgesloten van de buitenwereld voor wat het geluid en de temperatuur betreft. Maar dat heeft uiteraard ook zijn voor- en nadelen. Zo hoor je de vogeltjes niet fluiten binnen, maar je hoort het drukke verkeer ook niet. In de winter is het ook altijd en overal warm in huis en als de warmte in de zomer binnen zit kan deze wel niet meer weg, hiermee zal in het ontwerp goed rekening mee moeten worden gehouden. Indien je deze gewoontes moeilijk of niet kunt afleren kan je best je bouwplannen voor een passiefhuis aan de kant schuiven en gaan voor een traditioneel huis. Het klinkt ook allemaal mooi door wat extra te investeren in de bouw van je passiefhuis dat je energiefactuur daalt, maar in verhouding als we onze kosten bekijken gedurende een periode van 20 à 30 jaar, halen we de extra materiaalkosten niet uit de verminderde energiefacturen en is een passiefhuis duurder dan een traditioneel huis.

Woningen Compere kan voor u uw traditioneel huis bouwen tegen nog een lagere prijs dan als je zelf bouwt. Tevens is je huis bij Woningen Compere ook goed geïsoleerd daar zij gebruik maken van het iso + pack dat bestaat uit 12 cm polyurethaan in de chape, 10 cm polyurethaan in de buitenmuren, dubbele beglazing K1.1, 24 cm minerale wol in het dak en geïsoleerde sectionaalpoorten 40 mm k 0.5 en is je woning voorzien van een verluchtingssysteem Renson type C+ Evo Healthbox met SmartZone. Om je nog extra te overtuigen van onze kwaliteitswoningen kan je elke zondag een bezoek brengen aan één van onze kijkwoningen. De openingsuren en adressen van de kijkwoningen kan je terugvinden op onze site waar je dan ook onmiddellijk ons gratis catalogus met modelwoningen met plan kan bestellen. Ook telefonisch kan je ons bereiken op het gratis nummer 0800-11 164. Eén van onze medewerkers zal je dan in verbinding brengen met een bouwadviseur bij u in de buurt die vrijblijvend bij u thuis kan langskomen om naar uw bouwdromen te luisteren. Aarzel niet en contacteer ons vandaag nog.