Gratis catalogus

Goedkoop huis bouwen

"

Wat gaat mijn huis kosten? Kan ik een goedkoop huis bouwen?

Een belangrijke vraag die vele klanten zich stellen. Hierbij geven wij enkele tips om uw woning zo goedkoop mogelijk te laten bouwen. Een belangrijke tip is de voorbereiding van uw bouwproject. Om deze reden is het van groot belang u zo goed mogelijk te informeren over de kosten waarmee u geconfronteerd zal worden tijdens uw bouwproject. Het is van groot belang dat u zich vooraf goed inlicht wat uw woning gaat kosten. Bekijk het budget waarover u beschikt. Heeft u eigen fondsen of inbreng? Gaat u het volledige bedrag lenen? Het is belangrijk dat u vooraf reeds een idee heeft over de prijsklasse van uw toekomstige sleutel op de deur woning. Wij raden u ook aan dat u niet te veel gaat lenen. Beperk daarom het bedrag van uw lening tot 1/3 van uw netto inkomen.

Een goedkoop huis bouwen ? Een vraag die vele personen ons stellen.

Het is van groot belang u goed in te lichten over wat uw sleutel op de deur woning gaat kosten vooraleer u gaat bouwen.
Bij Woningen Compere kan u een goedkoop huis bouwen vanaf 1070€ per vierkante meter. Woningen Compere biedt 104 modelwoningen die volledig aanpasbaar zijn met behulp van uw architect. Ga gerust naar onze website en doe alvast inspiratie op dankzij het virtueel bezoek van onze inpiratiewoningen. Wenst u meer info over onze werkwijzen en onze lopende projecten? Contacteer ons op het gratis nummer 0800/11 164

Wat gaat mijn huis kosten?

Kan ik een goedkoop huis bouwen? Een belangrijke vraag die vele klanten zich stellen. Hierbij geven wij enkele tips om uw woning zo goedkoop mogelijk te laten bouwen. Een belangrijke tip is de voorbereiding van uw bouwproject. Om deze reden is het van groot belang u zo goed mogelijk te informeren over de kosten waarmee u geconfronteerd zal worden tijdens uw bouwproject. Het is van groot belang dat u zich vooraf goed inlicht wat uw woning gaat kosten. Bekijk het budget waarover u beschikt. Heeft u eigen fondsen of inbreng? Gaat u het volledige bedrag lenen? Het is belangrijk dat u vooraf reeds een idee heeft over de prijsklasse van uw toekomstige sleutel op de deur woning. Wij raden u ook aan dat u niet te veel gaat lenen. Beperk daarom het bedrag van uw lening tot 1/3 van uw netto inkomen.
De aankoop van bouwgrond is een belangrijke factor die grote invloed kan hebben op het budget van uw toekomstige woning. Vooraleer u een stuk grond aankoopt informeer u over de bouwvoorschriften die gebonden zijn aan de bouwgrond.  Door de bouwvoorschriften bestaat de mogelijkheid dat u beperkt bent in de keuzes van bouwmaterialen of bouwstijlen. Informeer u ook over de kwaliteit van de bouwgrond. Is de grond stevig genoeg? Is deze vlak? De kwaliteit van de bouwgrond wordt bepaald aan de hand van een grondsondering. De ligging is ook van groot belang ten opzichte van uw gezinsleven.
Heeft u kinderen? Zo ja, zijn er scholen vlakbij. Is het toegankelijk voor openbaar vervoer ? Dit zijn enkele factoren waarmee u best ook rekening houdt vooraleer u uw bouwgrond aankoopt.  Aarzel niet om de bouwgrond te bezoeken samen met uw architect. Zo kan hij samen met u de bouwmogelijkheden bekijken ten opzichte van de bouwgrond die u wenst aan te kopen. Misschien laat de bouwgrond het helemaal niet toe om uw droomwoning te bouwen die u in gedachten heeft.
Denk niet enkel aan een goedkoop huis bouwen maar denk vooral aan het budget op langere termijn door bijvoorbeeld een energiezuinige sleutel op de deur woning te bouwen waardoor u achteraf kosten gaat besparen op uw energiefactuur.
Indien u een handige persoon bent kan u  besparen door bepaalde werken zelf uit te voeren zoals zelf de vloer te leggen of de badkamer te installeren. De oppervlakte van de woning is ook een belangrijke factor waardoor de prijs van uw woning kan stijgen. Vermijd dus grote verloren ruimtes zoals een grote inkomhal, grote opbergruimtes enz.
Denk ook aan de inrichting van uw woning. Heeft u onmiddellijk nood aan een dure badkamer of ingerichte keuken? De afwerking kan ook een grote invloed hebben op de totaalprijs van uw woning. Ga eerder voor een klassieke gevelafwerking en vermijd dure alternatieven zoals crepi of natuursteen.

Een goedkoop huis bouwen, waaraan moet u denken?

Vooraleer u aan het avontuur begint is het noodzakelijk dat u de juiste bouwpartner kiest voor de realisatie van uw sleutel op de deur woning. Vraag naar referenties en breng een bezoek aan kijkwerven of kijkwoningen van de bouwfirma waarmee u in zee wil gaan. Op deze manier kan u zelf bepalen of de afwerking en de kwaliteit van de woningen aan uw eisen voldoet. U kan ook de vaardigheden van de firma raadplegen bij  het FOD of via Forums of blogs op internet waar personen hun ervaring met anderen delen.
Heeft u uw hart verloren voor een sleutel op de deur woning maar u weet niks af van deze bouwmethode. Meer uitleg hierover.
Sleutel-op-de-deur bouwen is een concept die de laatste jaren enorm populair is geworden. Dit concept houdt in dat u één hoofdaannemer heeft voor het totale bouwproject van uw sleutel op de deur woning. De hoofdaannemer neemt dus de volledige realisatie van uw toekomstige woning voor zich. Dit vanaf het voorontwerp t.e.m. de overhandiging van de sleutels. U heeft één contactpersoon bij wij u terecht kan voor al uw vragen tijdens uw bouwproject.
Bij Woningen Compere kan u een goedkoop huis bouwen vanaf 1070 euro per vierkante meter inclusief BTW. Woningen Compere biedt 104 modelwoningen die volledig aanpasbaar zijn naargelang uw wensen en behoeften. Er is zeker en vast een woning die bij u past !  Laat u inspireren en breng alvast een virtueel bezoek aan één van onze inspiratiewoningen en krijg al een eerste indruk en beeld over de sfeer van  uw toekomstige droomwoning.
Elke sleutel op de deur woning bij Woningen Compere wordt gerealiseerd aan de hand van een gedetailleerd lastenboek. In het lastenboek worden alle werken  die voorzien zijn in detail uitgelegd. U heeft altijd de keuze andere opties te nemen die niet voorzien zijn in het lastenboek. Op deze manier kan u een goedkoop huis bouwen afgestemd op uw budget. Met behulp van uw architect, heeft u op deze manier steeds de keuze uw toekomstige woning aan te passen volgens uw wensen.
Hierbij enkele voor-en nadelen van een sleutel op de deur woning.
Voordelen : een sleutel op de deur bouwbedrijf neemt de volledige realisatie van de woning voor zich. De voorbereiding van het voorontwerp, de planning alsook de volledige coördinatie van de onderaannemers tijdens de bouwwerken. Heb je een drukke job of gezinsleven ? Dan is dit concept de ideale keuze voor u. Indien u opteert voor een sleutel op de deur woning wordt al het administratieve werk u uit de handen genomen. U heeft één aanspreekpunt bij wie u terecht kan voor al uw vragen tijdens uw bouwproject.
Het bouwtermijn van een sleutel op de deur woning is meestal korter aangezien alle aannemers op elkaar afgestemd zijn. Sleutel op de deur bouwfirma’s zijn continu bezig met bouwtechnieken waardoor ze u veel advies kunnen geven en de laatste trends en materialen kunnen aanbieden. De materialen zijn meestal goedkoper aangezien de bouwfirma’s met vaste aannemers werken en in grote hoeveelheden afnemen.
Nadelen : aangezien het bouwproces snel verloopt, zullen de facturen ook sneller op elkaar volgen. In de meeste gevallen is een sleutel op de deur woning duurder dan indien u alles zelf zou coördineren.

Wat is het verschil tussen een open ruwbouw en een gesloten ruwbouw?

De ruwbouw is de belangrijkste fase tijdens het bouwproces. Bij een gesloten ruwbouw wordt het buitenschrijnwerk geplaatst zodat het gebouw bestand is tegen wind en regen. Bij een open ruwbouw wordt enkel het dak geplaatst Eénmaal alle werken van de ruwbouw af zijn kan de afwerking van uw sleutel op de deur woning beginnen.

Naar welke woningtype gaat uw keuze en wat zijn uw wensen ?

Heeft u nog geen idee over de bouwstijl van uw toekomstige sleutel op de deur woning ? Gaat uw voorkeur naar een bungalow of eerder naar een gezellige ééngezinswoning ?
Bouwstijlen worden ingedeeld in verschillende groepen. U heeft de moderne woningen, de klassieke woningen en de specifieke woningen. Elke groep van deze woningen zijn te herkennen aan hun volgende kenmerken.
De moderne woningen worden de dag van vandaag het meest gebouwd in België. Deze woningen zijn vooral te herkennen door hun grote raampartijen, platte daken en uniforme of donkere gevelstenen. Ze beschikken meestal over grote binnenruimtes met heel veel lichtinval. Deze type woningen geeft u een loftgevoel.
De Klassieke woningen hebben eerder een rustieke uitstraling en hebben een klassieke of landelijke afwerking. In tegenstelling tot de moderne woningen hebben deze een meerkleurige gevelafwerking en een hellend dak. De woningen zijn voorzien van kleine ramen met dakkappellen en zijn afgewerkt met houten luiken.
Daarnaast heeft u nog de laatste categorie zijnde de specifieke woningen. Deze woningen hebben meestal hun eigen bouwstijl en specifieke vormen.
Heeft u nood aan inspiratie? Neem gerust een kijkje op onze website en breng een virtueel bezoek aan onze kijkwoningen om deze verschillende stijlen te bekijken.
Een goedkoop huis bouwen met behulp van uw architect. Als u de wens heeft een woning te bouwen kan u best beroep doen op een architect. Maar hoe vindt u de juiste architect.
U heeft verschillende manieren om een architect te vinden. U kan een architect kiezen via internet of  de site orde van de architecten raadplegen waar alle architecten in opgenomen zijn. U kan ook verschillende blogs raadplegen waar andere personen hun ervaring met elkaar delen. Informeer u ook bij familieleden, vrienden, kennissen of collega’s die hun ervaring met hun architect kunnen delen. Neem vooral de tijd om uw architect te kiezen. Hij is namelijk uw vertrouwenspersoon tijdens het volledige bouwproject. Niet iedere architect is geschikt voor elk project. Sommige hebben een specialisatie op een bepaald gebied. Een eerste gesprek is meestal gratis en is een goede manier om te zien of het klikt tussen u en uw architect. Geef uw architect de nodige informatie tijdens het eerste gesprek. Bespreek uw leefgewoontes, eisen en levensstijl zodat hij een duidelijk beeld krijgt over de verwachtingen die u wenst van uw toekomstige woning. Op deze manier kan hij de woning ontwerpen die uw persoonlijkheid weerspiegelt afgestemd aan uw levensstijl. Vraag eventueel aan de architect een lijst met referenties waar u langs kan gaan.

goedkope woning bouwen

Vooraleer u uw keuze maakt, maak duidelijke afspraken over de taken die u verwacht van uw architect.

Eénmaal jullie tot een akkoord gekomen zijn wordt de samenwerking vastgelegd in een contract. Wat het ereloon betreft bestaan geen vaste tarieven. Sommige architecten werken op basis van een uurloon terwijl andere eerder werken aan de hand van een percentagebasis. De rol van een architect is niet enkel het tekenen van bouwplannen maar hij is ook uw vertrouwenspersoon en de persoon die de werken begeleidt en controleert gedurende de bouwwerken.
Onder de 228 modelwoningen die Woningen Compere aanbiedt leggen wij graag nogmaals de nadruk op het feit dat de basisplannen van onze modelwoningen 100% aanpasbaar zijn met behulp van uw architect. Vooraleer u de definitieve plannen indient voor het bekomen van de bouwvergunning maakt de architect een voorontwerp. De klant heeft nog steeds de mogelijkheid de plannen te bekijken en deze te laten aanpassen. Wij raden ook aan om te beschikken over een grondsondering en stabiliteitsstudie van de bouwgrond om achteraf problemen te vermijden. Na goedkeuring van het voorontwerp worden de bouwplannen ingediend op de gemeente om een stedenbouwkundige vergunning te bekomen. Sommige gemeenten laten het toe de bouwaanvraag online in te dienen.
De wachttijd hangt af van gemeente tot gemeente. Eenmaal de bouwvergunning ontvangen zal de architect een uitvoeringsdossier opmaken.  Eénmaal de bouwvergunning ontvangen en na het uittekenen van de uitvoeringsplannen kunnen de bouwwerken beginnen. De architect is wettelijk verplicht de uitgevoerde werken te controleren. Dit betekend dat hij op regelmatige basis de bouwwerf gaat bezoeken. Hij zal ook nakijken of de gebruikte materialen en de uitgevoerde werken overeenstemmen met het lastenboek van de bouwfirma.  Na de werkzaamheden en de controle hiervan gebeurt de definitieve oplevering.
Architecten zijn wettelijk verplicht een aansprakelijkheidsverzekering te nemen en moeten een attest kunnen voorleggen om aan te tonen dat ze degelijk verzekerd zijn. Na de definitieve oplevering blijft zowel de aannemer als de architect 10 jaar aansprakelijk.

Heb ik de mogelijkheid zelf een architect te kiezen indien ik een sleutel-op-de-deur woning laat bouwen?

Niet elke sleutel op de deur woning laat het toe om zelf een architect te kiezen. Een voordeel van een sleutel op de deur bouwbedrijf zoals Woningen Compere is dat u het voordeel heeft zelf uw architect te kiezen. Woningen Compere biedt 228 modelwoningen met berekend plan die aangepast kunnen worden door behulp van uw architect.  Bij Woningen Compere kan u een goedkoop huis bouwen vanaf 1070 euro per vierkante meter inclusief BTW.
Om de kwaliteit van onze woningen te garanderen verdubbelt Woningen Compere haar tienjarige garantie tot 20 jaar ! Wenst u meer info over onze sleutel-op-de-deur woningen? Bestel gratis via onze website onze catalogus met 228 modelwoningen. U kan ook contact met ons opnemen via het gratis nummer 0800/11 164. Wij stellen u graag in contact met een bouwadviseur uit uw regio om u meer informatie en advies te geven.

GOEDKOPE WONING BOUWEN

Goedkope woning bouwen volledig naar eigen stijl en die aan uw persoonlijke normen voldoet? Het is de droom van iedereen die wilt investeren in zijn eigen droomhuis. Evenwel is dit de dag van vandaag niet meer zo evident daar de prijzen in de bouwsector alsmaar blijven stijgen. Dankzij Woningen Compere kan uw droom toch werkelijkheid worden. Woningen Compere is een algemeen bouwbedrijf dat traditioneel energiezuinige woningen bouwt volgens het concept sleutel op de deur bouwen. Woningen Compere kan voor u een goedkope woning bouwen zowel in Vlaanderen als in Wallonië waarvan u nog decennia lang van kunt genieten en die u aan uw kinderen kan overlaten. U kiest één van de modelwoningen uit onze catalogus die u naar eigen persoonlijkheid en levensstijl aanpast. U kan de gratis catalogus boordevol modelwoningen met plan en informatie aanvragen via de site. U kan Woningen Compere ook steeds telefonisch bereiken via het gratis nummer 0800/11 164. Eén van onze medewerkers brengt u vervolgens in verbinding met een bouwadviseur bij u in de buurt die volledig vrijblijvend naar uw woondroom luistert en deze verder met u bespreekt.

Hoe een goedkope woning bouwen ?

Een eigen goedkope woning bouwen is een belangrijke stap in een mensenleven. Uiteraard vergt dit een grote persoonlijke en financiële investering. Daarom is het belangrijk om op voorhand een goed financieel plan op te stellen zodat u weet hoeveel uw goedkope woning bouwen zal gaan kosten. Maar door hier en daar slim te besparen kan u ook met een beperkt budget een parel van een goedkope woning bouwen.

U wilt uw eigen goedkope woning bouwen, maar welk budget hebt u daar voor nodig?

Als er iets moeilijk in te schatten is, dan is het wel het budget dat u nodig hebt om aan goedkope woning bouwen te doen. Maar hoe berekent u op voorhand hoeveel uw goedkope woning bouwen kan kosten?
Eerst en vooral dient u een lijst te maken over welk totaalbedrag u beschikt om in uw goedkope woning bouwen te investeren. Hiervoor kan u beginnen met te kijken naar uw eigen financiële middelen, welke spaargelden u kunt aanwenden, of u reeds eigenaar bent van een woning die u wenst te verkopen of u financiële steun mag ontvangen van uw ouders, eventueel schenking van de bouwgrond, en uw hypotheeklening. Wanneer u vervolgens alles optelt, weet u over welk budget u beschikt om aan goedkope woning bouwen te doen. Probeer er zeker en vast ook niet over te gaan.
De belangrijkste kosten die u van dit bedrag dient af te trekken zijn :
De prijs van uw bouwgrond, indien u deze niet van uw ouders cadeau krijgt, en dit met inbegrip van de notariskosten en de registratierechten. Wanneer u rekening dient te houden met een beperkt budget doet u er goed aan uit te kijken in welke gemeente of regio de bouwgronden het beste koop zijn, en uw eisen niet al te hoog te leggen.
Uw woning dient ook voorzien te zijn van de nodige nutsvoorzieningen, zoals water, gas, elektriciteit, enzovoorts. Uiteraard dient u hiervoor aansluitingskosten te betalen. Een gemiddeld bedrag van 5.000 € mag u hier toch voorzien.
Ook wanneer u aan goedkope woning bouwen wenst te doen bent u verplicht beroep te doen op een architect. Deze zal hiervoor ereloon vragen. U dient ook rekening te houden met het eventuele ereloon van uw veiligheidscoördinator en de EPB-verslaggever.
Weet dat u op al de bedragen voor een nieuwbouw woning steeds 21 % BTW dient te betalen.
Best kan u ook een klein gedeelte van uw budget, zo een 5 %, bij deze kosten bijrekenen voor onvoorziene omstandigheden tijdens uw goedkope woning bouwen.
Wanneer u deze bedragen optelt en aftrekt van uw budget, weet u welk bedrag u kan spenderen voor uw goedkope woning bouwen. Een gemiddeld huis, zonder al te veel luxe-afwerking, kost ongeveer 1.300 euro per vierkante meter. Wanneer u uw netto budget deelt door dit bedrag bekomt u het aantal vierkante meter dat u kunt bouwen.
Hebt u reeds een woning in gedachte, neus dan eens rond op het internet en in tijdschriften of kijk eens of er in de buurt geen gelijkaardige woning is en bel even aan om een idee te vormen hoeveel heen soortgelijke woning kost.

U zal merken dat bouwen heel wat geld kost.

Meestal heel wat meer dan u in gedachte hebt. Wanneer uw budget lager is dan uw woningkosten, zijn er uiteraard wel wat factoren waarmee u rekening kan houden om de woningkost van uw goedkope woning bouwen naar beneden te halen.
Eén van de belangrijkste factoren om de kostprijs van goedkope woning bouwen te drukken is het kiezen van een eenvoudige constructie. Hoe meer speciale kenmerken uw woning heeft, hoe meer ze immers zal kosten. Kiest daarom voor een kubuswoning met verdiep. Woont u nog in bij uw ouders, opteer dan voor een langzame en goedkopere bouwmethode, anderzijds wanneer termijnen belangrijker zijn dan bedragen is een snelle bouwmethode noodzakelijk. Een goedkope woning bouwen heeft ook rechtstreeks invloed op de afmeting van uw woning. U kan best zo compact mogelijk bouwen door uw ruimtes zo goed mogelijk in te delen en te benutten. Probeer uw woning ook zo te oriënteren dat u zoveel mogelijk kunt genieten van het binnenvallend daglicht om zo elektriciteit en verwarming te sparen.
Vervolgens spelen uw materiaalkeuze en graad van afwerking een belangrijke rol. Probeer zoveel mogelijk gebruik te maken van standaardmaterialen. Standaardwerk is goedkoper dan echt maatwerk, en het verschil is soms nauwelijks zichtbaar. Nog een voordeel is dat de werklieden zo vertrouwd zijn met standaardmaten dat ze veel sneller kunnen werken. Vraag ook of uw aannemer de materialen niet goedkoper kan krijgen dan wanneer u ze zelf koopt. Hij krijgt vaak grotere kortingen door het afnemen van grote hoeveelheden. U kan ook een goedkope woning bouwen door zelf uw handen uit de mouwen te steken, maar overschat je eigen kunnen niet. Slecht uitgevoerde werken nadien laten herstellen kan u meer kosten dan wanneer u ze door een aannemer laat uitvoeren. Bij afbraak- en opruimwerken kan iedereen helpen.
Hou ook goed uw kosten bij. Door ze regelmatig te vergelijken met uw op voorhand opgestelde gedetailleerde budgettering kan u aan budgetbewaking doen.
Niet alles in uw woning dient onmiddellijk tot in de puntjes afgewerkt te zijn. Indien u nog geen kinderen hebt kan u wachten met deze in te richten. U kan ook opteren voor voorlopig goedkope oplossingen en ze nadien makkelijk vervangen. Vaak wordt er heel wat geld uitgegeven aan een keuken. Door bijvoorbeeld goedkope zelfbouwkastjes te combineren met een mooi werkblad en goede toestellen, kan deze keuken jaren meegaan. Bouw toekomstgericht, maar is dat niet dadelijk mogelijk bij uw goedkope woning bouwen, zorg dan tijdens je ruwbouw dat de nodige voorzieningen getroffen worden voor latere installaties.

Heel wat mensen zijn de laatste jaren genoodzaakt om hun bouwplannen wat bescheidener aan te pakken.

Gelukkig kan u nog goedkope woning bouwen met een sleutel op de deur bouwbedrijf. Wilt u meer weten over de mogelijkheden om modelwoningen volledig af te stemmen op jouw wensen, noden en smaak? Neem dan gewoon even contact op met Woningen Compere.
Woningen Compere kan u begeleiden met uw goedkope woning bouwen van A tot Z, met een enorme vrijheid, die aan al uw wensen voldoet en toch nog binnen uw budget past. Hebt u al een bouwgrond op het oog of bent u reeds eigenaar ervan? Dan kan Woningen Compere u helpen. Kies één van de modelwoningen uit onze catalogus en samen, alsook met een door u gekozen architect, kan deze volledig aangepast worden, of u kan ook opteren voor een volledig eigen plan. Vervolgens ontvangt u een duidelijk lastenboek zodat u op voorhand weet wat u gaat krijgen en nadien niet meer voor verassingen komt te staan. De volledige administratie, voor de samenstelling van uw bouwdossier, wordt u volledig uit handen genomen, evenals de coördinatie van uw woning. Daar het sleutel op de deur bouwbedrijf samenwerkt met vaste leveranciers, kunnen zij u de materialen goedkoper aanbieden. Woningen Compere kan uw goedkope woning bouwen volledig afgewerkt of ruwbouw winddicht. Tevens kan u opteren voor een evolutiewoning die met u en uw gezin meegroeit.
Woningen Compere zal uw goedkope woning bouwen volgens de traditionele bouwmethode en tegen een gemiddelde prijs die een referentie is in de Belgische sleutel op de deur huizenmarkt. Om de kwaliteit van hun woningen te garanderen hebben zij de 10-jairige garantie van hun sleutel op de deur woningen uitgebreid tot 20 jaar. Wenst u wat meer informatie over goedkope woning bouwen met Woningen Compere, vraag dan de gratis catalogus aan via de site of contacteer ons sleutel op de deur bouwbedrijf via het gratis nummer 0800/11 164. Eén van onze medewerkers brengt u vervolgens in verbinding met een bouwadviseur bij u in de buurt die naar uw woondroom komt luisteren. Nog niet helemaal overtuigd? Kom dan één van onze kijkwoningen bezichtigen. U vindt er vast wel eentje bij u in de buurt.