Gratis catalogus

Modulair bouwen

"

Bij het zoeken naar een budgetvriendelijk alternatief voor nieuwbouw kan u al eens denken aan modulair bouwen. Wat is het en waarom is de traditionele bouwmethode beter?

Wat houdt modulair bouwen nu net in?

Bij het zoeken naar een manier om te bouwen tegen een lage prijs zou het wel eens kunnen dat u op modulair bouwen uitkomt. Deze manier van bouwen is inderdaad ook wel goedkoper dan sommige andere methodes, maar dit heeft zo zijn redenen. Bij modulair bouwen zal men de onderdelen waaruit de woning opgebouwd moet worden op voorhand maken in een fabriek of atelier. Het is tegenwoordig nog een vrij nieuw concept en men heeft hieromtrent dus nog niet de kennis en ervaring op kunnen doen die gedaan is rondom de traditionele manier van bouwen.

Modulair bouwen verloopt niet altijd even simpel.

Nadien, als deze onderdelen afgewerkt zijn, dan zullen deze getransporteerd worden naar de bouwplaats. Vaak is dit dus uw bouwgrond, waar dan natuurlijk uw huis op gebouwd zal moeten worden. Eens deze aangekomen zijn op deze plek dan moeten de onderdelen natuurlijk nog in mekaar gezet worden voordat het huis afgewerkt is. Zo gaat het eraan toe bij het modulair bouwen.

Wat voor onderdelen gebruikt men bij modulair bouwen?

Bij het modulair bouwen zal men meestal opteren voor hout of beton om de onderdelen uit te vervaardigen. Mensen die kiezen voor modulair bouwen zouden namelijk zo snel mogelijk over hun woning willen beschikken en dat tegen een scherpe prijs. Maar dat kan bij Woningen Compere dus ook! Het doel van modulair bouwen is dan ook om de bouwtijd waar mogelijk in te korten door de handelingen die te pas komen bij het bouwen van een huis sneller te laten verlopen. Bij modulair bouwen wordt dit dus gedaan door de prefabricage van de onderdelen zodat deze alleen nog maar in elkaar gezet hoeven te worden. Waar hierbij vaak niet aan gedacht wordt is het feit dat de voorbereidingsfase hiervoor ook heel wat tijd in beslag kan nemen.

Juistheid van de onderdelen is onontbeerlijk om modulair bouwen tot een goed einde te brengen.

Omdat alle onderdelen perfect in mekaar moeten passen bij het modulair bouwen is het dus ook heel belangrijk dat deze tot in de puntjes uitgewerkt zijn. Alles moet tot in het kleinste detail kloppen en daarom dat deze onderdelen ook best nagekeken worden op correctheid. Indien dit niet zou gebeuren dan kan er heel wat tijdverlies aan te pas komen. Verder brengt het ook nog eens een hoop extra kosten met zich mee als er op een later tijdstip nog aanpassingen moesten gebeuren bij het modulair bouwen. Daarom dat men bij het modulair bouwen altijd alert moet zijn opdat er geen fouten gemaakt zouden worden doorheen het hele proces.

Ook bij modulair bouwen wilt u graag een zo stevig mogelijke woning.

Om de stevigheid van de woning te garanderen bij modulair bouwen is het ook belangrijk dat deze onderdelen goed in mekaar passen, ook voor dit aspect is het dus veel beter als alle elementen voor het modulair bouwen foutloos afgeleverd zouden worden. Als u daarentegen gaat voor een samenwerking met Woningen Compere dan kiest u voor stabiliteit en veiligheid. Zo zullen alle nadelen die het modulair bouwen met zich meeneemt wegvallen en kan u optimaal genieten van een traditioneel gebouwde woning en alle voordelen die deze woonst met zich mee zal nemen.

Modulair bouwen

Modulair bouwen betekend dus de verschillende onderdelen in mekaar passen.

Hiervoor moeten bij het modulair bouwen dus alle onderdelen naar de werf gebracht worden alvorens men kan beginnen bouwen. Om de bouwtijd die hierover gaat dan ook zo kort mogelijk te houden, wilt men deze onderdelen dan ook zo snel mogelijk in mekaar zetten eens deze op de werf aangekomen zijn. Binnen deze vooraf gemaakte onderdelen heeft u zelf ook weinig keuze betreffende hoe dit alles eruit zal komen te zien. Bij Woningen Compere daarentegen willen wij u zoveel vrijheid als mogelijk geven als het aankomt op de bouw van uw toekomstige woning. Zo kan u bij Woningen Compere helemaal zelf kiezen welke materialen er gebruikt zullen worden en volgens welke bouwstijl uw woning gebouwd zal worden.

Modulair bouwen of toch maar gaan voor de traditionele bouwmethode?

Bij het modulair bouwen bent u vrij beperkt wat betreft de keuzemogelijkheden. Iets wat bij Woningen Compere helemaal niet het geval zal zijn! Een ander nadeel als het aankomt op modulair bouwen is dat bepaalde onderdelen vaak uitzonderlijk vervoer zullen vereisen. Ook dit kan een aantal problemen met zich meebrengen. Vervoer over smallere wegen om tot bij uw bouwgrond te komen kan hiervoor al heel moeilijk zijn, wat dus met zich meebrengt dat u ook eerder beperkt bent in uw keuze wat betreft de bouwgrond. Bij Woningen Compere bent u wel volledig vrij, ook als het aankomt op het kiezen van een bouwgrond. Bij onze bouwfirma kan dit over heel België, omdat wij niet gebonden zijn aan een bepaalde regio of provincie.

Modulair bouwen komt dus niet zonder nadelen.

Andere beperkingen die het modulair bouwen u oplegt betreffen de grootte van uw bouwgrond. Als deze bouwgrond niet groot genoeg zou zijn dan kunnen er zich ook wat problemen vormen aangezien men meestal voldoende plaats dient te hebben voor een kraan om alle onderdelen in mekaar te passen. Ook dit probleem kan volledig vermeden worden door te kiezen voor de traditionele woningbouw die u wordt aangeboden bij Woningen Compere. Het enige waar u bij Woningen Compere zelf voor hoeft te zorgen is een bouwgrond, al de rest zullen wij voor u doen!

Het bouwproces bij modulair bouwen verloopt anders.

Tijdens het bouwproces heeft u bij het modulair bouwen weinig tot geen mogelijkheden om nog aanpassingen door te voeren. Bij de traditionele manier van bouwen die Woningen Compere hanteert heeft u deze mogelijkheid wel nog op dat tijdstip. Desnoods wilt u bij het modulair bouwen kosten wat het kost toch nog deze aanpassingen doen dan kan dit een berg aan kosten met zich meebrengen. Hetzelfde geldt voor het aan laten leggen van een bijkomende elektriciteitsleiding. Zo beschikt u bij het modulair bouwen dan over een standaard woning en zal zelfs de kleinste aanpassing heel wat kosten met zich kunnen meebrengen.

Daarom is het ook logisch dat de meerderheid de traditionele bouwmethode verkiest boven het modulair bouwen.

De grootste reden hiervoor is het aantal nadelen dat verbonden is aan het modulair bouwen. Ook biedt de traditionele bouwmethode over het algemeen veel meer voordelen aan u als u wilt bouwen en Woningen Compere weet perfect hoe ze te moeten gaan met deze manier van bouwen. Geniet optimaal van de voordelen die de traditionele manier van bouwen u kan opleveren en kies voor Woningen Compere. Zo zal u kiezen voor een duurzame en energiezuinige woning die volledig aangepast is aan al uw eisen. Bij het bouwen van uw droomwoning maakt Woningen Compere alleen maar gebruik van materialen van de hoogste kwaliteit opdat u er zeker van kan zijn dat uw woonst de tand des tijds zonder enig probleem zal kunnen doorstaan.

Onze vakmensen bouwen al jaren volgens de traditionele bouwmethode en doen dus niet aan modulair bouwen.

Om alles in goede banen te leiden op de werf zijn onze geschoolde werknemers er. Zij zullen op uw werf aan de slag gaan en werken uw hele bouwproject af aan de hand van hun beproefde methodes. Zo staan zij ervoor in dat alles gebeuren zal zoals u dat van ons verwacht. Vanaf het begin van onze samenwerking zal u weten binnen welke tijdslimiet uw toekomstige sleutel op de deur woning zal afgewerkt zijn en binnen welke budget dit alles zal gaan gebeuren. Zo komt u nadien ook niet voor onverwachte verrassingen te staan. Dit alles weet Woningen Compere aan te bieden tegen een enorm scherpe prijs! Deze in samenwerking met de materialen van hoge kwaliteit zorgt ervoor dat alle sleutel op de deur huizen die Woningen Compere bouwt, zullen getuigen van een uitmuntende prijskwaliteitsverhouding. Woningen Compere staat zo in voor het vervullen van uw bouwwensen en zorgt ervoor dat de nieuwbouw sleutel op de deur woning van uw dromen helemaal niet duur hoeft te zijn! Zo hoeft u niet langer te twijfelen tussen de keuze voor modulair bouwen of gaan voor een sleutel op de deur woning van bij Woningen Compere.

Modulair bouwen

Modulair bouwen blijkt dan toch niets voor u.

Door te gaan voor het modulair bouwen lijkt u te gaan voor een standaardwoning. Dit wordt soms ook wel eens gezegd als het gaat over een sleutel op de deur woning. Maar bij Woningen Compere zorgen wij ervoor dat een sleutel op de deur woning van bij ons allesbehalve een standaardwoning zal zijn! U heeft zodanig veel aanpassingsmogelijkheden dat uw toekomstige woning helemaal uniek en volledig aangepast zal zijn aan al uw wensen.

Bij Woningen Compere kan u om te beginnen kiezen uit een groot aantal bouwstijlen waarin uw huis gebouwd zal worden. Eens u een bepaalde stijl heeft weten te kiezen die u het meest van al weet aan te spreken, heeft u binnen deze stijl ook nog eens de mogelijkheid om naar hartenlust dingen aan te passen om ervoor te zorgen dat deze woning helemaal aangepast is aan uw bouwwensen. U zal ook inzage krijgen in het gedetailleerde lastenboek zodat u zich een duidelijk beeld kan scheppen van welke materialen er allemaal gebruikt zullen worden en hoe Woningen Compere hiermee te werk zal gaan. Als u graag andere materialen of dergelijke gebruikt zou zien worden dan kan u dat gerust aangeven en dan zal hier tijdens de bouw van uw toekomstige woning rekening mee gehouden worden. Zo trachten wij telkens weer opnieuw de concurrentie voor te blijven en u op uw wenken te bedienen. Daarom ook dat Woningen Compere volledig focust op snelheid en betrouwbaarheid, omdat wij weten dat onze klanten deze twee aspecten enorm belangrijk vinden. Bij Woningen Compere staat u als klant op de eerste plaats en we willen er zeker van zijn dat u zich daar bewust van bent zodat u ook het verschil zal kunnen voelen ten opzichte van andere sleutel op de deur bouwfirma’s.

Vergeet modulair bouwen en ga voor een nieuwe sleutel op de deur woning van bij Woningen Compere.

Bent u helemaal klaar voor de bouw van uw toekomstige woning? Aarzel niet langer en laat uw bouwdromen in vervulling gaan. Woningen Compere kan u hiermee van dienst zijn! Voor de realisatie van al uw bouwdromen beschikt u natuurlijk ook over een bepaald budget. Daarom dat wij bij Woningen Compere luisteren naar uw verlangens en zo een huis proberen maken dat u voor de volle 100% zal kunnen bekoren en dat binnen uw vastgelegde budget. U dacht dat het modulair bouwen de beste optie was om te bouwen binnen een bepaald budget maar Woningen Compere zal u het tegendeel bewijzen. Daarom dat wij u graag zullen bijstaan in uw zoektocht naar de ideale bouwmethode en welke bouwfirma daar het meest geschikt voor zal zijn.

De traditionele bouwmethode weet veel meer voordelen op te leveren dan modulair bouwen, dus waarom zou u nog langer twijfelen?

Zit u nu nog steeds met vragen of twijfelt u nog steeds over modulair bouwen? Neem dan gerust eens contact op met Woningen Compere, wij zijn al jarenlang bekwaam in het bouwen van huizen op een traditionele manier en zullen u dan ook haarfijn weten uit te leggen wat dit allemaal inhoudt. U kan ons telefonisch contacteren via het gratis nummer 0800/11 164. Hier zal een van onze medewerkers u met plezier verder helpen en indien nodig in contact brengen met een bouwadviseur bij u in de buurt.

Deze kan u dan voorzien van alle nodige informatie en bij deze persoon zal u dan ook terecht kunnen met al uw bouwvragen. Wilt u liever met eigen ogen waarnemen hoe Woningen Compere bouwt dan kan u enkele van onze kijkwoningen of kijkwerven bezoeken. Er zal zeker en vast wel eentje bij u in de buurt gelegen zijn. Vergeet ook zeker en vast niet om onze gratis catalogus te bestellen via de website opdat u ook al heel wat inspiratie op zal kunnen doen bij het kijken naar al onze prachtige modelwoningen.