Gratis catalogus

Prefab woning prijslijst

"

Veel mensen zijn de dag van vandaag op zoek naar budgetvriendelijk bouwen, want een villa bouwen kost de dag van vandaag veel geld. Wanneer we dan beginnen te zoeken komen we zeker ook prefab woning prijslijst tegen.

Prefab heeft als voordeel dat je snel je eigen huis kunt ontwerpen en bouwen, en dan ook nog tegen een tamelijk goede prijs.

Maar wanneer we de woorden prefab woning prijslijst horen schrikt ons dat toch wel een beetje af.

Bij prefab denken we vaak aan zo van die kartonnen huisjes die vlug in elkaar gezet zijn. Maar de dag van vandaag is het verschil soms nog nauwelijks zichtbaar dan met een gewone traditionele woning.

Volgens bouwondernemingen die werken met het prefab systeem zou deze procedure van bouwen tijd- en kostenbesparend zijn daar de verschillende gevel- en dak elementen niet op de werf gebouwd worden maar in een atelier. Op de werf moeten enkel nog de verschillende elementen in elkaar gezet worden. Maar wat houdt nu de prefab woning prijslijst nu allemaal in? Wanneer we een prefab woning willen bouwen dienen we reeds eigenaar te zijn van een stuk bouwgrond, want dit is niet in de prefab woning prijslijst inbegrepen. Hier gaat al een heel groot gedeelte van het bouwbudget naartoe. Zo bepalen de ruwbouw en de manier van afwerking de kostprijs van de prefab woning prijslijst.

Bij het bouwen van onze woning moeten we niet alleen kijken naar de prefab woningbouw prijslijst, maar ook naar de kwaliteit van de materialen. Dus blindstaren op de prijs is niet zo’n goed idee. We moeten ook kijken naar wat we voor ons geld krijgen. Daarom verkiest Woningen Compere te werken met de sleutel op de deur methode. Zo zet het sleutel op de deur bouwbedrijf 100 % traditionele sleutel op de deur woningen. Door deze techniek toe te passen kan er gewerkt worden met kwaliteitsvolle materialen. Nog een groot voordeel is dat Woningen Compere ook met vaste medewerkers werkt waardoor de bouw van uw woning ook vlotter kan gaan en u ook al na 6 à 7 maanden uw woning kan betrekken. Daar wij de kwalitatieve materialen bij een vast leverancier verbonden aan het bouwbedrijf kunnen bestellen, zorgt dit ervoor dat wij de materialen aan een goedkopere prijs kunnen krijgen waardoor wij u deze korting ook kunnen geven. Dit alles zorgt er uiteraard voor dat Woningen Compere voor u een betrouwbare en duurzame woning kan bouwen en dit volgens de regels van de kunst.

Woningen Compere stelt zich niet tevreden met het bouwen van eenvoudige woningen, maar streeft ernaar gebouwen op te richten die de tand des tijds doorstaan. Een groot voordeel is dat wanneer je je woning laat bouwen door Woningen Compere je ook al op voorhand weet wat je woning je exact gaat kosten. Hiervan wordt achteraf nog maar heel weinig afgeweken, enkel in het geval je tijdens de bouw zelf nog wat wijzigingen wilt aanbrengen, wat dus bij deze methode perfect mogelijk is. Dit alles maakt het u dus ook mogelijk de kosten te beheren. Want zo weet je dat een woning bouwen met Woningen Compere al kan aan een gemiddelde prijs van 1064 € per vierkante meter, inclusief BTW. Tegen deze prijs wordt uw woning volledig op maat voor u gerealiseerd en afgestemd op uw budget. Zo beschikt Woningen Compere reeds over een 228 modelwoningen waaruit u alvast inspiratie kan opdoen voor uw toekomstige sleutel op de deur droomwoning. Vul ook alvast het formulier op onze site in om onze catalogus volledig gratis in uw brievenbus te ontvangen. Wanneer je naar ons gratis nummer 0800/11 164 belt zal een medewerker je in contact brengen met één van onze bouwheren bij u in de buurt die dat ook gedurende gans de bouwprocedure je aanspreekpunt blijft aan wie je vragen kan stellen of wanneer je inlichtingen nodig hebt.

Prefab huis bouwen

Wie droomt er niet van om in zijn eigen huis te wonen? Nog leuker is wanneer u het zelf kan laten bouwen zodat de woning aan al uw wensen voldoet. Helaas is dat niet voor iedereen mogelijk vanwege de hoge kostprijs van een woning. Soms denkt men dat een prefab huis bouwen, een woning die kant-en-klaar aangeleverd wordt vanuit de fabriek, een stuk goedkoper is dan het bouwen van een traditioneel huis. Tevens lijken er heel wat voordelen te zitten aan een prefab huis bouwen, maar deze voordelen zijn verleden tijd. Woningen Compere gelooft echter sterk in de kracht van traditioneel gebouwde woningen.

Waarom? Gewoon omdat een traditioneel huis meer te bieden heeft dan een prefab huis. Daarenboven vinden we de meeste voordelen van een prefab huis bouwen terug wanneer u een traditioneel huis sleutel op de deur laat bouwen door Woningen Compere.

Wenst u graag wat meer informatie te ontvangen betreffende het bouwen van traditionele sleutel op de deur woningen met Woningen Compere, vraag dan ons gratis catalogus boordevol informatie en inspiratie aan via de site. Telefonisch is Woningen Compere ook steeds bereikbaar via het gratis nummer 0800/11 164. Eén van onze medewerkers zal u de coördinaten van één van onze bouwadviseurs bij u in de buurt doorgeven, bij wie u terecht kan met al uw vragen.

Welke zijn de mogelijke valkuilen bij een prefab huis bouwen?

Daar staat u dan, aan de rand van uw stukje bouwgrond. Lekker wegdromen over uw droomhuis. Een prefab huis bouwen, is dan waarschijnlijk niet de bouwmethode waaraan u direct denkt. Wat is een prefab Woning? Een prefab huis bouwen, leidt dat tot een kant-en-klaar paleisje of toch niet?

Wat is nu eigenlijk een prefab huis? Wat is de prijs van een prefab huis bouwen?

Wat dient u over deze bouwmethode te weten alvorens u uw beslissing neemt?

Een prefab huis is een kant-en-klaar huis waarvan de grootste bouwonderdelen in een atelier worden gebouwd. Hierbij denken we aan de binnen- en de buitenmuren, het dak en de vloeren. Wanneer de funderingen op uw bouwgrond klaar zijn, wordt uw huis als bouwpakket naar de bouwplaats getransporteerd waar alles gemonteerd wordt. Een prefab huis bouwen gebeurt dus in zeer korte tijd. Nadien kan aan de afwerking begonnen worden. Een prefab huis bouwen kan in verschillende stijlen: van rustiek of tijdloos tot uiterst modern en van villa, boerderij tot bungalow, waarbij u toch nog wel wat vrije keuze hebt in de details, zoals kleuren en afwerking.  Prefab woningen worden ook vaak cataloguswoningen of systeembouw genoemd. Gezien het feit dat prefab huizen semi-maatwerk zijn, hebt u tevens de mogelijkheid om een desbetreffende woning op voorhand te bezichtigen. Deze is dan wel niet identiek hetzelfde, maar wel een soortgelijke variant zodat u reeds een duidelijk beeld kan krijgen van hoe uw prefab huis er kan gaan uitzien. U kan namelijk de standaard woning aanpassen door het toevoegen van meerdere slaapkamers of een extra verdieping.

prefab woning prijslijst

De kostprijs van een prefab huis bouwen wordt grosso modo bepaald door de ruwbouw en de details van de afwerking. Vervolgens zijn er nog de extra kosten zoals het ereloon van de notaris en de architect, de aktekosten, de BTW, de intresten enzovoort. Omwille van de steeds strenger wordende energienormen dienen we ook rekening te houden met de extra kosten die nodig zijn om deze norm te halen, zoals bijvoorbeeld het plaatsen van zonnepanelen of een warmtepomp. Deze verdient u na verloop van tijd wel terug, maar u moet wel bij de aanvang van uw prefab huis bouwen deze extra middelen ter beschikking hebben. De beste manier om te achterhalen hoeveel een prefab huis bouwen exact kost, is het aanvragen van een offerte of door een gesprek te hebben met een leverancier van prefab huizen. Op deze manier krijgt u ook meer inzicht in het type woning en het daarbij horende prijskaartje.

Het zal voor u ondertussen dan ook wel duidelijk geworden zijn dat een prefab huis bouwen onmogelijk zelf te doen is.  Bij de realisatie van prefab huizen komt de hulp van professionals van pas. Deze personen zijn ervaren in het in elkaar zetten van de wanden en met de afwerking ervan. Een prefab huis bouwen gaat tenslotte verder dan alleen het casco neerzitten van een woongelegenheid.

Prefab- of systeembouw is nog lang niet zo populair als traditionele woningbouw, maar we zien er de laatste tijd wel wat meer in het straatbeeld opduiken. Om te zien of een prefab huis bouwen echt wel iets voor u is willen we graag de eventuele valkuilen van een prefab huis bouwen met u doornemen.

Bij een prefab huis bouwen is misschien wel het grootste doorslaggevend minpuntje het feit dat u minder vrijheid hebt tijdens het ontwerpen van uw perfecte droomhuis. Wanneer we naar de prefab woningen zelf kijken zien we dat men toch meer geneigd is om een moderne look te kiezen. Dit heeft te maken met het feite dat de op maat gemaakte elementen voor prefab woningen zich veel minder lenen voor een klassieke look. Daarenboven is het ook niet zo evident om in het verdere proces nog veranderingen door te voeren. Niet alleen voor wat de constructie betreft, maar ook wanneer u achteraf nog leidingen of contactdozen bij wilt monteren.  Het is niet onmogelijk, maar er zal dan wel een peperduur prijskaartje aan vasthangen. Bij een prefab huis bouwen wordt de woning bijna kant en klaar op de locatie geleverd. Hiervoor dient u wel de nodige aandacht te besteden aan de toegankelijkheid naar uw bouwplaats. Soms is er voor het vervoer van grote elementen uitzonderlijk vervoer nodig en dient dit vervoer tot aan uw bouwplaats te geraken en uw bouwplaats op te kunnen.

Ook hier dient u van tevoren goed over na te denken zodat u niet tegen onverwachte problemen aanloopt. Zelf een prefab huis bouwen is bijna onmogelijk, u hebt bijna altijd de hulp van professionals nodig. Voor de montage is er ook altijd een kraan nodig. Uw stuk bouwgrond moet dus goed toegankelijk en voldoende groot zijn. De levensduur van een prefab woning ligt een stuk lager dan deze van een traditionele woning die langer dan 100 jaar meegaat. Deze van een prefab woning wordt geschat op slechts 50 tot 70 jaar. Denk bijvoorbeeld ook aan de huidige en toekomstige waarde ervan. Een prefab huis bestaat meestal maar uit 1 of maximaal 2 verdiepingen. Dit zorgt ervoor dat u qua indeling beperkt kunt worden tot de begane grond en misschien een eerste verdieping. Hierdoor wordt er vaak gewerkt met open ruimtes die in elkaar overlopen.

prefab woning prijslijst

Een huis bouwen kan op verschillende manieren en het loont daarom de moeite om op voorhand goed na te denken welke bouwmethode het best bij u past.

De traditionele manier van bouwen blijft het populairst en heeft het voordeel dat de meeste bouwbedrijven en architecten ermee vertrouwd zijn. In tegenstelling tot een prefab huis bouwen hebt u bij deze bouwtechniek ook de volledige vrijheid om uw droomhuis te bouwen.

Traditioneel bouwen is één van de meest soepele bouwmethodes en u bent op architecturaal vlak zeer vrij om uw woning in te delen. Het gebouw is quasi onverwoestbaar bij storm, brand en andere rampen. Aanpassingen aan de woning, zowel tijdens als na de werken, zijn mogelijk en is een heel stuk gemakkelijker dan bij een prefab huis bouwen.

Omwille van de vele voordelen verbonden aan traditioneel bouwen verkiest Woningen Compere zijn sleutel op de deur woningen dan ook via deze bouwwijze te bouwen. Zij zijn er dan ook van overtuigd dat de traditionele bouw de meeste garantie, de beste prijs-kwaliteit verhouding, een laag energieverbruik en een verzekerde duurzaamheid biedt,  en omwille hiervan verdubbelt Woningen Compere de 10 jarige garantie tot 20 jaar.

Bij woningen Compere kan u net zoals bij  bouwbedrijven die een prefab huis bouwen, een traditionele sleutel op de deur woning op voorhand bezichtigen. Alle informatie hierrond vindt u terug via de site “kaart met kijkwoningen”. Tevens treft u er het “gedetailleerd lastenboek” aan dat de methoden en materialen beschrijft die Woningen Compere gebruikt voor de realisatie van zijn sleutel op de deur woningen, die tot stand komen volgens de regels van de kunst. Hebt u nog meer vragen, contacteer ons dan via het gratis nummer 0800/11 164. Eén van onze medewerkers brengt u vervolgens in verbinding met een bouwadviseur die bij u langs komt en bij wie u terecht kan met al uw vragen. U vindt ook al deze informatie terug in ons gratis catalogus die u via de site kan aanvragen. Op deze catalogus staan dan ook alle gegevens van de bouwadviseur vermeld tot wie u zich kan wenden. In de catalogus treft u ook onze modelwoningen aan die u kan gebruiken als inspiratie voor uw traditionele sleutel op de deur woning. Woningen Compere beschikt evenwel niet over bouwgronden, u dient reeds eigenaar te zijn van u terrein. Woningen Compere zorgt enkel voor de realisatie van uw woning met aanvang van het voorontwerp tot en met de overhandiging van uw sleutels.