Bouwplan

Het bouwplan, de eerste stap richting uw woning.

Het idee van een nieuwe frisse start in een zelfgemaakte en instapklare woning klinkt als muziek in de oren bij vele mensen. Echter is het een hele opdracht om een nieuwe woning volledig naar smaak te realiseren. Overigens komt bij het bouwen verschillende stappen kijken. De aanvang van uw droomwoning start met de uitwerking van het bouwplan. Dit is één van de belangrijkste taken van de architect. Of u uw bouwplannen gaat toevertrouwen aan hem is dus al één van de grootste beslissingen. Een bouwbedrijf zoals wij, Woningen Compere, beschikt over de capaciteit om samen te werken met de geschikte en ervaren mensen om het bouwplan volledig aan te passen en te verwezenlijken in functie van uw behoeftes en verlangens. Woningen Compere is gespecialiseerd in het concept van sleutel-op-de-deur. Veel mensen kiezen voor sleutel-op-de-deurwoningen als ze weinig tijd hebben en graag een instapklare nieuwbouw woning hebben op het einde van de samenwerking met het bouwbedrijf.

Als u interesse heeft in een sleutel-op-de-deurwoning of weinig of geen ervaring heeft met het bouwen van een woning en u graag eigenaar wilt worden van een nieuwbouwwoning dan laat u het realiseren van uw bouwplannen best over aan een professioneel sleutel-op-de-deurbouwbedrijf net als Woningen Compere. Wij werken onder andere samen met enkele architecten voor het opstellen van de bouwplannen.

Het construeren van een bouwplan overlaten aan een gespecialiseerd bouwbedrijf is dus een plus aan uw droomwoning.

Het goed uitgewerkte bouwplan geeft u tenslotte in één oogopslag uw woning weer en is dus een belangrijk gegeven in het bouwproces.

bouwplan

Nadat er een regio en bouwgrond is gevonden kan de bouw gestart worden. Essentieel voor de start van het bouwproces is een gedetailleerde uitwerking van het bouwplan van uw woning. Hiervoor wordt door de meeste mensen gekozen om met een architect in zee te gaan. Tegenwoordig wordt veel inspiratie gehaald op het internet waardoor u misschien zelf al vele ideeën heeft over hoe de indeling van uw woningen er moet uitzien of voor welke huis architectuur/huisstijl u wilt kiezen. Kent u echter weinig of niks van bouwstijlen en weet u nog niet of u eerder in de landelijk of moderne huis architectuur geïnteresseerd bent en geeft u het liever uit handen aan vaklui kan u altijd voor inspiratie terecht in onze catalogus die online aan te vragen is via de website.

Iedereen heeft zijn eigen smaak. Dit zien we ook terug in de inrichting en opbouw van woningen. Elke woning is uniek en de architecten waarmee wij samenwerken proberen aan al uw wensen te voldoen. Voor het bouwplan / plattegrond van nieuwbouwwoningen werken sommige architecten nog af en toe met tekeningen. Aangezien het online gebeuren de generatie van nu heeft veroverd, werken de meeste architect bureaus tegenwoordig met een (3D) computeranimaties om het bouwplan van uw woning weer te geven. Dit geeft natuurlijk een meer realistisch beeld over hoe uw woning er gaat uitzien.

Een sleutel-op-de-deur firma, een bouwbedrijf die het volledige bouwproces in handen neemt zodat u zorgeloos en snel kan bouwen gaat licht anders tewerk. Bij een sleutel-op-de-deurbouwbedrijf als wij, Woningen Compere, kiest u voor een huis architectuur waarvoor de plannen te vinden zijn in de catalogus. Omdat dit standaardplannen zijn zal u misschien denken dat uw toekomstige woning geen uniek karakter kent. Dit is echter niet waar want samen met uw architect past u de standaard bouwplannen aan naar uw bouwgrond en wensen. Woningen Compere werkt in tegenstelling tot sommige andere bouwfirma’s niet samen met hun eigen, vaste architecten. Het aanstellen van een architect kan bij ons dus volledig naar keuze. Kent u een goede architect waaraan u het opstellen van het bouwplan van uw woning toevertrouwt dan is het geen probleem om hem aan te stellen. Moest u geen voorkeur hebben, kan u altijd een architect kiezen uit onze lijst waarmee wij frequent werken. Doordat wij enkel werken met ervaren mensen verzekert Woningen Compere u betrouwbare vaklui.

Naast het adviseren en het bijstaan in het bouwproces brengt de architect regelmatig een bezoekje aan de werf. De opvolging van de bouw van uw sleutel-op-de-deurwoning kan dus zowel bij de architect als bij de bouwfirma.

Iedereen is uniek dus ook elke architect is verschillend. Sommige architecten zijn gespecialiseerd in bepaalde stijlen of bouwtechnieken. Als u tegen een kleine vergoeding een voorontwerp wilt laten maken bij een potentiële architect is dat ook mogelijk. In dit voorontwerp kan u zien of u samen met de architect op dezelfde lijn zit. Indien dit niet het geval is kan u altijd een tweede voorontwerp laten maken.

Het hele bouwproces start dus met het kiezen van een geschikte architect die een esthetisch bouwplan opstelt.

Woningen Compere helpt u graag verder bij het zoeken naar een architect waarmee het klikt en die zich bovendien ook in uw regio bevindt. U moet er tenslotte lang bij samenwerken en het is handig dat u regelmatig eens kan binnenspringen moest u vragen hebben.

De keuze van een architect is belangrijk. Naast zijn rol is ook uw toekomst en uw huidige levensstijl een belangrijke rol in het bouwen van een woning. Heeft u eerder interesse in een kleine woning met een grote tuin of omgekeerd? Wilt u drie verdiepen of liefst gewoon geen verdieping in uw woning?

Ook deze keuzes spelen een rol bij de bouwplannen want het type en de grootte van de woning of met andere woorden de bouwgrond die ter beschikking moet zijn, is een belangrijke aspect vooraleer men een bouwplan kan opstellen.

Ondanks de architect u kan helpen bij de schikking en de inrichting van uw huis via het bouwplan heeft hij geen zicht over uw toekomst. Denkt u aan de uitbreiding van het gezin of heeft iemand van uw gezin een handicap? Of wenst u graag een tuin? Dan is het belangrijk om hiermee rekening te houden bij het kiezen van een bouwgrond. Voor het opstellen van het bouwplan kan gebeuren is de zoektocht naar een geschikte bouwgrond een belangrijk maar moeilijke fase in de bouw van uw woning. In deze stap van het bouwproces helpt ook Woningen Compere u graag op weg. Heeft u echter al een bouwgrond gevonden dan moet er gecontroleerd worden of deze overeenstemt met de bouwplannen. Hiervoor neemt u best contact op met de stedenbouwkundige van de gemeente waarin uw gekozen grond zich bevindt want elk bouwplan moet gecontroleerd worden. De voorschriften die u moet respecteren kan namelijk sterk verschillen van provincie tot provincie en zelf van gemeente tot gemeente.

Moest u bijvoorbeeld een te kleine bouwgrond hebben zodat u de gewenste tuin niet kan aanleggen of wilt u graag een tuinhuis maar mag u niet bouwen op juist dat ene stuk grond of wilt u kinderen en wenst u de mogelijkheid te hebben om later uw woning uit te breiden? Dan moet u samen met de architect de bouwplannen herzien of eventueel naar een andere bouwgrond opzoek gaan. Voor alle problemen zijn er oplossingen. Als u bouwt bij Woningen Compere wordt er rekening gehouden met een eventuele uitbreiging. U kan bijvoorbeeld enkele ruimtes onafgewerkt laten zodat deze kunnen evolueren samen met uw gezin.

bouwplan

Ook de keuze van het aantal verdiepen in uw woning is belangrijk in het opmaken van het bouwplan.

Zo zijn er bijvoorbeeld bungalows. Dit zijn huizen, die ook wij aanbieden, zonder verdiepingen. Dit soort bouwplannen zijn zéér praktisch en eenvoudig. Voor mensen met een beperking is dit een ideale oplossing zodat ook zij hun droomwoning kunnen realiseren. Moest u toevallig kinderen hebben die nog al eens graag ravotten, zijn de bungalows ook voor uw gezin een echte aanrader. Zo vermijd u ongevallen zoals bijvoorbeeld het vallen van de trap. Ook het bouwplan van deze woningen kan samen met uw architect volledig aan uw wensen verwezenlijkt worden.

Echter als u eerder interesse hebt in een woning met meerdere verdiepingen dan zijn er meer opties voor de organisatie van uw leefruimtes. Naargelang u bijvoorbeeld de slaapkamer boven of beneden wenst te hebben of een zolder die u later kan veranderen in een mooie kinderkamer kan u het bouwplan aanpassen.

Tussen de bouwplannen en het effectief bouwen van uw nieuwbouwwoning staat natuurlijk de kostprijs. Het beschikbare budget is een belangrijk aspect voor de realisatie van uw woning. De prijzen van sleutel-op-de-deurwoningen verschillen sterk en is afhankelijk van een aantal factoren waaronder ook de keuze van uw architect.

Heeft u grootste bouwplannen en wenst u graag zorgeloos te bouwen?

Dan bent u bij Woningen Compere aan het juiste adres. Zoals eerder vermeld beschikt ons bouwbedrijf over een grote lijst van architecten voor het opstellen van het bouwplan. Naast het feit dat het kiezen van een architect belangrijk is heeft het aanstellen ervan natuurlijk een prijskaartje. Het loon verschilt sterk van architect tot architect omdat het vandaag de dag nog steeds een vrij beroep is. Het ereloon van een architect wordt bepaalt door de dienstverlening maar ook de ervaring en bekendheid is doorslaggevend. De meeste nemen langs hun basispakket waartoe het tekenen van het bouwplan en het controleren van de werken behoord ook nog extra taken op. Dit kunnen extra besprekingen en ontwerpen zijn of 3D-modelen van het bouwplan. Natuurlijk bij deze extraatjes komt er een verhoging van de prijs kijken.

 

Als u voor Woningen Compere kiest verzekeren wij u dat er niet op het einde van het bouwproces hogere prijzen op tafel komen te liggen doordat wij op voorhand een gedetailleerde lastenboek opmaken waarin o.a. het ereloon van de architect beschreven staat. Best worden ook de betalingsmodaliteiten van dit ereloon vastgelegd zodat er achteraf geen discussie kan ontstaan. Moest er toch een probleem zijn kan u altijd terecht bij ons. Mits wij uw aanspreekpunt zijn zorgt Woningen Compere ervoor dat uw contract voor uw droomwoning nauwkeurig wordt uitgevoerd door een goede coördinatie en regeling van de verschillende diensten.

Als u bouwplannen heeft en u kiest voor de optie van sleutel-op-de-deur dan ligt zowel de kostprijs en de duur van het bouwproces als het bedrag dat u gaat uitgeven aan uw architect vast.

Voor iedereen met bouwplannen heeft Woningen Comperen wel iets in de aanbieding: van kleine, simpele één-persoonswoningen en bungalows tot grote, luxueuze villa’s. Bovendien kan u ook kiezen om uw woning eventueel later af te werken. Zo blijft de optie van een eventuele uitbreiding altijd open.

Als u een betrouwbare partner zoekt voor uw sleutel-op-de-deurwoning dan bent u bij Woningen Compere aan het juiste adres. Wij zorgen voor een correcte en vlot verloop van de uitvoering van uw behoeftes. Moest u verdere vragen hebben kan u altijd op onze website terecht of kan u telefonisch contact opnemen via het gratis nummer 0800/11 164.

Zie ook: huis ontwerpende bouw – huis ontwerpenhuis ontwerpen

Gratis catalogus van 408 pagina's (312 modellen met plan en prijs)

Ontvang gratis onze catalogus