Prefab huizen

Prefab huizen zijn een van de vele mogelijheden om een huis te bouwen, dat kan namelijk op verschillende manieren. Zo is er de traditionele bouwstijl, die we voornamelijk hanteren bij Woningen Compere, houtskeletbouw, prefab huizen enzovoort. Hieronder lijsten wij voor u enkele voor- en nadelen van prefab huizen op en die zetten we af tegen de voor- en nadelen van traditionele woningen zoals wij ze bouwen. Wij moeten u er wel attent op maken dat wij bij Woningen Compere geen prefab huizen bouwen. Wij zijn overtuigd van de kwaliteiten en tijdloze aspecten van de traditionele woningen, hier gaat onze voorkeur dan ook naar uit. U kan steeds contact opnemen met onze medewerkers voor meer informatie over onze voorkeur, via het gratis telefoonnummer 0800 11 164.

Gratis catalogus van 408 pagina’s (362 modellen met plan en prijs)

Ontvang gratis onze catalogus

Prefab huizen versus de traditionele bouwstijl.

Prefab huizen zijn huizen die letterlijk gemaakt worden in een fabriek. Eerst kiest u een architect waarmee u samen uw droomwoning op papier realiseert. Die tekeningen worden vervolgens gedigitaliseerd in 3D, de verschillende onderdelen van prefab huizen worden klaargestoomd in een fabriek. Vervolgens worden de hele onderdelen getransporteerd naar de werf waar ze dan ter plaatse worden gemonteerd. Dat is helemaal niet het geval bij de traditionele huizen van Woningen Compere. Bij ons wordt eerst uw huis volledig uitgetekend volgens uw wensen en noden, nadien gaan onze vakmensen aan de slag op uw stuk bouwgrond. Daarbij komen geen fabrieken aan te pas maar wordt alles op een unieke en manuele manier gemetst.

Een tweede verschilpunt tussen beide bouwstijlen is de prijsklasse. Prefab huizen zijn goedkoop in de maak en opbouw, net zoals je een traditionele woning zo duur kan maken als je zelf wil. Echter moet u wel rekening houden met de extra kosten van prefab huizen, zoals de transportkosten. Aangezien de huizen in grote panelen op voorhand worden klaargemaakt in fabrieken is het transport daarvan ook eerder groot en moeilijk. Bij Woningen Compere komt u niet voor zulke verrassingen te staan. Wij bouwen al jaren traditionele woningen en zijn bijna uniek in België door ons zeer gedetailleerd en persoonlijk lastenboek af te leveren bij onze klanten. Daarin vindt u al onze materialen en gebruikte methodes in elke fase van uw bouwproces. Uiteindelijk ontvangt u ook een meetstaat, verschillend van prefab huizen is dat onze prijs gedurende één jaar onveranderd blijft. Dat is een afspraak die wij graag met u maken zodat u rustig alle overwegingen kan maken die nodig zijn om uw droomwoning te realiseren. Bij prefab huizen is het dus belangrijk om het prijskaartje altijd goed in de gaten te houden.

Bovendien is het zo dat prefab huizen kwalitatief vaak van elkaar verschillen, afhankelijk van welke fabrikant levert. Het is zo dat fabrikanten vaak laten afweten wat de kwaliteit van de geleverde onderdelen van prefab huizen betreft. Wanneer u voor de beste kwaliteit probeert te opteren, worden de prefab huizen al makkelijk een stukje duurder. Dat nadeel ervaart u niet bij traditionele huizen van Woningen Compere, wij garanderen u de beste kwaliteit. Bovendien kopen wij onze materialen ook in groothandel aan, op die manier kunnen wij ook de prijs drukken voor u. Woningen Compere is zo zelfzeker over haar kwaliteiten en vakmensen dat we onze garantie van 10 jaar naar 20 jaar verlengen!

Een voordeel van prefab huizen is wel dat deze in een sneltempo rechtgetrokken kunnen worden. Eens alle onderdelen de fabrikant verlaten, is het nog maar een kwestie van monteren en installeren en u heeft een huis. Bij traditionele woningen is het bouwproces uiteraard langer dan bij prefab huizen. Het is voornamelijk een kwestie van wat uw voorkeur krijgt, snel een huis hebben of liever wat meer kwaliteit en een langer bouwproces. Wij bij Woningen Compere informeren u graag verder over de verschillende voordelen van traditionele woningen en waarom deze opwegen tegen prefab huizen.

Prefab huizen

Het bouwproces van prefab huizen tot in detail.

Prefab huizen kennen een bepaalde populariteit omwille van het feit dat ze meestal niet duur zijn, zonder de extra kosten in rekening te brengen, maar ook omdat ze snel gebouwd kunnen worden. Prefab huizen kunnen bovendien op twee verschillende manieren gebouwd worden. Zo is er de mogelijkheid tot een prefab betonbouw en een prefab houtskeletbouw. De eerste soort contructie is eerder uitzonderlijk in België.

Om prefab huizen te bouwen moeten er drie fases doorlopen worden. De eerste fase is altijd een goede voorbereiding, in die fase moet een concrete planning worden opgesteld en budgetten worden uitgewerkt, dit  zodat de latere fases sneller doorlopen kunnen worden. In die eerste fase moet al rekening gehouden worden met uiteraard de waarde van de bouwgrond, die is afhankelijk van locatie tot locatie. Daarnaast ook met de stedenbouwkundige voorschriften, die specifieke voorwaarden zijn ook weer afhankelijk van de stad waar u prefab huizen wil bouwen. In de eerste fase worden best ook al bepaalde offertes opgevraagd zodat u deze in rekening kan brengen bij uw budgetten.

In de tweede fase is het belangrijk om een goed overzicht te bewaren over de werf. Wanneer u kiest voor een traditionele woning van Woningen Compere zal u deze tweede fase niet langer zelf moeten uitvoeren. Ons administratief personeel en bouwadviseurs zorgen voor een correcte en goede opvolging van uw bouwproces. Dat werkt anders bij prefab huizen aangezien wij deze niet bouwen. Volgens de klassieke gemetselde bouwmethode duurt de bouwtermijn gemiddeld 32 weken, waarvan de ruwbouw uiteraard het meeste tijd in beslag neemt. Bij prefab huizen kan de ruwbouw al binnen 6 weken rechtstaat, dat is op zo een korte tijd mogelijk aangezien er volledige onderdelen geleverd worden op de werf. Uiteraard moet er rekening gehouden worden met vertragingen, die zijn altijd mogelijk maar ook die tijd kan u weer optimaal gebruiken door al over het interieur van uw woning na te denken.

Het moment van de waarheid, de oplevering van prefab huizen evenals de laatste stap in het bouwproces.

De laatste fase in het bouwproces is de oplevering van uw woning, daarbij wordt gecontroleerd of prefab huizen voldoen aan alle voorwaarden. Op het moment van de oplevering vindt er samen met de architect en de aannemer een grondige keuring van de woning plaats. Er wordt nagegaan of alle werken grondig en goed zijn uitgevoerd. Ook de oplevering is in verschillende fases.

Ten eerste is er de voorlopige oplevering van prefab huizen, hier wordt een grondige controle gedaan van de werken die hebben plaatsgevonden. Het is het moment waar alle zichtbare gebreken worden opgesomd om nog te corrigeren door de aannemer. Bij de controle van prefab huizen is het belangrijk dat u zich laat bijstaan door iemand met de nodige ervaring, om er zeker van te zijn dat alles nauwkeurig wordt afgehandeld. De tweede fase is de testperiode of de waarborgtermijn, deze duurt minstens één jaar. Gedurende deze periode is de aannemer aansprakelijk voor alle gebreken die zich voordoen in prefab huizen. Deze fase biedt de garantie aan de klanten dat de aannemer de gestelde fouten nog steeds corrigeert en probeert op te lossen. Uiteindelijk is er de definitieve oplevering van prefab huizen, hier wordt opnieuw samen met de aannemer en de architect een grondige controle van de woning gedaan. Alle gebreken die zich tijdens de voorlopige oplevering of testperiode stelden moeten nu opgelost zijn, indien niet kan de bouwheer de oplevering weigeren. Vanaf het moment dat de oplevering definitief gekeurd is, start de garantie van prefab huizen gedurende 10 jaar.

Bij onze traditionele woningen van Woningen Compere verloopt dit proces gelijkaardig aangezien dat zo wettelijk vooropgesteld is. Het enige verschil dat we hier kunnen aanmerken is dat wij onze 10-jarige garantie met veel zekerheid durven verlengen tot een 20-jarige garantie. Dat wil zeggen dat gedurende 20 jaar alle partijen een aansprakelijkheid dragen wanneer er gebreken aan de woning komen. Op die manier tonen wij aan onze klanten hoe zeker wij zijn van ons kwalitatief materiaal en onze vakmensen.

Prefab huizen

Weet dat wanneer u prefab huizen overweegt, de voordelen niet altijd opwegen tegenover de nadelen. Wij, bij Woningen Compere, adviseren u graag een traditionele sleutel op de deur woning.

Zoals we reeds al aanhaalden zijn er verschillende voor- en nadelen waarom u wel of niet voor prefab huizen moet kiezen. Echter zijn de voordelen voor een sleutel op de deur woning van Woningen Compere talrijker. Zo krijgt u via onze meetstaat een heel duidelijke prijsinschatting, daar zullen wij verder niet van afwijken gedurende een volledig jaar. Daarnaast is de bouwtermijn vaak korter omdat wij als sleutel op de deur firma gespecialiseerd zijn in bepaalde technieken. Een volgend voordeel van sleutel op de deur woningen zijn onze kijkwoningen. Deze mogelijkheid heeft u niet altijd bij prefab huizen. Onze kijkwoningen zijn een ware troef waar u een prachtig eindresultaat van ons bouwproces kan bewonderen. Verder kan u ook reeds het eigenlijke bouwproces bewonderen in onze kijkwerven, dan ziet u met eigen ogen welke technieken wij aanwenden en welke kwalitatieve materialen daarvoor gebruikt worden. Bovendien, misschien wel het belangrijkste voordeel van een klassieke sleutel op de deur woning, is dat u één aanspreekpunt hebt gedurende de hele bouwperiode. Zo kan u stressvrij en rustig genieten van al deze tijd die zonder onze gespecialiseerde medewerkers zwaarder geweest zou zijn. Indien u nog vragen heeft of meer informatie wenst kan u ons steeds contacteren op 0800 11 164 of een kijkje nemen op onze website.

 

 

 

 

 

Gratis catalogus van 408 pagina's (362 modellen met plan en prijs)

Ontvang gratis onze catalogus