Prefab woning

Prefab woningen zijn woningen die volledig worden ontworpen tot in het kleinste detail op papier. Dit is noodzakelijk aangezien alle onderdelen van de woning in het atelier worden gemaakt.

Gratis catalogus van 408 pagina’s (362 modellen met plan en prijs)

Ontvang gratis onze catalogus

Wat zijn de verschillen tussen een prefab woning en een sleutel op de deur woning?

Prefab bouw is een bouwtechniek terwijl een sleutel op de deur woning een bouwconcept is. Een Prefab woning is opgebouwd uit bouwelementen of prefab units, alle elementen moeten naar de bouwplaats worden vervoerd en daar vervolgens worden samengevoegd om een prefab woning te vormen. Het grote voordeel van Prefab bestaat uit de snelle assemblage op de werf, maar men mag niet vergeten dat alle elementen ook moeten geproduceerd worden in een atelier en nadien vervoerd moeten worden tot op de bouwwerf.

Zijn er verschillende prefab woningen?

Tussen de verschillende prefab bedrijven bestaan er nog verschillen, waarbij het verschil vaak zit in de afwerking en de gebruikte technieken. De term « prefab » beschrijft de ontwerpmethode. De gebruikte materialen zijn divers en dit type woningen kan deel uitmaken van een ecologische benadering. Maar deze bouwmethode heeft verschillende nadelen zoals minder vrijheid op architecturaal vlak, een grotere meerkost bij wijzigingen, waardeverlies en hoge transportkosten. De kwaliteit van de bouwmaterialen kan bij bepaalde prefab bedrijven te wensen overlaten, kwaliteit is niet altijd van de partij en een prefab woning met duurzame bouwmaterialen kost meer.

 Prefab woning

Hoe kan u dan al die nadelen van een prefab woning omzeilen?

Het antwoord op deze vraag kan heel simpel klinken, namelijk: ga voor een traditioneel gebouwde sleutel op de deur woning van bij de bouwfirma Woningen Compere. Wilt u gaan bouwen maar zou u dit graag doen tegen een budgetvriendelijke prijs? Dan zou het al eens kunnen dat u op een prefab woning uitgekomen bent. Wij, bij Woningen Compere, bieden voor u de ideale oplossing! Om u volledig over te halen, overlopen we de voordelen van een traditioneel gemetste sleutel op de deur woning ten opzichte van een prefab woning. De meeste mensen die voor een prefab woning kiezen doen dat om twee redenen zijnde: de eerste is omdat men dan denkt zo snel als mogelijk te kunnen inhuizen en de tweede is omdat men ermee denkt de kosten te drukken. Het bouwen van een prefab woning kan inderdaad in een korte tijd, maar daarbij werd de voorbereidende periode die aan de bouw vooraf ging buiten beschouwing gelaten. In geval van een traditioneel gebouwde woning dan kan men eens er een beschikbare bouwgrond is, wel gewoon meteen aan de slag gaan. Om ervoor te zorgen dat alles goed verloopt bij het bouwen van een prefab woning moeten alle prefab elementen tot op de millimeter juist zijn, deze worden hierop dan ook gecontroleerd om later problemen te kunnen voorkomen. Moesten er toch problemen in deze trend voorvallen bij een prefab woning dan zou dat enorm veel tijd kunnen kosten en ook nog eens een hele berg aan kosten met zich meebrengen.

Hoe zit het met de stabiliteit van een prefab woning?

De stabiliteit van een woning is één van de belangrijkste aspecten als het aankomt op hoe duurzaam uw woning nu net zal zijn. Daarom ook dat er bij een prefab woning ten strengste op toegezien zal moeten worden dat alle prefab onderdelen netjes in elkaar passen en zo kunnen bijdragen aan de stabiliteit van de woning. Als er tijdens deze procedure fouten gemaakt zouden worden, dan is er echt wel sprake van een tegenvaller en dan zal hierdoor weer extra van uw kostbare tijd verloren gaan. Daarom raadt Woningen Compere u aan om niet voor een prefab woning te gaan, maar om te opteren voor een van onze sleutel op de deur woningen die volledig aangepast zal zijn aan al uw wensen! Bij de bouwfirma Woningen Compere ligt de keuze volledig bij u en kan u genieten van een enorme vrijheid. Laat u niet beperken door te kiezen voor een prefab woning en kies voor een sleutel op de deur woning van bij Woningen Compere!

Wat gebeurt er allemaal tijdens de bouw van een prefab woning?

Om van start te gaan met de bouw van een prefab woning moet men eerst en vooral de verschillende prefab elementen vervoeren naar uw bouwgrond. Hier kunnen de eerste problemen zich al voordoen aangezien prefab onderdelen vaak uitzonderlijk transport nodig zullen hebben en het dus wel eens moeilijk kan worden om deze onderdelen te vervoeren doorheen smalle straten. Eens deze onderdelen aangekomen zijn, zal men er alles aan doen om de prefab woning op te trekken in een snel tempo. Om ook deze procedure vlot te laten verlopen zou het kunnen dat er een kraan ingeschakeld zal moeten worden op uw bouwgrond. Deze moet ervoor zorgen dat de muren van de prefab woning netjes opgesteld worden. Dit alles maakt dat u van begin af aan al redelijk beperkt bent in uw keuze van bouwgrond, iets dat niet zal voorvallen als u kiest voor een traditioneel gebouwde sleutel op de deur woning van de bouwfirma Woningen Compere.

Woningen Compere biedt meer vrijheid dan dat het geval is bij een prefab woning.

Woningen Compere geeft u de vrijheid om geheel zelf te kiezen voor de materialen die uw voorkeur dragen en de bouwstijl die u het meest van al aan weet te spreken. Ook geeft Woningen Compere u de kans om zelf uw bouwgrond te kiezen over heel België (behalve binnen de ring rond Brussel). Wij zijn niet gebonden aan een bepaalde regio of provincie waardoor u dus zo weinig mogelijk beperkingen zal opgelegd krijgen als u kiest voor een samenwerking met Woningen Compere. Ook, eens het bouwproces begonnen, is bent u als klant nog altijd in de mogelijkheid om waar nodig nog een aantal veranderingen door te voeren, iets dat volledig uit den boze zou zijn in het geval van een prefab woning. Bij een prefab woning zouden zo een aanpassingen op een later tijdstip ten eerste enorm moeilijk zijn en ten tweede zouden deze ook nog eens een enorm hoge kost met zich meebrengen. Door te opteren voor een samenwerking met Woningen Compere voor de bouw van uw traditioneel gemetselde sleutel op de deur woning weet u in één stap al deze nadelen te omzeilen en bent u er zeker van dat u gedurende het hele bouwproject op beide oren zal kunnen slapen!

 Prefab woning

Daarom blijft een traditioneel gebouwde woning meer in trek dan een prefab woning.

Het merendeel van de mensen kiest nog steeds voor een traditioneel gebouwde woonst in plaats van voor een prefab woning, en dit lijkt ons dan ook een meer dan logische keuze. Bij een prefab woning bestaat namelijk het risico dat er het een en ander fout kan gaan waardoor Woningen Compere er ook resoluut voor kiest om woningen te bouwen op de traditionele manier van bouwen. Wij zijn ervan overtuigd dat deze traditionele bouwwijze bijdraagt aan een duurzame en energiezuinige woning die op en top aangepast zal zijn aan al uw noden. Dit alles gaat hand in hand met de materialen die gebruikt worden voor de bouw van uw toekomstige droomwoning. De materialen waarmee Woningen Compere aan de slag gaat, zijn van zeer hoge kwaliteit en zullen uw woning alleen maar ten goede komen. Dit alles weet Woningen Compere u aan te bieden tegen een zeer scherpe prijs! Onze tarieven behoren tot de laagste van over heel België en daar kan u als klant voordeel mee doen. Van begin af aan krijgt u een duidelijk beeld van hoe uw sleutel op de deur woning eruit zal gaan zien, binnen welke tijdsperiode deze afgewerkt zal zijn en binnen welk budget dit allemaal zal gaan gebeuren.

Vergeet de prefab woning en ga voor een sleutel op de deur woning van uw dromen!

Droomt u al een hele tijd van een nieuwe woning en ziet u door de bomen het bos niet meer? Laat Woningen Compere u helpen en bijstaan in deze zoektocht opdat u zo de meest correcte keuze kan maken voor de bouw van uw toekomstige droomwoning. Woningen Compere laat al uw bouwwensen in vervulling gaan er zorgt voor een huis aangepast aan al uw eisen. Twijfel niet langer over die prefab woning en kies voluit voor een traditioneel gebouwde sleutel op de deur woning. Hiermee investeert u niet enkel in uzelf maar ook in uw verdere toekomst. Door met Woningen Compere in zee te gaan, bent u zeker dat u een huis kan laten bouwen tegen de beste prijskwaliteit verhouding mogelijk in België. Zo bekomt u het huis van uw dromen tegen een schappelijke prijs. Zeg vaarwel tegen de beperkingen die u opgelegd worden door een prefab woning en zeg ja tegen de vrijheid die Woningen Compere u kan bieden!

Heeft u nog verdere vragen over de prefab woning?

Twijfelt u nog steeds tussen een sleutel op de deur woning of een prefab woning? Ga dan naar onze website en bestel de gratis Woningen Compere catalogus. Laat u overtuigen door onze prachtige bouwstijlen en onze goede voorwaarden! U kan ook contact opnemen met een van onze medewerkers door te bellen naar het gratis nummer 0800/11 164. Hier zal u snel verder geholpen kunnen worden of indien nodig in verbinding gesteld worden met een bouwadviseur bij u in de buurt. Deze kan u dan verder helpen voor het geval dat u nog een aantal bijkomende vragen zou hebben.

Gratis catalogus van 408 pagina's (362 modellen met plan en prijs)

Ontvang gratis onze catalogus