Prefab woning

Samen met uw gezin ervoor kiezen om een huis te bouwen is een grote stap in jullie leven. Daar willen wij bij Woningen Compere u graag mee helpen. De eerste vraag die u zich moet stellen is welk type woning u graag zou willen bouwen, daar bestaan veel verschillende soorten in. Bent u eerder een modern, industrieel of landelijk type? Hoeveel tijd wil u investeren in het bouwproces? Misschien lijken prefab woningen wel iets voor u, of eerder een sleutel op de deur woning.

Gratis catalogus van 408 pagina’s (362 modellen met plan en prijs)

Ontvang gratis onze catalogus

Bij Woningen Compere oefenen wij al jaren onze specialisatie van sleutel op de deur woningen uit. Wij willen u daarom graag uitnodigen om al eens een kijkje te nemen op onze website www.woningencompere.be om erachter te komen of deze bouwmethode u toch niet beter ligt. prefab woningen zijn huizen die op een relatieve korte tijd gebouwd worden, dat is niet het geval bij sleutel op de deur woningen. Deze laatste zijn klassieke en traditionele woningen die iets meer tijd vergen aangezien ze gemetseld worden.

Prefab woning: een ranking van de voor- en nadelen.

Een belangrijk voordeel bij prefab woningen en waarom de meeste mensen dit soort woning overweegt is dat deze vrij snel gebouwd kunnen worden. Nadat uw woning is uitgetekend en volledig in orde is, betreft bouwgrond en vergunningen, worden de plannen aan een fabrikant overgemaakt. Daar worden prefab woningen in onderdelen gefabriceerd waarna deze getransporteerd worden naar de prefab woningen werf om daar later gemonteerd te worden. Door deze bouwmethode is het mogelijk dat prefab woningen al na een 6-tal weken volledig wind- en waterdicht zijn gemaakt. Het snelle bouwproces is alleen maar mogelijk omdat tijdens de fase in het fabriek eigenlijk al aan alles is gedacht. Zo komen er geen grote werken meer aan te pas op de werf betreft de technische voorzieningen, deze kunnen gewoon allemaal geïnstalleerd worden in de prefab woningen dankzij de goede voorbereidingen. Ook de binnenkant van prefab woningen kan al volledig voorzien zijn van een mooie egale afwerking, zonder dat er pleisterwerken aan te pas moeten komen. Dat is uiteraard niet mogelijk bij eender welk andere bouwmethode waar er gemetst moet worden.

Het systeem van prefab woningen is wel veel minder geschikt voor klassieke of traditionele woningenbouw, dat komt voornamelijk door de gevelbekleding. Wanneer u wilt kiezen voor een zware bekleding zoals bakstenen dan zullen prefab woningen een aanzienlijk ander prijskaartje krijgen dan u eerst voor ogen had. Zo zullen er andere en dikkere funderingen aan te pas moeten komen, net zoals andere raamlateien. Een bijkomend nadeel bij prefab woningen is dat u al deze beslissingen in een zeer vroege fase moet nemen. De ontwerpfase is het moment waar heel uw droomwoning vastgelegd moet worden, wijzingen achteraf zijn bijna onmogelijk met prefab woningen. Wanneer u opteert voor andere bouwmethodes zoals een sleutel op de deur dan zal u zien dat hier veel meer keuzevrijheid geldt, tot zelfs nog in latere fases van uw bouwproces.

Prefab woning

De prijs van zo een prefab woning is niet resistent in de tijd.

prefab woningen mogen dan wel de reputatie hebben van de goedkoopste bouwmethode te zijn, echter kan deze bubbel snel doorprikt worden. Vaak worden de transportkosten niet in rekening gebracht, terwijl dat een grote hap uit uw bouwbudget kan betekenen. Ook omwille van bovenstaande redenen, zoals de weinig aanpassingsmogelijkheden, kunnen de bedragen van prefab woningen al snel beginnen oplopen. Aanpassingen zijn mogelijk, mits een grote meerkost. Er zijn dus veel elementen bij prefab woningen die de prijs ervan kunnen beïnvloeden op een minder gunstige manier dan gehoopt zou worden.

Wanneer u een traditionele achtitecturale bouwstijl opteert dan kan Woningen Compere u uitstekend van dienst zijn met haar gespecialiseerde sleutel op de deur woningen. Het is namelijk ook zo dat die soort woningen nooit in waarde zullen dalen. De Belg valt al jaar en dag voor bakstenen en dat lijkt niet snel te veranderen, wat uiteraard alleen maar voordelig is voor u wanneer u hiervoor kiest.

De aanpassingsmogelijkheden in een prefab woningen zijn beperkt omwille van de gestandaardiseerde fabricage.

prefab woningen laat u in principe fabriceren in de plaats van bouwen. Dat brengt enkele voordelen met zich mee zoals de snelle termijn waarmee u een winddichte woning kan hebben. Maar uiteraard zijn daar ook nadelen aan verbonden zoals de aanpassingsmogelijkheden. Wanneer u samen met uw architect start aan het tekenen van uw droomwoning, dan moeten er veel beslissingen worden genomen in de ontwerpfase. Zoals reeds al werd aangehaald moet er bij prefab woningen in die fase heel veel worden vastgelegd. Daarnaast is er nog een bijkomend addertje onder het gras, u kan niet eindeloos aanpassingen doorvoeren aan uw woning. prefab woningen worden in een fabriek geprefabriceerd, dat wil zeggen dat uw wensen en noden ook afgestemd moeten worden op wat machinaal mogelijk is. Deze beperking heeft u absoluut niet bij Woningen Compere. In onze gratis catalogus kan u door onze meer dan 300 modelwoningen bladeren, op zoek naar iets wat dicht bij uw stijl ligt. Wanneer u dan samenzit met de bouwadviseur of architect heeft u altijd de mogelijkheid om uw droomwoning volledig aan te passen naar hoe u ze voor ogen heeft. Die aanpassingsvrijheid is onze troef! Onze modelwoningen dienen er vooral voor om u een bron van inspiratie te bieden en om u kennis te laten maken met onze sleutel op de deur projecten.

Onze catalogus inclusief al onze 300+ modelwoningen kan u gratis bestellen via onze website www.woningencompere.be of via het gratis telefoonnummer 0800 11 164. Een groot voordeel daarbij is dat u meteen de contactgegevens van uw persoonlijke en regionale bouwadviseur ontvangt bij de catalogus. Zo kan u steeds met hem of haar contact opnemen indien u verdere vragen heeft over de afweging van prefab woningen of sleutel op de deur woningen.

 Prefab woning

De keuze voor uw droomwoning kan misschien wat moeilijk zijn, daarom maken wij hier voor u de belangrijkste vergelijkingen tussen prefab woningen en een sleutel op de deur woningen.

Prefab woningen mogen dan misschien wel een snelle bouwmethode zijn die binnen de 6 weken zorgt voor een volledig winddichte ruwbouw, maar een sleutel op de deur woning doet daar zeker niet voor onder. Een klassieke woning wordt ongeveer op 32 weken gebouwd, dat is iets meer dan een half jaar dat u moet tellen voor een traditionele sleutel op de deur woning. Dat bouwproces is inderdaad langer dan dat van prefab woningen, maar wat u in de plaats krijgt is van grotere en langdurigere kwaliteit dan de prefab woningen. Zoals we eerder al vermeldden is de aanpassingsmogelijkheid bij een sleutel op de deur woningen talrijker dan bij prefab woningen. Bovendien zal een klassieke woning het huis van uw dromen beter evenaren dan prefab woningen dat zullen doen, aangezien alles met de hand gemetseld wordt en dus makkelijker aangepast kan worden dan gemonteerde onderdelen van een huis.

Zoals u al weet kan u bij prefab woningen geregeld voor verrassingen komen te staan, zo kan de prijs op korte tijd oplopen door de transportkosten en meerkosten omwille van bepaalde aanpassingen. Die onaangename verrassing zal zich niet voordoen bij Woningen Compere. Wanneer u samen met onze bouwadviseur tot het besluit komt om samen met ons uw droomwoning te bouwen dan kan u ervoor kiezen om zelf een architect onder de arm te nemen of u kan opteren voor een van onze architecten. U krijgt van ons een gedetailleerde lastenboek toegestuurd, hierin vindt u de eenheidsprijs van alle materialen waarvan wij gebruik maken en alle bouwfase die uw werf moet doorlopen. Later bij de meetstaat wordt uw persoonlijke offerte toegestuurd. De prijs die u dan krijgt van ons voor uw sleutel op de deur woning blijft gedurende één jaar onveranderd. Dat garanderen wij u zodat u voldoende tijd heeft om een beslissing te maken over uw sleutel op de deur woning. Met veel trots kunnen wij zeggen dat deze bovenstaande garanties bijna uniek zijn in België en u kan daar optimaal van profiteren door uw woning samen met ons te bouwen.

Een ander argument om te kiezen voor sleutel op de deur woningen van Woningen Compere in de plaats van prefab woningen is dat wij gespecialiseerd zijn in de begeleiding van uw bouw. Een huis bouwen wil ook zeggen dat er achter de schermen vele uren werk aan voorafgaan. Samen met uw druk werk- en privéleven kan dat soms de drempel zijn om een eigen huis te bouwen. Wij kunnen jonge gezinnen makkelijk over die drempel trekken door onze werkmethode! Achter de schermen zijn er tal van medewerkers fulltime aan de slag om uw bouwproces tot een goed einde te brengen. Het enige wat u voor ons moet doen is een stuk bouwgrond voorzien, al uw wensen en noden aan ons vertellen en de rest gebeurt vanzelf. Onze medewerkers nemen al het papierwerk en kopzorgen graag van u over zodat u zich weer volledig kan focussen op uw werk- en privéleven én op de verhuis die er na ettelijke weken aan zit te komen. De troef van een sleutel op de deur firma is nu immers dat één firma instaat voor alles, zowel voor het papierwerk, de opbouw en installatie van uw woning als de afwerking en installatie van ofwel een keuken ofwel een badkamer.

Wij hopen u steeds, na afspraak, te verwelkomen op één van onze bezoekdagen in onze kijkwoningen. U kan bovendien ook steeds op zondag terecht in onze kijkwoningen of op onze kijkwerven om kennis te maken met onze stijl en ons huismerk. Wij zijn steeds bereikbaar op het gratis telefoonnummer 0800 11 164 of via onze website www.woningencompere.be waar u ons mailadres makkelijk kan terugvinden.

 

 

Gratis catalogus van 408 pagina's (362 modellen met plan en prijs)

Ontvang gratis onze catalogus