Prefab woning

Een Prefab woning oprichten is gebruik maken van een snelle bouwtechniek.

Maar ondanks de uitvoeringssnelheid zijn er nadelen verbonden aan deze bouwtechniek. Transportkosten (prefab woning prijs) en materiaalkeuze. Hier volgt een opsomming van de voordelen en de nadelen van prefab.

Prefab woning

De voordelen van de prefab woning kan snel worden uitgevoerd. De woning is na amper twee maand al lucht- en waterdicht. De technische voorzieningen zijn op voorhand in het atelier geplaatst dus moeten er geen sleuven worden geslepen om de leidingen te plaatsen. De zekeringkasten en de leidingen werden reeds ingewerkt in de bekisting van de prefab muren. Er is een gladde en elegante binnenafwerking mogelijk, zonder dat men verplicht is bepleistering aan te brengen. Er is een aangenaam comfort binnenshuis, dankzij een hoge thermische inertie.

prefab woning

 

De nadelen van een prefab woning is dat dit systeem zich minder tot een klassieke en traditionele architectuur leent. De plaatsing van zware gevelbekleding, brengt een aanzienlijke meerkosten met zich mee, onder andere voor dikkere funderingen en raamlateien. De integratie van een groot aantal technische voorzieningen in de prefab panelen verplicht u tot het nemen van alle beslissingen in de ontwerpfase. Wijzigingen in de loop der werken zijn bijna onmogelijk of zijn enkel mogelijk tegen een zeer grote meerprijs.

Koppels met een bouwwens kiezen voor een prefab woningbouw omdat de bouwtijd heel kort is. In het geval dat de werken snel vorderen en op voorwaarde dat de geprefabriceerde bouwelementen op tijd op de bouwwerf worden geleverd is het juist dat deze bouwmethode een snelle methode is.

 

Maar men mag niet vergeten dat deze bouwmethode een aantal beperkingen heeft. De prefab woning heeft misschien wel de reputatie van goedkoop te zijn maar dat komt omdat men vaak vergeet de transportkosten mee te tellen, het is zo dat de verschillende bouwelementen van het atelier tot op de werf moeten vervoerd worden, en het bedrijf dat de prefab elementen levert, kan aan de andere kant van het land gelegen zijn.

De waarde van de prefab woning (prijslijst) daalt na verloop van tijd, in tegenstelling met traditionele sleutel op de deur woningen. Bouwheren kennen de bouwproblemen toe aan de bouwtechniek, problemen met de speciale aansluitingen tussen de verschillende prefab bouwelementen, en problemen met continue kwaliteit van de bouwmaterialen die kan variëren van het ene prefabelement en opzichte van het andere prefabelement, dit kan resulteren in kleurverschillen en verschil in oppervlakteaspect. Onvolkomenheden kunnen ook de kop opsteken bij ander bouwmethoden, maar het prefabriceren van bouwelementen en de snelheid van de uitvoering, vermenigvuldigen het risico op fouten bij prefab huizen / prefab woning.

Zie ook: prefab woningprefab huisGratis catalogus van 408 pagina's (301 modellen met plan en prijs)

Ontvang onze gratis catalogus