Prefab woning

Samen met uw gezin kiezen om een huis te bouwen, is een grote stap in jullie leven. Daar willen wij bij Woningen Compere u graag mee helpen. De eerste vraag die u zich moet stellen is dan ook welk type van woning u graag zou willen bouwen, daar bestaan veel verschillende soorten in. Bent u eerder een modern, industrieel of landelijk type? Hoeveel tijd wil u investeren in het bouwproces? Misschien lijkt een prefab woning (huizen belgie) wel iets voor u, of eerder een sleutel op de deur woning. Bij Woningen Compere oefenen wij al jaren onze specialisatie van sleutel op de deur woningen uit. Wij willen u daarom graag uitnodigen om al eens een kijkje te nemen op onze website, zo kan u erachter komen of deze bouwmethode u toch niet beter ligt. Een prefab woning is een woning die op een relatieve korte tijd gebouwd wordt, dat is niet het geval bij sleutel op de deur woningen. Deze laatste zijn klassieke en traditionele woningen die iets meer tijd vergen aangezien ze gemetseld worden.

Een ranking van de voor- en nadelen van een prefab woning.

Een belangrijk voordeel bij een prefab woning en dus ook één van de redenen waarom de meeste mensen dit soort woning overweegt, is dat deze vrij snel gebouwd kan worden. Nadat uw woning is uitgetekend en volledig in orde is betreffende de bouwgrond en de vergunningen worden de plannen aan een fabrikant overgemaakt. Bij de fabrikant wordt uw prefab woning in onderdelen gefabriceerd, om achteraf te transporteren naar uw prefab woning werf om daar dan later gemonteerd te worden. Door deze bouwmethode is het mogelijk dat uw prefab woning al na een 6-tal weken volledig wind- en waterdicht is gemaakt. Het snelle bouwproces is alleen maar mogelijk omdat tijdens de fase in het fabriek eigenlijk al aan alles is gedacht. Zo komen er geen grote werken meer aan te pas op de werf betreffende de technische voorzieningen, deze kunnen gewoon allemaal geïnstalleerd worden in uw prefab woning dankzij de goede voorbereidingen. Ook de binnenkant van uw prefab woning kan al volledig voorzien zijn van een mooie egale afwerking, zonder dat er pleisterwerken aan te pas moeten komen. Dat is uiteraard niet mogelijk bij eender welk andere bouwmethode waar er gemetst moet worden.

Het systeem van een prefab woning is wel veel minder geschikt voor klassieke of traditionele woningbouw, dat komt voornamelijk door de gevelbekleding. Wanneer u wilt kiezen voor een zware bekleding ,zoals bakstenen, dan zal uw prefab woning een aanzienlijk ander prijskaartje krijgen dan u eerst voor ogen had. Zo zullen er andere en dikkere funderingen aan te pas moeten komen, net zoals andere raamlateien. Een bijkomend nadeel bij een prefab woning, is dat u deze beslissingen in een zeer vroege fase moet nemen. De ontwerpfase is het moment waar heel uw droomwoning vastgelegd moet worden, wijzingen achteraf zijn bijna onmogelijk met dit soort van woningen. Wanneer u opteert voor andere bouwmethodes zoals een sleutel op de deur dan zal u zien dat hier veel meer keuzevrijheid geldt, tot zelfs nog in latere fases van uw bouwproces.

 Prefab woning

De prijs van zo een prefab woning is niet resistent in de tijd.

Een prefab woning mag dan wel de reputatie hebben van de goedkoopste bouwmethode te zijn, echter kan deze bubbel snel doorprikt worden. Vaak worden de transportkosten niet in rekening gebracht, terwijl dat een grote hap uit uw bouwbudget kan betekenen. Ook omwille van bovenstaande redenen, zoals de weinig aanpassingsmogelijkheden, kunnen de bedragen van uw prefab woning al snel beginnen oplopen. Aanpassingen zijn mogelijk, mits een grote meerkost. Er zijn dus veel elementen bij een prefab woning die de prijs ervan kunnen beïnvloeden op een minder gunstige manier dan gehoopt zou worden.

Bovendien is de prijs van deze bouwmethode niet resitent in de tijd, de waarde van een prefab woning daalt immers na verloop van tijd. Het is namelijk zo dat het fabriceren van een woning en de snelheid daarvan een verhoogt risico vormen voor fouten in uw prefab woning dan bij een sleutel op de deur woning het geval is. De aansluitingen, montage van verschillende onderdelen van uw prefab woning en de bouwmaterialen kunnen voor bouwproblemen zorgen, zoals kleurverschillen tussen de muren, winddichtheidsproblemen enzovoort. Zulke fouten kunnen zich ook voordoen bij andere bouwmethodes, maar daar kunnen ze tot een minimum beperkt worden. Deze fouten kunnen er ook weer voor zorgen dat het prijskaartje jaren na de bouw van uw prefab woning nog de hoogte ingaat.

Wanneer u een traditionele architecturale bouwstijl opteert, dan kan Woningen Compere u uitstekend van dienst zijn met haar gespecialiseerde sleutel op de deur woningen. Het is namelijk ook zo dat deze soort woningen nooit in waarde zullen dalen. De Belg valt al jaar en dag voor bakstenen en dat lijkt niet snel te veranderen, wat uiteraard alleen maar voordelig is voor u wanneer u hiervoor kiest.

De aanpassingsmogelijkheden in een prefab woning zijn beperkt omwille van de gestandaardiseerde fabricage.

Een prefab woning laat u in principe fabriceren in de plaats van bouwen. Dat brengt enkele voordelen met zich mee zoals de snelle termijn waarmee u een winddichte woning kan hebben. Maar uiteraard zijn daar ook nadelen aan verbonden zoals de aanpassingsmogelijkheden. Wanneer u samen met uw architect start aan het tekenen van uw droomwoning, dan moeten er veel beslissingen worden genomen in de ontwerpfase. Zoals reeds al werd aangehaald, moet er bij een prefab woning in die fase al heel veel worden vastgelegd. Daarnaast is er nog een bijkomend addertje onder het gras en dat is dat u niet eindeloos kan blijven aanpassen aan uw droomwoning. Een prefab woning wordt in een fabriek geprefabriceerd, dat wil zeggen dat uw wensen en noden ook afgestemd moeten worden op wat machinaal mogelijk is. Deze beperking heeft u absoluut niet bij Woningen Compere. In onze gratis catalogus (prefab woning prijslijst) kan u door onze meer dan 300 modelwoningen bladeren, op zoek naar iets wat dicht bij uw stijl ligt. Wanneer u dan samenzit met de bouwadviseur of architect heeft u altijd de mogelijkheid om uw droomwoning volledig aan te passen naar hoe u ze voor ogen heeft. Die aanpassingsvrijheid is onze troef! Onze modelwoningen dienen er vooral voor om u een bron van inspiratie te bieden en om u kennis te laten maken met onze sleutel op de deur projecten.

Onze catalogus inclusief al onze 312 modelwoningen kan u gratis bestellen via onze website www.woningencompere.be of via het gratis telefoonnummer 0800 11 164. Een groot voordeel daarbij is dat u meteen de contactgegevens van uw persoonlijke en regionale bouwadviseur ontvangt bij de catalogus. Zo kan u steeds met hem of haar contact opnemen indien u verdere vragen heeft over de afweging prefab woning of sleutel op de deur woning. Die persoon helpt u graag verder en kan na afspraak een keer langskomen bij uw thuis. Dan heeft u de mogelijkheid om samen met hem of haar uw plannen te bespreken en kan er samen gekeken worden of deze realistisch zijn voor onze vakmannen.

 Prefab woning

De keuze voor uw droomwoning kan misschien wat moeilijk zijn, daarom maken wij hier voor u de belangrijkste vergelijkingen tussen een prefab woning en een sleutel op de deur woning.

Een prefab woning mag dan misschien wel een snelle bouwmethode zijn die binnen de 6 weken zorgt voor een volledig winddichte ruwbouw, maar een sleutel op de deur woning doet daar zeker niet voor onder. Een klassieke woning wordt ongeveer op 32 weken gebouwd, dat is iets meer dan een half jaar dat u moet tellen voor een traditionele sleutel op de deur woning. Dat bouwproces is inderdaad langer dan dat van een prefab woning, maar wat u in de plaats krijgt is van grotere en langdurigere kwaliteit dan de prefab huis. Zoals we eerder al vermeld hadden, is dat de aanpassingsmogelijkheid bij een sleutel op de deur woning talrijker is dan bij een prefab woning. Bovendien zal een klassieke woning het huis in uw dromen beter evenaren dan een prefab woning dat zal doen, aangezien alles met de hand gemetseld wordt en dus makkelijker aangepast kan worden dan gemonteerde onderdelen van een huis.

Zoals u al weet kan u bij een prefab woning geregeld voor verrassingen komen te staan, zo kan de prijs op korte tijd oplopen door de transportkosten en meerkosten omwille van bepaalde aanpassingen. Die onaangename verrassing kan zich niet voordoen bij Woningen Compere. Wanneer u samen met onze bouwadviseur tot het besluit komt om samen met ons uw droomwoning te bouwen, dan kan u ervoor kiezen om zelf een architect onder de arm te nemen of u kan opteren voor een van onze architecten. U krijgt van ons een gedetailleerde lastenboek toegestuurd, hierin vindt u de eenheidsprijs van alle materialen waarvan wij gebruik maken en alle bouwfase die uw werf moet doorlopen. Later bij de meetstaat wordt uw persoonlijke offerte toegestuurd. De prijs die u dan krijgt van ons voor uw sleutel op de deur woning blijft gedurende één jaar onveranderd. Dat garanderen wij u zodat u voldoende tijd heeft om een beslissing te maken over uw sleutel op de deur woning. Met veel trots kunnen wij zeggen dat deze bovenstaande garanties bijna uniek zijn in België en u kan daar optimaal van profiteren door uw woning samen met ons te bouwen.

Een ander argument om te kiezen voor een sleutel op de deur woning van Woningen Compere in de plaats van een prefab woning, is dat wij gespecialiseerd zijn in de begeleiding van uw bouw. Een huis bouwen wil ook zeggen dat er achter de schermen vele uren werk aan voorafgaan. Samen met uw druk werk- en privéleven kan dat soms de drempel zijn om een eigen huis te bouwen. Wij kunnen jonge gezinnen makkelijk over die drempel trekken door onze werkmethode! Achter de schermen zijn er tal van medewerkers fulltime aan de slag om uw bouwproces tot een goed einde te brengen. Het enige wat u voor ons moet doen is een stuk bouwgrond voorzien, al uw wensen en noden aan ons vertellen en de rest gebeurt vanzelf. Onze medewerkers nemen al het papierwerk en de kopzorgen graag van u over zodat u zich weer volledig kan focussen op uw werk- en privéleven én op de verhuis die er na ettelijke weken aan zit te komen. De troef van een sleutel op de deur firma is nu immers dat één firma instaat voor alles, zowel voor het papierwerk, de opbouw en installatie van uw woning als de afwerking en installatie van ofwel een keuken ofwel een badkamer. Bij Woningen Compere hebben wij ervoor gekozen om reeds een badkamer te integreren in de bouw van uw sleutel op de deur woning. Uiteraard kunnen wij u ook het beste advies geven betreft keukens, na onze jarenlange ervaring weten wij in welk bedrijf u zich zal thuis voelen. Bij een prefab woning is dit verhaal natuurlijk anders, door het gebrek aan onze ervaring en omwille van het feit dat Woningen Compere zich heeft gespecialiseerd in een andere soort woningbouw kunnen wij u geen gedetailleerde beschrijving geven van het prefab woning proces. Hopelijk heeft u dankzij deze opsomming van voor- en nadelen en de vergelijkingen tussen prefab huizen en sleutel op de deur woningen een idee gekregen van welk soort woning u het beste zal liggen.

Wij hopen u steeds, na afspraak, te verwelkomen op één van onze bezoekdagen in onze kijkwoningen. U kan bovendien ook steeds op zondag terecht in onze kijkwoningen of op onze kijkwerven om kennis te maken met uw regionale bouwadviseur maar ook om onze stijl en ons huismerk te leren kennen. Wij zijn steeds bereikbaar op het gratis telefoonnummer 0800 11 164 of via onze website www.woningencompere.be waar u ons mailadres makkelijk kan terugvinden.

 

 

Gratis catalogus van 408 pagina's (362 modellen met plan en prijs)

Ontvang gratis onze catalogus