Bouwfirma

We zien ook vaker dat tweeverdieners de laatste tijd steeds minder en minder tijd en zin hebben om gans hun bouwproces van A tot Z zelf op te volgen. Daarom wordt er steeds meer gekozen voor een bouwfirma sleutel op de deur.

Deze woningen beantwoorden vaak aan de wens van de bouwheer om de kosten van een nieuwbouw onder controle te houden. Een bouwfirma sleutel op de deur woningen heeft dus het grote voordeel dat de bouwer op voorhand weet welk budget hij moet voorzien voor het bouwen van zijn woning.

bouwfirma

Welke soorten bouwfirma’s zijn er?

Bent U op zoek naar de beste bouwondernemer voor het bouwen van uw nieuwbouwwoning ? Via de verschillende websites kan je al heel wat informatie vinden over bouwfirma’s en hun specialiteiten. Zo komt u waarschijnlijk ook tussen al deze bouwfirma’s ons sleutel op de deur bouwfirma Woningen Compere tegen die uw woning kan verwezenlijken zodat u kan bouwen met een gerust hart.

Met bouwfirma bedoelt men vaak ook aannemingsfirma. Er zijn drie type aannemings- of bouwfirma’s. Zo heb je een grote bouwfirma. Deze stort zich veelal op grote projecten, zoals het aanleggen van een groot aantal woningen of appartementen in een woonwijk. Een middelgrote bouwfirma. Deze verricht alle soorten bouwopdrachten, dit kan gaan van kleine projectmatige woningbouw tot het bouwen van woningen voor particulieren. En tenslotte nog een kleine bouwfirma. Deze richten zich voornamelijk op de particulierenmarkt. Naast bovenvermelde indeling zijn er bouwfirma’s die zich specialiseren in bepaalde branches of opdrachten. Bijvoorbeeld bouwfirma’s voor agrarische sector, de utiliteitsbouw, of bouwfirma’s die alleen maar nieuwbouwwoningen plaatsen voor particulieren. Maar welke bouwfirma kiezen we nu voor ons bouwproject?

 

 

Best kiezen we voor een bouwfirma met een bepaalde specialiteit, die volgens een bepaalde methode werken zoals traditionele woningbouw – houtskeletbouw – metaalskeletbouw, want weinig bouwfirma’s zijn gespecialiseerd in meer dan één systheem, en kunnen we best peilen naar de ervaringen van deze bouwfirma. Een volgende stap is zoeken naar referenties van deze bouwfirma en ten slotte gaan we in het adressenbestand zoeken welke bouwfirma’s er liggen in de regio waar ik mijn droomwoning ga bouwen. Indien we nu enkele bouwfirma’s gevonden hebben kunnen we beginnen met het opvragen van offertes. Let wel op dat iedere bouwfirma een offerte uitbrengt op basis van dezelfde opdrachten en voorwaarden. Anders kan je nadien de offertes niet goed met elkaar vergelijken. Ook de keuze van het materiaal kan invloed hebben op de prijzen.

Als we bijvoorbeeld een offerte vragen bij een bouwfirma voor huis met kelder en bij een ander voor huis met kruipkelder, dan kunnen we deze onderling niet vergelijken. Zorg er dus ook best voor om meerdere offertes van verschillende bouwfirma’s op te vragen. Of beter nog, zoek op voorhand uit welke eisen u stelt aan de materialen en de doorlooptijd. De vraag is nu welke bouwfirma kies ik nu het best voor mijn bouwproject? Vergelijk dus zeer goed de aangeboden materialen, de aanpak van het bedrijf, de prijs en de bouwtijd. Hebt u één aanspreekpunt bij het bouwbedrijf of meerdere. Vind je referenties en ervaringen over het belgisch bouwbedrijf terug. Bekijk ook even de algemene voorwaarden, deze zijn heel belangrijk mochten er conflicten komen. Vergelijk ook de adviezen die u tijdens een gesprek hebt gekregen over uw bouwplannen. En gaat het om een vaste prijs of is er ruimte om meerwerk in rekening te brengen. Vergeet niet dat er tijdens de werken altijd tegenvallers kunnen ontstaan. Zowel wat geld als tijd betreft. Informeer regelmatig naar de voortgang van de werken. Dit is al een hele klus wat je op voorhand al allemaal goed moet nagaan, want het bouwen van je huis is toch je levenswerk en je moet er al genoeg voor betalen, dus wil je uiteraard ook dat het goed gedaan wordt.

Bouwen via een bouwfirma of zelf bouwen?

Wie fantaseert er al niet van jongs af aan om zelf een eigen huis te ontwerpen en te bouwen. “Ach, dat is vast alleen weggelegd voor mensen met veel geld of die veel verstand hebben van bouwen” dacht je altijd. Maar misschien komt daar nu verandering in je jongensdroom. Wanneer je je stukje grond hebt gevonden waarop je je eigen huis kunt bouwen. Toch aarzelen jullie nu of je je droomhuis wel zelf gaat bouwen of laten bouwen door een bouwfirma.

Je eigen huis laten bouwen kan veel voordelen hebben. Ook als je in het verleden nog nooit met de bouw van een woning te maken hebt gehad! Een van de belangrijkst redenen waarom mensen denken om zelf hun eigen huis te bouwen is de vrijheid die ze hebben. Op die manier kan je al je woonwensen verwezenlijken en wordt je huis helemaal gebouwd naar jouw smaak, tenminste als het binnen je budget blijft. Vergeet niet dat je wel rekening dient te houden met de bouwvoorschriften van de grond. Maar zo heeft elk voordeel ook zijn nadeel. Alle vrijheid hebben wilt ook zeggen dat je veel kanten op kunt, en dat je er soms niet meer uitgeraakt.

bouwfirma

Een goede architect kan je hierbij wel helpen. Ook al zie je jezelf geen muurtje metsen of een spijker inslaan, toch dien je echter zelf aan de slag te gaan wanneer je je huis niet laat bouwen door een bouwfirma. Zo moet je zelf de baas spelen van je bouwproject. Zo dien je niet alleen je architect en aannemer goed duidelijk te maken wat je woonwens en budget is, maar dien je er ook voor te zorgen dat de communicatie tussen de architect en de verschillende aannemers goed verloopt en de voortgang van je bouw in de gaten te houden. Hopelijk kun je een beetje goed organiseren. Zelfbouw is wel leuk, maar is niet in 1-2-3 gefikst. Je moet bereid zijn veel vrije tijd te steken in het zoeken van informatie, oriëntatie en nemen van moeilijke beslissingen. Onderschat dit niet. Denk al maar aan de kleur van de voegen, het lichtplan, waar de stopcontacten dienen te komen, … Ook dien je veel tijd door te brengen met je architect en bouwfirma. En indien je een happy end wilt zal je zeker met je neus bovenop de bouw moeten zitten. En vergeet niet dat wanneer je je eigen huis bouwt je zeker niet aan het papierwerk ontkomt. Zie je het niet meer zitten om je eigen huis te bouwen? Geen probleem. Woningen Compere kan voor U uw droomhuis bouwen aan een vooraf vastgestelde prijs in een contract.

Bij het bouwen van je woning doe je dus best beroep op een bouwfirma zodat je bouwproject vlot verloopt. Bouwondernemingen hebben namelijk de benodigde expertise en ervaring. En u kunt uiteraard uw woning zo duur maken als u zelf wilt. Ook komt U tijdens of na de bouw niet voor verrassingen te staan.

Hoe berekent een bouwfirma zijn prijs ?

Bij het opvragen van offertes kunnen we vaststellen dat een bouwfirma zijn prijs op verschillende manieren kan berekenen. Hou er dus rekening mee dat als je offertes gaat vergelijken, deze allemaal op dezelfde manier zijn berekend. Dat als je kiest voor de goedkoopste bouwfirma je achteraf niet bedrogen uitkomt dat er nog heel wat bij de vooropgestelde prijs bijkomt.

We kunnen vaststellen dat een bouwfirma zijn prijs op 4 verschillende manieren kan opstellen, nl een aanneming tegen een vast of totale prijs of in hun termen absoluut forfait, een aanneming tegen een relatief forfait, een aanneming tegen eenheidsprijzen en aanneming in regie. Maar wat wilt dat nu allemaal zeggen.

Bij een aanneming tegen een vaste of totale prijs of absoluut forfait verbindt de bouwonderneming (bouwonderneming in Leuven, bouwonderneming in Kortrijkbouwonderneming in Hasselt, bouwonderneming in Brugge, bouwonderneming in Antwerpen of bouwonderneming in Dendermonde) zich ertoe je woning te bouwen tegen een vaste prijs. Deze prijs omvat alles wat er tussen u en de bouwfirma is overeengekomen. Hiervan kan enkel afgeweken worden indien jij als bouwheer iets aan de overeenkomst verandert. Deze methode wordt vooral gebruikt door een bouwfirma die sleutel op de deur woningen bouwt.

Bij een aanneming tegen een relatief forfait wordt een globale prijs gegeven voor de werken die de bouwfirma zal gaan uitvoeren. De werken die hij dient uit te voeren staan wel vermeld in de plannen, de meetstaat en het lastenboek. Hij zal dan wel een lijst van eenheidsprijzen voor de verschillende posten meegeven wanneer hij u zijn offerte laat geworden. Indien je dan naderhand bepaalde werken bijvoorbeeld niet laat uitvoeren dan worden deze prijzen naderhand ook verrekend in min en dit naar aanleiding van de eenheidsprijzen die hij heeft meegestuurd. Deze methode wordt vooral gebruikt door een bouwfirma die werkt volgens de traditionele bouwformule.

bouwfirma

Bij een aanneming tegen eenheidsprijzen worden enkel de eenheidsprijzen vastgelegd. Zo wordt dan de totaalprijs uitgeteld door de eenheidsprijs te vermenigvuldigen met de uitgevoerde hoeveelheden. Bij dit systeem neem jij als bouwheer toch wel een risico want als bijvoorbeeld de verwerkte hoeveelheden hoger zijn dan op voorhand was voorzien, zal de totaalprijs uiteraard ook meer gaan zijn. Achteraf bij enige onenigheden heb jij bij deze methode uiteraard weinig of niks te zeggen.

Aanneming in regie wordt vooral gebruikt wanneer het gaat om kleine verbouwingswerken. Bij deze methode spreek je met je bouwfirma een bepaald uurloon af. Je moet dan wel zien dat dagelijks de gepresteerde werkuren en verwerkte materialen goed worden bijgehouden in het werfboek. Via deze methode kan enkel achteraf de prijs berekend worden naar aanleiding van de geleverde uren en gebruikte materialen. Deze methode wordt zelden gebruikt met nieuwbouw.
Een heel belangrijke tip. Baseer je bij de keuze van je bouwfirma nooit alleen op de prijs. Leg misschien ook het contract eens voor aan je architect. Hij kan je advies geven over de inhoud en de volledigheid ervan.

Bouwen met een bouwfirma sleutel op de deur.

De laatste jaren wordt er steeds meer gebruik gemaakt van een bouwfirma die werkt volgens het principe sleutel op de deur woningen. Iedereen is de laatste jaren meer bezig met zijn job en als we wat vrije tijd hebben proberen we dit in ons gezin te investeren (investeerder-ontwikkelaar). Bij het bouwen van ons droomhuis proberen we zo weinig mogelijk van deze tijd af te nemen zodat er vaker gekozen wordt voor een bouwfirma die werkt volgens het principe sleutel op de deur woningen.

Bij een bouwpromotor sleutel op de deur hebben we het grote voordeel dat we op voorhand de exacte prijs van onze woning weten en we enkel de offertes van deze bouwfirma’s dienen te vergelijken, want eens we een contract getekend hebben bij een sleutel op de deur bouwfirma nemen zij al het werk uit onze handen zodat wij ons verder kunnen concentreren op onze job en ons gezin. Via het net of bij een bezoekje aan een van de vele bouwbeurzen in België zal je zeker onze bouwfirma Woningen Compere tegenkomen. Zo wordt bij onze bouwfirma uw droomhuis tegen een vaste prijs, die op voorhand vastgelegd is in een contract, gebouwd. Zodat u op voorhand gemakkelijker uw budget kan bepalen. Woningen Compere is wel een bouwaannemer die werkt volgens de traditionele bouwmethode. Via onze site vindt u ook een voorbeeld terug van ons gedetailleerd lastenboek dat de methoden en materialen beschrijft die gebruikt worden voor de realisatie van jouw sleutel op de deur droomwoning. Uiteraard kunnen deze ook aangepast worden aan nieuwe methoden, producten en merken die minstens even goed zijn dan diegene die in het lastenboek beschreven staan. Bij uw prijsaanvraag bij Woningen Compere zal u een persoonlijk en gedetailleerde meetstaat ontvangen.

Een huis bouwen via Woningen Compere staat voor betrouwbaarheid en tevredenheid van onze klanten. Bel ons daarom alvast via het gratis nummer 0800-11 164 zodat een van onze medewerkers u in verbinding kan brengen met een bouwadviseur bij u in de buurt. Of kom één van onze sleutel op de deur kijkwoningen of werven bezichtigen tijden onze opendeurdagen die elke zondag plaatsvinden van 14u tot 18u te Lummen, Gavere, Heuvelland, Oreye, Eghezée en Hautrage. Via de site kan je al de gegevens van deze kijkwoningen terugvinden. U vindt er vast wel eentje in je buurt terug en kan je zo alvast een van onze medewerkers persoonlijk spreken.

Gratis catalogus van 408 pagina's (362 modellen met plan en prijs)

Ontvang gratis onze catalogus