Moderne huizen

Bij het bouwen van moderne huizen is niet alleen de manier van bouwen belangrijk.

Ook de vormgeving, technologie, transparantie en het gebruik van licht zijn niet weg te denken om tot je moderne huizen te komen. Woningen Compere wil je graag begeleiden bij het creëren van je droom moderne huizen.

Kenmerken moderne huizen

Dat de Belg een baksteen in zijn maag heeft weten we al heel lang. Maar als we wat rondkijken zien we ook vaker tussen de klassieke landelijke huizen kubistische blokkendozen opduiken. Zelden zien we nog een alternatief opduiken en het bijzondere is dat we deze twee uitersten van landelijke en moderne huizen vaak naast elkaar terugvinden.

Moderne huizen

Zeer moderne huizen en enorme klassieke woningen staan in perfecte harmonie naast elkaar. Maar mogen we nu bouwen zoals we zelf willen, of zijn er regels waaraan we ons dienen te houden? De regels van hoe een huis dient uit te zien verschilt in België sterk van de ene gemeente tot de andere. Zo staat er meestal voorgeschreven hoever je van de straat mag bouwen, de ruimte die je tussen u en je buren dient te houden, hoeveel bouwlagen je mag bouwen. Dit staat vermeld in een bouwvergunning die je bij je gemeente kan gaan opvragen.

Indien je het wenst kan hetgeen er beschreven staat in het lastenboek worden aangepast aan nieuwe methoden, producten en merken, maar deze dienen dan wel minstens even goed te zijn als diegenen die er beschreven staan. Bij Woningen Compere is dus alles mogelijk wat uiteraard binnen je budget valt. Wanneer jouw moderne huizen dan hun definitieve vorm op papier hebben gekregen en de prijs ervan in een contract is vastgelegd, zal Woningen Compere ook het nodige doen voor het papierwerk. Vervolgens kan de bouw van je moderne huizen van start gaan. Indien je zelf een beetje handig bent, mag je uiteraard ook bepaalde dingen zelf doen bij de afwerking. Verlies daarbij niet uit het oog dat wat je zelf doet, je door ook zelf verantwoordelijk voor bent. Indien je kiest om je woning door Woningen Compere enkel wind- en waterdicht te laten bouwen is dit uiteraard ook een optie.

Wat kan Woningen Compere betekenen voor jouw moderne huizen?

Moderne huizen bouwen via Woningen Compere staat in eerste plaats voor betrouwbaarheid en tevredenheid van de klanten. Bouwen met Woningen Compere levert u alleen maar voordelen op.

Vraag uw gratis catalogus aan

Zo adviseert Woningen Compere u graag over de realisatie van jouw moderne huizen en de materialen die gebruikt moeten worden, we staan ook garant voor de volledige coördinatie, vanaf het ontwerp, het bouwen tot en met de oplevering van je moderne huizen. Gedurende deze volledige periode wordt je ook bijgestaan door één van onze bouwadviseurs die je aanspreekpunt blijft van het begin tot het einde en die telefonisch altijd bereikbaar is voor U. Tevens zal u een volledig gedetailleerd lastenboek ontvangen dat u nu al reeds kan inzien via onze site waardoor je zal merken dat wij enkel werken volgens de laatste trends en met kwalitatieve materialen. Om de kwaliteit van onze moderne huizen te garanderen hebben wij onze 10-jarige garantie van onze sleutel op de deur woningen uitgebreid tot 20 jaar. In de prijs van onze modelwoningen is de prijs van de bouwgrond niet inbegrepen, deze moet u eerst zelf nog aankopen. Ook dien je nog op je bouwgrond notariskosten te betalen. Houd hier dus op voorhand wel rekening mee.
Na het bestellen van je catalogus via onze site, die je al spoedig mag verwachten, kan je ons ook steeds telefonisch bereiken via het gratis nummer 0800/11 164, waarna één van onze medewerkers in contact brengt met een bouwadviseur bij u in de buurt. U kan ook altijd onze sleutel op de deur kijkwoningen of werven bezichtigen die iedere zondag plaatsvinden van 14u tot 18u te Lummen, Gavere, Heuvelland, Niel, Oreye, Eghezée en Hautrage. Raadpleeg hiervoor de routebeschrijving via de site. U treft er tevens een bouwadviseur aan waar u uw bouwdroom kan tegen uitleggen en die u zal verder helpen om uw droom werkelijkheid te laten worden.

 

Moderne huizen

In ons land besteden mensen veel tijd en geld aan hun modern huizen. Moderne huizen bouwen wilt zeggen wonen zonder franjes. Met strakke lijnen en enorme raampartijen, zodat de woning als het ware het landschap binnenhaalt. Zo ontstaat er een mooie harmonie tussen de woning en het landschap. Dank zij de enorme lichtpartijen krijgt u een maximale lichtinval en met de dagelijkse weerveranderingen en de verschillende seizoenen zal uw woning er steeds anders uitzien. Met het bouwen van moderne huizen benadrukt u uw individualiteit en laat u merken dat u lef hebt door u niet te houden aan de meest gebruikte richtlijnen van het bouwen van een huis. Wenst u graag wat meer informatie over het bouwen van moderne huizen. Neem dan zeker telefonisch contact op met ons sleutel op de deur bouwbedrijf om te zien wat we voor elkaar kunnen betekenen. U kan ons steeds bereiken via het gratis nummer 0800/11 164. Eén van onze medewerkers brengt u vervolgens in verbinding met een bouwadviseur bij u in de buurt die vrijblijvend bij u langs komt en u graag verder helpt om uw droomhuis te realiseren. Via onze site kan u steeds ons gratis catalogus met tal van modelwoningen met plan en prijs bestellen.

Moderne huizen met Woningen Compere

Het is u misschien al opgevallen dat heel wat gezinnen kiezen voor het bouwen van moderne huizen. In elke straat vindt u tegenwoordig wel enkele moderne huizen. De meeste moderne huizen bestaan uit gevels in crepi of moderne gevelstenen en maken gebruik van veel ramen en glas.

Moderne bouwstijl

Moderne huizen horen zowel thuis in de drukke stad, als op het platte land. Ze kunnen perfect op verschillende plekken gebouwd worden. Bij de moderne bouwstijl staan er een aantal dingen centraal, waaraan u moderne huizen kunt herkennen. Wij helpen u even verder met de kenmerken van een moderne bouwstijl.

Moderne huizen worden vooral gekenmerkt door individualiteit, een strakke vormgeving, transparantie en technologie. Moderne huizen bestaan uit strakke lijnen, minimalistische detaillering, vernieuwde materialen en een open indeling met ruimtes die in elkaar overlopen. Moderne huizen zijn vaak groot en laten zich dus niet in een vakje duwen. Meer dan bij andere bouwstijlen, krijgt u hier een vernieuwde variatie in vormgeving en materiaalgebruik. Vaak zien we bij moderne huizen een plat dak wat het kubistische design af maakt. Kiest u voor gitzwarte of knalrode stenen? Traditioneel metselwerk of toch liever een muur bezet met crepi ? Een houten accent in uw stenen gevel, een zinken dak, kunststof schrijnwerkerij, …

Vraag uw gratis catalogus aan

Alles kan bij moderne huizen! In contrast met de massieve gevelvlakken, zijn grote raampartijen ook typisch voor een moderne bouwstijl. Op die manier kunt u volop genieten van de zon die door de ramen naar binnen komt. Zo brengen de zonnestralen naast licht ook warmte in huis binnen wat in de wintermaanden toch welkom is. Wanneer het in de zomer te warm wordt kunnen we dit oplossen door zonwerend glas of buitenzonwering te plaatsen. Toch verliest u bij grote ramen heel wat meer warmte dan bij kleine ramen. Door te werken met een grote dakoversteek wordt het moderne karakter van de woning versterkt en kan u tevens de hoogstaande zon in de zomer buiten houden, terwijl u in de winter kunt genieten van de lage winterzon. Grote ramen geven u een prachtig uitzicht op uw tuin, maar dat zorgt er tevens voor dat buren of toevallige voorbijgangers bij u kunnen binnenkijken. Vaak zien we dan ook bij moderne huizen dat de grote glasramen meestal altijd aan de achterzijde van de woning geplaatst zijn.

Tevens is een goede oriëntatie van de bouwgrond en de woning zeer belangrijk. Deze hebben namelijk een spectaculaire impact op het comfort en de verwarmingskosten. De oriëntatie ten opzichte van het zuiden is echter niet het enige element dat van belang is. Een optimaal georiënteerde woning staat ook in harmonie met haar landschap en de natuurelementen. De zonneschijn op de grond, de hellingsgraad, het reliëf en de vegetatie bepalen de mate waarin u de wind- en de zonne-energie kan benutten.

Moderne huizen zijn vaak zeer energiezuinige woningen.

Een uitstekende geïsoleerde, luchtdichte en compacte bouwschil en hernieuwbare technieken, inclusief een warmtepomp, maken het plaatje van moderne huizen compleet.

Door isolatie, luchtdichtheid en verwarmingstechnieken slim in te zetten, heeft u alle troeven in handen om volop te gaan om van uw moderne huizen lage-energiewoningen of Ben-woningen te maken. Dat behaalt u met Woningen Compere gemakkelijk met uw traditionele moderne huizen, dankzij een goede isolatie en een uitstekende luchtdichtheid.

moderne huizen

Om dit te realiseren worden bij Woningen Compere de moderne huizen uitgerust met een hoogrendementsketel, isolatie van een hoger niveau dan door de Belgische normen zijn opgelegd, en een geschikt ventilatiesysteem dat een aanzienlijke vermindering van het energieverbruik met zich meebrengt. Zo wordt uw huis uitgerust met een condenserende gasketel type Vaillant Ecotec, mazoutketel type Vaillant Icovit of een warmtepomp Daikin en een verluchtingssysteem Renson type C+ Evo Healthbox met SmartZone. Indien gewenst, kunnen andere types van ventilatie of andere merken en producten voor de verwarming berekend en verrekend worden. Zo is er tevens een luchtdichtheidstest, of Blower Door Test, voorzien om de luchtdichtheidsgraad te meten voor uw EPB waarde.
Voor wat de isolatie betreft bestaat ons ISO + PACK uit 12 cm polyurethaan in de chape, 10 cm polyurethaan in de buitenmuren, super isolerende dubbele beglazing Ug(K)1.0, 24 cm, minerale wol in het dak en geïsoleerde sectionaalpoorten 40 mm polyurethaan.

Daarenboven voorziet Woningen Compere een installatie voor de opwekking van groene energie. Deze omvat 8 tot 10 fotovoltaïsche zonnepanelen, in functie van de grootte van de moderne huizen. De installatie is uitgerust met alle toebehoren en apparatuur, omvormer – energiemeter – bekabeling – meterkast, die nodig zijn voor de goede werking ervan. Tevens voorziet Woningen Compere de keuring van deze installatie. Op vraag van de bouwheer kan het aantal fotovoltaïsche zonnepanelen en de installatie aangepast worden alsook het toevoegen van een zonneboiler, dit wel ten zijne koste.

Daar de energiezuinigheid start met de eerste pennentrek van de moderne huizen is het belangrijk om van bij het ontwerp van de moderne huizen rekening te houden met het latere energieverbruik in de woning.
Bovendien kan u in Vlaanderen via 5 kanalen premies voor energiebesparende investeringen bekomen. Hierover vindt u meer uitleg op de site van energiesparen.

Vraag uw gratis catalogus aan

Wanneer u zelf weinig tijd hebt om in uw moderne huizen te steken, opteer dan voor een sleutel op de deur bouwbedrijf.

Zij bouwen uw moderne huizen zodat u zich geen zorgen hoeft te maken. U kiest de lay out, het ontwerp van de moderne huizen en de materialen voor de afwerking, en zij doen de rest.

Wanneer u eigenaar bent van een stuk bouwgrond kan u opteren om uw moderne huizen te laten bouwen door een sleutel op de deur bouwbedrijf als Woningen Compere. Maar wat kan een sleutel op de deur bouwbedrijf als Woningen Compere voor u betekenen? Woningen Compere is een familiaal sleutel op de deur firma die traditionele woningen bouwt. Onder traditionele woningen verstaan we woningen die gebouwd zijn uit bakstenen. Deze bouwtechniek wordt al jaren gebruikt in ons land en is erg geliefd en gekend bij de Belg. Men zegt niet voor niets dat een Belg geboren is met een baksteen in de maag.

Bij Woningen Compere heeft u een ruime keuze uit tal van berekende modelwoningen met plan. Deze plannen kunnen aangepast worden naargelang uw eigen wensen. Of indien u het wenst kan u ook een eigen project van uw moderne huizen laten uittekenen via een eigen architect. Woningen Compere bouwt sleutel op de deur woningen op maat van de klant. Eénmaal u akkoord gaat met de plannen van uw moderne huizen, neemt Woningen Compere de volledige realisatie van uw moderne huizen voor zich, wat u een enorm bouwcomfort biedt. Ook dient u zich niets aan te trekken van de volledige administratieve rompslomp en van de stedenbouwkundige vergunningen. Alles wordt voor u gedaan tot en met de afwerking van uw moderne huizen. Tijdens de volledige bouwprocedure wordt u goed begeleid en hebt u slechts één aanspreekpunt. De coördinatie van uw moderne huizen wordt door één van onze ervaren werfleiders gedaan en een supervisor brengt regelmatig een bezoek aan uw werf. U hoeft zich enkel nog bezig te houden met de verhuis. Deze kan u goed op voorhand plannen want bij een sleutel op de deur woning is de opleveringsdatum reeds op voorhand gekend.

Mocht u toch zelf de handen uit de mouw willen steken, dan kan u ook opteren bij Woningen Compere voor bepaalde dingen zelf af te werken van uw moderne huizen of zelfs kiezen voor een winddichte ruwbouw. Let wel op, want dan bent u zelf verantwoordelijk wanneer er iets mis gaat.

Interesse om uw moderne huizen te laten bouwen door ons sleutel op de deur bouwbedrijf Woningen Compere, bestel dan alvast ons gratis catalogus via de site. Tussen onze modelwoningen met plan en prijs vindt u zeker en vast moderne huizen die bijna aan uw droombeeld voldoen. Vervolgens kan u contact opnemen met de bouwheer die vermeld staat op uw catalogus die met veel plezier vrijblijvend naar uw woondroom komt luisteren.

Waar komt de moderne bouwstijl vandaan?

Voordat we verder gaan met te zeggen wat een modern huis nu eigenlijk is, geven we u eerst wat achtergrondinformatie over de moderne bouwstijl.

De moderne architectuur kwam tot stand aan het einde van de 19de eeuw. Men is toen begonnen met de overstap naar moderne architectuur, omdat men wilde breken met de historische bouwstijlen. Men wilde afstappen van het idee dat een gebouw er mooi moest uitzien en dat men gebruik moest maken van bogen en krullen om het pand te versieren. Huizen en andere gebouwen moesten voortaan puur functioneel zijn. Door de revoluties in de technologie, de bouwmaterialen en engineering aan het einde van de 19de eeuw zag men de kans om dit mogelijk te maken.

Allereerst begon met gebruik te maken van gietijzer en gewapend beton. Dit had als gevolg dat de gebouwen groter, lichter en sterker werden. In 1848 werd het gegoten spiegelglas uitgevonden. Dit was het begin van het gebruik van veel en/of grote ramen zoals ook nu veel te zien is in de moderne huizen. Uiteindelijk leidde de revolutie in het gebruik van nieuwe materialen tot de bouw van de eerste ijzeren frame wolkenkrabber in 1884. Het was de Home Insurance Building in Chicago. Het gebouw heeft tien verdiepingen. Een ander voorbeeld van een gebouw dat werd gebouwd dankzij de revolutie in materialen is de Eiffeltoren. De constructie is volledig gemaakt van ijzer.

Nu nemen we een sprong in de tijd. We bevinden ons nu in het jaar 1918, het einde van de Eerste Wereldoorlog. De dominante figuur, vooral in Frankrijk, was de Zwitsers-Franse architect die ging onder de naam Le Corbusier. Hij had het idee voor de massaproductie van moderne woningen die er identiek uitzagen. Hij ontwierp ook een stad waarin zo’n 3 miljoen mensen zich zouden kunnen huisvesten in één van de zestig identieke wolkenkrabbers die volgens het idee van Le Corbusier zouden moeten worden omgeven door een open park. De moderne huizen die Le Corbusier tekende en bouwde beginnen al meer te lijken op de moderne huizen die wij de dag van vandaag in de straten zien.

Door de jaren heen kwamen er steeds meer moderne huizen en moderne gebouwen van de grond. Mensen begonnen deze nieuwe stijl te appreciëren en zo komt het dat ook nu nog wordt gedaan aan de bouw van moderne huizen. En op de dag van vandaag ziet u ze steeds vaker terugkomen in de vorm van een witte kubus met veel ramen. U ziet ook steeds vaker bouwprojecten terugkomen waarbij er enkele identieke moderne huizen naast elkaar worden gebouwd. Een beetje zoals het idee van Le Corbusier die in een stad zestig identieke wolkenkrabbers wilde bouwen.

Vraag uw gratis catalogus aan

Kenmerken van de moderne bouwstijl

Om te beginnen moeten wij u vertellen dat een eigentijdse woning zeker niet hetzelfde is als een modern huis. Velen denken van wel, maar vergis u niet. Er is wel degelijk een verschil. Een eigentijdse woning is en mix van de moderne bouwstijl en de traditionele bouwstijl. Zo krijgt een eigentijdse woning toch een piramide- of zadeldak zoals een traditionele woning, maar krijgt het toch ook de strakke rechte vlakken die kenmerkend zijn voor een modern huis. In de volgende alinea gaan we wat dieper in op de verschillende factoren die kenmerkend zijn voor moderne huizen.

Om te beginnen gaan we het hebben over het uitzicht van een modern huis. U vindt moderne huizen misschien, maar niets, omdat ze er eigenlijk gewoon uitzien als een gigantische kubus. Misschien helpen de volgende elementen u, om uw mening te herzien.
Een modern huis ziet er het liefst zo strak mogelijk uit. De gevels zijn vaak massieve vlakken zonder tierlantijntjes aan de buitenkant die dienen als versiering. De gevel is strak en het is ook wenselijk dat er aan de voorgevel geen of weinig ramen zijn. Het weinig aantal ramen aan de voorgevel, worden gecompenseerd met de grote glaswanden aan de achtergevel. Deze zorgen ervoor dat u binnen veel lichtinval heeft. Tegenwoordig speelt uw tuin ook een hele belangrijke rol bij de bouw van uw huis. Het is ook een aspect waarmee rekening moet worden gehouden. Er wordt erg de nadruk gelegd op het feit dat de tuin het verlengde is van uw woning en dit gevoel wordt gecreëerd door het gebruik van grote glaspartijen aan de achtergevel. Bij alle moderne huizen worden de ramen perfect ingewerkt in het gebouw, zodat het geheel er coherent uitziet. Het zorgt er ook voor dat het huis een strakke uitstraling krijgt. Samen met het platte dak zijn de grote raampartijen toch wel het grote verschil tussen een eigentijds en een modern huis.
Voor veel mensen lijken alle moderne huizen op elkaar. Toch proberen de architecten die de moderne huizen tekenen ervoor te zorgen dat elke woning uniek is. Ze doen dit door gebruik te maken van diepte en grote. Ook door bijvoorbeeld de bovenverdieping verder te laten doorlopen dan de gelijkvloers wat ervoor zorgt dat u een mooi overdekt terras krijgt dat de hete zomerzon buiten houdt, maar de aangename winterzon toch binnen laat komen. U heeft dan ook nog een groot dak dat u als u dit zou wensen kan laten inrichten als een dakterras met uitzicht over de omgeving.

De materialen die worden gebruikt bij het bouwen van uw modern huis, zorgen er ook voor dat de architect ervoor kan zorgen dat er dynamiek in uw huis zit, dat het huis uniek is en de materialen gebruikt voor uw modern huis spelen ook een rol in de duurzaamheid van uw woning. De kleur die u kiest voor uw huis en voor de materialen spelen een rol de warmte of kilte die het huis uitstraalt. Zo kunt u bijvoorbeeld voor een warme uitstraling gebruik maken van hout bij de afwerking van uw modern huis. Vaak wordt er ook gebruik gemaakt van beton voor de afwerking van moderne huizen. In tegenstelling tot een houten afwerking zorgt beton ervoor dat het huis een ietwat killere uitstraling krijgt. Andere materialen die frequent worden gebruikt als gevelbekleding bij moderne huizen zijn steen, metaal en pleisterwerk. De huizen met pleisterwerk als bekleding worden meestal volledig wit geverfd. Bepaalde vlakken krijgen een donkergrijze kleur (meestal de kleur van de ramen) om voor meer uniciteit te zorgen. Voor het buitenschrijnwerk wordt er meestal voor aluminium gekozen. Dit is een sterk materiaal dat zeker van pas komt voor de grote raampartijen aanwezig in moderne huizen. De keuze voor aluminium draagt ook bij aan de strakke moderne look van het huis.

Tegenwoordig is het ook in om de nieuwste technologische snufjes te laten installeren in uw modern huis. Deze nieuwe technologie heeft dan betrekking op sanitair, verlichting, verwarming …. Zo kunnen ze bijvoorbeeld een systeem in uw modern huis plaatsen dat ervoor zorgt dat de lichten en de verwarming bij het verlaten van het huis automatisch worden uitgeschakeld. Het moderne van de woning hoeft dus eigenlijk niet altijd te verwijzen naar de moderne architectuur, het kan ook verwijzen naar de moderne technologieën aanwezig in uw woning.

Moderne huizen

De moderne woning binnenstebuiten

Het kan zijn dat u moderne huizen echt prachtig vindt, maar alleen aan de buitenkant. Het moderne interieur vindt u helemaal niets. Hoe u uw huis inricht, is helemaal uw keuze. Toch weerspiegelt de buitenkant van uw huis meestal al hoe de binnenkant zal worden ingericht. Als u dus een woning heeft gebouwd volgens de moderne bouwstijl, zal de inrichting hoogstwaarschijnlijk ook modern zijn. Dat wil zeggen dat er met lichte kleuren wordt gewerkt, er staan voornamelijk rechte meubels, er ligt een betonnen gietvloer, de woning wordt minimalistisch ingericht en tenslotte speelt het licht bij het moderne interieur ook een belangrijke rol.

Allereerst gaan het we het over de vloeren hebben. De betonnen gietvloeren die vroeger alleen maar werden gelegd in industriële gelegenheden winnen aan populariteit bij de moderne woningen. We zien ze er steeds vaker terugkomen in keukens en woonkamers. In de slaapkamers behoudt men voorlopig nog het traditionele parket.
De betonnen gietvloeren helpen mee aan de moderne uitstraling van de woningen. Omdat er geen motieven aanwezig zijn en er ook geen voegen te zien zijn, zorgt deze betonnen vloer voor een strakke uitstraling. Een voordeel aan deze betonnen vloeren is het feit dat ze gemakkelijk te poetsen zijn, wat hen geliefd maakt bij degenen die niet graag schoonmaken.
Als er niet wordt gekozen voor een betonnen gietvloer, kiest men meestal voor een lichte stenen vloer of een lichte parketvloer. Door de lichte kleur van de vloer blijft de moderne uitstraling behouden.

Een modern interieur is niet altijd gezellig. De minimalistische inrichting, de betonnen vloeren en de lichte kleuren kunnen voor een kil gevoel zorgen wanneer uw de woning binnenkomt. Het zijn de kleine details die hier iets aan kunnen doen. Kies zo bijvoorbeeld voor een warm kleurenpalet en werk af met rood, oranje of goud in plaats van blauw of zwart. Als u kiest voor bijvoorbeeld een houten salontafel in plaats van een salontafel gemaakt van een soort metaal zal de woonkamer ook al een warmer gevoel geven. Het gebruik van kussens en een mat kan ook zorgen voor een gezelligere look. Nog een belangrijk iets wat invloed heeft op de gezelligheid is de verlichting. Als u kiest voor witte of blauwe Tl-lampen zult u nooit echt een knus gevoel krijgen. Kies daarom voor de juiste sfeerverlichting die u kunt aansteken wanneer de zon ondergaat.

Om ervoor te zorgen dat het huis zijn moderne uitstraling blijft behouden, moet het er opgeruimd zijn. Met alle moderne technologieën aanwezig in uw modern huis kan dat een hele opgave worden. Elk elektronisch toestel heeft kabels en als deze zichtbaar zijn ziet het er ongezellig en rommelig uit. Wanneer u begint aan het inrichten van uw modern huis moet u ervoor zorgen dat u slimme opbergplekjes maakt voor al uw elektronica. Zo kunt u bijvoorbeeld stopcontacten in de kast laten maken, zodat u uw laptop, iPad of GSM kunt opbergen, terwijl deze ligt op te laden.

U heeft dus waarschijnlijk al wel door dat het eigenlijk de kleine details zijn die ervoor zorgen of uw woning langs de binnenkant wel of niet gezellig is.

Vraag uw gratis catalogus aan

De impact van moderne huizen op het milieu

Moderne huizen staan erom bekend dat ze duurzaam worden gebouwd. Dit is effectief het geval, want bij de bouw van moderne huizen wordt er gebruik gemaakt van bekistingsblokken of cellenbeton.

Cellenbeton is een soort beton gemaakt uit zand, kalk, cement, water en een kleine hoeveelheid aluminiumpoeder. Het is een natuurlijk bouwmateriaal waarvan de voorraden van de ingrediënten om het te maken bijna onuitputtelijk zijn. Het voordeel aan cellenbeton is dat u het afval hiervan kunt hergebruiken. Ook de al verharde cellenbeton kan opnieuw worden gebruikt voor het maken van vulmateriaal, toeslagmateriaal in schuimbeton en mortel.
Wilt u dus een duurzame milieuvriendelijke moderne woning, dan is cellenbeton een hele goede keuze voor u.

Een ander milieuvriendelijk materiaal voor een duurzame woning zijn de isolerende bekistingsblokken. Dit materiaal heeft buiten het milieuvriendelijk zijn ook nog andere voordelen. Zo hebt u bij de bouw van uw modern huis geen nood aan mortel of extra isolatie, want uw muren zijn uw isolatie. Zij zijn handig om inkepingen te maken voor sanitair- en elektriciteitsvoorzieningen.
Wanneer u kiest om isolerende bekistingsblokken te gebruiken voor uw modern huis, kiest u tegelijk ook voor een ecologische en energiezuinige woning.

Bent u na het lezen van dit artikel verknocht aan moderne huizen? Contacteer dan snel Woningen Compere. Wij bouwen uw modern huis in alle gemoedsrust. In onze uitgebreide cataloog met meer dan 300 modellen vindt u verschillende voorbeelden van moderne huizen. U kan deze ook raadplegen op onze website www.woningencompere.be .

Gratis catalogus van 408 pagina's (362 modellen met plan en prijs)

Ontvang gratis onze catalogus