Moderne huizen

Bij het bouwen van moderne huizen is niet alleen de manier van bouwen belangrijk.

Ook de vormgeving, technologie, transparantie en het gebruik van licht zijn niet weg te denken om tot je moderne huizen te komen. Woningen Compere wil je graag begeleiden bij het creëren van je droom moderne huizen.

Kenmerken moderne huizen

Dat de Belg een baksteen in zijn maag heeft weten we al heel lang. Maar als we wat rondkijken zien we ook vaker tussen de klassieke landelijke huizen kubistische blokkendozen opduiken. Zelden zien we nog een alternatief opduiken en het bijzondere is dat we deze twee uitersten van landelijke en moderne huizen vaak naast elkaar terugvinden.

moderne huizen

Zeer moderne huizen en enorme klassieke woningen staan in perfecte harmonie naast elkaar. Maar mogen we nu bouwen zoals we zelf willen, of zijn er regels waaraan we ons dienen te houden? De regels van hoe een huis dient uit te zien verschilt in België sterk van de ene gemeente tot de andere. Zo staat er meestal voorgeschreven hoever je van de straat mag bouwen, de ruimte die je tussen u en je buren dient te houden, hoeveel bouwlagen je mag bouwen. Dit staat vermeld in een bouwvergunning die je bij je gemeente kan gaan opvragen.

Indien je het wenst kan hetgeen er beschreven staat in het lastenboek worden aangepast aan nieuwe methoden, producten en merken, maar deze dienen dan wel minstens even goed te zijn als diegenen die er beschreven staan. Bij Woningen Compere is dus alles mogelijk wat uiteraard binnen je budget valt. Wanneer jouw moderne huizen dan hun definitieve vorm op papier hebben gekregen en de prijs ervan in een contract is vastgelegd, zal Woningen Compere ook het nodige doen voor het papierwerk. Vervolgens kan de bouw van je moderne huizen van start gaan. Indien je zelf een beetje handig bent, mag je uiteraard ook bepaalde dingen zelf doen bij de afwerking. Verlies daarbij niet uit het oog dat wat je zelf doet, je door ook zelf verantwoordelijk voor bent. Indien je kiest om je woning door Woningen Compere enkel wind- en waterdicht te laten bouwen is dit uiteraard ook een optie.

Wat kan Woningen Compere betekenen voor jouw moderne huizen?

Moderne huizen bouwen via Woningen Compere staat in eerste plaats voor betrouwbaarheid en tevredenheid van de klanten. Bouwen met Woningen Compere levert u alleen maar voordelen op.

Zo adviseert Woningen Compere u graag over de realisatie van jouw moderne huizen en de materialen die gebruikt moeten worden, we staan ook garant voor de volledige coördinatie, vanaf het ontwerp, het bouwen tot en met de oplevering van je moderne huizen. Gedurende deze volledige periode wordt je ook bijgestaan door één van onze bouwadviseurs die je aanspreekpunt blijft van het begin tot het einde en die telefonisch altijd bereikbaar is voor U. Tevens zal u een volledig gedetailleerd lastenboek ontvangen dat u nu al reeds kan inzien via onze site waardoor je zal merken dat wij enkel werken volgens de laatste trends en met kwalitatieve materialen. Om de kwaliteit van onze moderne huizen te garanderen hebben wij onze 10-jarige garantie van onze sleutel op de deur woningen uitgebreid tot 20 jaar. In de prijs van onze modelwoningen is de prijs van de bouwgrond niet inbegrepen, deze moet u eerst zelf nog aankopen. Ook dien je nog op je bouwgrond notariskosten te betalen. Houd hier dus op voorhand wel rekening mee.
Na het bestellen van je catalogus via onze site, die je al spoedig mag verwachten, kan je ons ook steeds telefonisch bereiken via het gratis nummer 0800/11 164, waarna één van onze medewerkers in contact brengt met een bouwadviseur bij u in de buurt. U kan ook altijd onze sleutel op de deur kijkwoningen of werven bezichtigen die iedere zondag plaatsvinden van 14u tot 18u te Lummen, Gavere, Heuvelland, Niel, Oreye, Eghezée en Hautrage. Raadpleeg hiervoor de routebeschrijving via de site. U treft er tevens een bouwadviseur aan waar u uw bouwdroom kan tegen uitleggen en die u zal verder helpen om uw droom werkelijkheid te laten worden.

 

Moderne huizen

In ons land besteden mensen veel tijd en geld aan hun modern huizen. Moderne huizen bouwen wilt zeggen wonen zonder franjes. Met strakke lijnen en enorme raampartijen, zodat de woning als het ware het landschap binnenhaalt. Zo ontstaat er een mooie harmonie tussen de woning en het landschap. Dank zij de enorme lichtpartijen krijgt u een maximale lichtinval en met de dagelijkse weerveranderingen en de verschillende seizoenen zal uw woning er steeds anders uitzien. Met het bouwen van moderne huizen benadrukt u uw individualiteit en laat u merken dat u lef hebt door u niet te houden aan de meest gebruikte richtlijnen van het bouwen van een huis. Wenst u graag wat meer informatie over het bouwen van moderne huizen. Neem dan zeker telefonisch contact op met ons sleutel op de deur bouwbedrijf om te zien wat we voor elkaar kunnen betekenen. U kan ons steeds bereiken via het gratis nummer 0800/11 164. Eén van onze medewerkers brengt u vervolgens in verbinding met een bouwadviseur bij u in de buurt die vrijblijvend bij u langs komt en u graag verder helpt om uw droomhuis te realiseren. Via onze site kan u steeds ons gratis catalogus met tal van modelwoningen met plan en prijs bestellen.

Moderne huizen met Woningen Compere

Het is u misschien al opgevallen dat heel wat gezinnen kiezen voor het bouwen van moderne huizen. In elke straat vindt u tegenwoordig wel enkele moderne huizen. De meeste moderne huizen bestaan uit gevels in crepi of moderne gevelstenen en maken gebruik van veel ramen en glas.

Moderne bouwstijl

Moderne huizen horen zowel thuis in de drukke stad, als op het platte land. Ze kunnen perfect op verschillende plekken gebouwd worden. Bij de moderne bouwstijl staan er een aantal dingen centraal, waaraan u moderne huizen kunt herkennen. Wij helpen u even verder met de kenmerken van een moderne bouwstijl.

Moderne huizen worden vooral gekenmerkt door individualiteit, een strakke vormgeving, transparantie en technologie. Moderne huizen bestaan uit strakke lijnen, minimalistische detaillering, vernieuwde materialen en een open indeling met ruimtes die in elkaar overlopen. Moderne huizen zijn vaak groot en laten zich dus niet in een vakje duwen. Meer dan bij andere bouwstijlen, krijgt u hier een vernieuwde variatie in vormgeving en materiaalgebruik. Vaak zien we bij moderne huizen een plat dak wat het kubistische design af maakt. Kiest u voor gitzwarte of knalrode stenen? Traditioneel metselwerk of toch liever een muur bezet met crepi ? Een houten accent in uw stenen gevel, een zinken dak, kunststof schrijnwerkerij, …

Alles kan bij moderne huizen! In contrast met de massieve gevelvlakken, zijn grote raampartijen ook typisch voor een moderne bouwstijl. Op die manier kunt u volop genieten van de zon die door de ramen naar binnen komt. Zo brengen de zonnestralen naast licht ook warmte in huis binnen wat in de wintermaanden toch welkom is. Wanneer het in de zomer te warm wordt kunnen we dit oplossen door zonwerend glas of buitenzonwering te plaatsen. Toch verliest u bij grote ramen heel wat meer warmte dan bij kleine ramen. Door te werken met een grote dakoversteek wordt het moderne karakter van de woning versterkt en kan u tevens de hoogstaande zon in de zomer buiten houden, terwijl u in de winter kunt genieten van de lage winterzon. Grote ramen geven u een prachtig uitzicht op uw tuin, maar dat zorgt er tevens voor dat buren of toevallige voorbijgangers bij u kunnen binnenkijken. Vaak zien we dan ook bij moderne huizen dat de grote glasramen meestal altijd aan de achterzijde van de woning geplaatst zijn.

Tevens is een goede oriëntatie van de bouwgrond en de woning zeer belangrijk. Deze hebben namelijk een spectaculaire impact op het comfort en de verwarmingskosten. De oriëntatie ten opzichte van het zuiden is echter niet het enige element dat van belang is. Een optimaal georiënteerde woning staat ook in harmonie met haar landschap en de natuurelementen. De zonneschijn op de grond, de hellingsgraad, het reliëf en de vegetatie bepalen de mate waarin u de wind- en de zonne-energie kan benutten.

Moderne huizen zijn vaak zeer energiezuinige woningen.

Een uitstekende geïsoleerde, luchtdichte en compacte bouwschil en hernieuwbare technieken, inclusief een warmtepomp, maken het plaatje van moderne huizen compleet.

Door isolatie, luchtdichtheid en verwarmingstechnieken slim in te zetten, heeft u alle troeven in handen om volop te gaan om van uw moderne huizen lage-energiewoningen of Ben-woningen te maken. Dat behaalt u met Woningen Compere gemakkelijk met uw traditionele moderne huizen, dankzij een goede isolatie en een uitstekende luchtdichtheid.

moderne huizen

Om dit te realiseren worden bij Woningen Compere de moderne huizen uitgerust met een hoogrendementsketel, isolatie van een hoger niveau dan door de Belgische normen zijn opgelegd, en een geschikt ventilatiesysteem dat een aanzienlijke vermindering van het energieverbruik met zich meebrengt. Zo wordt uw huis uitgerust met een condenserende gasketel type Vaillant Ecotec, mazoutketel type Vaillant Icovit of een warmtepomp Daikin en een verluchtingssysteem Renson type C+ Evo Healthbox met SmartZone. Indien gewenst, kunnen andere types van ventilatie of andere merken en producten voor de verwarming berekend en verrekend worden. Zo is er tevens een luchtdichtheidstest, of Blower Door Test, voorzien om de luchtdichtheidsgraad te meten voor uw EPB waarde.
Voor wat de isolatie betreft bestaat ons ISO + PACK uit 12 cm polyurethaan in de chape, 10 cm polyurethaan in de buitenmuren, super isolerende dubbele beglazing Ug(K)1.0, 24 cm, minerale wol in het dak en geïsoleerde sectionaalpoorten 40 mm polyurethaan.

Daarenboven voorziet Woningen Compere een installatie voor de opwekking van groene energie. Deze omvat 8 tot 10 fotovoltaïsche zonnepanelen, in functie van de grootte van de moderne huizen. De installatie is uitgerust met alle toebehoren en apparatuur, omvormer – energiemeter – bekabeling – meterkast, die nodig zijn voor de goede werking ervan. Tevens voorziet Woningen Compere de keuring van deze installatie. Op vraag van de bouwheer kan het aantal fotovoltaïsche zonnepanelen en de installatie aangepast worden alsook het toevoegen van een zonneboiler, dit wel ten zijne koste.

Daar de energiezuinigheid start met de eerste pennentrek van de moderne huizen is het belangrijk om van bij het ontwerp van de moderne huizen rekening te houden met het latere energieverbruik in de woning.
Bovendien kan u in Vlaanderen via 5 kanalen premies voor energiebesparende investeringen bekomen. Hierover vindt u meer uitleg op de site van energiesparen.

Wanneer u zelf weinig tijd hebt om in uw moderne huizen te steken, opteer dan voor een sleutel op de deur bouwbedrijf.

Zij bouwen uw moderne huizen zodat u zich geen zorgen hoeft te maken. U kiest de lay out, het ontwerp van de moderne huizen en de materialen voor de afwerking, en zij doen de rest.

Wanneer u eigenaar bent van een stuk bouwgrond kan u opteren om uw moderne huizen te laten bouwen door een sleutel op de deur bouwbedrijf als Woningen Compere. Maar wat kan een sleutel op de deur bouwbedrijf als Woningen Compere voor u betekenen? Woningen Compere is een familiaal sleutel op de deur firma die traditionele woningen bouwt. Onder traditionele woningen verstaan we woningen die gebouwd zijn uit bakstenen. Deze bouwtechniek wordt al jaren gebruikt in ons land en is erg geliefd en gekend bij de Belg. Men zegt niet voor niets dat een Belg geboren is met een baksteen in de maag.

Bij Woningen Compere heeft u een ruime keuze uit tal van berekende modelwoningen met plan. Deze plannen kunnen aangepast worden naargelang uw eigen wensen. Of indien u het wenst kan u ook een eigen project van uw moderne huizen laten uittekenen via een eigen architect. Woningen Compere bouwt sleutel op de deur woningen op maat van de klant. Eénmaal u akkoord gaat met de plannen van uw moderne huizen, neemt Woningen Compere de volledige realisatie van uw moderne huizen voor zich, wat u een enorm bouwcomfort biedt. Ook dient u zich niets aan te trekken van de volledige administratieve rompslomp en van de stedenbouwkundige vergunningen. Alles wordt voor u gedaan tot en met de afwerking van uw moderne huizen. Tijdens de volledige bouwprocedure wordt u goed begeleid en hebt u slechts één aanspreekpunt. De coördinatie van uw moderne huizen wordt door één van onze ervaren werfleiders gedaan en een supervisor brengt regelmatig een bezoek aan uw werf. U hoeft zich enkel nog bezig te houden met de verhuis. Deze kan u goed op voorhand plannen want bij een sleutel op de deur woning is de opleveringsdatum reeds op voorhand gekend.

Mocht u toch zelf de handen uit de mouw willen steken, dan kan u ook opteren bij Woningen Compere voor bepaalde dingen zelf af te werken van uw moderne huizen of zelfs kiezen voor een winddichte ruwbouw. Let wel op, want dan bent u zelf verantwoordelijk wanneer er iets mis gaat.

Interesse om uw moderne huizen te laten bouwen door ons sleutel op de deur bouwbedrijf Woningen Compere, bestel dan alvast ons gratis catalogus via de site. Tussen onze modelwoningen met plan en prijs vindt u zeker en vast moderne huizen die bijna aan uw droombeeld voldoen. Vervolgens kan u contact opnemen met de bouwheer die vermeld staat op uw catalogus die met veel plezier vrijblijvend naar uw woondroom komt luisteren.Gratis catalogus van 408 pagina's (301 modellen met plan en prijs)

Ontvang onze gratis catalogus